Ahoj holky,
plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně.
Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :))))
S.
To je fakt síla jak se to různí, asi na těch malých vesnicích to mají lepší, protože my mame rezervován cervnovy termín 2019 už od letošního června a paní mi dokonce řekla že jdu tak tak protože ten den už mají jen dva volné časy..a že se mame ozvat v lednu a domluvíme podrobnosti 😎 to je aspoň jednání 😊
My planujeme 14.9. 2019 na nase 10. vyroci. Nejtezsi pro nas bude vybrat misto, protoze bych mela rada suchou variantu, ale 14.9. bylo vetsinou hnusne, tak u toho musi byt vhodna mokra varianta. Ale kdyz uz se mi neco libi, tak to ma "svatebni" prirazku.
Holky s tou matrikou jsem zvědavá, paní říkala, že od koce října budou mít kalendář na příští rok a budou brát termíny, ale musíme potvrdit dřív místo na hostinu, tak jsem se rozhodla, že tam prostě zajedeme se všemi papíry a doufám, že to vezmou už teď.. navíc duben je za chvilku a my nemáme nic.
My máme termín 20. 7. 2019. Místo jsem sháněla od července 2018 a nemohla jsem sehnat!! Vše už bylo plné!! Nakonec jsem nastetsi sehnala...
matrika bere až teď od října, takže tam hned první pondělí jdu a jsem zvědavá a kdyby to nedejbože nevyšlo, říkala mi moje koordinátorka, ze má v záloze unitare. Není to církevní a není to dráhy.
@nikolah1988 13.9 bychom s přítelem měli 8 výročí, bohužel, na našem místě už je někdo jiný, takže my máme 27.9 ... Modlím se, aby bylo krásně, ať příjde babí léto a né to, co je venku dneska ...
@nicorodriguez a kde to budete mít? Já se bojím i toho 14.9., protože zatím pokaždý tenhle den bylo hnusně a pršelo, ale radši s tím budu počítat hned od začátku a podle toho svatbu zařídím, než být potom zklamaná
Když to tak čtu... My jsme původně chtěli 28. září - zítra. A jsem ráda, že jsme to nakonec změnili na 4. květen příštího roku. Minimálně letos bylo mnohem hezčeji a tepleji než teď, tak snad to vyjde :-D
@nikolah1988
Byla jsem na svatbě která propršela a byla to ta nejkrásnější svatba jakou jsem kdy viděla. A ty fotky :-) Ach fakt nádhera. Šikovný fotograf toho deště využije a promění v něco krásného :-)
Ahoj. My měli mít svatbu 25.9.2018, ale kvůli mé rekonvalescenci po nemoci jsme ji museli odsunout. Takže místo podzimní svatby nás čeká asi jarní (pokud si to partner nerozmyslí a nebude chtít zimní :-) Takže i když bylo vše naplánováno a zařízeno, muselo se vše zrušit a odsunout. Na prstýnkách musíme nechat předělat datum (naštěstí to jde uff), měla jsem vysněnou kytici v kombinaci slunečnic a zralých žitných klasů - na jaře by to bylo nejspíš hodně divné, takže v podstatě musím plánovat (kromě místa) vše znovu :-(
Snad nám to tentokrát vyjde....
My máme svatbu 13. dubna a zařizujeme hodně věcí teprve teď takže vím, že na zařizování svatby není nikdy dost brzo :-D Šaty jsem si objednala z aliexpressu za cca 900 Kč (šili je na míru takže cca měsíc) a musím říct, že jsou naprosto boží. Květiny a výzdobu řešit moc nemusím, protože mamka má květinářství a místo na obřad a hostinu jsem si rezervovala teď docela snadno, protože na příští rok toho u nás ještě moc nemají :-D Ale musím říct, že sehnat fotografa je problém, tak když byste o někom věděli v okolí Chomutova tak budu ráda za kontakt :-D
Máte už někdo aspoň přibližný rozpočet na svatbu? Myslím, že jsme nevymysleli nic extra, ale vychází mi to okolo 150 tisíc při 60-70 lidech. Na čem se dá ušetřit? Nechci šetřit na jídle, šatech a líčení/účesu a prstýncích.
@nikolah1988 jelikoz me tady par lidi zna a zatim je to pro okoli tajne, tak jen tak, ze to bude venkovnska hospudka a pri nepriznivem pocasi je slibene ze bude obrad ve starem mlyne (vse je tam na to zarizene)... Takze, uvidime, dneska je docela krasne 😁 ale buh vi co pristi rok :D
@saidy my planujeme +-30 lidi rozpocet ke 100 000 a nesetrim na fotografovi, prstyncich, pritel na obleku protoze ho vyuzije i u mych promoci (ale dal si limil 10K i s botama) a jidle. Saty budu mit taky z ali, odmítám dat deset tisic za saty za jeden vecer a jeste se strachovat, abych je neposkodila, kdyz stejnou paradu udělaji ty z ali :). Ale my mame takovou mensi svatbu, spis to bereme jako rodinnou seslost, zadne divociny, trapne tomboly a tak :).
Na rozpočet sem taky zvědavá. :( Šaty mám teda drahé 16000 foto a kamera 15 000 ale zase prstýnek mi stačí za 4000 přitelovi za 1500, líčit a česat to zvládnu sama no a chtěla bych tam hrozně kytek jenže to je drahý no :( Ale chtěli by jsme tak do 170 000 víc už ne :( Jinak taky jenom rodina to je 50 lidi tak no a žádný rozvážení koláčků, hostina doma, dárky všem atd... nejdražší je prostě jídlo. :/ To bude bez oběda. Jíst stejně nebudu takže ať mají rauty a je to.
My zatím máme cca naceněné tohle pro přibližně 45 lidí na oběd, 65 večerní raut (+ pár dětí):
matrika 1 500
fotograf 5 000 (kamarád)
oběd 18 000 (400 Kč/os.)
alko + nealko 30 000 (odhad podle průměrné spotřeby v hotelu a švagrovy svatby)
večerní raut 26 000 (400 Kč/os.)
sweetbar 1 200 (250 Ks minizákusků za 5 Kč/ks - máme poblíž učňovské středisko a pečou v rámci praxe)
šaty pro nevěstu 14 000 (možná méně, tolik by mělo stát ušití na míru)
oblek pro ženicha 0 (rodiče se nabídli, že jeho oblečení zaplatí)
ubytování 6 000 (rodiče + svědci, my zdarma)
kolik bude stát moje líčení, účes, květiny, koláče, dort, rozvoz, atd. netuším.
Jestli máte už něco naceněné, hodily byste to sem pro srovnání? :-)