Ahoj holky,
plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně.
Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :))))
S.
U nás seděl fotograf zevnitř stolu a pochvaloval si to, že na nás aspoň dobře viděl a nemusel neustále obíhat stůl, aby neměl v záběru spoustu hlav ostatních hostů.
@wanessa1 můj manžel taky potřebuje prodlouženou délku rukávů... A na svatbu byl sice v BANDI, ale jejich košile jsou prostě špatně střižené, aspoň ty, co si tam koupil. Došlo mu to až doma. Takže nakonec si objednal košili z ETERNA na netu, jen se přeměřil a bylo. Sice tam byli knoflíčky našité, ale ty jsem jen odstřihla a bylo.. ;-) Jen teda nevím, jestli mají i černé... Protože manžel z tama má jen bílou a nějaké další světlé...
@butterfly8812 děkuji njá právě přítelovi koupila košili v T.M. Lewin London oni jsou super, ale košile na dvakrát do roka za skoro 2500 je na mě dost. představovala bych si tak do 1500 kč
@butterfly8812 Ahojky také jsem čihla a musím uznat ,že mají moc hezké košile za příznivé ceny :-) asi ukážu chlapovi :-D i když ten má košili právě z bandi
@padmeamidala My máme teda 21.9. 2019 a zajišťovali jsme spoustu věcí už v září 2018, jediný termín na matrice šel rezervovat až po novém roce (leden 2019), ale ono hodně asi záleží, kde to máte a jak tam bývá "narváno" :-)
My mame termin 6.9. coz je patek (matrika co jsme chteli dela soboty jen liche tydny a ten my mit nemuzeme). Zajistovala jsem cca. v pulce unora a uz byl 6.9. volny pouze cas v 10 hodin. Jeste byla varianta o 14 dni drive v 11 hodin.
@miselinna Tak to je masakr, chlap mi pořád tvrdil, jak je na všechno čas, takže jsem přípravy začala řešit na začátku prázdnin. A tak mi třeba, měla jsem to dřív vzít do vlastních rukou a nedat na něj. Prstýnky (když se zadaří) budeme mít tři dny před svatbou :D
@padmeamidala Taky mame Termin 21.09. a misto svatby (zarizuji termin s matrikou sami) jsme potvrzovali v cervenci 2018, zakladni dodavatele pak v srpnu a zari 2018. Ale ono hodne zalezi, kde se chcete brat a jakou mate predstavu, urcite se da ledacos stihnout i daleko rychleji, tak hlavu vzhuru ;-)
Ahoj Nevěsty, mám už měsíc po té krásné svatbě a konečně jsem dala dohromady nějaké věci k prodeji, které by nějaké mohly ještě úžasně posloužit, tak koukněte na můj bazar :) Krásné plánování :) http://www.beremese.cz/market/seller/...
Tak dneska v noci jsem se dozvěděla, že jednu z našich členů dobrých kamarádů nám nepřijdou na svatbu. A důvod prý protože si myslí, že ještě nejsme na svatbu připravení. Co na to říct. Jsme spolu pět a půl roku ano některé věci řešíme , ale to asi všechny páry... Mě to tak strašné mrzí :-(
@wanessa1 Ahojky tak to pěkně člověka překvapí a zároveň zamrzí jak se někteří lidí vybarvý . Jak nejste připraveni ? Však 5,5let už je krásné číslo . To máte čekat deset - dvacet let nebo se vzít až na stará kolena ?? A jak píšeš všude je něco i u nás je . To by však nebylo nermální kdyby člověk žil v uplné harmonii celý život . Ty hádky k tomu prostě patří jak mi říkáme s chlapem je to spestření nudy :-D
Ne to my přímo řekli. Kamarád je hodně hozený do alternativních věcí... Prošel si i Jižní Ameriku cestu šamanů a očisty na svět má velmi zvláštní pohled já ho neznám tak dlouho jako partner, ale jeho názoru si dost vážím, ale tohle mě opravdu velmi zaskočilo a zamrzelo. Teď nám hlídali na týden jednoho přítelova syna minuli týden nic neříkali a teď tohle. Moc mě to mrzí, ale nic s tím neudělám. Jestli je to tim, že nám tu o viken ujeli nervy kvůli tomu, že partner se chce stahovat a zadlužit se kvůli tomu a já ne... Nevím jen mě to moc mrzí.
@wanessa1 Pokud je kamarád "vyznavač harmonie" (není myšleno výsměšně), pak ho možná zaskočilo, že se jako budoucí manželé neshodnete na podstatných věcech (stěhování). Možná i synek se zmínil o nějaké hádce?
Synek se těžko může o něčem zmiňovat když s námi nežije. Je u své matky u nás jednou za 14 dní na víkend. My se prakticky nehadame tohle byla spíše výjimka s tím stěhováním je to složité. Máme kdy bydlet nejsme zatížení hypotékou, ale toto bydlení nelze prodat a pořídit za něj jiné. Partner chce pryč protože si nerozumí s mým bratrem který bydlí v podkroví nad námi... Do teď to bylo ok bohužel teď se nepohodli a...
@petrufa86 pro ně bohužel asi je... Jsme u nich na návštěvě nejradši bych srabacky odjela, ale to nejde a vlastně nevím co řekli partnerovi a bohužel tu nemáme čas mluvit jen spolu... Věřím, že si to sedne
@butterfly8812 nevím říkali něco o neshodách a vzájemné komunikaci a tak podobně. Vim, že to není ideální, ale... Něm,Slim si , že by jsme měli s partnerem nějaký zásadní problém. No asi mám jiný názor
@wanessa1 tohle by mě v životě nenapadlo. Třeba ségry švagr se brali po roce. Mysleli jsme si o tom svoje, ale nikdy by mě nenapadlo jít nejít na svatbu, nedejbože jim to říct jako důvod proč nejít 🙈
@armvdd já vím, jen člověka to docela hodně zasáhne ať chce či ne... Nepochybuji věřím v náš vztah věřím, že je to na vždy ale vím, že přijdou mraky a bouřky a ne vždy vše bude zalité sluncem. Fakt je ten, že tyhle dva jsem na svatbě moc chtěla nebudou já si svůj den užijí i bez nich i když tam budou scházet a bude nás to oba s partnerem mrzet.
@wanessa1 no, jako... tohle mi říct dobří přátelé ve chvíli, kdy jsem u nich na návštěvě, tak ať se na mě nikdo nezlobí, ale vytočila bych se na patě a jela domů... To tě obdivuji, že jsi tam zůstala...
Jinak, mně tohle říct někdo z blízkých kamarádů, asi už by to pro mě kamarádi přestali být... Když nevěří v náš vztah...
Na svatbu přijít nechtějí a pak se s váma budou dál scházet jako kamarádi? No... Je to fakt zvláštní.. :-(
@wanessa1 Po takovém komentáři vy to mě ani nemrzelo. Já takhle chtěla na svatbě jednoho kamaráda. Aspoň jsem si do jisté doby myslela, že je to kamarád.. Pak jsem se kvůli kravině (pravdu kravina, kde jsem jen měla jiný názor), dozvěděla, že mám vymytý mozek a navíc nejsem normální, protože nemám děti.
Nemrzelo mě, že se nezúčastnil. Ani, že už se nestýkáme. Já bych se takhle ke kamarádovi nechovala. Stejně jako bych si nikdy nedovolila hodnotit něčí vztah.