Ahoj holky,
plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně.
Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :))))
S.
@peta1995@butterfly8812
Někde jsem to už viděla. Většinou to psali přímo na svém webu a cena okolo 300,- až 500,- Kč za hodinu zkoušení s tím, že pokud se do nějaké doby vrátíš a šaty tam rezervuješ, tak cena se Ti převede do půjčovného.
Já už mám na cestě svatební šaty (Aliexpres - tak jsem zvědavá, zda mi padnou a když ne, tak je tu na bazárku zkusím prodat) a koupené svatební boty (zuzanashop - vyzvednuto osobně, cena byla 890 Kč a sedí krásně)... Takže myslím, že brzo to není. Místo už máme také rezervováno, a to v Brně u Špilberku v zahradách. Restauraci nyní řešíme.
@peta1995@armvdd tak to holky dekuji za odpoved! Mne se uplne nezda, ze by se mi nekdo takhle venoval hodinu v salone a pak jsem odesla bez toho, ze bych si neco nakonec pujcila a ona kolem me "behala" bez zaplaceni... ale to, ze by to pak odecetli z ceny po pozdejsim zarezervovani satu, mi prijde logictejsi. ;-) nicmene, u tech salonu, kam se chci podivat ja v zari, nic psaneho neni. Tak pro kamaradku rezervuji salon jen jedem a rovnou se zeptam, jak to tam maji. Ale i ta 500kc je zanedbatelna castka... ;-)
@lalusheee já mám vybrané šaty z ASOS, co mě vyjdou na 900 Kč :) a jsou nádherný. Když se umí hledat :) já třeba nechci takový ty načinčaný, krajkový, s kamínkama a tak, chci jednoduchý, svatbu máme do světle modré, takže tyhle http://www.asos.com/club-l/club-l-cre... :)
@gabide86 Můj snoubenec je taky Němec a taky se bereme na zamecku, ale v severních Čechách :) A jazyková bariéra mě taky trochu dělá starosti, ale tlumočníky na oslavu nechci a doufam, že na večeři den předem trochu roztaji ledy. :-) Už máte tlumočníka na obrad, nebo jste ukecali matrikarku, že snoubenec umí cesky?
@susieanne Nam to vse organizuje zamecek. Ale urcite budeme mit, vetsina hostu bude nemecky mluvicich, a pro me je hodne podstatne, aby tomu muj pritel rozumnel, prece jen je ten obrad hlavne o nas dvou...Ja mam jinak pomerne dost kamaradu, kteri umi vyborne nemecky, tak jsem si rikala, ze je asi poverim, aby byli pripadne po ruce :D kdy to mate? :-)
@gabide86 Taky planuju zaukolovat ty nemecky mluvici ceske kamarady :-D Tak uvidime, jak to dopadne. Bereme se 18. 5. 2019, v tydnu mezi nasimi narozeninami. A navic to datum sedi super i podle bundesligy :-D Tyden predtim si podle toho snoubenec naplanoval rozlucku, protoze se u nas hraje slagr bundesligy :-D :-D
To mate super, ze vam zamecek vsechno zaridi. Ono se to na dalku zarizuje dost blbe, to musim bohuzel potvrdit.
@susieanne Partner ma taky v kvetnu narozky, ten by se mi taky libil, ale ja z pracovnich duvodu muzu az od zari :-/ Haha, s tou bundesligou jsi me pobavila :D u nas se tomu taky lecos prizpusobuje :D :D kde zijete? JJ, s tou koordinaci je to fakt nutne, ja bohuzel nemam fakt cas na vubec nic, a ukolovat rodinu se mi nechce, uz jen proste kvuli tomu, ze mam svou predstavu, jak by to melo vypadat. Tchyne me "donutila" ted udelat provizorni Save the Date, nekolik hodin stravenych vytvarenim, litanim po tisku a jeste to vse poslat, a ve finisi se mi to nelibi :D takze jsem se rozhodla, ze to je prvni a i posledni vec, kterou zarizuju sama :D
@gabide86 Ja jsem chtela vzdycky letni svatbu, ale snoubenec me presvedcil, ze by se nerad potil v obleku a popravde jsem tedka v tech horkach stastna za ten kveten, je to nas oblibeny mesic a doufam, ze jsme vybrali spravne. I kdyz letos bylo 18. kvetna pocasi hrozne teda :-D My zijeme v Lipsku, ale snoubenec je nadseny fanousek Bayernu, takze porad v hledisti v Mnichove :-S No a to planovani podle bundesligy bylo takove pragmaticke, kdyz jsem si predstavila, jak mi polovina hostu behem svatby kouka na mobil nebo televizi a sleduje fotbal ]-( ]-( ]-( Zazila jsem to letos na oslave narozenin v nemecke rodine, takze uz vim, co od nich muzu cekat. Popravde mi bylo oslavenkyne lito :-(
Ja jsem byla taky nadsena do vseho DIY, dokud jsem nezjistila, ze to vlastne vubec neumim :-D Takze chvalim rozhodnuti, neztracej nervy blbostma, ktere muzu udelat nekdo jiny. Zrovna oznameni snad nestoji pakatel. Zdravim do Berlina :)
@susieanne Ja jsem teda dost velky fanda, ale na vlastni oslave by me to taky dost nastvalo...Takze chapu, dobre vymyslene :-) Myslim, ze ten kveten je super...to uz by mohlo byt prijemne teplo, a zas ne tyhle horka jako ted...mit svatbu ted, tak bych asi nejradsi sla k oltari v plavkach :D
@butterfly8812 Těžko říct, byli jsme asi v 6 salonéch a opravdu se nám nestalo , že by po nás chtěli peníze . Ani když jsme šaty objednali tak žádný poplatek nechtěli. Možná v nejakých salonech je to možné ale na vysočině jsem to nezažila :-)
My máme také svatbu v květnu 2019, už se těšim, snad bude pěkné počasí. Máme rezervované místo obřadu i hostiny a pokud bude hnusně tak jsou vnitřní protostory malé a asi se tam ušlapeme, ale venkovní prostory se nám strašně líbí, je tam spoustu místa na hry, zvířata a lehké sportovní aktivity, chtěli jsme aby se hosté hlavně nenudili.
Zatím jsem oběhla 3 salony na zkoušku šatů, které jsou hned vedle sebe, ale jsem čím dál tím víc přesvědčená že si je nechám šít, případně uvažuju o koupi přes Elody, kde se mi některé líbí ale bez zkoušky se toho bojím ještě uvidím, dám si čas do podzimu na rozmyšlenou.
Jinak poplatky za zkoušku jsou teď v Praze v "módě" já byla ve dvou kde se neplatilo a v jednom ano.
S tím čuměním do telefonu, mě napadlo před obřadem vybrat telefony, někde jsem to viděla ve stylu "odevzdejte telefony, dnes se bavíme live" a ten nápad se mi líbil, máte s tím někdo zkušenost, byli hosté hodně nasraní? :D Samozřejmě ještě jsem to nenavrhla doma a asi se mu to moc líbit nebude, vzhledem k tomu že telefon je 1. věc kterou bere do ruky, když se někde nudí (a že se nudí často), ale když budu urputná ... :D
@peta1995 děkuji, už jsem zjišťovala. A taky se neplatí. Nicméně, chtěli jsme to pro kamarádku jen tak, aby si fakt zkusila svatební šaty. Ale paní mi řekla do telefonu celkem logickou věc- že přes sezonu v sobotu v salonu nejsou, že je stejně většina šatů půjčená. :D :D :D Takže jsem si jen zamluvila termín pro sebe ba říjen na zkoušku šatů. Nicméně jdu do toho jen, abych si zkusila, jak mi budou které sedět.
Ale @anicak_p nakonec si šaty nechám ušít, cena je možná i pod cenu půjčovného, takže jasná volba a budou podle mě! A to je pro mě důležité. :) V salonech se mi z nabídky na obrázku libí třeba jedny max dvoje a stejně to není "to", co bych si představovala. ;) Takže jestli máš kde nechat ušít, jdi do toho. ;)
@anicak_p Mohla bych poprosit o info, ve kterých salonech jsi byla? + nějakou recenzi? Hodně zvažuju, že si nechám šaty ušít, ale i tak bych si ráda něco obešla a vyzkoušela. Aspoň abych měla ponětí v kterých jak vypadám.. celkem by mě to zajímalo :D
@butterfly8812@armvdd původně sem si je chtěla kupovat, byla jsem v Nevěstě na 5.kvetna a šaty sice pěkné ale žádný WOW efekt se nekonal a ani nebyli dle mých představ, i když ve finále jsem v některých vypadala dobře, ale prostě nejsou to ony. :( Nevěstu určitě doporučuji. Jinak mám i fotky ze zkoušek v albu a popisem. pak jsme byla v Maya salonu, pěkně šaty ale jen na půjčení, koupě 30.000, - + a v asijské NgaLinh mezi Nevěstou a Maya šaty mají krásne, neuvěřitelně lehké a ceny jak Maya jen upozorňuji na jejich pravý asijský přístup, zde se za zkoušení platí. Vyloženě u koho si je sit nemám, ale prolezla jsem některá fóra tady a pár svadlen jsem našla, tak nějakou poptám a uvidím ;)
@midaila fotku bohuzel nemam zkusim sem dat odkaz z wish. Mela presne tyto v bile barve. Snad odkaz pujde ... Myslím, že se ti bude líbit New V collar A Department of sexy wedding dress white lace tail bridal party wedding dress ivory stock standard stock Size: 6 8 10-12-14-16-18. Přidej si to do wishlistu!
https://www.wish.com/product/new-v-co...
@anicak_p Děkuju za odpověď :) Já pořád váhám.. bojím se, abych se nerozhodla špatně, ale zas si říkám, že takové, které chci a neustále na ně myslím, v půjčovně těžko seženu.. Hrozný dilema :D
@armvdd Nevím těžko říct, já také uvažuji na koupi šatů s wish , nejsem typ člověka kterého by bavilo litat po salonech :D ale někoho to zase baví. To se každý musí rozhodnout sám :-) .
Tak my budeme mít svatbu začátkem června 2019 a už byl problém s místem, skoro všechny termíny obsazené + 2 mnou vybrané fotografky už taky čas nemaj..takže ono brzo je, ale jak na co..třeba svatební šaty maj čas, v půjčovně mi paní říkala, že nová kolekce přijde listopad/prosinec, takže ať je sleduju a přijedu potom, catering čas taky má, ale u nás některé firmy taky mají víc jak rok dopředu plno, takže pokud už víte, že chcete konkrétní dodavatele, tak bych neotálela a objednávala.)
@love_girl To bude ještě sranda, matrika bere termíny až od listopadu a my už na naše místo museli zaplatit zálohu, z červnových víkendů byl už jediný volný, tak jestli pak nebude mít čas matrika, tak nevím, co se dělá..:D
@morgan009 Alternativní oddávající - unitáři apod. ;-) Někdo to takto řeší. Já jsem upřímně ráda za kostel, tam s termíny problém nemají :-D. Nedovedu si představit, jak někdo může napevno domlouvat svatbu třeba dva roky předem. Kamarádka bude mít svatbu příští rok v srpnu a v restauraci mají zamluvené dva termíny, protože se u nich prý oddává jen sudé nebo liché týdny v roce, tak jim sama restaurace nabídla zamluvit si tyto dva a pak vybrat ten, který matrika vypíše. Ale samozřejmě fotograf atd., to všechno se bude domlouvat až pak, takže už bude taky dost přebráno :-|
@morgan009 Hledá se oddávající z řad církve, kontakty na ně putují tady na beremese.cz a řekla bych, že to bývají hezčí obřady než ty klasické :) U nás to byla třeba první volba a máme rok dopředu potvrzený termín od oddávající, svatební lokace a v klidu zajišťujeme další dodavatele. Za mě můžu doporučit. ;-)