Holky sakra, jednou si přispím a vy to takhle rozjedete:)
@moncik21 Tak my to budeme mít v Lanškrouně (Východní Čechy), jsme oba dva odsud. A obřad budeme mít taky v jednu:)
Jak říkáte, od nikoho si do toho nenechejte kecat, je to naše svatba, nás a našich partnerů, tak by se to na tom mělo odrazit. Když je někdo hippík, ať si vezme pláťáky a jde se vzít na louku, když je někdo motorkář, ať přijede na motorce a má hostinu v motorestu. A hlavně, ať to všichni respektují. Bohužel vím, že ne vždy se to tak dá, protože se vždycky najde "pár dobrých rad". Ale takové s díky odpálkovat a jede se dál. Já se řídím tím, že lidi pozvu, řeknu jim, jak to bude vypadat a když jim to bude připadat uhozené, chodit nemusí. Já tam chci lidi, kteří si umí užít a ne tam sedět a brblat, co kdo měl jak jinak a jak bysme to měli mít my.
Jojo holky, moje řeč. No já vzbudila poprask v rodině, když jsem řekla, že nepozvu svého bratránka, který podle mě v rodině dělá jen peklo, je to hrozně zlý člověk, všechny pomlouvá, škodí, jak může.... Pro mě je to zlý a cizí člověk, tak proč ho zvát na svatbu, když ho nesnáším a vím, že jen bude sedět a všechny a všechno pomlouvat. No ale to zase babička je z toho na mrtvici, to prý nemůžu a já taky byla na jeho svatbě atd. To mě ovšem nezajímá a já ho tam nechci. A teta, když se vůbec dozvěděla, že se budeme brát, tak místo aby řekla aspoň "gratuluji" nebo něco takového, tak jen řekla, že no jo srpen, to se rozvedeme - všichni ze srpna se rozvedli.... No No comment. Jak se mi může někdo divit, že o tohle fakt nestojím? Ještě že rozlehlejší část rodiny ze strany táty je rozumná.....
Ale ať si kecají jak chtějí, stejně si to uděláme po svém :-)
Tak to já mám velké štěstí. Poporuje nás jak naše, tak přítelova rodina. Nikdo nám "zatím" do ničeho nekecá, mamka začíná vyšilovat, co si veme na sebe :-D , ale to je v normě. Co se týče financování, tak u nás se pořád drží to pravidlo, že hostinu planí rodiče. Bez toho, aniž bychom po nich peníze chtěli, tak se sami nabídli :-)
Holky tak my to konečně oznámili mé části rodiny a překvapilo mě, jak to vzali úžasně, nikdo neradil, nekritizoval, spíš každý nabídl pomoct podle svých možnost (např. teta pečení cukroví, sestřenka dort, strejda půjčení auta...) :-) tak mě to mile překvapilo, čekala jsem, rádoby chytré rady, na který nejsem zvědavá ;-)
jinak my budeme mít obřad ve 12, přišlo mi to takový tradiční, aby nám všichni neumřeli hlady :-D a finančně to máme tak, že část platíme my a část oboje rodiče :-)
Tak jestli se nepletu jsme tu samé nevěsty od 12hodina a od 13hodin. Je tu někdo předtím nebo potom? Asi jsou tohle nejžádanější časy. Všechno stihnem připravit a přitom začne hostina tak akorát. :-)
To my taky ne. podle mne takhle je to akorát. Takové tradiční:-)kamrádka to měla od 10.00 a to byl frmol, ale vpoledne mi to přijde fajn. navíc na oběd se těším:-)
Jak jsme to řekli rodině, tak jsme dostali ještě tip na jednu restauraci strejdových známých, tak zase čekáme, jestli by to tam šlo, za jakých podmínek a tak, takže definitivní rozřešení hostiny se opět odkládá :-S
Holky nemáte tip, kde by se daly sehnat krabičky na výslužky za nějakou lepší cenu? Nacházím tak od dvacky výš a zdá se mi to dost, na to kolik plánujeme výslužek :-|
My máme obřad na 11:30, chtěli jsme, aby oběd byl tak na 13:00, aby nám hosti nepadly hlady :-D
Ohledně těch krabiček na výslužky, záleží na tom, jak velké chceš, ale pro inspiraci koukni tady: http://www.svatbadekor.cz/katalog/kat...
Holky tak to my chtěli loni mít obřad ve tři, že by se pak rovnou grilovalo. Tchýně to nepřežila, jako že by nebyl oběd? A já říkám, bude to ve tři, tak se všichni nají předtím a na tý chatě už bude ugrilovaný maso. Ale prostě ne, takže letos to je v jednu a bude svíčková.
Šári ty pojedeš spát k rodičům? Já právě nevím, já asi bud spát normálně doma, kde jsem zvyklá a rodiče přijdeou k nám a od nás společně pojedem v koloně. To je představa. Mně to přijde neuvěřitelný, ž epojedu ve svatební koloně jako nevěsta. taky máte taky tyhle pocity, že je to k neuvěření????
No já zrovna kolonu aut moc neprožívám, já se těším, až už budeme svoji a pojedeme v trobící koloně. Ale cesta tam mě nějak nerajcuje:D Ono to bude asi tím, že se všichni sjedeme až k zámku, budu se oblékat v našem bytě a předání nevěsty bude až u oltáře.
No my sice bydlíme spolu, ale v Praze. Svatba bude v Prostějově, odkud oba pocházíme. Takže noc před svatbou budeme taky spát každý u rodičů. Obřad máme taky na 12:00, tak snad všechno stihnem bez problémů a spěchu :-)
My budeme spát spolu u nás doma a Kája ráno pojede k rodičům, jsou to tři minuty jízdy od našeho bytu. Teda aspoň doufám, že se bude převlékat u rodičů. Ještě to nevědí, tak snad to nebude problém.
Śári vy ještě nebydlíte spolu? Takže budete spolu bydlet ode dne svatby? My to máme na místo obřadu blíž od nás takže , asi by i byla zajížďka jet k rodičům a pak se vracet. Asi i na obřad pojedemspolu, ale to se ještě domluvíme. Já jen doufám, že se v těch šatech vejdu do nějakého auta:-))
No Ondra tu hodně často přebývá s námi, ale bydlíme pořád ještě zvlášť, on se bude stěhovat k nám a budeme bydlet v domečku s našima, ale ještě jsme se nějak nedohodli kdy přesně to spácháme :-D
Tak to třeba ještě stuhnete před svatbou a Ondra bude spokojený, že nebude večer před svatbou sám. ;-) Já si taky říkám, co budu dělat večer před svatbou. jestli pojedu k naším, trochu je vynervovat, nebo jestli bjudu psát vám na beremku:-)) nebo jestli budu kmít šoky, že jsem si spletla pátek se sobotu a svatbu jsem propásla:-))
Teda tady se to rozjelo. :-D jojo, udelame si to jak chceme. Byli jsme cely den u moji sestry a ty s nama souhlasi a podporili nas, takze jsem zase o neco stastnejsi. ;-)
S jidlem to u nas bude tak, ze se naji neco malo predtim, pak v jednu obrad a na treti obed, sestra to tak taky mela a bylo to celkem ok. Kolonu aut asi mit nebudeme, budeme objednavat autobus a pojedou autobusem. :-D Ja jsem chtela jet Londynskym taxi, ktery pronajimaji v Brne, protoze zijeme v Anglii a navic vzadu je spousta mista, coz by bylo fajn, protoze mam velkou sukni. ale pritel z toho neni moc nadseny a navic tahat je az z Brna je asi zbytecnost. Takze jeste nevim, cim pojedu.
A spat ja budu asi u maminky a pritel v hotelu.
Já myslím, že si čas najdeme ;-) já nervák budu ležet s mokrým hadrem na hlavě, tady budou všichni uklízet a vařit a moje nervíky budou pracovat, tak budu potřebovat někoho, kdo je na tom stejně :-D
Ondry mamina si přeje, aby spal doma a sešli se celá jejich strana u nich, tak holt nebudeme spolu, ale já jsem i radši, ať mě vidí až připravenou ;-)
@kajovaevicka no to asi urcite!! ja vim uz ted, ze budu nervozni! I kdyz vsichni rikaji, nestresovat a hlavne si to uzit! Coz chci, ale nevim, jestli to uplne zvladnu. :-D Uz na dnesek se mi o svatebnich pripravach zdalo celou noc.
Holky když jsme u těch snů, mně se zrovna dneska zdálo, že mi v květinářství totálně zničili kytku, tak jsem tam načesaná a nalíčená řvala, že ji nezaplatim, protože tam narvali přesně to, co jsem nechtěla. Sedm měsíců do svatby a já už jsem psycho:D
Sari taky chci aby mne přítel viděl připravenou. zakážu mu chodit do té místnosti, kd ebudu. Klidně se i zamknu:-))To ve mně budeš mít spojence. Já taky budu mít mokrý hadr na hlavně a obluzená prášky na migrénu, budu klapat na beremese o tom jak se bojím, že mi vypadne vycpávlka z podprsenky a neřeknu ano a rozberečím se a zničím drahé šaty z půjčovny.
no tak ja jsem taky psycho. :-D a asi to bude horsi a horsi, cim vic se to bude blizit. :-) ale zvladly to jine, zvladneme to taky.
taky chci, aby me pritel videl az pripravenou, aby tam bylo to wow. :) i jsem chtela, aby me videl az u oltare, ale to zase maminka ze ne, ze to se v cr nedela a ze si me zenich musi vyzvednout u maminky.
No já jsem původně taky chtěla až u oltáře, ale zase se mi nechce schovávat, takže prostě si pro mě přijede a pak už může maximálně říct, že mě nechce ;-) zatím se mi o svatbě nezdá, vždycky jen o nějakým úseku, jako např. jak mi nikdo nechtěl jít za svědka :-D
Tak my se potkáme až před zámkem, jako naši bydlí 30km od místa obřadu a abych tam ráno jela a on si mě tam musel jet vyzvednout:D No to jako ne:D Naši řekli, že na takový šaškárny nejsou zvědaví, že se uvidíme až před zámkem:) Ale taky nechci, aby mě viděl ten den před svatbou:) Ráno ho odšupajdím k mamince a pak se uvidíme až pak.