Ahoj holky,
plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně.
Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :))))
S.
Ahoj holky, tak už se nám to zářijovkám pomalu blíží :-) já mám za sebou poslední zkoušku šatů (tfuj tfuj ať už je to dobrý, musí mi lehce přišít ramínka aby se mi šaty nekrabatily), doma tak milion metrů světýlek na dekorace a všeho možného haraburdí, že už se snad pomalu těším, až bude "po" a ten svatební chaos zmizí.. na druhou stranu je mi líto, že to tak letí, TEN jeden den uteče a... život půjde zase dál :-) změnilo se u Vás vdaných něco po svatbě? Jak jste si zvykly na nové příjmení? 8-)
Ahoj holky, uvažujeme s manželem nad fotoknihou (nechceme fotky jen vyvolávat), ale nemáme vůbec zkušenost s tímto formátem. Máte některá? Nevím, pro jakou velikost se rozhodnout, zda stačí 21x28 (myslím, že je to malé) a jaký máte tisk - lesklý nebo tmavý? Na výšku nebo na šířku. Hodně doporučují saal-digital. Můžete mi prosím napsat vaše zkušenosti s jakoukoli fotoknihou? Děkuji
@miselinna u nás senezmenilo nic. Všichni se vyptavaji, už nevím, co říkám. Nevím, co by se po 12 letech a 2 dětech mělo změnit?? Na prijmebijsem si zvykla během 14 dnů, ale teď jsem posílala balík, 2 měsíce po svatbě a u odesílatele napsala rodné příjmení 🙈🙈😁
@vendy_83 saal Digital chválí, ale za mě drahy. Já vím, je to pamazka, ale.... My máme od happy foto, velkou A4 na výšku a spokojenost. Když budeš chtít, pošlu i pár stran uvnitř 😉
@vendy_83 my tedy ještě nemám foto knihu ze svatby, ale běžně si je tvoříme třeba z dovolené :) a vždy využíváme Fotolab. Doporučuji si stáhnout jejich aplikaci a tam si již pohraješ kolik chceš fotek na stránku, jakou velikost atd... My zatím máme vždy tu jejich velikost Kompakt panorama
@miselinna strašně ten den uteče, měsíce příprav a pak šup a je to pryč. Snažila jsem si užít každou minutu a i tak to bylo hrozně rychle pryč. :-) dala bych si to klidně znova :-D jinak po svatbě se nezměnilo nic a přece je to jiné :-) přijde mi to zase jak na začátku vztahu :-) Akorát přibylo víc dotazů ohledně těhotenství :-D prostě šup svatba a druhý den jaktože už nerodíš? :-D
No a příjmení je kapitola sama pro sebe, s rodný jsem neměla nikdy problém, že by mi někdo nerozuměl nebo mi řekla jinak, teď se ještě nestalo, že by mi někdo řekl správně :-D
@vendy_83 my jsme dostaly fotoknihu od fotografky, měli jsme ji v balíčku a ta je fakt luxusní. Našim jsem dělala přes colorland a není špatná
Holky, potřebuju poradit :) kde seženu, prosím, podvazek na silnější stehna? Všechny ty volně dostupné jsou na modelkovské nožky a ty moje spíš připomínají stehna hokejistů :-D.
@lucie_sev Uf no dotazy na děti mám už teď na týdenním pořádku, včera mi to na ulici sdělovala i jedna mamčina známá, že se mamka těší až bude chovat... kdybych byla (a aspoň chtěla být) těhotná, tak neřeknu, ale to tak třeba příští rok začne být na pořadu dne.. to si ještě užijeme :-D
@vendy_83 ahoj, odporúčam https://www.kvalitnifotky.cz/ alebo https://www.vyvolej.to/kategorie/foto... , ja mam od nich zatiaľ dovolenkové fotoknihy, ale teda takúto kvalitu som u iných ešte nevidela, úplne neporovnateľné podľa mňa s tými lacnejšími klasikami, tiež plánujem urobiť svadobnú fotoknihu u jednej z týchto firiem :)
@lucie_sev jojo, taky mám ten pocit jak kdybychom se po svatbě teprve seznamování 😁😁 hele, my máme dvě holky, ale i přesto všichni na svatbě kdy bude to třetí atd. Jako proč? Kdybychom plánovali 3,tak budiž, ale shodli jsme se, že 2 jsou akorát a tečka.
@vendy_83 dělala jsem fotoknihu dceři lo i po svatbě. 21x28 stačí. Lesk nebo tmava-spatne položená otázka, lesk nebo mat. Za mě mat. Dej si pozor, jak budeš klást fotky, aby ve středu knihy se neorizlo vazbou. Já si s tím opravdu prohrála a mám i mezery okolo fotek stejnoměrně. Chce to věnovat tomu dost času, ale výsledek stojí za to. Pozor ještě na volbu pozadí. Když je od spodu tmavě a k vrchu se zesvětluje, tak nahoře pozor na fotky, které končí oblohou, aby byl patrný konec fotky. Nedávala jsem okolo fotek rámeček. Pravda je, že jsem trochu profesionálně deformovaná a plno lidí toto neřeší. I když to pak vypadá moc hezky. Zdenka
U nás se po svatbě nezměnilo celkem nic, na nové jméno jsem si zvykala asi 2 měsíce a teď mi přijde skoro divné, že jsem se jmenovala jinak :-D Jinak dotazy na těhotenství jsou asi všude stejné, hlavně kolegyně v práci a babičky mě pořád porozovaly a zkoumaly, jestli piju kafe, že si nedám víno, atd. My na miminku začali pracovat už před svatbou a že jsem těhotná jsem zjistila na svatební cestě týden po svatbě. Teď už jsem v půlce těhotenství, tak se všichni ptají jenom jak se máme a jak mi je - celkem fajn změna :-D
@saidy jéé tak to strašně moc gratuluju!!! :-) my né že bychom se nějak snažili, ale necháváme to na přírodě :-) já bych to brala klidně hned :-) mám teď týden zpoždění a to se mi nestává tak si říkám třeba :-D ale byla sem na operaci minulý týden takže si myslím, že to mám po operaci a injekcích co si pichám rozhozené :/
@vendy_83 měli jsme happy foto a vyšlo dobře. Jestli budeš chtít .nějakou pomoc, řekni. On ten program neni moc profesionální. Já že jsem z oboru, tak jsem i tak videka dost nepřesnosti, které asi laici nevidí. Účel urcite splní. Dávala jsem si pozor, aby fotky nahoře i dole byly umístěné stejně, aby to netvořilo zuby. Nebo když jsem dávala velkou fotku, aby byla na středu. Ten program to nevidí, to .musis hodně koukat😊
Ahojky holky , rada bych se zeptala kolik dni před svatbou jste připadně byli u kadeřnice na úpravu střihu - třeba jen konečky a barvu ? Já dnes volala své kadeřnici ,že bych chtěla barvu abych to do svatby stihla ještě jednou a měla to hezké lesklé atd . Ale bohužel kadeřnice mi řekla že má volno AŽ 25.září a že se nemam bát že barva 14 dní do svatby vydrží . No nevím , nevím . Řešila jste to některá , děkuji
@majamisa Já byla na doporučení kadeřnice týden před svatbou a přesto mi ještě přímo na svatbě stříkala jakýsi BB spray na vlasy,aby byla barva dokonala i u hlavy...
@marhalka@lucie_sev Holky děkuji , tak já jí ještě raději jednou cinknu nebo dojdu osobně . Mě se prostě 14dní zdá moc . Kort u zrzavé barvy :-D kolegyně v práci si dělají srandu , že si vlasy umeju 3x do svatby :-D :-D abych to neměla tedy vymyté 🙈
Mne bude kadernice delat barvu 10 dni pred (ale nemam nejak vyrazne odlisnou barvu svych - treba ted nemam barvu od konce cervna) a strihani bylo mesic a pul pred.
Svatební dorazily... největší strach byl z látky ale ta předčila moje očekávání.... ale "zklamání" byla barva.... jakoby moc bílá.... Tak nevím co s tím =-)
PS:horní část mám v plánu upravit na moje mini prsa