@michaelarackova My budeme krájet dort hned po hostině - k dortu se dává kafe a ženich potřebuje kafe hned po jídle, takže tak :-D
A tancovat první tanec jdeme hned po kafi, protože pak se pojedeme podruhé fotit, tak aby mohli ostatní jít na parket (měl by jim ho "otevřít" novomanželský pár) Ale u nás se bude všeobecně hodně tancovat, tam kde se tancuje méně, se běžně dělá, že se začne tancovat až večer. Taky jsem viděla, že se jeli novomanželé fotit po jídle a když se vrátili, krájel se dort. A někde dokonce měli první novomanželský tanec o půlnoci (byli v kostýmech a bylo to celé secvičené..) Takže záleží jak se to bude líbit vám ;-)
@ivca9 Já na to koukám už od března a našla jsem, že poslední tři roky na naše datum (13.7.) kolem poledne bylo 24 - 28°C (v Jičíně). V Brně za posledních 9 let bylo 13.7. (kolem druhé hodiny) 19 - 34°C, přvládají teploty mezi 21 - 27°C. Dlouhodobý průměr v ČR na 13.7. je 12 - 21°C (tzn. zprůměrované všechny teploty přes den - ráno mohlo být klidně 10 a odpoledne 30)
Déšť v Brněnské stanici byl na tento den jen 3x za 9 let (a z toho jedna bouřka)
V Jičíně za poslední 3 roky pršelo jen loni (spadlo 4,8 mm srážek)
Ten odkaz na dlouhodobou předpověď moc optimisticky nevypadá, ale já věřím, že bude bez deště. :-)
Počkáme na toho 30.6. - to vydají novou dlohodobou předpověď... ;-)
Ale já bych stejně nechtěla, aby bylo víc jak 28°C .... 8-)
@xvink Já jsem nervózní vždycky, když se něco při zařizování svatby zasekne. Ale jakmile problém vyřešíme, už jsem zas v pohodě. Jo a pak se mi ještě každej den zrychlí tep hned jak zapnu beremese - ten odpočítávač mě zabije :-D
@cobaltino jo jo, ten odpočítavač mě vždy pošimrá na srdci - dnes 33 :-) Holky já jsem tak šťastná že toho svého chlapa mám.. Teď si plánoval práci na domečku- zateplujem a vyšlo mu, že na konci července budem dělat fasádu. Musela jsem mu znovu ukázat oznámení :) Ale jsem ráda, že už bydlíme. je to pro mě ohromnej relax mu tam pomáhat a ne jen očumovat, jako když jsme začínali..
@ivca9 mě netěšej ty teploty :) léto mám ráda, teplo taky, ale jen za předpokladu, že jsem u vody :-D :) takže doufám, že mě potěšej malým snížením teplot na konec měsíce, protože kdyby bylo kolem 30, tak v šatech asi dlouho nevydržím a babičky pravděpodobně ani nedorazej :( ale snad bude vše ok :)
@picasso_123 Ahoj, no přípravy... jsem ve stavu, kdy nevím co ještě je potřeba zařídit, měla jsem asi 3týdení výluku kvůli státnicím. Ale tak snad už mám všechno... a když ne, svět se nezboří...
koukáte na 4svatby na nově? to je fakt mazec, chtěla jsem se přihlásit(nevěděla jsem o co půjde) a dnes jsem ráda, že mě to nenapadlo. Dneska se vdávala luďka(byla na markíze na farmě), je to trapný chodit z pořadu do pořadu, ale budiž. Když jsem koukala, tak mě zas polil pot- při násputu v kostele došla doprostřed kostela a pak přestala hrát hudba, tak čekala a nic. Šla tedy znovu. To musí být hrozné. Neštěstí pokračovalo- při hostině byla bouřka a vypadl jim proud. No ani nebudu přemýšlet, co potká nás.Jsem ráda, že jsem si nešla trhnout ostudu rovnou do televize
@handulilinka Ahoj, naše RL si jen ofotili a vrátili. Jen rodný list dcerky si nechali, že mě tam rovnou přepíšou na Marková a hned po svatbě mi ho pošlou. A na radnici, že nám ustřihnou rožek občanky. =-)
@hanulii Jojo, blíží se to. Mně teprve včera začaly noční můry - kytice nebyla dle mých představ, šaty nevyžehlené, ženich zapomněl košili v bytě, vývazky nebylo čím přišpendlit, ztratili jsme prstýnky... :) No probudila jsem se celá zpocená! :) Tak snad vše nakonec dobře dopadne a ne jako v noční můře :-D
Tak děvčata, už se nám to blíží :-) Jak pokračujete z přípravami? Už máte všechno zařízené nebo začínáte zoufale honit věci na poslední chvíli?
My to důležité máme, chybí nám jen zařídit dort a mě domluvit zkoušku líčení. Těsně před dnem D pak nazdobit sál, nakoupit a připravit jídlo a dořešit dopravu hostů. Drobnosti jako tombolu a noviny budu řešit pokud bude čas. Nějak se nemůžu dokopat k tomu to dodělat :-)
@littlecharm Chichi :) Já doteď taky celkem v pohodě, ale na včerejšek se mi zdál sen, že jsem dostala neštovice a měla jsem je úplně všude, po celém obličeji :D No už to asi začíná působit, ale přesně jak říkáš, ve skutečnosti určitě vše dopadne dobře :)
Dobrý den nevěsty , jestli hledáte na rychlo svatební kytici ..není to pro mě problém , ráda Vám vyhovím ..
Na mích stránkách naleznete široký sortiment svatebních kytic .. za přijatelné ceny , navíc nabízím slevy ...
Funguji po celé České republice , není tedy pro mě problém za Vámi zajet a uvázat Vám kytici a zajistit Vám kompletní květinový servis ... a mnohem víc ... stačí jen napsat .. Těším se na spolupráci s Vámi...
@hanulii Tak holky, jsem v tom s Váma. :-p Já už před týdnem měla sen, že tu byli všichni svatebčani, načančaní a já stála v hroznejch šatech, protože moje mi nedoručili a neučesaná, jelikož jsem nesehnala kadeřnici. No hrůza!! :-o A dnes mě v noci budil přítel, protože jsem brečela a volala ze sna, celá jsem se klepala, protože se mi zdálo, že se naše Verunka na svatbě opařila v obličeji kafem!!!!! Ještě teď je mi z toho zle. Tak doufám, že svatba proběhne bez jakýchkoliv úrazů!!! A snad vš špatné si odžiju ve snech a svatba pak bude pohádková....
@ivulem Ivulem, ten první sen, to bude něco podobného jako moje neštovice, které jsem si teda užila jako dítě, takže tento sen se snad nesplní :) A ten druhý sen, z toho malinko mrazí, ale u nás se říká, že pokud se nám zdá o někom něco nešťastného, smutného, znamená to, že bude naopka šťastný a veselý, takže věřím, že i vaše Verunka si svatbu užije stejně jako maminka s tatínkem ;)
tak jsem si myslela, že ty děsivý sny ke mě nedojdou. Dnes to začalo. měsíc do svatby a mě se zdálo, že mi nějakej dobrák ukradl občanku a na úřadě mě řekli, že to mám blbý a že takhle na rychlo mám smůlu :-D :-D :-D
tak já divoký sny mám snad už za sebou- zdálo se mi, že mi dali špatné šaty-několikrát, tak si to moc dobře zkontroluji. Jinak se nám spíše v reálu začíná komplikovat svatební přípravy. Zatím nic, co se nedá zvládnout, ale ještě je 9 dní, tak se určitě něco podělá. Jinak ty pitomý beďary na prsou mám pořád- to je furt něším patlám. NO kdyžtak si na svatbu vezmu rolák
Dobrý večer nevěsty !! Pokud by některá z Vás ještě narychlo potřebovala dárečky pro svatebčany - nakoukněte do mého shopu - můžeme Vám nabídnout kvalitní moravská vína, která lahvujeme také jako minivínečka s etiketou na přání. Zároveň s vínečky můžeme dodat belgické čokoládky ve stejném stylu jako etiketa na láhvi. Nyní v rámci promoakce nabízíme k vínečkům čokoládky zdarma. Hezký večer a všem přeji krásně prožitý svatební den a mnoho štěstí v manželství :-)
Ahoj holky, jdu k Vám na skok. Jaké hry nebo zábavu popřípadě hru- vybíraní penízků jste vymysleli? Hodte inspiračku :-D Jinak já mám skoro vše zařízené, ještě pokoupit pár drobností, doladit doparvu kdo ským pojede a je skoro hotovo. Už se to pomalu blíží x-)
A co se týče snů, tak já je měla asi 4x brrrr a byli jak živé, jsem se vždycky vzbudila spocená a pokaždé se na něco zapomělo, dokonce máme obřad na 11:20h bylo 11h. a já nenachystaná totál nestiháčka :-D
@m.o.n.i.k.a tak penizky budeme vybirat [prostrednictvim tomboly (za listek kdo co bude ochoten nam dat, zadna pevna cena) a hry nechavame na svedcich, tak uvidime:) Budeme pry prekvapeni, jen doufam ze mile:)
A co se tyka priprav, tak sand to dulezite mame vse, ted spis dokoupit a dozaridit drobnosti:)