Ahoj budoucí nevěsty a vdané paní :-)
Založila jsem nově toto diskusní téma s cílem udělat stručný přehled prohřešků půjčoven a našich výtek k nim. Chtěla bych, aby zde každá z vás, která bude mít zájem přidat svůj příspěvek, napsala jen stručně: město-půjčovnu a konkrétní problém, nerada bych, aby se jako ve všech jiných tématech nakonec probírali i zde jiné věci- cílem tohoto tématu by měl být stručný přehled našich špatných zkušeností - a to pro informaci dalším děvčatům.
Jinak je zde ještě další téma: byla jsem spokojená s tímto salonem, ve kterém zase můžete přispět svoji kladnou zkušeností.
Samozřejmě je logické, že některé salony se mohou objevit v obou tématech, protože každá máme jiný názor a také různé zkušenosti.
Děkuji všem za pochopení a přeji mnoho užitku ze získaných informací :-)
mam 36, tak by to mohlo být super, jen aby nebyly dlouhé, jsem docela prcek, ale i tak, chtěla bych vidět, jak na mě vypadají, jsou vážně moc zajímavé :-)
leni, tak to jsme stejně vysoké. takže myslíš, že ne? já jsem mělatakhle úzkoširokou sukni na ples s koretem a sedělo to dobře. spíše jdem o tu délku, aby to při mé výšce nebylo na chůdy :-D
já vim, už jsme tu toho nakecali dost a neni to k tématu- tak sorry ;-)
šla bych, ale musím pracovat. i když pro mě spíše téma malé nevěsty :-D tak snad někdy jindy. mějte se holky.
Zdravím všechny, náhodou jsem dnes našla tuto diskuzi tak se taky připojím. Letos v červnu se mi vdávala kamarádka a když šla v prosinci vybírat šaty už spousta šatů byla zamluvena. Já jsem tedy vyrazila minulý týden se podívat do půjčoven i když je svatba až v červnu. Bohužel jsem se opravdu setkala s odmítnutím
Evanie - slečna mi dalaa katalog a řekla že nahoře nic nemají a nová kolekce bude až v lednu ať přijdu až v lednu že je času dost absolutní nezájem u komunikace svačila ....
Adina - skoro to samé nikdo se se mnou nebavil moc brzo slečna si v zádu povídala zřejmě s kolegyní
Pronuptia - podobný přístup jako v evanii nová kolekce žádný zájem
vím že jsem se šla podívat hodně brzy na šaty ale vzhledem k tomu že mi na svatbě záleží bych si opravdu ráda v klidu prošla půjčovny a podívala se vždyť šaty nejsou zrovna žádná levná záležitost a myslím že nám všem záleží aby jsme dobbře vypadaly a ne že nakonec vezmu co bude vždyť já jsem jedna z těch z kterých jsou tito lidé živi přístup půjčoven jsem si představovala tak, že si k vám ta jejich "poradkyně" sedne případně vám šaty ukáže jak vypadají ve skutečnosti. Bohužel mě tohle opravdu dost zklamalo a odradilo až jsem narazila na potěšení 79 kde slečna až nebyla češka byla velmi příjemná vše ukázala a dokonce nabídla zkoušení. Prosím můžete mi někdo na e-mail poslat odkaz na půjčovnu ASS o které tady hodně mluvíte.
Děkuji ....
niki, to mě mrzí, je pravda, že je to brzy, já to mam také tak, ale taky je pochopitelné, že si chceme udělat nejdříve přehled a obrázek o tom, co zhruba kde mají, za jaké ceny a na jaké úrovni, aby pak bylo snažší se rozhodnout, kam si jet šaty zkoušet a naplánovat si to. Ano, oni te´d mají práci s ostatními,třeba te´d na maturitní plesy a mají hodně práce, ale je pravda, že minimálně podat informace a ukázat, co tě zajímá by mohli, už jen proto, aby jsi byla spokojená a vrátila se zrovna k nim ;-) :-)
jinak v potěšení mají moc hezké šaty, to jo :-)
No mě hlavně zklamalo to jejich katalogový provedený to tam nemusím chodit a stačí když si vyberu na netu a na obrázku ty šaty vypadají uplně jinak než ve skutečnosti. jinak potěšení mají hezký ale některý ceny to je mazec....
ono to není tak špatný, ale fakt je to i dobré, když máš možnost se podívat, alespoń aby jsi im mohla ukázat, co tě zaujalo a jaký styl se ti líbí, pak už podle toho aby ti je ukázali na živo a podle velikosti a postavy nabídly další mo¨žnosti.... ale je pravda, že jen odbý jatalogem a víc nic, to nejde. ale katalog je dobrá věc, ale jen na začátek ;-)
Ahojky, přidám svoje zkušenosti, ačkoliv jich není moc, byla jsem jen ve 2 salonech v Praze,tak se budu snažit být objektivní. Jako první jsem zašla do salonu Cymbeline v Ječné, protože to mám kousek od školy a za výlohou mají šaty pěkné a čisté. Nejprve se mě ujala mladá slečna, příjemná a ochotná, bohužel trošku bezradná, protože jsem tam byla v srpnu s tím, že svatba je začátkem října a já už budu ve 20.týdnu těhu. Snažila se mi vyhovět, i když na moje velká těhu prsa prostě model nenašla (jinak jsem v srpnu měla pořád konf.velikost 42, takže myslím dnes nic neobvyklého...jen ten výběr byl opravdu zoufale malý),šaty mě trošku vyděsily, připadaly mi z velmi nepříjemné látky a dost seprané, půjčovné 9 500 mi vyrazilo dech. Při zkoušení tam přišla ještě jedna starší zaměstn. a "podpořila" mé sebevědomí (už tak dost pošramocené mým vzhledem v nabízených modelech typu stará mladá, protože jiné ve větších velikostech prostě nemají 8-( ) poznámkami typu - no do toho se v říjnu už určitě nevejdete....a kolik už jste proboha přibrala??což mě totálně dorazilo a rozloučila jsem se. Další pokus byl v půjčovně Nevěsta na Pankráci, kde se mě ochotně ujala paní, probrala se mnou moje představy, jak by mi asi tak mohlo do října narůst bříško (nakonec zatím skoro není vidět :-D ),shodli jsme se,že "sichr" bude korzet a sukně, že se tam bříško určitě pohodlně vejde, donesla mi hned i těhot.svatební šaty, ale hned mě upozornila, že ona si myslí, že budu v korzetu a sukni vypadat líp, což se po vyzkoušení i jednoznačně potvrdilo. Pomohla mi vybrat i vhodné doplňky, ochotně mě opakovaně zašněrovala do různých korzetů, abych si opravdu vybrala ten, který se mi líbí a nakonec mi řekla, že zkouška 10 dní před svatbou je zdarma, že mi sukni klidně zkrátí a přizpůsobí v pase na bříško apod. Na zkoušce jsem byla tenhle týden, byla tam jiná mladá slečna, opět ochotná, prý si můžu spodničku a sukni ještě vyzkoušet při vyzvednutí šatů, kdyby bříško nečekaně povyrostlo, že mi spodničku najde větší...nemůžu si na ně prostě stěžovat.
Ahoj holky...
četla jsem tu negativní zkušenost se salónem POTĚŠENÍ 79. Já mohu říci zase opak. Katalogy se mi líbili, obsluhovala mě také slečna se špatnou češtinou, ale byla velmi příjemná a ochotná. Nevěděla jsem si vůbec rady co vybrat. Ona mi poradila moc, moc dobře :-D :-D :-D Prostředí bylo příjemné a kabinka na zkoušení prostorná. Odcházela jsem z tohoto salónu naprosto spokojená a nadšená :-D
Hojte.
Tolik haněná Evanie (doufám, že se tak jmenuje - je v Brně na Orlí v galerii) mi vyšla vstříc úplně skvěle. Bereme se ne dovolče, takže potřebuju šaty blokovat dva týdny... paní by se přetrhla, jak na mě špendlila na co jsem si jen vzpomněla a ještě mi slíbila tak dlouhé půjčení jen za běžnou cenu bez příplatku... ZAto v salonu co je vedle Menšíkovy kavárny mi hned sdělili, že půjčovné chtělí trojnásobné, protože bych šaty blokovala 9 dní, což jsou dva víkendy a ještě týden mezi tím... a půjčovné samotného korzetu vydá za celé šaty včetně doplňků na Orlí v Evanii. A pak ještě jeden salon, který mě nepotěšil - v Králově POli vedle Semilassa je salon, který vystavuje nááádherný šatičky, ale paní mi odmítla zkusit, co se mi líbilo, že prý by to vypadalo blbě a navlékla na mě šaty, které se hodí tak pro těhulku nebo starou paní (a to mi je 21) (přes prsa mi připomínají podprdu mé babičky) a v těch jediných mi dovolila se vyfotit. Nemluvě o tom, že fakt nemám ráda, když mě prodavačka oslovuje Prdelko.... :-S
Mě se taky v Evanii nezdáli nějak neochotní. Celkem v pohodě myslím.Ale se šatů jsem nebyla moc nadšená :-| K Semilasu se taky chystám, ale kdosi tady mluvil o tom, že to tam už není ono, že to změnilo majitele, nebo značku šatů, či co
já jsem byla zklamaná z Andělského svatebního salonu na Praze 5. Šaty mají podle mého nejhezčí, ale přišla jsem tam devět měsíců před svatbou a slečna na mě vyrukovala že mám ještě rok času a ať si počkám na novou kolekci. Trvala jsem na svém, že bych si ráda vyzkoušela jedny šaty, které jsem si vysnila už na webu...ale marně, slečna pořád že neví které šaty vyřadí z kolekce a ať si počkám. Když jsem to pořád nevzdávala, tak si druhá slečna najednou vymyslela, že šaty jsou půjčené. (předtím mi řekly, že je mají ve třech odstínech)....no evidentně na mě neměly náladu. Fakt nevim, jestli se přijdu podívat na tu novou kolekci 8-)
poletucho, to jwe přesně ono, tolik času by jim to nezabralo ale nijak setam nesnaží byť v takovém minimu vyhovět. takéjsem se setkala s něčím podobným, já jsemsi šaty nectěla ani zkoušet, jen jsem se chtělya rychle podívat a také mi to nedovolily, a myslim, si, že to není o otm, že by měli tolik práce ,nebo čekaly že někdo má přijít na zkoušení- pár minut nikoho nezabije ;-)
Já se k Vám také přidám vdávám se v dubnu a chtěla jsem se podívat na pár šatů a ve dvou salonech mi řekly že si nesmím vyzkoušet ani jedny dokud si je prý nejdu zamluvit.Ale jak si můžu nějaký zamluvit když každé šaty mi můžou sedět jinak.Nějakou předstvavu jsem měla ale přece jenom to vypadá uplně jinak když jsou na sobě než na ramínku.A v salonu Pronuptie mi ukázaly jen katalog a tam byli vyfocený modelky.Jsem z Ústí nad Labem.Ale poslední salon lilie mě velice překvapil.Pani prodavačka byla velice ochotná a moc mi poradila s výběrem šatů.Ty které jsem si myslela že mi nepůjdou tak my nadherně seděly a vyzkoušela jsem si více šatů a přitom jsem jí říkala že se jdu jenom kouknout a ona nic nenamítala.A nakonec jsem si jedny šaty hned zamluvila.Ještě je nikdo na sobě neměl a byla i krásná cena.A závoj mi půjčí zadarmo.Jedinej salon ze 4 mě potěšil.Měli by se ty prodavačky stydět.
I já přispěju se svou troškou do mlýna. Jsem z Teplic,svatba je až 7.7.07, ale už se rozhlížím. Teplické salony mě bohužel velmi zklamaly,inzerované šaty nebyly v nabídce, prý musím do Prahy,Evanie, zbytek bohužel svou nabídkou asi uspokojoval nevěsty před několika lety a to už je na šatech vidět. Kamarádka měla šaty z Mostu ,ze salonu Delta a byla spokojená. Dneska jsme se tam byly podívat, nechtěla jsem ještě nic zkoušet,paní mi řekla, že za týden dostanou novou kolekci,ale byly tam tak ochotné, že mi nezávazně vyzkouší cokoliv ať vím co mi bude slušet,že jsem neváhala...výběr je tam ohromný, až moc velký. Hned jsem si zamluvila ty NEJHEZČI :-) Paní mi sice říkala ať se přijedu podívat ještě na ty nové,ale myslím,že už to není potřeba. Navíc mám 10% slevu na snubní prstýnky a spoustu dalších výhod,které si už ani nepamatuju. Po zkušenostech v jiných salonech jsem si tady připadala opravdu skvěle a můžu jen doporučit.
Holyk tak to je mazec.Všude píšou,jak si máme jít zamluvit šaty dopředu, aby jsem měly dostatek času an výber a podobně.A to asi vůbec některé "dámy" v salonech nikdy nečetly.Takže se nesmíme nechat odradit :-)
Mějte se,papa
Nevím teda, jestli je to zrovna špatná zkušenost, ale zklamaná jsem odcházela z brněnského salonu Tosca. Paní mě nechala u jednoho katalogu zbytečně dlouho a odešla kamsi dozadu klábosit s kolegyní, divila se, že si chci šaty zkoušet "už teď" a divně se šklebila :-S Navíc jsem měla pocit, že ji zdržuju. Tam už mě teda neuvidí!
arvetka mihu potvrdit. šaty celkem hezké, ale podivný přístup.to už byli lepší v Belle, ale zas ty ceny tam.mě se zdá dát za La Sposu novou 12.000 moc. Jsem zvědavá na ten Zlín, jak jsou na tom cenově tam, se stejnou značkou...
Taky jsem v některých salonech zažila ten pocit: Co tu děláš, teď má kafé a né čas na tebe! :-p
Ale mám taky takovou zkušenost, že jsem se v salonu cítila jako princezna a odcházela jsem velmi spokojena a šatky vezmu do ní (www.marryme.cz)