@leg Každým dnem čekáme telefonát, že už máme oznámení hotové, příští týden jdeme na ochutnávku dortu, zítra snad objednávat koláče. Jmenovky vyrábím, ale vázne to :-| Ženich se ještě neodhodlal ke koupi obleku /začíná mě znervozňovat/. Některé nevěsty říkají, že restaurace, co jsme vybrali není tak 100%, jak jsme mysleli (asi tady přestanu chodit :-D ). Finálně vybrány písně na obřad a první tanec. No, už jdeme do finále, holky :-p
jj, taky už začínám být trošku nervozní z toho, co nás ještě čeká. A do toho přišla mamka s tím, že by nebyl problém zařídit svatbu na jednom zámečku, který je využíván pro reprezentativní účely jistého státního subjektu a to v době, když už máme vše domluveno. No na zabití. A je fakt, že nás uklidňuje, že by to tam bylo fakt nádherný, ale tak o 200% dražší.
A s oblekem si nedělej starosti. Pořád má dost času ho koupit. Ten můj si ho kupoval na podzim a teď se do něj jen tak tak vejde, tak jen doufám, že už snad nepřibere. :-)
@leg No nejhorší co se může stát, že tě napadají změny pár měsíců před svatbou. Ty s tou nabídkou zámečku, (cenová kalkulace zřejmě rozhodla a já chápu 8-) )já zase váhám vzhledem k některým pomluvným kometnářům restaurace. Ale sto lidí, sto chutí, co se jiné slečně mohlo zdát hrozné, mě třeba nadchne :-D Vzhledem k tomu, že teď by se mi náhradní místo hledalo těžko a hostina by z největší pravděpodobností proběhla na lavičkách v parku, rezignuju a nechám se překvapit.
Petr má na všechno čas a skvěle se baví, tím, jak stresuju. Už dokonce prohodil, že pro oblek si zajde 19. srpna. Doufám, že to myslel ze srandy :-D Zase by ale na druhou stranu nestačil z něho "vyrůst" :-)
@leg@baracudas
Jéé holky já si jdu pro hotová oznámení zítrááá. Strašně se těším. Příští týden bude potřeba to skompletovat a rozeslat.. A taky budu vyzvedávat dort a minidezerty na ochutnávku a taky koláčky.. to bude super víkend.. už se na ochutnávky moc těším. Baracudas nenech se uz tou restauraci rozhodit.. Nikdy nebudou vsichni nekde spokojeni..A jde preci jen o jidlo.. atmosferu si vytvorite perfektni sami.
@baracudas přesně, nenech se zvyklat. Podle mě atmusféru na svatbě hlavně dělají lidé, pak hudba a pak dlouho dlouho za tím je jídlo. Mě napadalo, že budeme mít i pár bio jedlíků, kteří nic jiného nejedí, takže jim necháme udělat nějaké spešl menu a pak jsem to vzdala. Kvůli 2 porcím se svět nezboří a když budou vyžadovat něco jiného, jejich problém.
@baracudas No ten můj taky ještě nemá oblek. Taky mě to lehce znervózňuje, ale snad něco OK seženeme. Problém je v tom, že přítel nosí saka a obleky denně, takže na ten svatební je dost náročný. A nějak se nám nedaří sehnat nic, co by nás ohromilo a zároveň za to nechtěli pomalu cenu celé svatby :-D
No jinak já už jsem svatební oznámení konečně dovyráběla, tento týden jsme je rozeslali, tak jedna věc z krku :-D Jinak teď řešíme hlavně raut na svatební oslavu, cukroví atd. Ještě bych měla dořešit konečnou výzdobu na stoly, ale nějak na to pořád není čas ani ta správná nálada. A ještě mi chybí boty :-D Ale snad to vše v pořádku stihneme...
ahoj holky, tak mám za sebou boudior focení (jedním slovem super) a dnes jsem byla v květinářství a udělala si objednávku na kytky. Nakonec i super cena cca 4500 (kytka nevěsty, svědkyně, maminky 3x, babičky 2x, a 3x výzdoba na stůl) a to za bílé růže
@leg Ty jo, taky furt uvažuju nad těma boudior fotkama, ale když už, tak to nechám asi až po svatbě. Byla jsi sama, nebo s kámoškama? Teď už se do žádných velkých akcí nebudu hrnout :-D Leg, s těma kytkama já mám problém, zhruba vím, jakou chci já, ale mamčám, babičkám a svědkyni necháváš dělat v podobném stylu, nebo se tím nějak neřídíš,
@baracudas na focení jsem byla s nejlepší kamarádkou od 14 hod, protože máme malé děti, tak kvůli hlídání a tady na beremku jsme se zkontaktovaly s dalšíma 2 slečnama, které šly dopoledne. S tou jednou jsme se tam potkaly jen na skok. Ale naprosto v pohodě. Uteklo to strašně rychle a byla fakt sranda. Lucka i Janča jsou hóóódně komunikativní (prostě ukecané).
a co se týče kytek, tak já ke svým bílo černo stříbrným šatům budu mít bílou kytici růží s možná černými detailíky a maminky a babičky včetně svědkyně budou mít každá po 3 uvázaných růžích (babičky po jedné na menší délku). Dál jsme to neřešily.
@baracudas Já jsem se na to focení domlouvala tady na beremku se třema holčinama, které jsem vůbec neznala. Žádná z nich se navzájem neznala, všechny jsme se poprvé sešly až to ráno na Florenci :-) A vůbec to nevadilo, rozuměly jsme si, skvěle jsme pokecaly a ke konci ani nebylo poznat, že jsme se seznámily ten den :-) Navíc u focení Tě nikdo nevidí, tam jsi sama jen s Luckou a ta je tak úžasná, že si ani neuvědomíš, že jsi ve spodním prádle a že ses vlastně na začátku styděla :-D Určitě do toho po svatbě jdi.... Já z toho napřed měla obavy a teď už přemýšlím o dalším focení - a to jsem příteli fotky ještě nedala, chci mu je dát ve svatební den :-D
@leg Tak to jsem ráda, že se to povedlo. Určitě budou super, to vybírání bude náročné :-) Co atmosféra? Mě by asi trvalo, než bych se potřebně uvolnila.
@baracudas atmosféra super hned na chodníku, odkud jsme po telefonu navigovaly kamarádku, která se trošku ztratila. A i při focení fakt dobrý. Jak už jsem psala, Lucka je opravdu vychechtaná.
Tak slečny, nás čeká zítra opravdový "svatební úkol" :-D Jedeme rozvážet koláče, protože přítel bude celý srpen pracovně vytížený. Už jsou doma v přepravkách a tak tak se držím, abych dala pokoj tomu cukroví :-D :-D :-D
Mě holky příjde, že čím víc se to blíží, tím víc tady stagnujem :-D Ale to je asi tím, že vše vrcholí. Ve čtvrtek jdu na schůzku s floristkou, na to se moc těším a pak už by to mělo být snad vše. Jen mi mají příjít poštou ještě šaty na převlečení, spona do vlasů, bižu ..... a už jsem zapoměla co ještě, takže to vypadá, že si na poště můžu ustlat :-D
Mě holky příjde, že čím víc se to blíží, tím víc tady stagnujem :-D Ale to je asi tím, že vše vrcholí. Ve čtvrtek jdu na schůzku s floristkou, na to se moc těším a pak už by to mělo být snad vše. Jen mi mají příjít poštou ještě šaty, spona do vlasů, bižu ..... a už jsem zapoměla co ještě, takže to vypadá, že si na poště můžu ustlat :-D
@baracudas :-D Přesně tak, asi je to tím, že jak se nám ten čas krátí, tak toho času na net moc není :-D Tedy aspoň u mě, pořád řeším nějaké prkotiny a to si myslím, že jsem měla dost věcí dopředu a pořád jsem si říkala, kolik máme času :-) Ale teď se musí dořešit takové ty drobnosti. Navíc nám minulý týden vybouchla paní na pečení cukroví, tak se narychlo sháněla jiná - naštěstí v tomhle je budoucí tchyně zlatá, tak hned sehnala náhradu :-) Jediné, čeho se maličko bojím, jsou kytky. Protože paní, co nám měla dělat kytky, musel zavřít obchod, protože budovu, kde byla v nájmu, bourají... Prý otevře nový obchod o 8.8. ale není to jisté... Mojí mamince slíbila, že prý nám kytky udělá i kdyby neotevřela a i kdyby je měla dělat doma v obýváku :-D Tak doufám, že to vyjde. Jinou floristku totiž nechci, tohle je zlatá paní, kterou znám od malička... Tak snad ten risk vyjde...
@veru_m no to máš pravdu, je to mazec :-) Ale taky už se moc těším.... Vždycky, když mi z toho jde hlava kolem, tak si říkám, co blbnu, že je to vlastně jedno, že hlavně abychom ten den měli dobrou náladu a byli jsme spokojení a na malých drobnostech typu cukroví, nebo tombole až tak nezáleží :-D
holky, já mám pocit, že nic nemáme. Vše máme rozdělaný tak napůl a do toho musím příští týden na 4 dny odjet a ve středu před svatbou musím do Budějovic na zápis VŠ, takže další půl dne v tahu. Jak to zvládáte vy? Já začínám pomalu panikařit. A taky proto, že ten můj je pořád flegmatickej a podle něj je vše v "cajku" Už když slyším tohle slovo, tak zuřím. :-)
@leg Já jsem zase alergická na slovo improvizace a slovní obrat " to se nějak utřepe" :-D Přítel nechápe, že v některých věcech prostě není na improvizaci a utřepání místo :-) Já mám schůzku s floristkou dneska. Dostala jsem na ni kontakt od kamarádky, je to prý moc šikovná holka na mateřské, tak uvidím :-) Včera jsme měli schůzku se svědky a vypadá to, že si budou rozumět a doplňovat a o hladký průběh se postarají. Letí to hrozně moc, ale už se taky moc těším :-D