Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
@misule2381 Mstiboj a Mstislav jsou super! :-D Já zas někde viděla jméno Kyslena, tak jsem už měla nutkání, ale zaplaťpánbůh za super film Woodyho Allena, takže mám o holčičí jméno postaráno. Hned, jak jsme spolu začali chodit, tak jsem v tom měla jasno, že prostě budu mít Annie Hall, hotovo šlus! 8-)
@rezetka :D u nás v rodině byl děda Karel, táta je Karel a brácha je taky Karel :-D ten tradici porušil a má prvorozenýho Olivera. Dceru Rozálku- to se mi moc líbí a nejmladší je František po dědovi. Ten už zemřel, takže se otočí opravdu jen ten jeden Frantík a dal mu ho z úcty k dědovi, protože ho měl rád. Určitě nepojmenujeme své děti po mně nebo po manželovi, to je možná krapet bez fantazie, ale po těch rodičích to tak vždy být nemusí. Je ale fakt, že mně se více líbí modernější jména. Moje babička byla Božena a byla to vyloženě pohádková babička umím si ale představit že by dcera mezi Améliemi, Klaudiemi a pod byla jako ,,Božka,, krapet za exota
nutně potřebujeme něchat stejné iniciály, takže s příjemením Sklenář máme psa Snoopyho :) a holčička bude Sofia, Sandrine, Sarah, u kluků to vede Sebastien..ale to si vždycky vzpomenu na kreslený film se žraloky, kde jeden z nich zpívá "jsem Sebastian, delfín z vaší myčky"..tak nevím :-D
V nasej rodine sa uz po generacie vyskytne nejake divne meno: prastari rodicia - Gašpar, Helena, stari rodicia a ich surodenci: Emil, Ľudovít, Jolana a Genovéva, Berta, rodičia a ich surodenci: Ľudo, Jolana a Gena sa dedili, Anton, Marián, Oľga, Marta, my deti sme vychytali este celkom normalne mena, aj ked nikdy nepochopim, ako mozu vsetci v nasej rodine pomenovat syna po sebe a niektori aj dceru...mena ako Marcela alebo Erika, Aneta alebo Lenka su uplne v pohode, nase deti to maju asi tazsie, taky Tristan alebo Rebeka... ;-) este si spominam na nezvycajne meno v rodine - Melita :-)
No tak mě o víkendu drahý překvapil, že by se případný syn mohl jmenovat po něm, zůstala jsem stát s hubou dokořán, jelikož doteď jsme se shodli, že nechceme jména dětí po nás (byť by to bylo nejjednodušší v rámci idey celé rodiny se stejnými iniciály), ale hlavně vždycky neoblomně tvrdil, že takhle ošklivě by se k synovi nemohl zachovat, a kdykoli jsme narazili na nějakého jmenovce, hluboce ho litoval ;-)! Tak nevím, co je to za výstřelek, a doufám, že ho to přejde, páč mě to prostě vadí, když se děti jmenují po rodičích :-(....Hezký pohled z dovolené zasílá Pavel, Katka, Pavlíček a Kačenka, grrrrr (příklad)!
kde jsou krásné české jména????? Teď jsem se vrátila z dětského tábora a byla tam samá Luisa, Bianca, Dominika, Sabina.... moje Tereza mezi něma vypadala jako exot :-D
My se vrátili z dovolené z Norska a jestli to bude kluk, tak Erik :-D /ale mě se to jméno vždycky líbilo,jen mě překvapilo, že příteli také/ Co mi neprošlo je Vítek a Hynek...holku chci už dlouho Bereniku, nebo Johanku :-)