@claire90 potřebuju se vnitřně vybít, protože jsem nakoupila krabičky věší a menší, a babina (bude péct cukroví) mě sjela, že jsou moc mrňavý. Tak potřebuju uklidnit..
@sarka49 babi má asi velký oči :) nevím jak velké je máš, ale prostě to naplň a hotovo, na svatbě se nadlábnou lidi dost, tak nepotřebujou ještě vejslužku, ze který se budou živit ještě další tři dny :)
@zuzkka88 Ahojky, poku můžu dát pár rad. Po obědě budou všichni chtít odpočívat a budou si povídat. Na tuto dobu bych naplánovala nějaké focení. Po focení bych zahájila tanec a pak nakrájela dort. Po obědě budou všichni přecpaní a pokud budou chtít sladké, tak si zobnou ze stolu cukroví. Pokud máte celou hostinu na jednom místě, tak bych se domluvila s DJ, aby to vše měl nachystáno už když přijdete. Je to pak celkem hloupé, když se tam motá a dělá rámus atak(pokud nebude někde v odděleném salonku). Navíc DJ může celý oběd zpříjemnit nějakou romantickou hudbou, která bude hrát potichounku. Záleží na vás, ale mě přišlo trapné to ticho kolem oběda. Sice se všichni smějí, ale je příjemnější, když se to zjemní hudbou.
@handulilinka noo myslím že ne. Jako k oltáři mě povede to jo. To se tak dělá? Já jsem si říkala, že nej by bylo aby jel s mamkou a babičkou (jeho mamkou). V případě, že by nás bylo víc a jeden svatebčan by se nevešel, tak bych samozřejmě jela s ním. Nebo jsi to myslela aby řídil??
A k té další věci co jsi psala pro zuzzka88 myslím že to tak máme. Akorát nebudeme mít DJ, ale hudba nám bude hrát celou dobu, také se mi to zdá lepší, prostě tak do pokresu :-) ;-) .
@sarka49 buď v klidu a stůj si za svým. Máma také pořád by rozdávala, ale hned jsem ji utla. Výslužky dostanou pouze ti, co na svatbu nejdou(tetičky a babičky). Po svatbě rozdáme to, co zbylo. Velikost bych vůbec neřešila- záleží na tobě.
@framboise tak to promiň, já ten program pochopila asi jinak. Myslím, že by nevěsta na obřad měla jet s tátou a řidič. Ženich zas se svědkem a řidič(možná i matka). Záleží však na vás. Člověk si rád vybírá tradice, které se mu líbí a není povinné dodržovat všechny zvyky. Já si zas pohrávám s myšlenkou,že se dostavím až na obřad.
Holky spousta řeší,že se budete dlouho fotit a ostatní tam budou čekat, tak to určitě neřeště. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud máte v rodině kuřáky, tak ty budou rádi za každou volnou chvilku na cigáro a ostatní si rádi popovídají. Náš svědek sebou bude mít i lahvinku a v případě zdržení si můžou popít. Určitě budeme mít i nějakou láhev minerálky pro případ, že by bylo velké vedro. Pokud se rodiny navzájem neznají, tak mají jedinečnou možnost se oťukat a na oslavě budou uvolnění a rozjedou to
@handulilinka Taky se nejspíš dostavím až na obřad.
A s tím focením - budeme se fotit po obřadu, po obědě, takže si budou moct říct dojmy, v klidu dát kafe, budou v restauraci takže budou mít obsluhu a vše co budou chtít a potřebovat a máme pro ně připravený svatební strom a svatební noviny. Tak budou třeba čučet co to je, mít si o čem dalším povídat a tak ;-)
@framboise mám spoustu zkušeností se svatebníma hostinama a vím, že se svatebčané nikdy nenudí. Mají si co povídat a pokud ne, jdou na panáka a rozjede se to. Možná se dostavím až na obřad, protože mám pocit, že sotva stihnu nalíčit se, učesat, nazdobit auta a obléci se. Máme být na obřadu už v 10:30 a já si ráda pospím, tak je možné, že to fakt bude naknap a dojedu ufuněná až na obřad.
@handulilinka Také máme 10:30. mě jde spíš o to, že mi přijde zbytečné aby se všichni zhromaždovali u nás, bylo tu plno aut, lidí...a bude to pro všechny a hlavně pro snoubence překvapení, když mě uvidí až tam. Auta mi budou zdobit družičky (sestra, svědkyně, družička), tak snad to zmáknou :-N .
@handulilinka já bych chtěla focení cca hodinu po obřadě ve městě-v parku a pak v místě bydliště na nějakém pěkném místě. A tohle odpolední jsem plánovala po obědě-právě v tom mrtvém bodě-kafíčko a tak...
my máme domluveno,že všichni přijedou do manželova rodného bydliště. Mají to někteří celkem daleko a bude fajn, když se trochu občerství a nazdobí auta a pak se pojede ve štůdlu na zámek-asi 10min.
@handulilinka Děkuji, asi to tak uděláme s tím focením, dortem a tak... jinak aparatura už tam je, takže nic velkého si asi neponese. Dneska se tam jdeme zeptat, jak to s tou aparaturou je, jestli je na t potřeba profík, nebo jestli tam jde nějak na repráky i pustit zatím notebook, kde bychom měli nějaké písničky na oběd, a DJ by třeba přišel až během toho našeho focení, aby tam byl na první tanec.. uvidíme, co nám řeknou. Hudbu bych chtěla určitě k obědu, nějako jemnou jako podkres, to cinkání příborů a jinak ticho je divný. Bylo to tak na obědě po mojí promoci a bylo to celkem nepříjemný.. ale to bylo jinde
@framboise já taky pojedu s taťkou, a on mě tam přímo odveze :-) Záleží třeba na tom, jak chceš aby tě viděli nebo ne.. já ještě nevím, ale možná pojedu až jako poslední v autě (stejně se nebudeme všichni scházet u našich, jen "moje strana" a to je se mnou 9 lidí, 3 auta. Chci aby mě všichni ostatní viděli až když půjdu "uličkou". A předtím se ještě všichni musí usadit, mamka projít uličkou s přítelovým taťkou, no musím si to napočítat
Jak to máte s hudbou? Máte zvlášť hudbu na příchod ženicha s maminkou a pak těch ostatních (maminka nevěsty s tatínkem ženicha, svědci)? A asi se budu muset podívat na internet na nějakou svatbu, protože nevím, jak je to s polibkem a prstýnkama, jestli jednu hudbu dohromady na obojí nebo co... mám živou hudbu. Máte nějaký tip na nějakou svatbu třeba na youtube kde je to hezky vidět?
Holky dnes jsme dovezli domů prstynky, nemůžu se nabažit.
Sháněli jsme dnes košili a zatím nic :(
A nakoupili jsme už krabice na výslužky,kelímky tácky atd na ranní občerstvení před obřadem :)
Už jenom pár týdnů, toto letí
Prosím pomozte mi!
Přála jsem si kytici i výzdobu ze slunečnic , ale ty skoro nikde nejsou a hlavně nekvetou :-(
Nevíte kde by se daly sehnat klidně i někde na poli ...
Nejlépe Mělník a okolí.
Můj meilík je moramisa@seznam.cz
@pestas To jsem jim měla říct, že jim ho nedám? :-D Nikdy jsem se nevdávala, nevím, co můžou nebo nemůžou chtít, ale přijde mi blbé, že úřad porušuje zákon...na druhou stranu, toto porušování zákona by mi naší republice vadilo asi nejmíň ]-(
@zuziiik12 jasny no:) jen me to celkem zarazi ze ti vlastne zadrzuji jeden z dulezitych osobnich dokladu:) ono spoustu lidi bohuzel nevi kdo ma na co opravneni zadat:) treba o OP spousta profesi vyzaduje predlozit a pritom jim to zakon neumoznuje:) ale co je to u nas normalni:) jen me to spis zarazilo, ze to tak nekde delaji:)
Ahojky! Dlouho jsem tu nebyla a dlouho mi trvalo přečíst resty! :-) Chtěla bych se zeptat k těm harmonogramům...Máme obřad ve 13:00, po obřadu máme focení, mezitím se odvezou auta a sejdeme se na místě hostiny, kde hosté dostanou nějaké občerstvení, než my se dofotíme. Oběd máme asi v 15-16 a kdy pak dáváte první tanec a krájení dortu???
@michaelarackova počítej tak minimálně 1,5hoďky, než se ukončí oběd. Ono se to nezdá, ale než to číšníci roznesou, uklidí se a pak se dá kafčo a hned je tolik hodin. Já to nemám tak do podrobna. Mám tam:
v 15:30 příjezd, novomanželský tanec, krájení svatebního dortu v 17hodin zahájení rautu a převlečení do neformálního oblečení. Přijde mi zbytečné rozepisovat to po 5minutách a psát každý detail. Ať se mají svatebčané na co těšit. Dřív se to také nepsalo a lidi věděli, co je na svatbě čeká. Nepsala bych to, ale máme několik lidí, co se různě budou přidávát na oběd a po obědě pojedou zas na jinou akci, tak aby měli alespoň časovou orientaci
@handulilinka Já to chci jen pro sebe...jinak vůbec žádnej harmonogram psát nebudeme, protože tam budou pořád ti samí lidé, takže to podle mě není potřeba, aby to věděli. Nvíc já nemám moc ráda takovéto plánování, ráda dělám věci dle situace. :-) Takže bych jen chtěla vědět, kdy se tak krájí ten dort a tanec bych dala až možná někdy déle...?
Tak holky... strašně to letí a já už se za 14dní touhle dobou budu fintit na svatbu :-) Jste nervózní? U mě se to tak střídá. Asi nejvíc se děsím počasí. Jak je to s přibližujícím se termínem u Vás?