Už brzo nám to zase začne...Co si tady popovídat, vyměnit dobré i špatné zkušenosti a nápady, týkajácí se tého profese, nebo si jen ulevit dušičce? Co si budem povídat, ono to učitelování a vychovávání není vždycky medík...
Allie: Manželovi už je dobře, dneska už byl normálně v práci. Byla to asi jen ta 24 hodinová střevní "příhoda". Díky za pochvalu fotek ze svatby ;-) Turecké kalhoty nenosím, nějak jsem jim nepřišla na chuť - zatím teda.
sarinka: O státních maturitách vim jen to, co říkají ve večerních zprávách :-D Víc nic. Děti, které učím, se k maturitě nikdy nedostanou, takže se o to nijak víc nezajímám.
tak mne teda ani nenapadlo, abych se tesila :-N Musim hlavne pred zacatkem vyucovani dat do kupy ucebnu, protoze jsme tam cely prazdniny hazeli bordel, co jsme si rikali, ze "pak" uklidime :-D ...
marki: mazec jakoze decka desny (ty jeste neprisly ne?), nebo organizace? :-p
Organizace, do toho spousta školení..ještě jsme ani nedostaly výkazy a třídnice..a zítra nás čeká další školení, takže kdy zbyde čas na ty výkazy..netuším.. :-(
Tak jsme je dostaly dnes, ale výkazy prý nespěchají, což třídnice docela ano..ale dnes jsem se k tomu, bohužel, nedostala..Zítra pouštíme děti o půl 10 domů a já o půl 11 jedu do Prahy k zápisu..a už to zase začne.. :-(
Tak hned první den jsem musela děti okřikovat, aby mi neskákaly do řeči a neměly nevhodné komentáře..
U zápisu v pohodě, čekala jsem tam snad jen dvě minuty a do 5 min jsem byla vyřízená..pak jsem čekala hodinu na autobus..
Ahojky,
dělám asistentku ve Speciálce už skorem 7 let, a letos jsem poprvé u prvňáčků :-) tak jsem na to zvědavá, ale s těma kornoutkama byli dnes roztomiloučký :-) doufám, že jim to dlouho vydrží :-D
baja: kornouty jsou suprovy. Ja jsem z toho svyho byla uplne vedle, pamatuju si to dodnes :-) . Ta roztomilost je brzy prejde neboj :-D ... i kdyz ti prcci mi prijdou roztomily porad, ale ukocirovat je, to je teda zahul :-N
To teda taky nechápu... =-) U nás po třech dnech školy už rozbily jedny dveře do třídy..je v nich díra, jako kdyby do nich někdo kopl..prý se to stalo omylem..
Ahojky :-)
Já mám jednoho nového prvňáčka a je moooc roztomilý x-)
Tak to je síla, zapomenout svoje dítě ve družině 8-( Neřeknu, když se rodiče zpozdí, ujede jim bus, píchnou kolo u auta, atd., tak to se dá pochopit, jsme jenom lidi, ale zapomenout na ně prostě jen tak, to je fakt blbý.
A agresivita a rozdivočelost dnešních dětí je kapitola sama pro sebe :-(
Kolegyňky, máte některá na své žáky IVP dělané už podle ŠVP? Nemám přehled, která učíte na které škole a tak nevím, kdo už jedete pode ŠVP dýl a kdo teprve od teď jako my. Pokud některá už to IVP máte, mohla byste mi ho na ukázku poslat?
Ahojky,
přípravy se teď rozjely naplno - dělám si vše sama . . . tedy s pomocí, takže nakupuji a dovážím a zase dokolečka, dokola :-) je to záběr . . .
Jinak k těm chudáčkům ze ŠD, mě tu dneska taky zůstal jeden prvňáček - chudinka :-) nejlepší bylo, že ani nevěděl čím jezdí domů, protože ho normálně bere starší bratr (třeťák), ale dnesak na něj asi pozapomněl :-( jinak jeho "maminka" přišla až asi po hodině, ale mezitím jsme samozřejmě již kluka dopravili domů ;-) ale u nás je to asi normální, i když mě to teda hlava nebere :-S
Ahoj Rámcově vzdělávací je určitě program a Školní vzdělávací?? Tak to jste mě taky dostaly :-)
Včera jsem se byla zapsat do 4. ročníku a víte čím nás dostali? Do konceledna už musíme mít nahlášený název diplomky, hned ve 3. jazycích, sehnaného vedoucího (nebo jak se mu říká) práce a dokonce zplodit i něnakou osnovu, tak to je mazec....To už zní vážně, aspoň se to začíná chýlit ke konci. Říkaly jsmesio s holkama, jak na tu školu nadáváme a nechce se ná, tak že nám pak bude smutno. Toliktoho spolu zažíváme, momentálně nejvíc asi těhotenství, děti a svatby :-)