Holky... když mi vyjde ta debetní karta nebo brigáda, kterou mám teď rozjednanou, včera jsem obepsala známé... jak dlouho předem se tak posílají svatební oznámení?
No my budeme posílat tak v půlce června, možná dýl. Spíš to v červnu řekneme, že bude svatba a oznámka pak rozneseme až v srpnu s koláčkama. To bude asi nejlepší. Jako k těm koláčkům- je to debilní zvyk, leze to do peněz, ale radši to udělám, než poslouchat ty kecy okolo:(
@kajovaevicka My výslužky dávat nebudeme, koláčky taky ne a já jsem oproti kecům imunní, usadím vždycky kecaly tak, že se nikdo neodváží odporovat a nejpádnější argument - PLATÍME SI VŠE SAMI!! ;-)
@revival.lady Věrko, tohle možná funguje jako argument u tebe. Mně na to tchýně vždycky odpověděla, že si to teda zaplatí a udělá sama. No než ji nechat, aby se mi v tom vrtala, tak radši ustoupím. A výslužky mít budeme, i když přesně takové, jaké se jí nelíbí :-D
@revival.lady Jako když by držkovala nějaká vzdálená sestřenice, že nedostala koláčky nebo nebyla zvaná na svatbu, to bych taky uměla, odkázat jí na patřičná místa. A vůbec by mi to nedělalo problém. Průšvih fakt je, že je to jeho matka... Ale tak třeba vás tohle mine:) Já hlavně držím palce, aby se to u vás vyřešilo
@revival.lady No právě. Tam, kde jsou vztahy od začátku špatný, se to podobnou akcí jen vyhrotí:( Ona svatba vyhrotí vztahy vždycky, ať už v dobrým nebo ve zlým
@kajovaevicka Když by to mělo být jo zlé, tak holt ten dotyčný na svatbu prostě nepůjde!! A jak se mi snaží pomáhat přítelova sestřenice, v "dobrém," to mě taky pořádně se*e, to Ti napíšu do IP...
@revival.lady To je mi moc líto s těma penězma. :-( Ale našetříte, ještě je čas:-) Vím, jaký to je pocit, když se nemáš kam obrátit sa musíš si to prostě vyřešit sama. Ale neboj se, dá se to našetřit. Zvládnete to. ;-)
@pincola Nestuduju, pracuju. Ale kreditku mi nedali - v práci nám automaticky prodlužují sml. po třech měsících, ale prostě ji máme na dobu určitou... takže nemám nárok. Brečela jsem jak želva a teď přemýšlím, co ještě...
@revival.lady A nemáš kontokorentní účet? Tam můžeš jít do mínusu. Já to mám na mínus 20tisíc a dostala jsem to, když jsem ještě studovala. Zeptej se v České Spořitelně, kdyby sis založila účet tam. Máma je v důchodu a má to na -10tisíc. I to by pomohlo. :-|
@pincola Kontokorent mám u GE Money, ale jen na 12.000, potřebovala jsem na kauci na byt... to je na delší povídání :-) tenkrát jsme měli jiného šéfa, ten mi to potvrzení o sml. na dobu neurčitou napsal a bez keců, prostě fakt fiktivně... včera mi řekli ve Spořce, u mě v GE, v Raifce i Komerčce, že mám prostě smůlu... s kontokorentem i kreditkou :-( je to v hajzlu.. pardon, jsem sprostá, vím...
Aha, tak to je mi líto :-( a co přítel, nemohl by si to vzít na sebe? Jaký má druh smlouvy? A Vaši by vám nemohli půjčit? jen půjčit, že byste jim to spláceli.
@pincola přítel má na sobě 150.000, když se rekonstruovalo bytové jádro, ale snad aspoň ten kontokorent by mu mohli dát... víš, já nechci vše nechávat jen na něm... a našich se ptát nebudu, protože jsou na tom sami hodně špatně a jeho otec nebo matka by sice mohli, ale to se snad radši půjdu točit u tyče! =-) :-x tuto tu rozvádět nechci... holt to budu muset v nejhorším skousnout a nechat přítele, aby se zase opět postaral on... připadám si jak neschopná pipka.
@revival.lady holka, která se o sebe ve 20stará uplně sama a svatbu raději udělá skromnou, než aby vzala peníze od rodičů nemůže být neschpná pipka :-)
@pincola Dík za povzbuzení, asi jsem to potřebovala :-) no postarat se o sebe sama jsem prostě okamžitě po maturitě musela, stěhovala jsem se za svým a naši byli tenkrát tak naštvaní, že by mi byli bývali stejně nepomohli. Ale mně to nevadilo, byla jsem tak nějak zvyklá starat se o sebe od 15, díky brigádám měla i pravidelnej příjem... a snad se nám ta svatba prostě hlavně povede.
Škoda, že to máme v jeden DEN, sice je fajn, že to můžřem sdílet, ale zase si nemůžem půjčovat věci, jako výzdobu, chokofontánu atd. Co jsou největší položky v rozpočtu? U nás šaty pro oba, prstýnky, hostina. Kolik vás bude a kde máte hostinu? Třeba bychom vymysleli, jak to bezbolestně zlevnit. Zvládnete to, o tom vůbec nepochybuj. ;-)
@pincola Čokofontánu ani nechceme... no, předběžně to je tak - nejdražší položky moje šaty, prstýnky, hostina, dobrovolný příspěvek církvi, to ošidit nechci a to je asi tak vše... mělo by nás být okolo 20, pokud se mi podaří přesvědčit přítele, že příbuzní, které vídáme ani ne jednou ročně, tam být nemusí, i když je to jeho strýc, hostina bude u nás na chalupě, na zahradě, formou rautu - bude pečená kýta 12 kg cca, dvě šunkovosalámové mísy, jedna sýrová, zákusky a dort (upeče babi), zelenina, pečivo, jedna ovocná mísa a sud piva + víno pro dámy... tvrdé ne, třeba naši otcové by byli schopni se spolu zlít jak prasátka... na přípitek bude asi cinzano.
Holky tak já po dlouhé době pokročila- objednala jsem kravatu pro Káju:) Ale co mě štve, vždycky tady na bazárku narazím na bílé deštníky, potřebujeme dva. A našla jsem už asi tři inzeráty. No myslíte, že mi na ně někdo odepíše????????????????
To máš deštník i pro Káju? Já bych chtěla nějakej hezkej na focení, ale vždycky než se rozhoupu, tak je pryč ;-) my ted vyrábíme oznámení, teda výrobu má na starost Ondra a já jen radím :-D
Holky... našla jsem ty svoje šaty tady http://viewitem.eim.ebay.cz/New-Stock... ale je to nějaký podezřelý, nezdá se vám? Psala jsem si s tím prodejcem a celková finální cena šatů s převozem a dopravou je 78 GBP, což je zhruba 2.300... a tady v ČR je paní prodává za 4-5.000... tak nevím, jestli si je objednat přímo z toho ebay...
@revival.lady Ty jsou super, mě by teda doma neprošly na svatbu kvůli té černé, ale moc se mi líbí... zkušenost s ebay vůbec nemám, takže se spolehlivostí ti neporadím, ale předpokládala bych, že paní v Čechách na tom chce trochu vydělat ;-)
Holky, tak dneska jsme byli s Kájou kouknout na tom barokním zámečku. Je to tam fakt pěkný, jsme rozhodnutí, že to tam uděláme. Teď už jen vyřešit, jestli tam bude i obřad nebo jen hostina. Moc se nám to tam líbí, paní je strašně ochotná. Není to teda ta původní představa s chalupou a džíny, ale není to jen restaurace nebo hospoda. Oba se na to strašně těšíme, i proto, že tam nejspíš budeme úplně první svatba ze všech:)