Máš také svatbu v červenci 2012? Přidej se.

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahoj holky,inspirovala jsem se a založila diskuzi pro červenec 2012,tak neváhejte a přidejte se,budu ráda,když se nás sejde co nejvíc :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziiik12 my taky ne, máme čs.církev husitskou a tam nemusíme být pokřtění ani věřící,náš farář potkává takových párů jako jsme my,dost :-) a moc se těším, že si napíšeme vlastní sliby :-)
Odpovědět
@stastnanevesta Aha, tak tomu moc nerozumím, ale každého věc :-) Sliby jsou pěkné, ale já budu myslím ráda, že pípnu ano, i tak mám strach, jestli se nezakoktám nebo tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise Já bych být tebou dala focení na co nejdřív. Postupem času se bude makeup i účes trochu "zhoršovat". A jestli bude teplo.... My se budeme fotit hned po obřadu. Nejdřív společné fotky a pak se půjdu fotit s novomanželem a hosty pošlu na raut. Já ale moc neřeším ten harmonogram od obřadu později, to mám jasno. Ale všechno to, co musí být před tím. Máme obřad i raut v Dendrologické zahradě, což jsem moc chtěla. Ale je to strašně práce navíc. Nic tam není, všechno musíme zařídit a dovést. Takže mě děsí, aby catering dorazil včas, aby stěhováci dovezli stoly a židle, aby zvukař přivezl všechno, co má, aby svědkyně a družičky stihly udělat dekorace, aby se stihlo vychladit pití..... A aby nás nespláchl déšť ;-)
Odpovědět
@xvink No já trošku spoléhám na chladný kostel a klimatizovaný salonek, ale samozřejmě i tak se to bude zhoršovat. Zvláště pokud se rozbrečím. Zase fotograf nám doporučoval, že čím později tím hezčí fotky, kvůli slunci. Což je pravda. Teda říkal i ať kvůli němu nepřekopáváme program, že to zvládne i tak. Ale vím, že má pravdu s tím sluncem.
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise Nechci strašit, ale třeba ani slunce nebude ;-) Tak to ale můžete řešit podle situace. Rozhodně bych si ale s sebou vezala pudr, rtěnku a lesk, ať můžeš obnovit nátěr :-D
Odpovědět
@xvink Pudr už mám nachystaný :-) . To říkal i fotograf, že pro focení je celkově lepší dávat více pudru, ať si ho vezmu určitě sebou.
Odpovědět
@zuziiik12 když se půjdeš třeba vdát, tak už sebou nemusíš brát rodný list, pokud si půjdeš dělat pas, tak stačí zas jen občanka. Prostě sebou nemusíš nosit už na úřad žádné doklady kromě OP- všechny informace budou mít v počitači. Nevím, zda do toho spadá třeba i sociálka atak, ale městský úřad určitě
Odpovědět
Holky vy moc řešíte. Buďte trochu v klidu. Pověřte nějaké osoby ať se trochu zapojí a vy si to jen užijte. My máme harmonogram takto: Ráno vstaňte v kolik chcete, ale hlavně nezaspěte!!!!! 9:30- 10:15h - Příjezd svatebčanů do rodného bydliště ženicha: - Občerstvení - Zdobení aut a svatebčanů - Poděkování rodičům 10:15h - Odjezd svatební kolony na zámek Žďár nad Sázavou 11h - Svatební obřad na zámku ( Za příznivého počasí venku. Pozor!!!! Na zámku je zakázáno házet rýži a podobné věci!!!!) 11:30h - Společné focení svatebčanů po obřadě 11:45h - Focení novomanželů v zámecké zahradě - Svatebčané mohou využít volný čas prohlídkou zámeckých prostor 12:30h - Odjezd svatební kolony na svatební hostinu- Restaurace 12:45h - Svatební oběd 14:30h - Odjezd svatebčanů na vilu 15:30h - Příjezd svatebčanů na odpolední party na vilu - Přípitek - První tanec novomanželů - Krájení svatebního dortu 17:00h - Volná zábava a otevření večerního rautu - Převlečení do neformálního oblečení Dle uvážení odchod na pokoje a spánek. Pro ubytované na vile: vezměte si sebou ručník, špunty do uší a prášek na kocovinku. Povlečení zajištěno. Ráno snídaně a odjezd.
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka pro mě je důležitý hlavně obřad a první tanec, zbytek ne až tak ne. Zapojíme svědky do organizace,my tam nejsme od toho :-) taky máme možnost prohlídky zámku pro svatebčany
Odpovědět
@stastnanevesta určitě souhlasím se zapojením svědků. My máme naprosto úžasné svědky. Je to ségra mého přítele a její partner. Moje svědkyně je úžasná- jsem ráda, že jsem si ji vybrala a fakt musím říct,že hodně pomáhá a super se stará. Doufám, že jí to budu moci oplatit.
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka ahoja jsme tam spokojeni vzdy se vsemi jsou to znami a udelaji nam co nam na ocich vidi:) a prave rodice nam to sice take plati, ale mamina se me prave ptala kolik je ideani aby s tim pocitali:)
Odpovědět
@handulilinka Aha, no tak my jsme museli rodné listy odevzdat na matrice. vrátí nám je až po svatbě. Prý je to běžná praxe, aby se jeden ze snoubenců "nezadal" jinde :-D Nevím, ale to mě tolik netrápí. Ta otázka byla myšlena asi tak: pokud si vyměním občanku, tak zda všichni ostatní už se vyřídí mezi sebou? Takže spíš ne :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@zuziiik12 bude to prý platit až od července-je to novinka a asi chvíli to bude trvat, než se to rozběhne. Tak to právě už bude fugovat, ty si vyměníš OP a ostatní už se dozví, že jsi vdaná a budeš vedena pod novým jménem, ale řidičák a ostatní věci si stejně budeš muset vyběhat, ale postačí ti jen OP.
Odpovědět
co se týká zpropitného, tak určitě dávat nebudeme nic. Předpokládám, že všechny služby, které máme objednané, mají řádně spočítáno v ceně i provizi. Pokud ne, tak jejich blbost. Co se týká restaurace, tak pokud budeme spokojeni, tak jsem ochotna dát nějakou tu kačku navíc(kolem 500). Restauraci máme objednanou tak na 2hoďky a přesto souhlasili, tak se jím to asi i tak vyplatí ne? Chápu, že kolem toho budou pracovat déle jak 2hodiny, ale i kdyby, tak jim tam necháme kolem 6tis a to pochybuji, že v sobotu za dopoledne by vydělali na ostatních zákaznících. Pokud bych však měla domluvené řidiče, tak bych to nechala spíše na domluvě- zaplatila bych jim ujeté km a max 500 za ochotu. Jak to chodí s provizí u varhanic v kostele, to fakt netuším. Možná se zkuste zeptat toho faráře, určitě vám řekne kolik.
Odpovědět
@handulilinka @zuziiik12 Holky, když mi na matrice řekli, že si oddací list mohu vyzvednout od další následující středy je to 8.8.? Svatba bude 28.7. Pochopila jsem to správně?
Odpovědět
@sarka49 Moc nerozumím tvé otázce, od které středy? Po obřadě? Pokud myslely až po svatbě, tak je to 8.8
Odpovědět
@handulilinka Oni mi to právě takhle napsali do mejlu: od další následující středy.... Dík
Odpovědět
@sarka49 tak jim pro jistotu klidně zavolej. Maj to napsat líp co?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziiik12 coze odevzdat rodne listy na matrice???? co je to za blbost? my je jen predlozili pri podavani zadosti, podle nich zkontrolovali vyplnene udaje a zase nam je vratili
Odpovědět
Profilova fotka
Holky potřebuju radu... Hledám někoho na mani a pedikúru v Praze. Nemáte někde dobrou zkušenost? Díky moc.
Odpovědět
@pestas bohužel je to tak, nám se to také stalo. Mají naše rodné listy už 2měsíc a prý nám je dají až po obřadu. Spíš mě zaráží, že na každém úřadě to funguje jinak. Jsme snad jeden stát a jeden zákon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@pestas jojo, někde to chtějí nechat až do svatby, je tu někde diskuze k tomu, dokonce si nechávají i RL dětí pokud už jsou :) ale u nás to taky jenom zkontrolovali :)
Odpovědět
Naše rodné listy i občanky si na matrice ofotili a hned nám je vrátili.
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka hmm v tom pripade porusuji zakon, rodny list je soucast dokladu o totznosti a nesmi ti ho takto a uz vubec ne dlouho zadrzovat... max si ho smeji okopirovat
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak jsem měla včera poslední zkoušku ve škole, tak teď se konečně zase vrhm na přípravy :-D Koukám, že řešíte harmonogram, to musím taky nějak vymyslet. Vy myslíte, že ty gratulace zaberou tak dlouho? Já to mám zatím jen hooodně zhruba. Tak prvně vstanu, snad teda budu spát do růžova, pak se najím a půjdu asi se svědkyní zdobit auto - to které mě poveze, další v kterým pojede mamka se sestrou, babičkou a dědou, třetí, ve kterém pojede teta s bratránkama. Svědkyně by asi měla jet jedním z těch dvou aut. Ještě se budu s kadeřnicí a vizážistkou domlouvat, v kolik přijedou, podle toho jestli se mamka se ségrou budou česat nebo jak a svědkyně jestli se bude jen česat nebo i líčit... Pak oblíkání. Pak se pojede ne obřad (zmíněná tři auta, ostatní pojedou ze svých domovů, ženich s taťkou z domu rodičů (tam je asi jedno, jestli pojede sám nebo i s mamkou a bráchou? Nebo ty poveze asi svědek. 12:00h obřad, hurá první pevný čas :-) Po obřadu gratulace Focení se svatebčany a pak my novomanželé, ale to tak na půl hodiny, max na 45 minut. Rodina počká, bude hrát duo zatím co my se budeme fotit. A budou tam svatební noviny na čtení, nebo se aspoň seznámí ti co se neznají. Odjez s rodinou na místo oběda, pevný čas asi stanovovat nebudu, prostě až přijedem tak přijedem, nachystané to bude. Ale do dvou budem tam. Oběd Krájení dortu (ale možná ještě mezitím focení s rodinou, aby jim trošku vyhládlo, nebo je nechám sedět aby jim slehlo, nevím, zas aby se nenudili že? Pak nevím, jestli se půjdem fotit v tuto chvíli asi jako novomanželé (budeme se fotit v místě obřadu a pak ještě v místě hostiny) 18:00h raut, na který přijdou i kamarádi Tady možná dáme znovu novomanželský tanec, kdy zahájíme tancování i pro přátele (budeme tanec teď intenzivně nacvičovat, tak ať ho vidí co nejvíc lidí :-D přítel nechodil do tanečních, tak to dá asi práci) Od doby rautu se budou prodávat lístky do tomboly, tu dáme asi na 20:00h. No a pak bude volná zábava, konec neurčen. Ještě nevím, na kdy se domluvíme s DJ, to se ještě musíme promyslet.
Odpovědět
@zuzkka88 My to budeme mít s autama takto: Budeme mít 7 řidičů - kamarádů, ti nás povezou do kostela a potom na hostinu. Tam s námi 3 zůstanou a budou odvážet ostatní. Budou jako ostatní svatebčané, ale nebudou pít. Až všichni starší odjedou, zůstanou tam s námi, budou moct pít a budou tam s námi spát (asi 10 mladých nás tam zůstane). Pan fotograf pojede svým autem, sám. Jsme menší svatba, ale i tak do auta se vlezou 3 lidé + řidič, takže tak. A teď jak pojedeme ke kostelu: -já -moje mamka, taťka, babička -snoubenec s jeho rodiči -p. farář, naši svědci -moje sestra, kamarád, kamarádka -přítelova sestra s partnerem a jejich dcerkou -přítelův strýc, teta, babička Na hostinu stejně - jen já a ženich v jednom autě :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Uff potrebuju poradit.. skoromanza ma 4 dny pred svatbou narozeniny. Rozhodla jsem se, ze mu dam manzetove knoflicky, jelikoz ty co ma doma jsou desive:) Nasla jsem moc pekne a maji je ve dvou barvach a ja se nemohu rozhodnout:( fotky v albu zatim jsou hlasy tak pul na pul coz mi nejak nepomaha:)
Odpovědět
@pestas nám OP jen zkontrolovali, ale rodné listy si nechali taky až do svatby..
Odpovědět
holky, jak velké dáváte výslužky?
Odpovědět
Profilova fotka
@pestas já bych vzala ty světlé ;)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?