Pomalu, už je ale zamluvený i termín na radnici. Horší je to, že mi paní matrikářka dala seznam "jejich" skladeb. Dobré je to, že je tam živá hudba (to bude hezké pro atmosvéfu), horší je už to, že ty písničky neodpovídají tomu, co bych chtěla já. Ale změnilo se zastupitelstvo, tak zkusím dát návrh na změnu a snad to proberou :-D :-D :-D
Mě se právě taky strašně líbí, jsem u ní jako náhradník, tak pátrám po tom, kdo jí má, jestli už to je definitivní... jinak mám fotografku z Brna, i když máme obřad u Prahy a taky se mi moc líbí, ale Zuzka je Zuzka... já pokročila jinak v tom, že jsem sehnala varhanici a otestovali jsme minidezerty, ale pořád ještě nemáme napevno hostinu :-(
Jojo tak s tou hudbou jsem na tom podobně.... U nás na radnici mají jen nějaký seznam - prý. Ještě tam musím zajít osobně, protože teprve tento týden se stěhujeme z Madridu. A odtud se všechno zajišťuje dost blbě....
Jinak s hostinou taky ještě váháme. Ale už máme vybrané místo. Mamka tam bude mít v prosinci oslavu padesátin, tak to otestujeme a rozhodneme se :-) Jinak teď spíš šílím ze stěhování.... :-)
Ahojky holky, tak jsme to všechno úspěšně zvládli! :-) Stěhování z Madridu byl fakt mazec, ani jsme se nemohli se všema věcma do auta vejít :-) A návrat do takovéhle zimy!!! No mazec. Minulý týden jsme sehnali byt v Praze, takže starostí nad hlavu. Teď nás čeká stěhování nábytku z Prostějova do Prahy. Ale do toho jsme si stihli minulou sobotu vyzkoušet sál, kde bychom rádi svatební "oslavu". Mamka tam měla oslavu padesátin a bylo to super. Jedinou vadou je, že kamarádka, které prostory a sál patří je lehce nespolehlivá osoba.... Tak pořád váháme.... A co jinak vy holky? Jak zvládáte předvánoční shon a ty kupy sněhu?
No jasně, pochlub se, jak jste na tom s přípravou ;-) my teď nějak stagnujeme, máme jedno místo na hostinu, které potřebuje dost úprav, ale zase umístěním je naprosto skvělé a ještě čekáme na otevření jedné rekonstruované restauračky, tak se uvidí asi po vánocích, kde bude naše hostina :-)
Šári tak místo hostiny taky ještě nemáme:-( Zatím máme zamluvený obřad, fotografa, kameramana, hudbu a vizážistku. Pak máme koupeno pár drobností. Na šaty už jsem byla, ale ještě jsem si nevybrala. Už se nám to blíží. Teď se překulej Vánoce a už to pojede naostro. V Lednu se chystáme na prstýnky na veletrh a teď přemýšlíme kam na svatební cestu. Nemáte někdo nějaký tip?
A co myslíte, jaké bude počasí:-))) Máte to některá venku?
My bysme mohli, ale asi to necháme dovnitř, nechci riskovat déšť ;-) my svatební cestu asi necháme až na poslední chvíli, tchýňka pracuje v cestovce, tak by nám mohla něco poradit, ale chtěla bych něco neobvyklého, ale zase ne drahého tak nevím jestli je to splnitelné ;-) já mám už i šatičky, jinak ještě kapelu, kameramana nemáme, bude točit někdo ze známých...
Koupila jsem je ve výprodeji loňské kolekce, takže nové za super cenu, podle mě bezva kauf :-D líbila by se mi třeba Dominikánská republika, nebo tak něco, kam člověk nelítá každý rok na dovolenou, ale fakt nevím ;-) co by se líbilo tobě?
Pincola, jestli můžu dopručit, tak náááádherné a vůbec ne drahé je Španělsko úplně kdekoli. Kouzelná je Andalucia, ale parádní na svatební cestu jsou Kanárské ostrovy. Ono to totiž vypadá, že jsou hrozně drahé, ale to je většinou jen se tam dostat - pak už je to pohoda. Ubytování, půjčení auta, restaurace....všechno je tam báječně laciné (oproti jiným letoviskům). My jsme tam strávili tento rok týden a byla jsem nadšená, člověk si mohl dovolit všechno. Jen ta letenka je dražší - ale dá se tam letět s nízkonákladovkama za dobrou cenu. Jinak celé Španělsko je nádherné.....
Já mám pořád hlavu v pejru z toho místa pro hostinu. U nás to totiž nebude moc klasické - napřed chceme oběd/hostinu jen pro nejužší rodinu a to už místo vybrané máme. Potom ale k večeru by byla oslava pro zbytek rodiny, všechny kamarády a známé. A protože máme hooodně velkou rodinu a hodně přátel, musí to být něco většího. Parádní místo by bylo, ale nevýhoda je, že to je cca 17 km od Prostějova. To druhé místo, co máme je super na 100% - blízko centra, super sály, bar atd. - všechno bychom si pronajali. Jen prostě proti hraje majitelka - je to dosti nespolehlivá osoba. Tak pořád váhám :-(
Šari-domin.republika musí být nádherná, ale pro nás je to bohužel drahé ;-( jestli ale můžete jet tak jette. Myslím, že nebudete litovat. V kterém salonu sis šatičky koupila?
Lusi děkuju zatip!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Poradíš mi prosím kam na ty Kanáry?Je lepší jet s cestovkou a nebo si tam koupit letenku a ubytovat se tam? kdybys měla tip na konkrétní hotel, kdekoliv ve ´panělsku budu moc ráda.
Holky já bych toho chtěla. Líbí se mi takových šatů, takových míst na svatbu a takových dovolených :-( ;-)
Pincola, ráda dám tipy :-) Dle mých zkušeností je lepší - pokud z toho nemáte strach nebo tak něco - jet na vlastní pěst. Vyjde to totiž laciněji. Do Španělská létá levně Ryanair anebo Wizzair do Madridu a pak z Madridu někam Ryanem. Co se týká ubytování, ve Španělsku jsou super levné hostely - toho se ale neboj, ještě nikdy jsem tam nebydlela v něčem, co by bylo fakt hrozné. Jejich hostely mají parametry naší tříhvězdy hotelu a máš tam většinou všechno - ručníky, mýdla, úklid atd. Já většinou bookuju hostely nebo i hotely přes www.hostelworld.com Je to super, je to v angličtině, jsou tam i hodnocení od jiných lidí - zaplatit můžeš hned kartou, nebo jen zálohu a zbytek na místě. Ještě jsme neměli špatnou zkušenost a to jsme takhle bookovali hostely i v Anglii, Francii apod. Ale se Španělskem máme největší zkušenosti :-) Ještě občas bookujem přes jinou stránku, ale tu si teď nemůžu vzpomenout - zeptám se přítele a napíšu Ti ji :-) Jinak co se týká Kanárů, záleží jakou máte představu o pobytě. Každý ten ostrov je úplně jiný. Pokud chcete vyloženě pravé moře, zábavu, diskotéky atd. je to asi Gran Canaria. Já mám tedy zkušenosti jen z Lanzarote - to je ale úplně něco jiného, než člověk očekává od Kanárů. Ale jestli chcete mít spíš klid, být spolu, užívat si i opuštěných pláží a případně prozkoumat ostrov a taje přírody, pak je to to pravé. Na Lanzarote totiž vybuchla sopka a půlka ostrova je doslova měsíční krajina. Ale stojí to za to vidět, to si prostě nedokážeš představit - jsou tam úžasné přírodní úkazy, přírodní park, kde Tě zavezou až k sopce, ukážou Ti dírou v zemi, jaký je tam žár.... Nádhera. Na druhou stranu jsou tam hotely a hotelová městečka, ale nic násilného. Aby se nepokazil ráz krajiny a ostrova, mají zakázáno stavět vysoké budovy, takže je to takové malebné. Jsou tam normální turistické pláže, pak i skály, místa, kde se dá surfovat, ale i opuštěné pískové pláže jako z filmu :-) Na Kanárech mluví všichni anglicky i německy, takže pohoda... Ceny všeho super. Jinak co se týká dál Španělska, dobrá je i Mallorca - domluvíš se a ceny taky jakž takž, ale už je to víc takové profláklé - hodně turistů. Oblíbený je i Lloret de Mar (blízko Barcellony) ale tam je to přeplněné Čechama :-) Jinak čím jižněji tím líp a pláže jsou míň narvané. Krásná je Valencie - tam vůbec není přeplněnto turisty, ale ceny jsou asi dražší... Pak okolí Alicante, Calpe....nááádhera. Ale zase čím víc pravé Španělsko, tím hůř se člověk domluví - Španělé jsou líní :-) Ale na pobřeží by to neměl být problém. Ještě zkusím najít nějaké stránky a pošlu Ti info :-)
Lusi děkuju moc! Jsi strašně hodná. Tvoje tipy se nám budou hodit i do budoucna, chcem trochu cestovat :-) Všechno projedem. Láká mě Lanzerote. To musí být nádhera. Už máš šatky doma? Pošleš fotky? Dala sis je šít, nebos koupila v salonu? Mooooc gratuluju ;-)
Já zattím šatky nemám, asi půjdu až po veletrhu v Diplomatu až budou slevy. Ještě jednou velká gratulace!!!!!!!!!!!!
tak máme termín zaplacenej zatím na matrice v Kralovicích a jelikož to chceme na Mariánské týnici tak budeme jěště platit u nich poplatek jen až někdy v novym roce jelikož neví jestli se nebude připlácet,prstýnky máme jsou z chirurgické oceli víc se to hodí pro mladé..a aby ležel doma přítelovi prstýnek za x tisíc..tak to nemá smysl,nu a v pátek sme si byly zamluvit šaty a oblek a složit zálohu takže super...a co ty máš...fotky mam v fotoblogu ;-)
My jsme se byli včera podívat v restauračce, co nám opravujou, ale ještě není hotová :-S tak fakt nevím co je lepší, jestli obyč hospoda, kde máme známý, budou super ceny a je to v místě bydliště jedný rodiny nebo radši místo ve stejné vesnici jako obřad, kde to bude nově zrekonstruované, ceny budou o něco vyšší a nemáme reference :-( nejhorší je, že nikde to není ideální, večer nás bude max. 45 a málokde se vejdeme, aby bylo i místo na tancování a ještě aby byla zahrádka lvůli grilování... achich jooo :-(
Brouci, tak to už máte to hlavní. My máme zajištěný obřsad se vším všudy, kromě prstýnků, na ty jdem v lednu a šaty ještě taky nemám. Hostinu budem mít asi nakonec na stejném místě jako obřad. Ty šaty ti moc sluší. Budeš krásná nevěsta:-)
Sari netruchli, ještě máš čas. Já osobně bych šla do té nově zrekonstruované, samozřejmě, kdybych na to měla peníze. protože u známých by to pro mne bylo méně sváteční. teda pokud bych tam občas chodila. Takhle to budete mít z obřadu kousek. Až otevřou, zajděte tam na jídlo, jaklo řadoví hosté a uvidíte. ;-)
Pincolo díky za uklidnění :-) ráda bych už měla hostinu vyřešenou, přítel do tý doby nechce řešit nic jinýho, takže oznámko, výzdoba a spol. zatím čekají :-(
Ahojky holky :-) tak my jsme se s přítelem rozhodli, po 5letém vztahu "po netu" a v srpnu to bude 20.8.2011 přesně 2,5 roku, co budem spolu, taky pro svatbu :-) brát se budeme v Plzni,kde bydlíme, chceme církevní sňatek, já jsem křtěná, rádi bychom v katedrále sv. Bartoloměje, ale ještě nevíme, pořádně to začneme řešit po novém roce :-) a svatba bude maličkatá. My, svědci s drahými polovičkami, moje mamka, táta a bratr, Honzovo táta, máma a sestra s manželem. Bohužel máme dost omezený rozpočet, takže proto tolik málo lidí. Ještě to pak musím nějak vymyslet s posvatebním oznámením kamarádům a známým... :-) teď jsme si k Vánocům objednali prstýnky a včera mi můj Honza povídá, že chce na Štědrý večer po večeři požádat naše o ruku... tak jsem na to moc zvědavá :-N
Ahoj revival.lady tak moc kratulu k tomu rozhodnutí jít do toho. Bohužel taky máme nízký rozpočet a já jsem z toho celkem ve stresu. Největší položka, když nepočítám svatební cestu je hostina i když máme málo lidí a pak šaty pro nevěstu a ženicha, prsteny jsou taky drahé, ale nedá se na tom moc ušetřit. Jedině koupit z oceli ato nechcem:-(
Ahojky holky, omlouvám se, že sem zaskočím jednou za čas, ale ještě se nám nepodařilo v novém bytě zařídit internet, takže slídím po kavárnách, když je chvilka času :-) A ne vždy se mi tahle stránka otevře - ach jo :-(
Holky, tak mě napadlo, nejste některá z Prahy, nebo z okolí Prostějova, Olomouce? Že bychom se mohly někdy sejít na kafčo a pokec - podělit se o zážitky a úspěchy se zařizováním :-)
Pincola, není zač, ráda napíšu víc, kdyby Tě cokoli zajímalo, třeba i pošlu fotky. Akorát jsem nějak neměla čas zjistit tu druhou stránku na hotely. Ale budu se snažit to najít :-) Jinak šaty jsem objednávala z e-elegance, poslala jsem jim míry a oni je nechali ušít. Naprostá paráda - úžasné jednání, parádní komunikace, šaty moc krásné. Jsem moc spokojená a nebyly ani moc drahé. A můžu jen doporučit, když nastal problém, tak vše vyřešili, dodrželi přesně termíny dodání a kdyby nenastal zmatek s barvou šatů, tak bych šaty dostala mnohem dřív, než bylo v plánu :-) Určitě pošlu fotečku, ale teď mi to nejde, je tu slabé připojení, tak jak to půjde, hodím něco do alba.
Šári, tak to Tě úplně chápu, taky nevím, jestli jít do rizika. Ale jestli cítíš, že by to bylo lepší, jdi do toho :-) U známých je to super, ale Pincola má asi pravdu v tom, že v novém místě to bude svátečnější.
Holky mějte se krásně a užívejte adventu!!!!
Já bych právě ráda něco slavnostnějšího, ale taky beru ohled na rozpočet, jsme oba studenti VŠ, přítel sice téměř končí, ale vydělávat bude nejdřív půl roku po svatbě :-( takže šetříme jak se dá z brigád a pomůžou nám obojí rodiče, chtěli jsme taky co nejmíň lidí, ale jen přítelovo rodina je asi 17 lidí a nejde to zmenšit, protože i svátky slaví takhle pohromadě :-( a u nás by to sice zmenšit šlo, ale naši jsou proti a nechtějí být na svatbě v menšině, takže bude hostů cca 38 rodina + svědci a navečer bychom chtěli asi 8 kamarádů, takže nás bude tak 45, no děs - tolik lidí nakrmit a napojit bude děsná pálka :-(
Ahojki já jsem slyšela že letos se koná většina svateb v srpnu a taky jsem to poznala na vlastní kůži. Cokoliv co jsem zařizovala jsem musela s předstihem, protože už to většinou bylo zabrané.
Ahoj Defni vítám tě, mezi námi. Lusi ještě jednou moc děkuju. Na kafčo můžeme zajít. Sněm nevěst jedné srpnové soboty :-D :-D
Šari nech to uležet a uvidíš. Třeba najdeš ještě jiné místo a nebo tam zajdete na jídlo a budete tak spokojeni, že přestanete váhat.
Holky která jste už byla zkoušet šaty? Já ano, ale ještě jsem si nevybrala. Říká se, že ty pravé poznáte hned, jak je obléknete.