Jako první příspěvek k tématu může posloužit jedno z mých alb, ve kterém jsou šaty od asapbay focené na figurínách (stažené přímo ze stránek asapbay).
Ráda bych do alba nasbírala fotky holek, co měly šaty od asapbay (případně millybridal a podobných), nejlépe v kombinaci šaty na modelce-šaty na zákaznici (nebo na figurině).
Takže díky za všechny fotografie a zvu k diskusi.
@karlajasmine No jestli máš na mysli vysněné šaty jako jsou ty na některých obrázcích u některých předchozích příspěvků, no tak to potom jo. Tak to si troufám tvrdit, že to budete u nás hledat těžko. Potom bych Vám ale doporučila vzít si některÿ z módních časopisů a oprášit si četbu.
@laka_lacenda Jsem ráda, že se s náma dělíš o své pocity, akorát tato diskuze není o pocitech, o těch jsou jiné diskuze ;-) A jinak nemyslím si, že když v nějaké diskuzi vyjádřím svůj nàzor, který je bohužel odlišný od ostatních, že tím dávám najevo, že ten můj vkus je jediný správný, ale pokud ty máš takový pocit, tak prosím, můžeš mne ta vnímat. :-)
@karlajasmine Promiň, ale pouze jsem se snažila pomoci nakouknout některým nevěstám do 21. století, ale samozřejmě jsem nikoho nenutila, na tom není nic špatného, ostatně co bych podle tvé logiky měla myslet o tobě, když se podívám, kolik stovek určitě velmi fundovaných rad si zde poskytla. To snad ani není możné, jak jsi hodná a ochotná, tolik času věnovat úplně cizím lidem, opravdu poklona.
@pavla37 Takže když chce salon poplatek za zkoušení, tak není slušný? V salonu s tebou stráví dost času a když je to jen proto, že si chceš okopírovat šaty, tak to není slušné. Když jdeš na zkoušku svatebního líčení nebo účesu taky to není zadarmo. A to ti ani tu částku nevrátí, když se od nich necháš nalíčit a učesat v den svatby. V salonu ti tu částku při rezervaci odečtou. Když chce někdo šaty z Číny, tak by neměl zneužívat a okrádat o čas lidi které to živí. Když chci něco on line, tak bych to měla i on line vybírat a né dělat takové sprosťárny jako zkoušet zadarmo a třeba 2 hodiny někoho okrádat o čas. Ale ať si každá sáhne do svědomí :-p
@brodacka no když tě někdo líčí, nebo češe, spotřebovává materiál, který si zaplatit musíš. Ovšem plat prodavaček, čištění šatů, nájem atp. jsou náklady, které by měly být započítány v ceně šatů. Je zajímavé že tento poplatek účtují jen některé salony. Také nepočítáš s variantou, kdy si prostě zákaznice nevybere ne proto, že chce šít v Číně, ale pro jiný vkus, nebo nedostatečnou nabídku a prásk, stejně zaplatí. Už jen z principu, proč chodit do salonu, kde z vás a priori dělají padoucha. Protože jako důvod zavedení poplatků salony uvádějí zákaznice, které pak šijí v Číně a ne potřebu úhrady nákladů.
@pavla37 Opravdu scestný názor. Ve všech případech jde hlavně o čas. Kadeřnice nebo vizážistka se ti taky věnuje v rámci pracovní doby a taky platí nájem. Salony které neúčtují poplatek se hlavně bojí, že přijdou i o ty slušné zákaznice a je pravda, že to zavedly kvůli podvodnicím které stejně nic neobjednají. Kdyby poplatek zavedly všechny salony bude po dohadech i po zbytečně ztraceném čase s někým takovým. A co jsou 200,- Kč oproti např. 150,- euro zálohy poslané někam do Číny bez jakékoliv záruky?
ÚSMĚVNÉ JAK NĚKDO UVAŽUJE :-D
@brodacka no úsměvné to tedy je. Protože si to protiřečí. Salony zavedou poplatek, jako pojistku proti někomu, kdo si šaty nebude chtít koupit. To je oficiální důvod. Nemůže to zároveň tedy být proto, že potřebují pokrýt náklady a čas, které musí byť notabene zahrnuty do ceny půjčovného/prodejného. Ano, někdo mi tam věnuje čas, ale to už je náklad započítány do ceny šatů. A samy salony udávají jako důvod poplatků zákaznice šijící za hranicemi. Což je nefér nejen pro ty, které si nevyberou, ale logicky, když říkáš, že ostatní se prostě bojí odlivu zakaznic, tak z psychologického hlediska, proč by potenciální zákaznice chodily tam, kde se na něj dívají tímto způsobem? Holky z téhle diskuze se rozhodly šít někde jinde a co? Když jdu do obchodu z oblečením si ho zkusit, tak mě nikdo neúčtuje poplatek za zkoušení a to i kdybych zkoušené šaty nechtěla. A prodavačky jsou placeny z prodeje ostatního oblečení. Jo, je zvláštní, že někomu neva, když se na něj v obchodě dívají divný a ještě ho stáhnou pod nelogickou záminkou o peníze. Já bych si za ty dvě stovky, co dáváte do kasičky s názvem Boj proti Číně, protože za plat, čištění šatů a bla bla to není, to už platil někdo jiný, radši koupila nějaký dort.. Tyjo vážně mi neříkejte, že jste nikdy nepřemýšlely, že ty peníze jsou prostě jen k jejich dobru.. :-D Já nad tím uvažuji a vy? ;-)
@pavla37 Když už to teda bereš z psychologického hlediska, tak je to jednoduchá rovnice- kdo chce fejkový šaty z Číny nemá co lézt do salonu a zkoušet si originály.
@brodacka Tak hodně nevěst není ještě úplně rozhodlých, že budou šít šaty v číně, když jdou do salónu zkoušet. Když by v salóně našla co hledá, tak by se pro činu třeba nerozhodla. Je tedy na saloně, jak umí upoutat svou nabídkou, cenami, službami aby nevěstu získaly a nepřenechaly ji číňanům. Prostě je to konkurenční boj o zákazníky.
@brodacka a co když všechny nejsou rozhodnuté? Co jsem tady četla, tak třeba jen nenašly co hledaly. A co si budeme povídat, nevypovídá to taky o přístupu prodávajících a neschopnosti prodat vlastni zboží? A i kdyby byla rozhodnuta, na zahraničí, do každého obchodu někdy přijde zákazník, co nechce nakoupit. A ti nejlepší prodejci se k němu chovají jako k zákazníkovi nejlepšímu. Nebo si myslíš, že před Čínou lidi chodili jen do jednoho salonu, kde si automaticky vybrali?
Holky, co už máte šaty od Zima poraďte. Teď mi volali z DHL, že se celníkům nezdá hodnota balíčku. Co všechno jste doložily, aby jste obhájily cenu těch 30 dolarů?
Díky :)
@radkaja Mám pocit, že problém je v tom, že tyto nevěsty jsou už předem rozhodnuté objednat v Číně a s tím do těch salonů i jdou. A přiznejme si, že tomu je i díky Vám, jelikož i Vy jim to tady na férovku radíte.
@breberushka Nevím, co ti poradí siwonka nebo radkaja nebo karjasmine, já osobně bych řekla pravdu. Jestli jsem to pochopila dobře, máš deklarovanou nižší hodnotu než je skutečná, což by mohli považovat za podvod, navíc jak už tady někde psali, probíhá nějaká akce celníků zaměřená na tento sortiment a prý si přizvali i zástupce oficiálních dovozců na stanovení reálné hodnoty a jestli se nejedná o plagiát. Tak že opravdu bacha na to, co uděláš.
@magdicka87 Laskave prestan do svych komentaru zahrnovat mne. Az mi ukazes JEDINY muj prispevek, kde bych ja nekomu radila objednat si saty z Ciny nebo dokonce nejake danove uniky, tak si muzes dovolit mi pak neco psat. Dekuji.
@magdicka87 A FYI ja jsem za svoje saty zaplatila clo a dph 2900Kc. Nikdy bych si nedovolila udelat nejaky celni nebo danovy podvod. Ty proste nemuzes absolutne zkousnout, ze jsem si nevybrala v ceskem salonu saty, a automaticky ze me tim padem delas podvodnici. Je to naprosto k smichu.
@magdicka87 to není vůbec pravda to co píšeš. Spoustu holek tu objednalo z číny už jenom kvůli tomu, že si prostě tady v ČR nevybraly nebo jim žádné šaty neseděly kvůli jejich konfekčnosti..
Já jsem si původně chtěla půjčit šaty tady v ČR, byla jsem ve dvou svatebních salónech, kdy v jednom jsem byla ke konci roku a poplatek za zkoušení se ještě neplatil a pak jsem byla ve druhém a tam jsem poplatek platila. V jednom z nich jsem si šaty vybrala a chtěla je cca po měsíci rezervovat, ale ouha, šaty už byl na můj den rezervované a nikde už jsem takové šaty neviděla ... proto jsem se rozhodla pro čínu.
@magdicka87 napsala jsem pravdu, poslala dokumenty, které si po mě vyžádali.
Cena 120 dolarů je už u svatebních šatů nemůže zaskočit. Uvidíme, kolik budu platit dalších poplatků .. počítám dhp + celní poplatky (ale tonevím kolik to je).
V podkladech, co jsem jim poslala je přímo řečeno, že tato částka je i s dopravou DHL, takže ani v tomto případě by mi neměli navyšovat cenu zboží kvůli "free shipping".
@karlajasmine Nejdřív si přečti pořádně můj příspěvek a pak dělej bububu. Jasně jsem napsala, že nevím, co jí poradíte ... I když určitou představu mám, když si to píšete do soukromé pošty, nemáš ten pocit ? Já jsem napsala veřejně, co bych jí doporučila. A je pravda, že některé nevěsty tady veřejně ventilují, jak nezaplatily clo, protože deklarovaly nižší cenu. Tak že nic nového.
:-D A zase bububu Nekupujte šaty z Číny. Když přečteš všechny naše příspěvky, tak to nikomu neradíme. Ovšem zastávám se svobodné vůle lidí. Zde přitomné slečny vědí přesně, do čeho jdou a dostávají průběžně fotky svého produktu. A opravdu nechápu, jak je tu strašíš celníky. Myslím, že slečny počítají i se zasláním cla.
@breberushka Jestli ti to pomuze, tak ja jsem za saty platila myslim ze cca 6500Kc a clo a dph bylo dohromady nejak tech 2700 - 2900Kc, uz si to presne nepamatuju.. vim, ze to dohromady udelalo z ceny satu nejakych 9000Kc.
@breberushka Promiň, ale cena 120 dolarů za svatební šaty by měla zarazit každého a hlavně tebe samotnou, ale je to tvá svobodná volba, jak se tady rády ohánějí některé. A co se týká malého výběru šatů u nás, můj názor je, že je to pouze zástupný problém, hlavním důvodem jsou podle mne peníze a touha ještě vydělat. Ale je to pouze můj názor. Já osobně prošla cca 7 salonů a výbě byl obrovský, nemám zrovna kófekční velikost a vybrala jsem. Proto jsem přesvědčená, že jde v první řadě o peníze a ne o malý výběr.