Zdrvím Kladeňačky a všechny, co plánují svatbu na Kladně! Jak se vám daří vybírat šaty, místa hostiny, fotografy...? Ráda uvítám pár rad, vyměním si zkušenosti atd.
Kdepak, nemám. Kouká sám, co by se mu líbilo a já to nechávám hlavně na něm, aby se v tom cítil dobře. Případně ho jen trochu směruju do stylu, který chci ;-) ;-) Vybráno zatím nemá, podle všech předpokladů půjde ale o černý oblek, bílou košili a zelenou kravatu (v barvě svatby).
Kdepak, nemám. Kouká sám, co by se mu líbilo a já to nechávám hlavně na něm, aby se v tom cítil dobře. Případně ho jen trochu směruju do stylu, který chci ;-) ;-) Vybráno zatím nemá, podle všech předpokladů půjde ale o černý oblek, bílou košili a zelenou kravatu (v barvě svatby).
Holky, co vývazky? Už máte? Já je teď začínám řešit. Nejsem zručná, takže samovýroba odpadá - určitě je budu kupovat. Narazila jsem na cenu za 5.- a připadá mi slušná. Vím, že některé by měly být zdobenější, ale pro koho vlastně? Jen pro svědky nebo pro svědky a blízkou rodinu? A někdo snad i rozlišuje, kdo je ze strany nevěsty a kdo od ženicha? Co vy na to?
@lostakova U nás měl vývazek každej kdo šel na hostinu, já je teda dělala sama, ale přijde mi drahe za 5kč jeden někde jsem našla snad za 2kč a hezké. A podle mě je jedno jestli je hodně nebo málo zdobenej protože to stejně předčí mirta. A jedinej kdo má zdobenej vývazek tak to je ženich a ten má kytku do klopy jinak nikdo.
@berennika Říkala jsem si, že bych to "odflákla" bez myrty. Ženich by měl samozřejmě kytku do klopy, jak říkáš.
Každej, kdo šel na hostinu? To by u mě byla jen rodina, svědkové a družička. Myslela jsem si, že by vývazky měli ti, co by byli na obřadu - to je rodina + kamarádi...
Případně, nepamatuješ si, kde jsi viděla ty levnější vývazky? Mrkla bych na ně.
ahoj holky
@berennika máš pravdu,těch 5 kč je docela dost.A taky budu tvořit sama.jak ti to šlo?Když člověk chytí grif,tak je to asi lepší..?!
@lostakova 5 kč je opravdu dost....jak píše Berennika.Jinak já třeba budu dávat svědkům jiné vývazky.Větší a trochu jinak dělané,ale jinak pro všechny ostatní normálně...no a vývazky budou mít jen ti,co jdou na svatební hostinu. ;-) Přesně jak psala Ber..No a svědkům kromě myrty(my teda budeme mít buxus)tam dám ještě nějakou kytičku nebo něco navíc,aby se lišili...pač nebudu svědkyni kupovat kytičku.
@porodnibabka Vidíš, a mě se to zdálo málo, když jsem běžně viděla vývazky za 18 - 25.- Tak se teda ještě porozhlédnu po levnějších. A když je dám jen těm, co půjdou na hostinu, aspoň budu znát předem přesný počet.
A máš i družičku/y? Ptám se kvůli těm kytkám, mám na středu domluvenou schůzku v květinářství. Máma se vyjádřila, že by chtěla taky kytku, takže jsem počítala, že budu potřebovat: pro mě, pro maminky, pro svědkyni, pro 2 malé družičky do košíčku okvětní lístky, pro kamarádku družičku, ženichovi do klopy, květiny na hostinu na stoly. Je toho dost... (Svědkyni a družičce chci dát každé jen jednu růži s maličkým zdobením. Maminkám menší vázanou kytičku z růží a orchideí a mě o něco větší. Co na stoly, to přesně zatím nevím, ale budou se tam zase prolínat asi růže a orchidee.) A vůbec nemám představu, kolik to může celkem stát...
No,růže a orchidee,budou asi dražší...Záleží na odrůdě.Jinak já toho moc mít nebudu.Pro sebe,2 pro maminky,2 pro babičky a korsáž pro ženicha.No a vezmu asi pár karafiátů a ty budou na stole ve vázičkách...Tot vše.Družičky mám jen malý holky a ty budou mít košíčky...Ale s mandličkama,pytlíkama na rýži a jedna neponese nic.Bude jí v té době rok a půl a další ponese prstýnky. ;-) Takže na kytičky nebudou mít ručky.
@lostakova Určitě, můžu jen doporučit. Svatební kytice si tam nechala dělat jak kamarádka, tak i já a prostě paráda, naprostá spokojenost. Jsou hrozně ochotné, hlavně je baví dělat nové a kreativní věci a to jsem přesně potřebovala :-D
@lostakova Joo tak to už nevím, ale juknu se a dam vědět.
@porodnibabka Nooo já se na ně vrhla udělala jsem jich 5 a už mě to neba, ale pak jsem jich udělala všech 40 během jednoho večera :-) s tavnoi pistolí to jde rychle
Tak jsem na aukru taky našla levnější vývazky. Ještě teda počkám, až narazím na něco, co se mi bude víc líbit a pak po tom hnedle skočím :-) Díky za rady :-)
@lostakova Paráda. ;-) Kdo hledá,najde.Jinak včera jse byla poptávat kytičky na svatbu a ´paní mi řekla,že stačí 14 dní předem kytičky objednat.No,tak tam raději skočím měsíc předem a bude klid.No a v únoru jdeme na dortíky a budeme mít zase chvilku klidu.Ještě nás čeká ten přítelův obleček...to bude taky lahůdka,ale třeba ne...ale to zatím odkládám a odkládám...Jo a asi budu mít stejnou fotografku jako ty.Uvidíme,zda se nás ujme.
@porodnibabka Já jdu dneska do toho květinářství, tak uvidím, s čím přijdu.
Můj přítel se hrdě sám přihlásil, že dort upeče sám a samozřejmě i koláčky. Je vyučený kuchař - číšník, ale neživí se tím. Tvrdí, že to zvládne, že je to jednoduché. Už mi pekl dort k narozeninám, ale u tohohle mu příliš nevěřím (asi bych to tu neměla říkat :-) ), tak mu navrhnu, ať udělá zkušební dort pro jeho sestru, co bude mít nejbližší narozeniny (v dubnu) a snad to teda dobře dopadne. A nějaké další sladké na svatbu upeče prý babička. Tak tohle snad budu mít bez starostí.
Přítelův obleček bude taky ještě oříšek. Moc se mi líbí manžetové knoflíčky, co mám v albíčku, tak budeme muset shánět košili s manžetami.
Vy měníte fotografku? Co to?
@porodnibabka Já jdu dneska do toho květinářství, tak uvidím, s čím přijdu.
Můj přítel se hrdě sám přihlásil, že dort upeče sám a samozřejmě i koláčky. Je vyučený kuchař - číšník, ale neživí se tím. Tvrdí, že to zvládne, že je to jednoduché. Už mi pekl dort k narozeninám, ale u tohohle mu příliš nevěřím (asi bych to tu neměla říkat :-) ), tak mu navrhnu, ať udělá zkušební dort pro jeho sestru, co bude mít nejbližší narozeniny (v dubnu) a snad to teda dobře dopadne. A nějaké další sladké na svatbu upeče prý babička. Tak tohle snad budu mít bez starostí.
Přítelův obleček bude taky ještě oříšek. Moc se mi líbí manžetové knoflíčky, co mám v albíčku, tak budeme muset shánět košili s manžetami.
Vy měníte fotografku? Co to?
@mendie Tak kytky a výzdobu na svatbu si nechám dělat v Hortensii. Paní byla moc ochotná, sedly jsme si... Blíž se budeme domlouvat tak dva měsíce před svatbou.
@mendie Tak kytky a výzdobu na svatbu si nechám dělat v Hortensii. Paní byla moc ochotná, sedly jsme si... Blíž se budeme domlouvat tak dva měsíce před svatbou.
A můžete mi poradit ohledně výběru prstýnků? Koukala jsem na nějaké internetové stránky, oči si můžu vykoukat, ale nemůžu najít nic, co by mě zaujalo. V některých albech jsem viděla pěkné prsteny, ale nemám zdání, kde takové sehnat...
A omlouvám se za zdvojené zprávy - zlobí nám myš u pc a já se ještě nedostala k tomu, abych koupila novou. Už je to ale určitě otravné i pro vás, takže s tím něco udělám :-N
A můžete mi poradit ohledně výběru prstýnků? Koukala jsem na nějaké internetové stránky, oči si můžu vykoukat, ale nemůžu najít nic, co by mě zaujalo. V některých albech jsem viděla pěkné prsteny, ale nemám zdání, kde takové sehnat...
A omlouvám se za zdvojené zprávy - zlobí nám myš u pc a já se ještě nedostala k tomu, abych koupila novou. Už je to ale určitě otravné i pro vás, takže s tím něco udělám :-N
@lostakova my sme kupovali prstýnky v svatebním salonu v Buštěhradě..Myslím, že jsou od retofy...a můžeš jsi udělat vlastní návrh...Ale to záleží kolik chcete do prstýnku investovat..
http://www.znackove-sperky.cz/snubni-...
já jsem si vybrala odsud.Respektive se mi zalíbila kolekce D8,ale vzhledem k tomu,že jsem alergik,nechala jsem si je vyrobit ze stříbra,ale ve stejném vzoru a jsou k nerozeznání od originálu. Jinak si hodně holky braly odsud http://www.prstenyzabka.cz/php/skupin... nechaly si poslat katalog a na zkoušku stříbrné makety,podle kterých se rozhodly. ;-)