Nevěsty roku 2019, sem!

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj holky, plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně. Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :)))) S.
Odpovědět
@nicorodriguez ty jsou nádherné, taky se mi podle obrázku hrozně líbí (a taky je mám v albu :-D ), akorát jsem koukala na celé z bílého zlata. Nemáš fotku jak to vypadá na ruce? Nám něco přispějí rodiče, ale jinak si to více méně taky platíme sami a ohromně jsem se pobavila nad materiálem na vývazky (voničky). Chci si je dělat sama a u nás stojí metr 6mm širkoké stuhy cca 5 korun. Na Aliexpressu jsem objednala 22 metrů za 10 korun :-D včetně textilní růžičky v barvě svatby a dvoubarevných voniček pro cca 100 lidí jsem na 90 korunách + špendlíky. Ať žije Ali, jinak bychom se asi nedoplatili, ještě za takové blbiny..
Odpovědět
@saidy Přesně jak píšeš, zlatý aliexpress, na vývazky už mám taky stuhy a špendlíky doma + ještě čekám na kravinky doprostřed vývazku, což nevím ještě jestli tam budu dávat, ale za ty peníze :). Ne, foto nemám. Byli jsme v prodejně kde jsme si je nechali nakonec dělat, zkusili jsme si jen prsteny stejné šířky a budeme věřit zlatníkům že to zvládnou, aby byly krásné :). Mě se právě líbí jak se to mění, z bílé do žluté, že jsou takové něčím jiné :). Prvně jsme je chtěli brát přímo v Brilasu, ale jak říkám, změřili jsme, že přítel má prst 70 a jako vážně to udělalo rozdíl 10 tisíc .. Navíc je tady dost příspěvků že je hodně velký problém později s reklamací, pokud je vada, tak jsme to zvážili a rozhodnutí pak bylo jasné :). Já teďka sháním nějaké pěkné krabičky na dary + přání, čekám, až v pepcu bude nějaká fajn sezóna zase, na tu hrůzu, tam mají docela pěkných věcí :D :).
Odpovědět
@nicorodriguez kdy máš vlastně svatbu, že už toho máš tolik? Nemáš to uvedené v profilu. My to máme "za pár" a jsme na s plánováním na začátku, brzo začnu být nervózní, že nestíhám :-D
Odpovědět
@saidy Tolik? Ale kdeže :D. Jediné co mám, tak teď jsme nechali dělat prsteny, pak mám pár stužek na vývazky a jednu flašku vodky, kterou jsme dostali a nepijeme jí :D. Mám skoro rok čas, ale mám toho tolik na práci mimo vyřizování svatby, že postupně zařizuju vše ... Kdybych to měla nechat pak na konec, žádná svatba by asi nebyla a já bych skončila v blázinci :D
Odpovědět
@saidy jo a kecám, ještě jsem si po večerech udělala všechno, co se bude tisknout :D něco v hrubém formátu, nebo už na ostro, takže oznámení, noviny, vizitky a tak :).
Odpovědět
@nicorodriguez my máme zatím akorát domluvenou matriku, zarezervovanou hostinu, já mám koupené boty a objednaný závoj a dneska jsem objednala stuhy na vývazky.. A koupili jsme v akce 6 litrů Jägermeistra. :-D Ještě máme fotografa, ale to je kamarád co studoval kameru a fotí, tak to se snad ani nepočítá, domlouvání byla otázka 2 smsek.
Odpovědět
@saidy je to půl roku, to je času habaděj :). Jágra jsem už taky chtěla kupovat, ale muž mě uzemnil, že po silvestru určitě taky bude ve slevě :D. Já miluju plánování a zařizování, i když je to šíleně únavné, potřebuju být takhle v presu :D. Když jsem příteli poslala co vše zařizuju, tak mi to okomentoval jenom "se*em na to :D" ...
Odpovědět
@nicorodriguez možná bude, ale trefili jsme v makru 380 Kč/litr když se jich vezme 6 flašek a to se přítel tvářil, že kdyby mu zbylo, vůbec by se nezlobil, tak po vánocích možná půjdeme pro další :-D
Odpovědět
Ach jo, byla jsem na šaty a zjistila jsem, že styl co jsem chtěla mi vůbec nesluší, vypadám jak selka ze zámku nebo jako v noční košili - podle velikosti sukně. Nejvíc mi seděly korzetové šaty s hladkoi sukní s dvoukruhovou spodnicí a k tomu krajkové bolerko s lodičkovým výstřihem, takže přesně to, co jsem nechtěla. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@september2019 ahojky , my máme svatbu v květnu 2019 a už toho máme celkem dost 😀 . Jak píšete i vy , tak i u nás je to kůli financím 😉 dvě děti , hypo a ostatní dělá hodně . Takže výzdoba začala chodit z wishe , prstýnky už jsou doma oznámení taky . Přítel má už i oblek 😂😂 takže toho je dost . Na šaty se chystám v lednu . Snad něco seženu 😂 , aby nebylo pozdě .....ne čekam na novou kolekci
Odpovědět
Dneska jsem si asi vybrala šaty, ale potřebovala bych větší číslo přes prsa a museli by mi je zabrat v pase a o kousek zkrátit sukni (bude se muset ustřihnout, jinak by to šlo vidět). Zajdu je pak ještě jednou zkusit a domluvit se, že mi je objednají a upraví. Chtěla jsem sice původně úplně jiné, ale byla to láska na první pohled a dělají mi štíhlý pas, což je celkem výkon, nejsem žádný drobek :-D
Odpovědět
U nás je to tak , že přítel mě požádal o ruku minulý týden,svatbu jsme si naplánovali na příští rok v srpnu.....už máme vybrané a dokonce zarezervované místo, vím styl svatby ,zítra se jdeme domlouvat s kapelou a posílám už dny emaily fotografům a kameramanům...Takže asi tak u mě a mého svatebního šílenství. V okolí se většinou také setkávám s reakcí, že jsem blázen , že mám času víc než dost, ale já odmítám něco nechat náhodě!! Už i proto, že se nám 4 měsíce před svatbou narodí mimčo , takže se víc než obávám o náročnost posledních měsíců před svatbou, nehledě na to, že už se pomalu začínám smiřovat s tím,že šaty si budu nechávat šít 2 měsíce před svatbou a už teď je mi při té myšlence hodně špatně :D :D :D hodně zdaru ženy a určitě si do Vašeho plánovaní nenechte kecat, jen to jen a jen o Vás. Maminky , babičky, tchýně můžou radit ,ale né Vám do toho kecat
Odpovědět
Článek se načítá
@majulinkaaa koukala jsem, že píšeš cca 80 lidí na svatbě, jsme na tom obdobně máme 72 lidí, děsně jsem řešila ubytko ( máme tedy obřad,hostinu i zábavu a ubytování na jednom místě), které bude stát pro tolik lidí dost peněz a od pana majitele místa jsme dostali radu... prý se to na svatbách s hodně lidma dělá i tak, že novomanželé zaplatí ubytko rodičům, prarodičům a svědkům a zbytek si uhradí ubytování sám...jsem z toho sice dosti rozpolcená, ale na druhou stranu si říkám, že při naší ceně (235kč za os) by to snad rodina a přátelé mohli zaplatit a nemuselo by to nikomu vadit...jaký na to máte názor nevěstinky??
Odpovědět
@sofie92 taky budeme mit svatbu v podobnem poctu (kolem 80), ubytovani hradime vsem (pohybujem se ale v jine cenove rovine). Prijde mi nefer po nekom "chtit" nejen, at si udela cas, oblece se, dojede na misto a prinese nejaky dar, ale aby si zaplatil jeste ubytovani...pokud je to treba rodina s dvema detmi, muze to byt uz i dost velky zasah do rozpoctu.ale sama jsem zazila, ze jsme si ubytovani platili, a me osobne to nijak nepohorsovalo. Pokud by to nas rozpocet neumoznoval, hledala bych asi lokalitu, z ktere by bylo mozne zajistit misto prespani rozvoz...
Odpovědět
@sofie92 My počítáme s cca 70 lidmi včetně dětí, ale ubytování platíme rodičům a svědkům, pro ostatní bude zajištěn rozvoz, případně si můžou ubytování zaplatit sami pokud budou chtít. Vychází to ale na 1500/dvoulůžkový pokoj se snídaní, což není úplně málo (a to už máme lepší cenu díky svatbě a velké plánované útratě). Platit to všem, pěkně bychom se prohli, takže jinak to nejde.
Odpovědět
Když to tady Sofie92 zmínila.. Jak vás vaši muži požádali o ruku? Pěkných příběhů o lásce není nikdy dost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sofie92 myslim si že máte krásnou cenu za ubytování ;-) to by nikomu vadit nemuselo . My máme ubytováni za 330kč / os. Také jsme to původně chtěli všem zaplatit . Ale u nás si sami pozvaní řekli , že si vše uhradí sami což nás šokovalo a vymlouvat nemělo cenu .
Odpovědět
@gabide86 rozvoz máme zajištěný také ,když bude chtít někdo odjet domu. Nikoho nebudeme nutit spát tam.Každopádně chápu váš názor s tím, že by vám bylo blbé po někom chtít, aby si hradil ubytování....mám to stejně, na jednu stranu se tak trošku stydím....na tu druhou svatbu si hradíme sami a přijde mi to lepší varianta než škrtat ze seznamu hostů s čím přišel snoubenec...jak jsem psala výše dost se to ve mě pere..ale moc děkuji za názory oboum slečnám :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@saidy U nás to bylo spíše vtipné . Přítel věděl , že se mi líbí Pandora a při jedné cestě do Prahy jsme se v ní i zastavili . Přítel mi řekl ať si vyberu prstýnek takový aby se mi líbil a ráda ho nosila . Tak jsem vybírala - myslela jsem si že je to totiž opožděný dárek k Valentýnu . Po vybrání jsme šli společně na thajskou masaž a po ní do restaurace na shusi . Já si hrdě nesla taštičku Pandora :-D a pak mi přítel povídá : půjč mi tu krabičku , podívám se na něj pořádně . A když ji držel , tak mě vzal za ruku a zeptal se zda si ho vezmu . Jasně , že jsem řekla Ano . Ale vzápětí mu říkám : to není opožděný dárek . A přítel : přeci nekoupím něco co by se ti nelíbilo , teď vím že jsi 100% spokojená . Takže tak u nás byla žadost :-N
Odpovědět
@majamisa jsem ráda, že nejsem jediná, vážně jsem měla blbý pocit z toho co jsme si to zase vymysleli...myslím, že je to i o lidech jak to vezmou, někdo to pochopí úplně v klidu a někdo si řekne, že jsme šrti :D
Odpovědět
Profilova fotka
@sofie92 my také nikoho nenutíme tam spát , možnost je a buď ji pozvaní přijmou nebo ne . Moje svědkyně mi taky řekla že si to uhradí , jí jsem to ovšem razantně zatrhla! A také si hradíme svatbu uplně sami , takže jsme pak byli i rádi že s placením ubytka přišli sami .
Odpovědět
@sofie92 tak to mi pak prijde v pohode, kdo chce, muze, ale ma alternativu 👌
Odpovědět
Má žádost o ruku byla nečekaná a pro mě kouzelná. S přítelem jsme měli dovolenou na Pálavě na oslavu našeho výročí (Pálavu oba neskutečně milujeme a jezdíme tam několikrát do roka). Měli jsme na každý den naplánované výlety ,s tím že hned první den mi přítel řekl, že by chtěl okruhy vyměnit a hned dnes jet přes Lednici,protože je to náš zámek a je nejkrásnější jaký kdy viděl, řekla jsem mu proč ne,můžeme začít dnes delší trasou. Když jsme v Lednici zaparkovali tak přítel mi začal povídat něco o tom,že mi koupí tu největší a nejdražší kytku co tam mají.Nechápala jsem.Povídám mu,že žádnou drahou kytku nechci. Tak jsme šli na oběd. Pošmákli jsme si a když jsme vycházeli z restaurace začal zase s tou kytkou. Opět mu říkám lásko co blbneš,dyť ty mi koupíš nějakou drahou kytku a ta chcípne, malej byl zklamanej,ale uznal, že mám pravdu. Šli jsme se tedy projít k zámku, obešli jsme si ho, zastavili se u zadní strany kde je vidět park a Minaret, udělali jsme si pár fotek,šli se podívat na balkon. Když říkám ,půjdeme už, přítel na to pojď se podívat ještě tady, tak jsme se znovu vrátili k zadní straně.Koukáme, koukáme a já říkám lásko co tu budeme dělat ještě...on na to,že se na to chce ještě podívat pak mi řekl ať jdu k němu a objímal mě a mazlil se, já jsem se ho zeptala co se děje,on najednou začal povídat jak mě miluje a že mu dávám všechno a že mi taky chce dát všechno...a šahal si do kapes , já na něj koukala jak opařená, a najednou vyndal krabičku,klekl si a otevřel ji se slov zda si ho vezmu...já se rozbrečela a má odpověď byla samozřejmě ANO.
Odpovědět
Mě požádal o ruku v jižní Itálii (miliju to tam a těšila jsem se na tu dovolenou půl roku a celou nám ji naplánovala a zorganizovala do posledního puntíku). Šli jsme se večer projít do městečka a chtěl jít na hradby místního hradu, ale to mi nebylo divné, chce jít na všechny hradby, které potkáme. Tak jsme šli, koukáme na přístav, já brblala, že tam hrozně fouká a nic nevidím přes vlasy a pak jsem se otočila, jestli teda jdeme dál a vyrazila. Chytil mě za ruku a se slovy "počkej ještě chvilku" mě otočil k sobě a v ruce držel krabičku s nádherným prstýnkem a zeptal se, jestli si ho vezmu. Na ty hradby se ještě určitě vrátíme :-)
Odpovědět
Vy jste vsichni tak romanticti :D. Ja nemam romantickeho muze, ale je to vyvazene tim, ze je to vtipalek a neni s nim nuda. Nikdy driv jsem nebyla v Praze (decko z vesnice z Moravy) a tak me tam jednou vzal, no stal se z toho takovy nas zvyk, ze kazdou zimu jezdime do Prahy. Kdyz jsme tam byli asi potreti, protapali jsme celou Prahu a vecer uz unaveni jsme dosli na pokoj. Zacal veceret a ja, co jsem hlad jeste nemela, tak jsem si skocila dat vanu. Jak jsem vylezla, muj sedel u stolu, ladoval se veceri a zeptal se me, jestli nevim, kolik je hodin. Vzala jsem telefon, odklopila flip obal a vypadl z tama prstynek. Zvedla sem ho, koukala jsem na nej, pak na muze, jak s priblblim usmevem sedi u stolu a pozoruje me a zeptala sem se co to je? "No co by" .. rikam "Vis co to znamena?" "No vim, ja si te tedka tak jako zamlouvam" :D a bylo to. Dohodli jsme se ze ano, ale ze s tim pockame, byl to rok 2015, ja mela cerstve po maturite a nemeli jsme zadny peniz :). Par dni zpet jsme byly opet v Praze, opet ve stejnem hotelu a shodou nahod jsme dostali i stejny pokoj, coz je, s ohledem na to, ze do Prahy priste pojedem uz jako manzele, docela pekna nahoda :).
Odpovědět
Profilova fotka
Na místě, kde jsme měli první rande. V altánku ve stromovce. Měl to dobře vymyšlené, šla jsem s jeho sestrou ven a ta mě vytáhla právě do stromovky. Vůbec nic jsem netušila. Cele odpoledne jsme se tam válely u jezírka až k večeru se chtěla jít projít, už byla docela tma, takže jsem se jí snažila táhnout jinou cestou, ale nedala se, pořád šla tou trasou, kterou chtěla. U jedné "křižovatky" si všimla že na pravé straně něco svítí a hned se tam chtěla jít podívat. Já jsem jí táhla jinam s tím,, že tam je jen altánek, nic víc. :D Nedala se. Tak jsme šly, začala hrát hudba ( No a já v hlavě si začala říkat -> "Ježiši, teď jsme někomu překazily rande a on si bude myslet, že jde zrovna jeho vyvolená") V altánku jsem viděla siluetu člověka, jak něco drží. A já sklopila hlavu a šla rychle kolem altánku. :-D :-D Až na mě musela Johanka (jeho sestra) zavolat, abych se otočila a až teprve jsem poznala že je to můj přítel s pugétem růží. Byla jsem v šoku, po celém altánku byly svíčky a on stál uprostřed. Šla jsem k němu už ubrečená, měl nádherný proslov a pak si klekl..
Odpovědět
Profilova fotka
@sarlosn tak to je jako z pohádky , moc krásne romantické
Odpovědět
Kolik jste daly/jste ochotné dát za šaty? Včera jsem se v půjčovně do jedněch zamilovala, ale jsou na náš termín už zamluvené. Další varianta je, že mi je objednají nové a po svatbě jim je vrátím (za 10 tisíc) nebo si je pak můžu nechat (za 15 tisíc) asi bych potřebovala přes prsa o číslo větší než měli a zabrat je v pase (mám moc velká prsa v poměru k pasu) a ustřihnout o 2 cenťáky sukni, zahnuté to bude vidět. Nepředpokládám, že budou chtít stříhat sukni pokud si je nekoupím.. Ale 15 tisíc šaty + minimálně tisícovku krajkové bolerko + spodnici pokud není v ceně šatů... Tolik peněz za šaty na jeden den, jenže když ony jsou úžasné =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@saidy u nás má každý salon různé ceny . Pohybuje se tu rozpětí cca od 4 tis do těch 12tis . A abych pravdu řekla , já jsem uvažovala tak nad 6tis . Každý dle svých možností , ale mě to pak přijdou jako vyhozené peníze kort za zapůjčené šaty . Jo ten kdo si šaty nechá ušít případně koupí tak je to jiné zůstanu jim a můžou je prodat dál .Ale za zapůjčené alespoň já nejsem ochotná dát majlant .
Odpovědět
Profilova fotka
@majamisa bylo to úžasný :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?