Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Moje naroky na meno nie su velke .. chcela som meno, ktore je medzinarodne ale pritom nedrazdi a neda sa skomolit na nejaku nepeknu prezyvku .. Tak mam uz 4,5 rocnu Moniku :-)
@samantha_carter Aha :-) Ještě jsem si vzpomněla, že kamarádka má fenku Samanthu a říká jí Summer a říkala mi, že se to tak používá, ale to mi taky nepřijde jako zdrobnělina :-|
Miminka v Šumpersku a Jesenicku
Karolína Babuňková
Karolína Šamajová
Adam Králik
Adam Krump
Viktorie Obdržálková
Viktorie Marie Bendářová
Martina Machálková
Aneta Ďurišová
Aneta Masárová
Sofie Moravcová
Vojtěch Šincl
Matyáš Danielčík
Kateřina Šulcová
Andrea Pokutová
Nikola Vágnerová
Nikola (kluk) & Romana Šimkovi
Lukáš Hejkrlík
Oliver Giesl
Barbora Podhorná
Veronika Dvořáková
Štěpán Novák
Já chtěla dát Valinku(Valérii),ale máme nakonec chlapečka Robinka :-) Jinak Terezku má brácha a teď budou mít druhý a pokud to bude holka,tak to bude Natálka.Já říkám,to přijde ke školce k plotu,zavolá Terezko,Natálko a půlka školky za ním přiběhne :-)
Mě se na holku líbí dlouhá jména jako Natálie, Viktorie, ... (bohužel dost oblíbené a frekventované 8-( ). Na kluka se nemůžeme shodnout, ale nevadí - není to momentálně aktuální :-) . Manželovi se líbí Valtr, protože to zní dominantně, mě se nelíbí, že se nedá pořádně zdrobnit a normálně ho oslovovat. Musím do té doby vymyslet nějakou alternativu :-D .
Co bych určitě nedala jsou Samuelové, Sofie, Tobiášové apod. je jich prostě až příliš za poslední roky ;-) . ...znám to moc dobře se svým jménem jaké to je :-D .
@rozalie7 záleží jaké máte příjmení.. sousedům se narodil Sebastián, ale k jejich českému příjmení je to hrozný kýč.. No a jeho malí synovci mu řikají Bast... protože je to pro ně prostě moc dlouhé
Co se týče jmen, tak mi přijde, že je vždy nějaké období kdy se některá jména dávají víc a některá míň, nevím jestli je to podle nějakých právě běžích seriálů, ale za mé 4 roky působení v HK na porodnici mi to tak přijde. My čekkáme s manželem v květnu holčičku a máme por ni vybrané jméno Elena. Moc se nám líbil i překlad jména....pochodeń nebo světlo...A kdyby to byl býval kluk, tak by to byl Jonáš.