Jako první příspěvek k tématu může posloužit jedno z mých alb, ve kterém jsou šaty od asapbay focené na figurínách (stažené přímo ze stránek asapbay).
Ráda bych do alba nasbírala fotky holek, co měly šaty od asapbay (případně millybridal a podobných), nejlépe v kombinaci šaty na modelce-šaty na zákaznici (nebo na figurině).
Takže díky za všechny fotografie a zvu k diskusi.
@michaela___ ty si můj člověk! :) zrovna uvažuju, že bych si nechala ušít šaty od Zima, navíc celokrajové a poslední dobu někdy jsem přibrala, pak jsem zase zhubla, takže budu možná potřebovat měnší úpravy (v praze jako ty! :) ). Kde jsi byla v tom salonu? Protože jsem slyšela, že krajkové šaty není zrovna jednoduché zkrátit nebo dělat na něm úpravy. Pošleš foto jak vypadají tvoje šaty od Zima? Byla bych moooooc zvědavá :) kolik dní trval celý proces? Já bych chtěla ty šaty mít do konce května ať mám rezervu do půlky července....dííííky za odpověěď :)
Celkově mi šaty nepřijdou ve předu krátké. Jen mi trošku připadá, že ta úzká část sukně je kratší než na modelce, takže široká sukně začíná trochu výše. Určitě to ale není i tak špatné, jen je otázka jak si to přeješ ty.
@zaburyna já vím, že ty šaty originální jsou photoshopované a že jsou prodloužené "nohy".. na to moc nekoukám v tomto směru. Ale když se podívám na ty šaty od Zima, tak že je tam takové vykrojení nahoru - třeba to tak má být, já neříkám, že ne :)
@breberushka Tak je fakt, že dole ve předu by ta sukně měla být stejně dlouhá. Prodloužení do vlečky začíná postupně až od bočních švů, tady to vypadá jak kdyby začal prodlužovat už dříve. Asi mu raději napiš, ať to raději zkontroluje.
tak šaty mi dnes doviezol kuriér, vôbec nie sú v predu krátke ako sa javilo na fotografii..sú krásne, veľmi kvalitné, sukňa je veľmi bohatá až zvažujem, že možno ani kruh nebude treba
@radkaja zatial som si ich len samovolne uviazala a sedeli dobre..poriadne si ich dam zviazat buduci tyzden (dnes sme odisli prec)..a potom uvidim, ci nieco bude treba
Dnes prišli moje šaty od Zima, sú nádherné presne ako som chcela, (sukna je veľmy bohatá, a detaily sú tiež krásne). Som veľmy spokojná! :) Rozmery všetko sú ok, len ja som trošku schudla, a musím si trošku upravovať (ale to nie je Zimova chyba) on spravil všetko správne, len napr na bruchu mám -15cm a to je už trošku vela na tie šaty.. (na fotke až to veľmy nevidno že sú veľké lebo sme to špendlíkovali atď... :)
No holky tiež mám od utorka šaty doma.. a teda budú potrebovať úpravy. Mám na nich ramienka a tie sú úplne velké, jakeby som mala o 5 cm dlhšie ramená (nieje to vidiet na fotke). Šaty mali byť ušité na 3 cm podpatok, ale mala by som mať aspon 12 cm vysoké topanky (na fotke mam cca 6cm) aby som ich neťahala po zemi.. Neviem jak sa to bude skracovať keď tam je dole krajka. Ešte k tomu mi príde že by mohli byť užšie.. Chcela som nech sukna pekne padá a mala som tam našitú z vnútra taku krepovatú spodničku, tak som ju dneska odpárala, lebo mi to robilo zadok jak kufor. Ako inak sú pekné, len sa obávam tých úprav, či sa to za dva mesiace stihne, kto mi to v Prahe urobí, a kolko to bude stáť:( Tu na fotke vlavo je uz odpáraná spodnička, ale zavazovala som sa sama tak tak dobre nesedia ako na tej vpravo.
@majkapolka Bez té spodničky ti sluší. No držím palce s tím zkracováním. Pokud tu krajku tam má našitou strojem, drobným stehem a ještě průhlednou nití, tak se obávám, že nepůjde odpárat. Vím o čem mluvím, taky jsem podobný problém řešila ( ne u šatů od Zima). :-|
@siwonka no ja kruh nechcem, chcela som tie šaty mať také padavé... ale teraz neviem.
@radkaja no ja som rozmýšlala že by som tie vnútorné vrstvy normálne dole skrátila a tu vrchnú hore v páse... ale keď to nepojde tak asi budem musieť do kruhu..
@majkapolka Jojo to zkrácení v pase by bylo asi nejlepší, to by mohlo dobře dopadnout. :-) Já jsem to měla horší, ty šaty nebyly v pase přestřižené, takže to takhle řešit nešlo. :-|
@fkriszta89 Ahoj, saty jsem si objednavala na konci unora a na konci dubna jsem je mela s tim, ze jsem si spodnici pujcovala v Nuanci v Praze a zuzovat jsem je nakonec nechala v krejcovstvi Medulka. Fotky mam ve svem fotoalbu. ;-)
@michaela___ spodnici objednávat se nevyplati od. Zima nebo proc jsi to nekoupila? Jinak nevis jestli je to problem zkracovat krajku pokud by mi byla sukna dlouha?