Ahoj budoucí nevěsty a vdané paní :-)
Založila jsem nově toto diskusní téma s cílem udělat stručný přehled prohřešků půjčoven a našich výtek k nim. Chtěla bych, aby zde každá z vás, která bude mít zájem přidat svůj příspěvek, napsala jen stručně: město-půjčovnu a konkrétní problém, nerada bych, aby se jako ve všech jiných tématech nakonec probírali i zde jiné věci- cílem tohoto tématu by měl být stručný přehled našich špatných zkušeností - a to pro informaci dalším děvčatům.
Jinak je zde ještě další téma: byla jsem spokojená s tímto salonem, ve kterém zase můžete přispět svoji kladnou zkušeností.
Samozřejmě je logické, že některé salony se mohou objevit v obou tématech, protože každá máme jiný názor a také různé zkušenosti.
Děkuji všem za pochopení a přeji mnoho užitku ze získaných informací :-)
@lubika .Máš pravdu.Šaty nakupuje hlavně na Aukru(Používá přezdívku Jakubip nebo Ludekpz). v hoooodně levných aukcích a pak z nich dělá v té rádoby půjčovně nové kolekce.Tomu říkám podnikatelka na úrovni. A obdivuju nevěsty co si tam půjčí. Co za 800,- nakoupí to za 3000,- půjčuje.
Zdravím vás, přidávám svoji zkušenost.
BRNO - SVATEBNÍ SALON ORIELA
- pro mě velké zklamání z šatů z fota a v realitě
- postarší paní mi nebyla moc sympatická, občas měla takový ten arogantní tón a věděla "nelíp", co mi sedne. Například jsem řekla, že budu mít na svatbě vlasy rozpuštěné a zvlněné, takže se ještě rozmyslím, jak se závojem a ona suveréně přišla a dala mi do vlasů "cosi", abych viděla, že se staženýma vlasama budu vypadat líp. Tak kruci, vdávám se já nebo ona? :))
- byla jsem objednaná, ale i přesto jsem se tam u jednoho zrcadla mačkala s další "nevěstou" na střídačku - paní si nás dokonce pojmenovala nevěsta 1 a nevěsta 2, takže to vypadalo následovně: "Nevěsta jedna udělá dva kroky vpravo, aby se na sebe nevěsta1 mohla podívat do zrcadla." To zrcadlo je postavené před výlohou, která je do rušné ulice.
- vládl tam chaos, protože nevěsta1 tam měla své dvě kamarádky, které ji radily a fotily (mimochodem - můžete si vyfotit maximálně dvoje šaty, víc ne) a hrozně rády komentovaly jak její, tak moje šaty, ale to tím způsobem, že to neříkaly mně, ale sobě, ale tak, abych to slyšela. Do toho tam chodily slečny, které si tam šly zapůjčit plesové šaty...
Takže jsem se tam vůbec necítila dobře. Při zkoušení šatů chci mít soukromí a musím se v tom cítit a ne, aby na mě civělo 6 dalších, úplně cizích, lidí.
@crazycindy no tak to je teda děsný :-S Tento salon ani neznám. Byla jsem v Brně ve třech, v salonu El - přístup docela v pohodě, ale jakoby je to moc nebavilo:-) pak v salonu Sedm přístup slečny super, šaty teda ale trošku pokulhávají a pak v salonu Paulina a největší spokojenost, nejlepší přístup, tam budeš určitě sama a starat se o tebe budou dvě moc příjemný paní.:-)
@foxova83@foxova83 Tak to možná právě brouzdala na Aukru a hledala šaty v aukcích. PZ mode je tím vyhlášená. :-) :-) Psaly tu o ní holky že nakupuje i tu z bazaru, nechá poslat a když zrovna namá koruny tak to nevyzvedne.Navíc, když si přečtěš ty bláboly co mají na stránkách, to nemohl psát člověk s rozumem. Hlavně to že dostanete před zkoušením vlhčený kapesník na odstranění meke-upu :-D nebo asistentka za 150,-/hodinu.
A hlavně se rozhodnout hned a už nikam nechodit protože podruhé(pokud se vrátíš) Tě už šaty nenechá vyzkoušet x-) To je ale blbost :-)
Vážené nevěsty, ráda bych se s Vámi podělila o nepříjemný až šokující zážitek v salonu Afrodita - Benešov u Prahy. Pokud se chystáte tento salon navštívit, rozhodně mějte prázdnou peněženku ]-( ]-( . Tento salon se nachází v rodinném domě, fotky na webu i výběr šatů, vůbec neodpovídá realitě. Nepříjemný až arogantní přístup. Hlavně se jedná o promyšlený záměr dvou dam jak odpoutat Vaší pozornost a záměrně vyvolat konflikt, že jste zašpinila šaty od makeupu. V žádném salonu se mi to nestalo, abych si musela setřít příšerným vlhčeným ubrouskem, který Vám donesou a trvají, abyste se odlíčila, byť jste jen trochu(normálně) nalíčená. Neochota vyzkoušet větší počet šatů než tři a už v žádném případě nejsou možné úpravy šatů. V žádném případě Vám tento salon nedoporučuji, zbytečná ztráta času, energie a hlavně Vašich peněz........zcela zkažený den. Nejhorší salon v širokém okolí, který jsem navštívila a mírně zapáchal.....hrůzaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@nevestaaa999 Jen můžu potvrdit, byla jsem v tomto salónu nedávno a setkala jsem se rovněž se špatným až nevlídným přístupem obouch dam. Jdete-li tam, tak se raději ani neličte, jinak na Vás budou koukat, že jste z jiného světa. V dnešní době a líčení? Přeji hodně zdaru a pevné nervy....Nedejte se nevěsty a raději se vyhněte tomuto salónu obloukem. Nemůžete si zkusit ty šaty, které se Vám líbí a pokud jsou stejného podobného střihu, tak jen jedny a ty další si musíte jen představit.
Já jsem teda rozhodně nebyla nadšená u Svozílků ve Zlíně, tak jak je spousta lidí chválí, tak jsme vyšli nespokojení a už bych tam znova nešla.
Salon je malý a byly jsme tam tři nevěsty. Měla jsem s sebou mamku a sestru a rovnou mi řekli, že za roh, kde jsem zkoušela, si můžu vzít jen jednu, protože obě už by se tam nevlezly. A ta druhá ať počká vepředu.
Tím, že jsme tam byly tři, tak nebylo místo pořádně poodstoupit a šaty si prohlédnout, natož ukázat celou vlečku. Neustále jsem se musela dívat, jestli ještě můžu udělat krůček dozadu, abych se alespoň trochu viděla a ať se nesrazím s další nevěstou.
Paní prodavačky více méně chválím, běhaly a snažily se, ale proč tam očumovali ti dva pánové - jeden tak kolem 40ti a druhý dědula, to nevím. Mamka pak říkala, že to byli majitelé, ale pokud si zkoušítě šaty bez podprsenky a chlap tam pochoduje, tak nic moc. A na prodavačkách šlo vidět, že jsou z nich nevrlé a spíš tam zavazeli a blbě jim do toho kecali :(
Šaty byly taky docela poničené - vytahané nitky, odpadávající perličky apod.
A jedna z paní, co obsluhovaly, byla teda pěkně protivná - slečna si šla už podruhé zkooušet zamluvené troje šaty a nemohla se rozhoudnout pro které a paní ji řekla, že znova už ji do všech třech oblékat nebude a že ať si vybere mezi dvouma, že už pak mají objednanou další nevěstu a nestihli by to :(
Never more :-S
Nejhorší svatební salon - Michaela Slavičín, který jsem zažila při výběru šatů.... Paní neochotná, na inernetu mají x-šatů, ve skutečnosti je jich tam tak 15 a v mojí velikosti tak 2..... Šaty nezkracuje, neupravuje........ Já chtěla šaty z tylu, které na internetu nabízí, ve skutečnosti je tam nemá...... když jsme se na ně zeptala, takové šaty nepujčuje, jelikož by ji prý "zruinovaly"...... Nedozvěděla jsem se ani cenu pujčovného ani cenu kdybych si šaty chtěla koupit (bylo mě řečeno ať nabídnu cenu, kterou bych byla ochotná za šaty dát). Když jsem se chtěla ve zkoušených šatech vyfotit, hrůza, u ní se nefotí, jelikož nevěsty chodí, fotí se v šatech a pak už nepřijdou........ Nechápu, jak se takový člověk může s takovým přístupem "uživit". :-|
No popravdě kamáradka mi říkala, jak si užiju zkoušení svatebních šatů a jaká to je paráda...já jsem ráda, že to mám za sebou. Byla jsem celkem ve třech salónech....ten třetí byl skvělý a tam jsem si šaty rovnou koupila. Dva předchozí....no asi jsem měla úplně jinou představu. Očekávala jsem, že mi poradí, jaké šaty mi budou sedět....vůbec jsem totiž nevěděla jaké bych chtěla. Na fotkách na internetu je toho spousta, ale to jsou jen upravené fotky na modelkách minimálně 175 cm vysokých...já mám 163 cm a nebudu mít nejspíš ani podpatky. Všechny šaty, které jsem měla na sobě mi byly velké a neseděly mi.
Takže určitě doporučuji salón Žanetka v Havířově. Tam paní kolem mě lítala, plně se mi věnovala...radila mi. Nebyl pro ni problém, abych si vyzkoušela klidně VŠECHNY šaty, která tam měla. V salónu Mirael v Havířově mi paní dokonce řekla...tak já už nevím, které šaty byste si měla zkoušet (odzkoušela jsem asi celkem patery).
Zkušenosti se svatebnimeshopem a paní Kornfled. Bohužel ne dobré. Hned na začátku jsem se k ní objednala telefonicky na osobní setkání v Olomouci v jejím showroomu. Den předtím než jsem k ní měla jet, jsem jí napsala potvrzující sms a ona mi v zápětí volala zpět, že o naší schůzce neví, že na danou dobu má objednanou jinou nevěstu (objednávala jsem se téměř 3 týdny dopředu), ale že mě v ten den veme, ale asi o 2 hodiny později, tak jsem tedy souhlasila, ale už to mělo být pro mě vyrování, že paní je hodně mimo. Byla jsem tedy u ní osobně, abych s ní šaty projednala, protože měly být podle obrázku a taky jsem chtěla, aby mě měřila ona, protože jsem očekávala, že míry budou správné. Bohužel nebyly a šaty mi neseděly. Když mi 14 dní před termínem, kdy šaty měly být hotové napsala, jakou barvu šaty mají mít a jestli jsem chtěla vlečku, tak jsem začala být nervózní. Vše jsem jí osobně sdělila na setkání v Olomouci a taky jsem jí hned druhý den poslala znovu email s popisem a fotkami šatů. Ale myslela jsem si, že to tedy do 14 dní stihnou ušít. Ale dodací lhůtu 45 dní nedodržela, ale co hůř veškerá domluva s ní mi přišla jako by byla z jiného světa. Na meily buď nedpověděla, nebo až po týdnech. Když jsem jí volala, tak byla mimo a nevěděla kolikrát, o co vůbec jde a do telefonu řekla, ať pošlu meil. Když jsem se s ní konečně domluvila, že mi je doveze zdarma osobně,kvůli nedodržení termínu, nesdělila, který den a když už konečně ano, tak v ten den měnila i čas, když už jsem ji doma čekala i s poradkyněmi, které za mnou na danou dobu docestovaly. Nakonec dojela o 2,5 hodiny později. Vše bych do té doby nějak překousla, ale šaty a závoj, které mi dovezla, nebyly jak jsme se domluvily. A chtělo se mi z nich brečet. španělský závoj měl být vyšívaný perličkami a flitry s decentní krajkou. Ona vytáhla téměř celokrajkový a perličky ani flitry na něm nebyly. Když jsem se jí zeptala, co to je, řekla, že se to dá když tak upravit a perličky došít. Očekávala jsem, že převezmu hotové zboží, už tak nedodržela termín, o její úpravy jsem nestála. Šaty mi byly malé, přes hrudník jsem "přetékala", i když jsem ji žádala o vyšší výštřih, tak v těchto šatech bych se asi nemohla ani předklonit k podpisu,protože bych měla všechno venku. Na břichu měly nějakou "klokaní kapsu", která se řasila, to jsem vůbec nepochopila. Ale nejhorší bylo, že přes stehna až ke kolenům byly úzké, i když jsem ji žádala, aby byly od pasu dolů volné, kvůli tanci. Neustále opakovala, že toto bylo mé přání a já jsem jí zase opakovala, že jsem jí říkala, že budu tančit latinu a že v tomto bych se mohla těžko hýbat. Podle obrázku jsem to tak prý chtěla, ale já jsem jí ukazovala fotky dvě a chtěla jsem výstřih od jedněch šatů a spodní část z druhých. Ona se chytila pouze jedné fotky a jinak to prý udělat nešlo. Pak šlo bohužel jen o dohadování, očekávala, že si je zakoupím, i přesto, že mi byly malé a těsné a vypadala jsem v nich spíš jak ze špatné parodie na svatbu. Když jsem jí už opravdu vyčerpaná neustále opakovala, že jsem se tedy nepochopily a že šaty si opravdu nevezmu, tak řekla, že mi tedy vrátí zálohu 2000 Kč. Zeptala jsem se jí, jestli hotově nebo přes účet a ona zvolila samozřejmě druhou variantu. Sdělila jsem jí, že jí tedy pošlu číslo účtu a ona mi řekla, ať počkám a nic posílám, že se mi ozve. Na to jsem samozřejmě nečekala a číslo účtu jsem jí ihned zaslala. Poté nastala doba, kdy jsem jí každý týden psala emai se svým číslem účtu a urgovala jí k zaplacení. Po měsíci, když už jsem se obávala, že zálohu neuvidím mi přišla na účet. Stáhla si však dopravu za dovezení šatů, i když jsem vyrozuměla, že bude zdarma, kvůli nedodržení termínu. Nakonec si stáhla jen 150 Kč. Ale toto jednání s paní Kornfeld stálo hodně energie, sil a byla jsem z ní psychicky vyčerpaná....Takže pokud si hodláte šaty pořídit tam varuji, jeďte radši osobně, doma se přeměřte sama, a vyberte si šaty z jejího showroomu. Určtě bych si u ní nedala šít šaty podle obrázku, jedině pokud máte takovou postavu, že vám bude slušet všechno :). Jestli můžete jeďte raději do Polska, doporučuju třeba Bialsko Biala, je tam ulice se svatebními salony, kde šaty prodávají i šijí za cenu půjčovného u nás. Mají vlastní krejčovský salón a značku šatů. Přístup prodavaček je jako z amerických flmů, kdy nevěstu opravdu obskakují a když se vám nelíbí například na šatech krajka, naídnou vám jinou. Pojedete tam na 2 zkoušky, a při druhé si již šaty odvezete, takže nehrozí, že by vám nepadly. Mír berou snad 20 ( několik přes hrudník, ramena, záda, od krku k ramenům...) a měří asi 10 minut, takže šaty sedí perfektně, ne stylem paní kornfeld, která byla s 5 měřeními za minutu hotová (prsa, pas, boky, záda a délka). V celkové částce mě šaty vyšly o 1000 Kč levněji než u paní Kornfeld a dostala jsem zdarma k šatům závoj a bižuterii. Jedná se o salón Classa, pokud by si tam chtěl někdo zajet.
Pokud byste měly, dámy, zájem o poslední modely pro rok 2014/2015, tak jsem Vám plně k dispozici! Půjčovné činí jen 3500,- Kč například za tyto modely skladem :-). Výroba EU! Na prodejně je pochopitelně řada dalších modelů svatebních šatů - bílé i krémové barvy, velikosti XS i XXL. Výprodejové ceny loňských modelů od 2 800,- Kč. V případě zájmu mě prosím neváhejte kontaktovat. x-) Přeji krásný den a držím palce, ať jdou přípravy Vašeho velkého dne jako na drátcích.
@chelseaa Byla jsem v Brně ve čtyřech - Chantal - děs, běs, smrad, hrůza, Svatební ráj - nádherné šaty, milé paní, ale dost draho, Oriela - paní milá, ochotná, šaty pěkné, ale nej, nej a nej je Paulina a plně souhlasím s tvým názorem :-)
Svatební dům Krásná/Den Svatby - nikdy, nikdy, NIKDY tam nechoďte. Svou zkušenost s nimi nebudu rozepisovat, protože by to vydalo na román (zahrnovalo to snad 20 katastrofálních zkoušek šatů, x smsek, jelikož mi pani majitelka zásadně nezvedala telefon, a nepočítaně zrušených schůzek -klidně i hodinu před domluveným setkáním). Šaty jsem od nich měla, protože cca 1 - 1,5 měsíce před svatbou, když už jsem viděla, že to jde do kopru, mě má opatrnější maminka přemluvila, že to nakonec zvládnou. Což o to zvládli to a šaty byly nakonec opravdu hezké. Ale po těch příšerných nervech, hádkách a šíleném časovém presu, do kterého jsem se díky tomu dostala (poslední týdny mě paní objednávala na zkoušky každý den nebo obden), jsem si na sebe v den svatby oblékla své svatební šaty a bylo mi úplně jedno, jestli byly hezké nebo jestli mi slušely, prostě jsem je neměla ráda.
Jestli se dostanete do podobné situace, neváhejte a jděte okamžitě jinam. I kdyby to mělo být 2 týdny před svatbou. Já to neudělala a hrozně mě to mrzí.
@gabrielkaada souhlasim s tebou....Svozilci des a hruza.
Tak jak jsem zvykla z Caxy ze vsechno je tam uzasne tak u Svozilku je to vsechno katastrofa.Nechapu co na nich ostatni vidi....asi jsou z nich uneseni ti co jinde nebyli.
Prtave prostory (obe provozovny).
Personal jako by snedl moudrost sveta....nutit mi saty ktere jsou kratke i bez podpatku asi neni moc profesionalni.
Stav satu katastrofální.
NEDOPORUČUJI.
Nevím jestli nazvat zkušenost se svatebním salonem Svozílci Zlín jako špatnou. V lednu jsem si u nich vybrala šaty. Zaplatila zálohu, vše super. Na zkoušku jsem šla měsíc před svatbou a jak mi šaty znovu oblékali viděla jsem, že jsou jakési krátké. A tak že jo. Stal se nějaký omyl a oni šaty zkrátili nevěstě, které měla šaty přede mnou. No samozřejmě jsem začala šílet. Naštěstí měli ty samé šaty v pobočce UH NA VÝŠKU 180cm. Šaty jsem si jela vyzkoušet na druhý den. Byla jsem úplně ohromená, protože na pobočce v UH měli ty šaty uplně nové! Zatím je na sobě neměla žádná nevěsta. Délka super. Byly o moc bělejší o moc vícero kamínků. Prostě nádherné! Až v UH jsem viděla, jak ty samé šaty u Svozílků ve Zlíně jsou onošené, ne už pěkně bílé, vypadané kamínky. Takže jsem to vyhrála díky jejich chybě:-)
@anetapegg mě na nich překvapilo a dost nemile, že nevrací zálohu. a to jsem ji šla zrušit v lednu a svatba je v září. příjde mi, že jejich šaty už viděli snad všichni a jsou tak nějak bez nápadu. je pěkné že jsou ze španělska /to jsem slyšela asi 5x/, ale už jsou ohleděné. chtělo by to změnit dodavatele. jinak jsem byla spokojená, personal ochotný.
@luisianna Nn, jenom se stehovali o kousek dal :) Ale pani majetelka je takova rozena podnikatelka :) Odstehovali se a ja tam pak jeste nekolik tydnu chodila uz do noveho. Za ty tydny se vubec nic nezmenilo a pokazde to tam vypadalo jak po vybuchu. Vzdycky se mi omlouvala, ze tam zrovna TED maji neporadek (ale pritom za ten cca mesic nedokazala ani postavit nabytek nebo nedej boze minimalne zamest) :-S
Vrchol diletantství ve Svatebním salonu Agnes v Praze.
Ahoj, přiznávám, že jsem se tady zaregistrovala jenom pro to, že jsem naprosto znechucená a bohužel taky vynervovaná kvůli šatům, které jsem si vybrala v salonu Agnes v Praze.
Obvykle jsem klidný člověk, kterého něco jen tak nevyvede z míry, ale to co se mi právě děje je do nebe volající a proto se chci o tu zkušenost podělit, aby už nikdo neudělal stejnou chybu jako já. Jsem realistka, takže jsem nečekala, že mě budou v salonu obskakovat jako nevěsty v amerických filmech :-), ale tady chybí profesionalita.
Takže od začátku...měla jsem zhruba představu jak by asi moje šaty mohly vypadat. Salon jsem si vyhlédla podle toho, že měli na netu nejvíce šatů, které odpovídaly mé představě. Objednala jsem se tedy na schůzku. A tím to začalo... Já, ač nejsem Pražák a do Prahy jsem dorazila autem, jsem na místě byla včas. Na rozdíl od majitelky, která přišla pozdě aniž by se omluvila! Kdybych to teď mohla vrátit, obrátila bych se na patě a odešla hned jak jsem majitelku uviděla. Neupravená žena s mastnými vlasy...Když jsem jí ukázala v jejím vlastním katalogu, jaký typ šatů by se mi líbil. (btw bylo to nejméně 10 modelů) ukázalo se, že vlastně ani jedny nemá! V katalogu, kde mohlo být kolem 70 modelů mi ukázala dvoje, které by jako mohla mít...Chápu, že nemohou mít všechny modely a ve všech velikostech, ale v podstatě to bylo zamítnuto s tím, že je prostě nemají, protože tolik šatů nemůžou mít a hotovo.
Trochu to zkrátím, aby to vůbec někdo dočetl. :-) Když mi navlíkala šaty a zvedla svoje ruce do výšky, byl z ní strašně cítit pot. Nabídla mi pouze troje šaty, že by byla ochotná nebo snad dokonce milá, tak o tom vůbec nemůže být řeč. Nicméně šaty jsem si tedy vybrala, jen bylo potřeba nechat ušít v bílé barvě a menší velikost. Prý to bude trvat měsíc. Ok, do svatby bylo času dost. A teď to hlavní. Vdávám se v pátek a moje šaty ještě nejsou došité a to už je to 2 a půl měsíce!!!!! Ve čtvrtek si je mám vyzvednout a paní mi naprosto klidným hlasem řekla, že si je mám ve středu přijít vyzkoušet!!! Jsem jinak klidný člověk, ale tentokrát už jsem tedy vypěnila a rozhodně jsem s paní majitelkou ještě neskončila. A aby toho nebylo málo, nemá páru ani o dalších věcech jako je výběr bižuterie podle typu šatů,oblek pro ženicha atd. Kdybych se řídila jejími "radami", tak budu připravená jak na maškarní. :-(
Kdyby nebylo už pozdě, šla bych jinam...Takže pozor holky.
Ještě jsem zapomněla napsat, že paní majitelka také lže jako když tiskne. Když jsem se chtěla objednat na zkoušku ušitých šatů, řekla mi (v jednom telefonátu!!!) nejdříve, že si je nemůžu vyzkoušet, protože jsou půjčené, pak, že se vlastně teprve šijí a nakonec, že má dovolenou. Trochu divný přístup k zákazníkovi, nemyslíte???