Nevěsty roku 2019, sem!

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj holky, plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně. Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :)))) S.
Odpovědět
ještě jsem zapomněla prstýnky, tam počítám 20 tisíc. Chceme bílé zlato a budeme je nosit celý život, takže tam jsme ochotní investovat
Odpovědět
@danyskaify hodila bys sem odkaz na šaty? Za 900 se mi tomu nechce věřit :-D
Odpovědět
@elisc máš nějaký předběžný rozpočet? My nemáme živou hudbu ani DJ (máme kvanta svojí hudby, takže pustíme playlist), nepočítám oblečení ženicha, které platí jeho rodiče a jsem na 160 tisících. Asi něco dělám špatně :-.
Odpovědět
tak my jsme plánovali 50 lidí. chceme všechny celý den. nakonec jsem včetně "personálu" (fotograf, obsluha, kuchaři,..) a s tím, že by každej měl partnera (i ti, co aktuálně jsou sami) na nějakých 67 lidech, to je strop a počítám, že to půjde spíš dolů. z toho je 5 dětí do 5 let. původní rozpočet byl 100 K, nicméně už je nám jasný, že to bude víc... zatím máme: DJ - 5000 Kč (kamarád kamarádky, takže leoší cena ;)) Fotografka - 2000 Kč (hodně dobrá kamarádka) Koordinátorka - 8000 Kč (opět nejlepší kamarádka sestřenice :D) Celodenní jídlo (před obřadem, oběd, raut) - cca 25000 Kč a je v tom i práce kuchaře (zase je to známej) Šaty mám tady od slečny, jsou z ali - 1800 Kč Oblek má ženich z loňska nový z Bandi - 9000 Kč (ale to jsme platili už loni, takže to nepočítám, ale jen pro představu) Pronájem místa - 6500 Kč (ale děláme si vše svépomocí, je to prázdnáý stodola, kde nejsou ani stoly) Svatební dort - 2500 Kč (peče mi kamarádka) Zatím mám nistou cenu jen u těhhle položek, zbytek je v řešení. nicméně ještě nás čeká výzoba (tu budu hodně kupovat z ali), alko + nealko, obřad budeme platit (bude na místě), vizážistka (česat mě bude kamarádka), vázané kytice pro mě, mámu, korsáže,..., ženich potřebuje košili, boty, svatební koláčky budeme řešit, sladké budeme řešit, perníčky jako dárek pro hosty, budeme ženichově rodině platit ubytování (jsou z dálky 180 km od místa svatby), budeme si půjčovat nádobí, stoly, židle (hodně věcí pořeším zadarmo z práce), prstýnky budeme kupovat, oznámení si budu dělat sama, jídelníček, noviny a harmonogram taky, řidiče budeme platit (symbolicky - zase známej) a benzín. to je zatím asi vše, co mě napadá. nechceme žádný zbytečný hogo fogo, ale taky chceme, aby to bylo pěkný a důstojný. snad to někomu pomůže, když už jsem se tak rozvášnila. :D
Odpovědět
@saidy Na něco už mám nabídky, něco počítám odhadem: šaty - 10.000 prsteny - 18.000 raut - 35.000 (obřad máme až odpoledne ) kytice - 3.000 dort, sladký bar + výslužky - 11.000 veškeré pití - 20.000 fotograf - 10.000 DJ - 5.000 (kamarád ) kadeřnice 1.500 + drobnosti jako oznámení, organza na auta (ali ) matrika
Odpovědět
Profilova fotka
@saidy https://s.click.aliexpress.com/e/SGL8nxS
Odpovědět
Profilova fotka
@saidy https://s.click.aliexpress.com/e/SGL8nxS Teď už jsou o trochu dražší, ale opravdu je doporučuju. Už se vážně těším až si je obleču v ten svatební den :-)
Odpovědět
Holky, já mám takovou radost. Včera jsem si koupila super pohodlné svatební lodičky a dneska jsem si objednala z Ali závoj za stovku :-D
Odpovědět
ahojda , kde si nechavate delat raut ? my nechceme normal obed , ale velky raut a k tomu se bude pect prase :)
Odpovědět
@zuzka90 my budeme mít oběd i raut v hotelu, kde bude hostina :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec to není brzy 😊 my dnes zarezervovali datum na zámku a na konci měsíce máme konzultaci kvůli obřadu a hostině. Jinak mám podvazek a už přemýšlím o oznámení a pozvánkách 😉
Odpovědět
Zdravím my plánujem svatbu 25.5.2019 ne nejsem pověrčivá. Už mám nějaký drobnosti sehnaný a hotový.Všichni kolem mi řikají že blbnu moc brzo a že mám dostatek času jenže než všechno zařídím a oběhám. Skoro muže mám v nemocnici takže na vše jsem sama Pozvánky a oznamení už mám taky naplánovaný. Podvazek má dcera u sebe. Šaty mám zamluvený v březnu jedu na 1 zkoušku.
Odpovědět
Článek se načítá
My měli původně v plánu na hostinu 45 lidí a pak cca 50 ještě známých, že by došlo večer... Prostě rodina je fakt velká a zbylá rodina je půlka těch kamarádů... :( Ale nakonec to budeme zase úplně jinak.. ;) Ale rozpočet máme z jednoho místa, kde jsme to nakonec odřekli. :D No, jestli my dva se vezmeme, tak to se budu docela divit. :D Pořád to měníme - velká svatba, střední svatba, svatba se svědky.. ;) Takže tady je rozpočet: Obřad 1500Kč + matrika 1000Kč nájem asi 4200Kč, když by se to neprotáhlo po 3 hod korkovné 60kč/osobu - takže jsme dali 100lidí, takže 6000kč jídlo na hostině - 12150Kč raut - 24500Kč pivo tedy počítáno 3x 50l bečky 8400Kč nealko kofola/malinovka 2x 50l bečka 5000Kč nealko džbán s vodou, máta, citron (100l) 3000Kč není v tom víno, tvrdé, sladké, dort, květiny, šaty 10000 - na zakázku a pak se z nich udělají plesovky, abych je využila i dál), boty, prstýnky, DJ, fotograf, veškeré oznámení, harmonogram atd, všeobecně dekorace.... Celkem jsme počítali s cca 200000Kč... s tím se nechceme smířit no... Hlavně já... ;) @mija_91 ahojky! prosím tě, ty si budeš dělat oznámení sama? To znamená i tisknout? Můžu se zeptat, na jaký papír a jestli máš nějakou profesionálnější tiskárnu? Případně, v jakém programu budeš oznámení vyrábět?
Odpovědět
@butterfly8812 ahoj, já jsem si ho normálně udělala ve wordu, poslala jsem koordinátorce, ať na to koukne a ta to poslala své ségře, která mi to "za drink" hodí do grafické podoby (tzn. jakoby do podoby na tisk, asi něco jako pdf, popravdě ani nevím, co to znamená :D). papír si koupím nějakej hezčí prostě ve výtvarných potřebách a budu to tisknout normálně klasickou tiskárnou, nějak ozdobně to střihnu a nalepím na podkladovej papír zase nějakej hezčí a dám do obálky hezké a je to.
Odpovědět
My zatím máme matriku, hostinu s ubytováním (máme hostinu v hotelu), fotografa (kamarád za pár korun), já mám koupené lodičky a objednaný závoj, vybraného dodavatele zákusků do sweetbaru a možná i dortu, vymyšlený motiv oznámení a koupili jsme 6 litrů Jägermeistera :-D Na šaty se chystám tento týden, ale mám představu, co bych chtěla.
Odpovědět
@mija_91 super.... děkuji za tipy jak na to.. ;-) to snad zvládnu i já.. ;-) aspoň na něčem se snad ušetří...
Odpovědět
Teda holky, skoro mě děsíte, kolik toho už máte zařízené. My máme napevno domluvený akorát penzion. Ani matrika není jistá. Do konce listopadu nevypisují termíny. Nemáme proto ani fotografa, cukrářku, kadeřnici... nic
Odpovědět
Tak průšvih dnes mi volala správce zámku tady u nás že obřad nemůžem mít na zámku bude tam velká akce. Nevim co mám dělat schválně jsme si vybrali toto datum. :-(
Odpovědět
@butterfly8812 jj, za prvé to vyjde levněji a za druhé já jsem třěba měla i dost specifickou představu, jak to chci a to si člověk udělá nejlíp sám, že jo. :D
Odpovědět
@elisc vidíte a já jsem takhle čekala na matriku, berou rezervace od příštího týdne. mám už zamluvených x věcí a máme datum vybraný, který má pro nás velkej význam (ženichovi předloni umřela maminka a chceme to v den jejích narozenin). před týdnem vyhodila matrika na net data, kdy matrikáři vyjíždí a bum! náš termín tam nebyl!! takže to řešíme přes unitáře... datum měnit nechceme.
Odpovědět
@1974jarmila jee, tak to mě mrzí. :/ tak buď jiné místo a nebo jiné datum, nic jiného se asi dělat nedá. :(
Odpovědět
jde jen o obřad raut je v pohodě
Odpovědět
Ahoj, tak my snad 29.6.2019. Momentálně řešíme hostinu a už jen z toho nám jde hlava kolem. Tolik peněz jsme nečekali. Tam kde by se nám to líbilo to vychází na 1500 Kč na osobu. Je v tom oběd, raut, grilování a výzdoba (bez květin) + práce obsluhy.. No spočítali jsme si to na 90 000 Kč a zdá se nám o čertech... :-) :-) :-) Ale nejsme si jistí zda se to dá nějak snížit pokud by jsme chtěli hostinu s obsluhou...
Odpovědět
Nemáte nějakou zkušenost s učňovskými školami? U nás je kousek cukrářská a zahradnická, tak uvažujeme, že bychom u nich objednali dort, sweetbar a kytky pro mě, maminky a korzáž pro ženicha a tatínka. Na květiny jsem se zatím neptala, ale minizákusky mi nacenili na 5 Kč/ks a dort 220 Kč/kg. To je asi hodně dobré, co? Nemám tušení, kolik kilo má obvykle takový dort =-)
Odpovědět
@mija_91 Ti unitáři, to funguje tak, že se domluvíš s někým od nich, že by Vás oddal, dojdeš na matriku, oznámíš tam že se chceš ten a ten den brát a mít církevní obřad (ikdyž to není v tom dni, kdy oni mají vypsané oddávací dny), oni ti vydají potřebné dokumenty, dojdeš za unitářem, zaplatíš a tradá, v ten den dojde a oddá Vás? Nemusí u toho být žádný papaláš z matriky? Mám takový pocit, že to budu muset řešit asi stejně, tak se chci informovat :).
Odpovědět
@saidy Těch 5 kč/ks mi příjde takové obyčejné, ale cena kila za dortu je dobrá, já co jsem se ptala, tak to šlo ke čtyř stovkám (a víc) za kilo. Ale zase na druhou stranu nevím nevím, asi bych se domluvila aby ti vytipovala mistrová nějaké šikovné učně, aby ti předem udělali nějaký vzorový zákusek ať víš jak to chutná. Přece jenom jsou to študáci, co se to budou učit a aby jsi pak nebyla zklamaná. My to takto (zákusek na zkusení, jak to bude chutnat) budeme mít taky, i když bereme přímo z cukrárny .).
Odpovědět
@nicorodriguez chceme dělat na konci října oslavu, tak se od nich chystám objednat 2 menší dorty a pár minizákusků na zkoušku. U nás stojí minizákusky kolem 10 korun v cukrárnách. Minizákusky jsme od nich brali už kdysi na oslavy a chuťově byly parádní, ale dort jsme nikdy neměli, tak uvidíme.
Odpovědět
@saidy tak držím palce aby to bylo to, co máte vymyšlené :). My budeme dělat nejspíš doma svatební koláčky, ostatního cukroví moc nechceme, lidi jsou vždycky přeslazení z dortu a pak, když je tam dalších 10 druhů, nikdo to nejí a z vlastní zkušenosti vím, že ty výslužky se pak z poloviny vyhodí, protože lidi už nemůžou. Takže uvažuju taky nad nějakou takovou alternativou, že by nám studenti napekli třeba 3-4 druhy a hotovo :). Ale s těma květinama jsi mi dala nápad, děkuju, obepíšu taky učňáky co máme v okolí, pokud budou šikovní, taky to uleví peněžence nakonec :).
Odpovědět
@nicorodriguez právě tak jsem uvažovala, pokud budou učni šikovní a bude to vypadat k světu a sladké i chutnat, vyjde to o kus levněji. Učňáky většinou chtějí zaplatit materiál a práce je zadarmo v rámci praxe učňů. Jim se vrátí nějaká kačka a my ušetříme :-) Akorát to teda musí být během školního roku, aspoň u nás.
Odpovědět
@saidy tak my plánujeme konec září, takže bysme to chytli ze začátku, jak budou ještě při chuti (snad!) :D.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?