Ahoj holky,
plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně.
Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :))))
S.
Máte už vybrané šaty? Jdu dneska poprvé kouknout do salonu, ale uvažuju, že si je nechám ušít, jestli nic nenajdu. Jenom teda jsem na nervy ze spodnice - myslím, že klasicky se dává kruhová, ale bojím se jak se v tom bude tančit. Představa, že na vlastní svatbě nebudu moct tančit kvůli šatům je pro mě hrozná. (Tančit myslím valčík, walz, nějakou latinu a tak, disko jde ve všem :) )
@saidy ta cena za dort je hodně dobrá. Mně to nacenili na 500,-/kg. Dort cca 6kg.
Pak jsem nechala nacenit mini dezerty (pannacotta, tiramisu...) za 22,-/ks
A cukroví do výslužek 400,-/kg
@elisc já se ptala i v cukrárně a říkali, že pro 40-50 osob od 5 tisíc víc podle zdobení. Netuším, kolik je přiměřené množství na váhu pro tolik lidí, ale i kdyby měl 10 kilo, je to za polovinu. Objednala jsem zkušební dortíky a minizákusky, tak snad to bude dobré :-)
@nicorodriguez hele, to přesně nevím. řeším to přes koordinátorku, ale myslím si, že to nemá s matrikou, co dělat. řeší se to jen výhradně přes ně. musíš je kontaktovat a domluvit si schůzku... prej ti dají ke schválení i řeč a nemusí tam zaznít nic o bohu... nemusíte být ani s partnerem pokřtěni...
Byly jste už zkoušet šaty? Byla jsem v jednom lepším salonu a šaty nezkracují, prý se prostě přidrží sukně při chůzi (to nechci, chci tančit), všechno mají s dvoumetrovou vlečkou a půjčovné kolem 14 tisíc a dokud si nic nezarezervuju, nesmím se ani vyfotit. Za tu cenu už mi jinde ušijou šaty na míru. Musím říct, že jsem byla dost zklamaná.
tak jsem dnes zařídila kytičky :) a oznámení jsem vymyslela , už ho jen pak vytiskneme , obal na oznámení mam doma už z Ali . už jste si byla některá zkoušet šaty ?
@saidy Já už jsem byla ve 3 salonech a šaty už mám vybrané.. :)
V jakém salonu jsi byla? :O
Týjo, nikde se mi nestalo, že bych se v šatech nemohla vyfotit, pokud jsem si je nezarezervovala, to je teda pěkná blbost :/
já už mám šaty doma. :) koupila jsem je od paní tady bazarový. jsou z ali a zaujaly mě na první pohled. měla jsem strach, aby nevypadaly lacině, ale když přišly, spadl mi kámen ze srdce... jsou nádherný a přesně polde mých představ! :)
jen jsem hodně vysoká, takže mi je jedna známá (vyučená švadlena) bude upravovat, jakoby "prodlužovat", pak budou naprosto top!
@zuzka90 co přesně jste zařizovala s kytkami? jen ty vázané pro vás a maminky a korsáže a nebo i na výzdobu? kytky ještě nemám vůbec domluvené, takže si nechám ráda poradit. :)
Ahoj nevěsty, tak se k vám jdu taky přidat. Datum máme stanoveno na 31. 8. 2019 a budeme se brát na zámku ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Je tady z vás taky někdo z Ostravy nebo okolí? :) Jinak příští týden půjdeme zařídit místo na hostinu, to chceme mít v Krmelíně v Šindlerově dvoře, máme to tam moc rádi a výtečně tam vaří. Už i pomalu pokukuju po vzorech svatebních oznámení. Zároveň si vybíráme fotografa nebo fotografku, ale ještě nevíme... A co se týče šatů, vůbec netuším jaké by se mi k mé postavě hodily, takže budu muset vyzkoušet do nějakého salonu a pak si stejně koupím z druhé ruky, zas tak rozhazovat nechci :) Nevíte o nějakém salonu v Ostravě nebo Frýdku - Místku, kde nemají poplatek za zkoušení nebo si neúčtují moc? A kde se v těch šatech můžu i vyfotit? :)
@sykorka18 ahoj, já jsem z Ostravy a fotit a zkoušet zadarmo se může myslím ve Svinově v Karině, taky se tam chystám :-) Jinak se myslím fotit nemůže nikde, ale zadarmo se dá zkoušet v Paris v centru.
@mija_91 mi bylo řečeno, že nevěsta není namalovaná a učesaná a že si to výrobci šatů nepřejí (říkali v Paris), protože pak to dají na net a nevypadá to hezky. Ale mají značkové šaty a tvářili se celkem hogo fogo. I díky tomu jsem se rozhodla si od nich nic nepůjčit. Zajdu do Kariny a pokud si tam nevyberu, nechám si šaty ušít, vyjde to stejně jako půjčení v Paris a nezaplatím pokutu, kdyby se šatům cokoli stalo.
Možná si to focení nepřejí z toho důvodu, jaký mám já - až zjistím, jaký typ šatů mi sedí nejvíc, chci si je koupit z druhé ruky. Pokud je zničím, nic se neděje, pokud nezničím, můžu je prodat dál. Kdežto když zničím šaty ze salonu, doplácím to. A už z nich nic mít nebudu, bo je neprodám :)
tady máte vyjádření k těm poplatkům za zkoušení a zákaz focení šatů z jednoho nejmenovaného salónu ;-)
Milé nevěsty,
dovolujeme si Vám oznámit, že i náš svatební salon se od 1.8.2018 připojuje ke stále většímu počtu svatebních salonů po celé ČR a rozhodli jsme se zavést Poplatek za zkoušení svatebních šatů.
Výše poplatku bude 200,- / za první hodinu zkoušení, 100,- / za každou další ½ hodinu. Výše poplatku je individuální a je na svobodném rozhodnutí každého konkrétního svatebního salonu.
V případě zamluvení svatebních šatů v našem svatebním salonu nebude poplatek účtován a těm nevěstám, které se nerozhodnou ihned a poplatek zaplatí, bude poskytnuta lhůta 2 měsíce, aby si u nás šaty vybraly a poplatek jim byl vrácen. Zaplacený poplatek není přenosný a lze jej vrátit pouze v případě uzavření smlouvy na svatební šaty v našem svatebním salonu a to ve lhůtě do 2 měsíců od zaplacení poplatku.
Prohlašujeme, že zavedení výše uvedeného poplatku rozhodně není snahou o obohacení, ale je pouze snahou bránit se stále více rozmáhajícímu fenoménu, kdy si některé nevěsty v našich salonech vyzkouší mnohdy 10 ks a více svatebních šatů, kde se jim ochotně i hodiny věnují naše pracovnice, tyto nevěsty si šaty nafotí, mnohdy i tajně, zjistí, jaký typ a jaká barva jim sluší nejvíce a poté si je nechají ušít v Číně a pod..
Přestože je konání těchto nevěst nelegální a výsledek práce čínských výrobců velmi nekvalitní a nesrovnatelný s originálem, tomuto fenoménu podléhá stále více nevěst ve snaze ušetřit.
Svatebnímu salonu však po takovém zkoušení vznikají nemalé náklady spojené s vyčištěním a opravou svatebních šatů ( čistící prostředky, energie, práce švadlen apod.). Zároveň s každým tímto čištěním a opravami dochází k opotřebení a snížení hodnoty svatebních šatů.
Nově zavedený poplatek bude tedy sloužit k úhradě výše uvedených nákladů. Zároveň by měl ale odradit od zkoušení ty nevěsty, které mají předem v úmyslu objednat si šaty v Číně a ne v našem nebo i jiném svatebním salonu.
@love_girl to na jednu stranu chápu, ale na tu druhou bych si šaty ráda u nich vybrala, ale když si vyzkouším patery šaty a nesmím se vyfotit, za chvíli už nevím jak vypadaly ty první. Navíc co jsem zažila tak se platilo za každé šaty a bylo to stylem rychle oblíknout, rychle svlíknout, fotky žádné.. Pak se vybírá těžko zvlášť, když je člověk nerozhodný a potřebuje si nad to doma sednout. Kdo si pamatuje 2 měsíce do detailu všechny šaty, které vyzkoušel...
Já se dneska chystám na šaty, tak doufám, že si něco vyberu. Všude mi říkají, že už jdu skoro pozdě a malinko mě tím stresují, že nestíhám :-D Jinak mám ještě jednu půjčovnu v merku a pokud ani tam, asi si je budu muset nechat ušít. Že jsem tak zvědavá.. jaké máte vybrané šaty? :-)
@love_girl neříkají to kvůli nové kolekci? Mi akorát řekli, že když si vyberu z aktuální kolekce a přijde nová a chtěla bych to změnit, tak to jde zadarmo. Ale v lednu začít shánět šaty na červnovou svatbu je celkem na hraně, ne? To je už hlavní sezona, bude to rozebrané během chvilky.
@saidy Přesně jak mám v galerii, necháváme si dělat v menším zlatnictví, na které (na rozdíl od Brilasu) slyším jenom samou chválu :). Cenově je rozdíl 10 tisíc, což je pro nás, když si platíme svatbu samy, docela velký rozdíl :).