Ahoj holky,
plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně.
Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :))))
S.
@bitterbajju Super, máš to skvělé promyšlené a zařízené :) nemělas problémy s tim, že rezervujete všechno tak dopředu? Já tenhle týden poptávála hudbu a paní mi rekla, že nemůžou nic slibit, protože nevi, jestli v květnu příštího roku nebude některá z nich těhotná :-(
@september2019 já už nakupuju od zasnoubení ( březen) na Aliexpresu, plánuju a zařizuju. Máme místo, floristku, fotografa atd není vůbec brzo. Naopak jsou dodavatelé co mi řekli že už mají tento termín obsazen červen 2019
Ahojky, ja jsem zasnoubena necelé dva týdny. přítel mě požádal na dovolené a já hned z ciziny rezervovala místo svatby na červenec 2019 :-D. Už si dělám představu o dortu, programu a všem.. :D ale ja jsme hrozně organizacni typ, který strašně rád vše plánuje a řeší dopředu :D Takže v pohoděě :D
Mám to stejné....zasnoubení březen 2018, již máme zařízený termín 15.6.2019 (snad vyjde počasí, letos byla zima a pršelo :-(), již mám zařízený dort, fotografa, místo hostiny vč. obřadu, kadeřnice vč. kosmetičky, předběžně i koláče, dnes mám schůzku s květinářstvím, které poskytuje i svatební servis, tak jsem zvědavá na jejich kalkulaci. Na celém konceptu svatby jsme se se snoubencem díky bohu domluvili relativně v klidu :-), máme jasnou představu a dle toho už i vyrábím dekorace.
@bitterbajju Taky mame 21.9.2019 a pritel je cizinec :-) zitra potvrdime misto a s tim i fotografku, dalsi veci budou nasledovat, ale to mistecko zarizuje vse za nas. S temi saty docela koukam, ja byla v kvetnu v salonu a poslali me zpet s tim, ze tak nejdriv rok pred terminem 😁 ty noviny jsou super napad, musim o necem takovem taky popremyslet...mam trosku strach z te castecne jazykove bariery
@bitterbajju pritel je Nemec. Ja sic vubec zatim nemam poneti, jak ty noviny vypadaji, ale myslim, ze to by mohla byt jedna vec, v ktere bych se mohla realizovat :D O pripadnych tlumocnicich v prubehu hostiny/Party neuvazujes? Ja puvodne myslela, ze jo, ale dost me od toho lidi odrazuji, ze je to neosobni...
Ahoj děvčata,
my budeme mít svatbu v červnu 2019 v Jízdárně Hejtmánkovice. Vzhledem k obsazenosti statku jsme si termín museli rezervovat skoro dva roky dopředu, takže jsem tomu uzpůsobila i rezervace dalších důležitých "věcí". Stihli jsme zařídit matriku, video, fotografku, cukrářku a kapelu. Z mé zkušenosti vím, že pokud chce člověk kvalitního fotografa, kameramana a kapelu, je potřebné si vše rezervovat opravdu alespoň rok dopředu, pak je vše přebrané. :)
z vlastni zkusenosti radim vse uz zacni pomalu zarizovat ted, jaksi ujasno v jakym stylu a kde to chces . jaky saty ty a on budete mit atd . Hlavne pokud si budes vse delat sama - dekorace jak vymysket tak vyrabet . Ja to tak mela a ted mam tyden do svatby a sem v pohode . Zacla sem presne jak ty uz po zasnoubeni, a jak nakupovat kazdy mesic neco tak i vyrabet a muzi ti rict ze sem vse sem mela v klidu a tech penez co uz jsme do toho zatim dali cca 20 tis ( jen dekorace, saty, boty ( chystame se 3 ) tak i prstynky atd ) tak jsme zatim z rodinneho rozpoctu nepoznali. a ted budem platit to nejdrazsi - jidlo a piti 😉 ale vse si zarizujem sami tqkze i tam se dalo pekne usetrit .
Ahoj holky, taky se ráda přidám :)
my se zasnoubili letos v květnu a vzít se chceme v červnu příštího roku..Taky už máme napsaný seznam, co si představujeme...
Nás už třeba taky upozornila pekařka odkud chceme svatební dort, že máme termín říct co nejdříve, protože už spoustu termínů na příští rok má zamluvené..
Chtěla jsem se zeptat, jak to děláte vy, jakto že už víte tak brzo termín? u nás ho matrika vypisuje až v řijnu :(
@love_girl U nas se stara i o zajisteni matriky primo misto, kde se budeme brat, tak predpokladam, ze to maji s nima nejak osetrene a vedi, ze to je tak mozne :D alespon doufam :D
@gabide86 aha tak to je pak dobré..my chceme obřad normálně na matrice a pak takovou párty stylem rautu u přítele na zahradě..
ale ráda už bych taky koukla na fotografa a hlavně mi jde o ten dort no..
Ale matrika řekla,že termín bude říjen- listopad a přes to nejede vlak,tak mě to celkem děsí..i jsem to oznámila pekařce, že prostě termín dříve nebudeme vědět, ale ona řekla, že je dosti žádaná a rychle se jí to plní...
My jsme si ten termín předběžně vypočítali podle letošních,co jsou vypsané a vychází nám to na 22.6...ale zase si nechci něco domlouvat a pak ten termín nevypíší a budeme v hájí, protože co jsem koukala tak každý týden oddávají
@love_girl My máme skvělou matriku, byli jsme se ptát koncem května a paní nám řekla, že máme přijít v červenci, že až od července vypisují termíny na příští rok....na 15.6. měla zatím jen jednu svatbu a to před námi. Ale sama říkala, že letní termíny se rychle plní.
Holky už někdo z vás řeší šaty? Já dnes volala do salonu na objednání na podzim a celkem mě paní vylekala, že už má některé šaty zamluvené na náš termín. Díky za odpověď. ;-)
@bety_h já už šaty mám, našla jsme své vysněné, které mě ani ve snu nenapadlo že je u nás najdu tak je mám už zarezervované. Volala jsem v květnu do salonu od kdy rezervují šaty na sezonu 2019 a paní mi řekla, že už nějaké šaty rezervované mají a že pokud chci mít při výběru volnou ruku tak mám zrovna přijet. Takže mám šaty rezervované už od května :D :D ale kdyby náhodou se stalo a líbili se mi šaty z kolekce která dorazí příští rok tak si rezervaci můžu přesunout na ně :) ale pochybuju že se to stane :D
@lucie_sev Vy mě opravdu děsíte :) já se bojím, že se mi za rok změní postava, budou se mi líbit jiné nebo při zkoušce za rok zjistím, že se mi přestaly líbit. Je jasné, že pokud potkám opravdu TY pravé, tak by se to stát nemělo ale nikdy neříkej nikdy. No uvídím...asi se objednám v září, chci si projít alespoň tři salony, abych viděla jaký styl mi sluší víc.
@bety_h no toho se taky trochu bojím, protože šaty co mám vybrané se nedají upravit velikostně, přibrat do nich můžu ale shodit bych neměla dle paní v salonu :D (potěšilo mě to neříkám že ne) :D a hlavně když sem si ty šaty oblekla tak sem se málem rozbrečela, přejela mě uplně husi kůže a mamina když mě viděla tak bečela regulerně, takže prostě to musí být ony :-) <3
Jinak nevím odkud jste ale za mě doporučuju salon El Brno, paní asistentka byla úžasná ikdyž sem šla na ty jedny šaty vyzkoušeli jsme několik stylů, barev, střihů v podstatě od každého něco, jediné co byl prušvih tak mi seděli fakt všechny :D (nechápu :D ) co paní asistentka přinesla. Hned jak mě viděla tak mě přesně odhadla co by mi sedělo, jaký styl mi bude sedět. Kdybych se nezamilovala hned do těch na které sjem jela tak bych měla velký prolbém vybrat. :-) samozřejmě se může stát že za rok změním názor, ale kdyžtak si přenesu zálohu na jiné :)
@lucie_sev já jsem z Kolína, takže Brno je trochu z ruky :-) Budu tedy objíždět spíš pražské salony, taková ta klasika Maya, Go home ale třeba i Maggie. Uvidíme co mi padne do oka.
@bety_h přeju šťastný výběr a Maggie má dá se říct v nabídce stejné šaty jako salon El (také šaty Maggie sottero) a musím říct že jsou fakt bomba, moc povedené :)
se šaty teoreticky lepší začít dřív aspoň si utvoříš představu, je možné že hned tak něco nesedne. já jsem v prvním salonu byla na podzim, pak se to odložilo a začala jsem chodit koncem ledna. Nakonec jsem obešla 7 salonů a vybrala si až na konci dubna - na červenec :-D a byl to uplně nový model který jim v tom dubnu dorazil :) a květiny jsem zařidila teprve dnes, 10 dní před svatbou :-D Tak pěkné plánování, mizím
Holky, vy už začínáte shánět šaty? :-O Já z toho mám právě strach, na vybírání šatů se těším nejvíc, ale říkám si, že kdybych je teďka našla, tak by se mi mohly pak přestat líbit :D ..jinak my teda máme termín 20.9.2019 a máme zatím místo, matriku, kapelu, fotografa a cukrářku. Jo a už jsem koupila pár dekorací (jo neudržela jsem se, ale jsem zasnoubená půl roku, tak jsem se držela dooost dlouho :D ).
Ještě k těm šatům, máte nějaký tip na dobrý salon v Brně? :) půjdu tam stejně až v lednu, ale i tak už zjišťuju :D
My budeme mít svatbu 22.6.2019 a matrika nám taky termíny vypíše až v listopadu. Tak snad se trefíme. A na svatbu jsem taky čekala hroznou dobu, takže už při zásnoubení jsem měla snad už úplně všechno vymyšlené a naštěstí má můj nastávající stejný vkus a se vším souhlasil. :-D Bude taky v rustikálním a přírodním stylu. Šaty už mám doma, koupila jsem krajkové body a zavinovací tylovou sukni a je to přesně to, co jsem si vysnila. A fakt se všechno plní, horkotěžko jsme vybrali DJ co se nám libil a byl už na příští rok zabranej. :-(
Ja mam v planu prvni zkouseni tak v listopadu (Termin zari 2019), ale myslim, ze podzimni kolekce 2019 asi bude az pristi rok...My mame zatim lokalitu vc jidla, piti a ubytovani, terminu a fotografku, zbytek se rozhodnu postupne...
Já ho sehnala na poshme.cz, úplně mě uchvátilo, ale teď ho mají momentálně vyprodané. Ale mají tam asi ještě dvoje bílé body trochu jiného stylu. Jinak je pravda, že najít někde nějaké hezké je fuška. :-D
Ahoj holky! Tak se k vám přidávám taky! Ač jsem se vdávat nechtěla, potkala jsem chlapa, kterýmu nešlo říct ne.. ;) Dohodli jsme se na svatbě v dubnu 2019. A jelikož jsem po svatbě fakt netoužila, tak jsem trošku vykolejená, co a jak se musí zamlouvat. Všude píší první místo - to jsem věděla, ale svatební termíny se budou vypisovat až na podzim na příští rok, takže budu doufat, že bude naše datum volné (v dubnu moc nápor na svatby nečekám ;) ). A místa na pořádání hostiny teprve budeme objíždět, ale spíš až v září. Šaty budu řešit nejdřív na podzim a jsme ráda za doporučení salonu od @lucie_sev tam by se vybrat už dalo. :) Protože všude, kam jsem se dívala, tak z šatů na internetu bych si vybrala tam max 1-2 a to ještě teda jako že bych musela.. :(
A ostatní přípravy nechávám taky až na podzim, až podle místa, kde se bude konat hostina a párty, abych si tam dovedla představit, co a jak s dekoracemi. ;) Ale Aliexpress je jistota.. ;)