Nevěsty roku 2019, sem!

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj holky, plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně. Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :)))) S.
Odpovědět
Máte už vybrané šaty? Jdu dneska poprvé kouknout do salonu, ale uvažuju, že si je nechám ušít, jestli nic nenajdu. Jenom teda jsem na nervy ze spodnice - myslím, že klasicky se dává kruhová, ale bojím se jak se v tom bude tančit. Představa, že na vlastní svatbě nebudu moct tančit kvůli šatům je pro mě hrozná. (Tančit myslím valčík, walz, nějakou latinu a tak, disko jde ve všem :) )
Odpovědět
@saidy ta cena za dort je hodně dobrá. Mně to nacenili na 500,-/kg. Dort cca 6kg. Pak jsem nechala nacenit mini dezerty (pannacotta, tiramisu...) za 22,-/ks A cukroví do výslužek 400,-/kg
Odpovědět
@elisc já se ptala i v cukrárně a říkali, že pro 40-50 osob od 5 tisíc víc podle zdobení. Netuším, kolik je přiměřené množství na váhu pro tolik lidí, ale i kdyby měl 10 kilo, je to za polovinu. Objednala jsem zkušební dortíky a minizákusky, tak snad to bude dobré :-)
Odpovědět
@nicorodriguez hele, to přesně nevím. řeším to přes koordinátorku, ale myslím si, že to nemá s matrikou, co dělat. řeší se to jen výhradně přes ně. musíš je kontaktovat a domluvit si schůzku... prej ti dají ke schválení i řeč a nemusí tam zaznít nic o bohu... nemusíte být ani s partnerem pokřtěni...
Odpovědět
@saidy my bráváme pravidelně od učnic kytice do práce na narozeniny a tak a naprostá nádhera a levné!! jsme moc spokojené, rozhodně doporučuji!
Odpovědět
@saidy bohužel máte pravdu, musí to být ve školní rok, takže nás se to netýká. :( už jsem jim psala i mail... :(
Odpovědět
Byly jste už zkoušet šaty? Byla jsem v jednom lepším salonu a šaty nezkracují, prý se prostě přidrží sukně při chůzi (to nechci, chci tančit), všechno mají s dvoumetrovou vlečkou a půjčovné kolem 14 tisíc a dokud si nic nezarezervuju, nesmím se ani vyfotit. Za tu cenu už mi jinde ušijou šaty na míru. Musím říct, že jsem byla dost zklamaná.
Odpovědět
tak jsem dnes zařídila kytičky :) a oznámení jsem vymyslela , už ho jen pak vytiskneme , obal na oznámení mam doma už z Ali . už jste si byla některá zkoušet šaty ?
Odpovědět
Profilova fotka
@saidy Já už jsem byla ve 3 salonech a šaty už mám vybrané.. :) V jakém salonu jsi byla? :O Týjo, nikde se mi nestalo, že bych se v šatech nemohla vyfotit, pokud jsem si je nezarezervovala, to je teda pěkná blbost :/
Odpovědět
já už mám šaty doma. :) koupila jsem je od paní tady bazarový. jsou z ali a zaujaly mě na první pohled. měla jsem strach, aby nevypadaly lacině, ale když přišly, spadl mi kámen ze srdce... jsou nádherný a přesně polde mých představ! :) jen jsem hodně vysoká, takže mi je jedna známá (vyučená švadlena) bude upravovat, jakoby "prodlužovat", pak budou naprosto top!
Odpovědět
@zuzka90 co přesně jste zařizovala s kytkami? jen ty vázané pro vás a maminky a korsáže a nebo i na výzdobu? kytky ještě nemám vůbec domluvené, takže si nechám ráda poradit. :)
Odpovědět
@mija_91 pro me ,na hazeni, do klop ženichovi a svedkovi,svedkyni a maminkam ,a na stoly ja budu mit jen nevestin zavoj kyticky.
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzka90 no, to mám v plánu taky a kde k němu přijdete? chcete ho sama pěstovat nebo se dá někde koupit nebo co?
Odpovědět
@mija_91 nevim? Rekla jsem v kvetince pozadavky a slecna rekla ze ano ze bude
Odpovědět
@zuzka90 děkuji za info, já jsem právě vůbec nevěděla, jestli je možný ho koupit nebo tak. :)
Odpovědět
Ahoj nevěsty, tak se k vám jdu taky přidat. Datum máme stanoveno na 31. 8. 2019 a budeme se brát na zámku ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Je tady z vás taky někdo z Ostravy nebo okolí? :) Jinak příští týden půjdeme zařídit místo na hostinu, to chceme mít v Krmelíně v Šindlerově dvoře, máme to tam moc rádi a výtečně tam vaří. Už i pomalu pokukuju po vzorech svatebních oznámení. Zároveň si vybíráme fotografa nebo fotografku, ale ještě nevíme... A co se týče šatů, vůbec netuším jaké by se mi k mé postavě hodily, takže budu muset vyzkoušet do nějakého salonu a pak si stejně koupím z druhé ruky, zas tak rozhazovat nechci :) Nevíte o nějakém salonu v Ostravě nebo Frýdku - Místku, kde nemají poplatek za zkoušení nebo si neúčtují moc? A kde se v těch šatech můžu i vyfotit? :)
Odpovědět
@sykorka18 ahoj, já jsem z Ostravy a fotit a zkoušet zadarmo se může myslím ve Svinově v Karině, taky se tam chystám :-) Jinak se myslím fotit nemůže nikde, ale zadarmo se dá zkoušet v Paris v centru.
Odpovědět
@saidy já to prostě nechápu... proč se nemůže fotit? ptaly jste se nebo tak? mě to hrozně vrtá hlavou...
Odpovědět
@mija_91 mi bylo řečeno, že nevěsta není namalovaná a učesaná a že si to výrobci šatů nepřejí (říkali v Paris), protože pak to dají na net a nevypadá to hezky. Ale mají značkové šaty a tvářili se celkem hogo fogo. I díky tomu jsem se rozhodla si od nich nic nepůjčit. Zajdu do Kariny a pokud si tam nevyberu, nechám si šaty ušít, vyjde to stejně jako půjčení v Paris a nezaplatím pokutu, kdyby se šatům cokoli stalo.
Odpovědět
@saidy to jsou teda šílený podmínky... člověk zaplatí tisíce za půjčení, v tom snad má být i nějaké "pojištění", kdyby se šatům něco stalo...
Odpovědět
Možná si to focení nepřejí z toho důvodu, jaký mám já - až zjistím, jaký typ šatů mi sedí nejvíc, chci si je koupit z druhé ruky. Pokud je zničím, nic se neděje, pokud nezničím, můžu je prodat dál. Kdežto když zničím šaty ze salonu, doplácím to. A už z nich nic mít nebudu, bo je neprodám :)
Odpovědět
@mija_91 oni asi počítají s nějakým ušpiněním, ale při horším poškození typu roztržení, atd. většinou zaplatíš pokutu.
Odpovědět
tady máte vyjádření k těm poplatkům za zkoušení a zákaz focení šatů z jednoho nejmenovaného salónu ;-) Milé nevěsty, dovolujeme si Vám oznámit, že i náš svatební salon se od 1.8.2018 připojuje ke stále většímu počtu svatebních salonů po celé ČR a rozhodli jsme se zavést Poplatek za zkoušení svatebních šatů. Výše poplatku bude 200,- / za první hodinu zkoušení, 100,- / za každou další ½ hodinu. Výše poplatku je individuální a je na svobodném rozhodnutí každého konkrétního svatebního salonu. V případě zamluvení svatebních šatů v našem svatebním salonu nebude poplatek účtován a těm nevěstám, které se nerozhodnou ihned a poplatek zaplatí, bude poskytnuta lhůta 2 měsíce, aby si u nás šaty vybraly a poplatek jim byl vrácen. Zaplacený poplatek není přenosný a lze jej vrátit pouze v případě uzavření smlouvy na svatební šaty v našem svatebním salonu a to ve lhůtě do 2 měsíců od zaplacení poplatku. Prohlašujeme, že zavedení výše uvedeného poplatku rozhodně není snahou o obohacení, ale je pouze snahou bránit se stále více rozmáhajícímu fenoménu, kdy si některé nevěsty v našich salonech vyzkouší mnohdy 10 ks a více svatebních šatů, kde se jim ochotně i hodiny věnují naše pracovnice, tyto nevěsty si šaty nafotí, mnohdy i tajně, zjistí, jaký typ a jaká barva jim sluší nejvíce a poté si je nechají ušít v Číně a pod.. Přestože je konání těchto nevěst nelegální a výsledek práce čínských výrobců velmi nekvalitní a nesrovnatelný s originálem, tomuto fenoménu podléhá stále více nevěst ve snaze ušetřit. Svatebnímu salonu však po takovém zkoušení vznikají nemalé náklady spojené s vyčištěním a opravou svatebních šatů ( čistící prostředky, energie, práce švadlen apod.). Zároveň s každým tímto čištěním a opravami dochází k opotřebení a snížení hodnoty svatebních šatů. Nově zavedený poplatek bude tedy sloužit k úhradě výše uvedených nákladů. Zároveň by měl ale odradit od zkoušení ty nevěsty, které mají předem v úmyslu objednat si šaty v Číně a ne v našem nebo i jiném svatebním salonu.
Odpovědět
@love_girl to na jednu stranu chápu, ale na tu druhou bych si šaty ráda u nich vybrala, ale když si vyzkouším patery šaty a nesmím se vyfotit, za chvíli už nevím jak vypadaly ty první. Navíc co jsem zažila tak se platilo za každé šaty a bylo to stylem rychle oblíknout, rychle svlíknout, fotky žádné.. Pak se vybírá těžko zvlášť, když je člověk nerozhodný a potřebuje si nad to doma sednout. Kdo si pamatuje 2 měsíce do detailu všechny šaty, které vyzkoušel...
Odpovědět
Tak jooo, záloha za prstýnky zaplacená, tak prý 9.11 budou hotové a máme si pro ně dojet ... Tak, začíná to být vážné :D.
Odpovědět
@nicorodriguez jaké jste vybrali? :-)
Odpovědět
Já se dneska chystám na šaty, tak doufám, že si něco vyberu. Všude mi říkají, že už jdu skoro pozdě a malinko mě tím stresují, že nestíhám :-D Jinak mám ještě jednu půjčovnu v merku a pokud ani tam, asi si je budu muset nechat ušít. Že jsem tak zvědavá.. jaké máte vybrané šaty? :-)
Odpovědět
mě teda v salonu řekli,že mám přijít až v lednu na šaty, tak mě celkem děsíte, že už nic neseženu :-|
Odpovědět
@love_girl neříkají to kvůli nové kolekci? Mi akorát řekli, že když si vyberu z aktuální kolekce a přijde nová a chtěla bych to změnit, tak to jde zadarmo. Ale v lednu začít shánět šaty na červnovou svatbu je celkem na hraně, ne? To je už hlavní sezona, bude to rozebrané během chvilky.
Odpovědět
@saidy Přesně jak mám v galerii, necháváme si dělat v menším zlatnictví, na které (na rozdíl od Brilasu) slyším jenom samou chválu :). Cenově je rozdíl 10 tisíc, což je pro nás, když si platíme svatbu samy, docela velký rozdíl :).
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?