Jako první příspěvek k tématu může posloužit jedno z mých alb, ve kterém jsou šaty od asapbay focené na figurínách (stažené přímo ze stránek asapbay).
Ráda bych do alba nasbírala fotky holek, co měly šaty od asapbay (případně millybridal a podobných), nejlépe v kombinaci šaty na modelce-šaty na zákaznici (nebo na figurině).
Takže díky za všechny fotografie a zvu k diskusi.
@magdicka87 proč vydělat? Já osobně jsem si vybírala takový střih šatů, aby bylo možné je popř. mírně upravit po svatbě (např. přidat barevnou látku, korálky, apod), aby nevypadaly vyloženě "svatebně" a dál je využívat na jiných společenských akcích.. takže je nemám v plánu prodávat :)
Uvidíme, až dorazí - Zimo je šikovný, nebojím se provedení a podle fotek jsou velmi krásně zpracované (názor mé známé jako švadleny).
@karlajasmin Já nepotřebuju nic hlásit, ty mne nemůžeš urazit. Navíc mám pocit, že jsem uhodila na srávné místo, pokud máš čisté svědomí, tak nechápu, proč se tak čertíš. Navíc si to na sebe vztahuješ sama, já jsem o tobě a o clu nic nepsala.
@siwonka Nevím pro ti nevěřím, jinak by jsi se přece podělila se o tu radu, to se přece může hodit více nevěstám.
@magdicka87 (mluvím pořád za sebe, z mých zkušeností) Já jsem byla ve 2 a popravdě mi to stačilo, každopádně by mě opravdu nebylo vydat se na maraton po salónech. Nebyla jsem jsem nijak náročná v nárocích na šaty, nechtěla jsem nijak zdobené, protože v jednoduchosti je krása :)
Ale i přesto, že mám podle personálu salónů, ve kterých jsem byla naprosto ideální proporce pro velikost šatů, jsem si vybrala jedny z 10 šatů (dohromady v obou salónech).. samozřejmě nejednoduší, bez jakéhokoliv zdobení jako jediné byly, ale i střihově mi pásly nejlépe - ty jsem si chtěla také půjčit, ale bohužel.
Holky, byla jsem upozorňována, že je to tady drsný. Já mám ale čím dál větší pocit, že se tady ve velkém lže a dost možná i podvádí. A největší legrace je to, že některé jsou tak hloupé, že se tady tím chlubí, fakt pecka.
@breberushka Tak nevím - Zimo a šaty za 120 dolarů ? A s dopravou ? Mám pocit, že asi budeš mít na celnici problém. Ve většině příspěvcích o Zimovi se tady píše, že je drahý, jeho ceny jsou od 250 dolarů výš, dost často i kolem 500 dolarů, a najednou 120 ? To sakra zlevnil.
@breberushka Promiň, ale tohle je veřejná diskuze a navíc tvůj dotaz je z kategorie těch příspěvků, o kterých jsem psala v předchozích příspěvcích. A hlavně tohle je přesně ta situace, která se může stát i ostatním nevěstám, které se nechají oblbnout a objednají z Číny. Bohužel o těchto rizicích se tady ale téměř nepíše, což je podle mne škoda. Podle mne není nic horšího, než třeba těsně před svatbou řešit problém na celnici.
Ale dámy, vždyť je to opravdu jasné, Magdička tady nebojuje jen tak pro nic za nic. Podle mě je to další majitelka salonu, ktera se zde snaží nepřijít o zákazníky. Takové to poukazování na problematiku doručení, kvalita ušítí, plagiátorství a bubu Čína. A co takhle se radši starat o lepší služby zákazníkům, aby nevěsty nemuseli šít za kopečkama?
@pavla37 Prave :D k ni do salonu by nikdo nesel, ani kdyby postavili dalsi zeleznou oponu a Cinu zakazali.. holt kdo si neumi udrzet zakazniky, neumi si je udrzet... a s jejim arogantnim pristupem se neni cemu divit.
Ale dámy, teď jste na to přišly, všechna čest. Já bych salon nechtěla ani zadarmo, už kvůli takovým, jako jste Vy. A jak vidíte, tak zbytečné bubu nedělám, nebo jste nečetly předchozí příspěvky ? Ale je mi to jasné, Vy je číst nechcete, nehodí se Vám to krámu co?
@magdicka87
Ahoj, Magdi!
Teď jsem se tu dozvěděla, že jsme kolegyně, obě ze salonu. :-) :-) :-)
Kdo jim sáhne na Čínu, je z půjčovny, tady vidíš, jak někdo neumí diskutovat, musím končit, jdu nahánět nevěsty koštětem do salonu. Byznys je byznys. x-)
@magdicka87 Ale my čteme. Takže to shrnu. Zdejší nevěsty se svobodně rozhodly pro šití šatů v Číně. A ano, jsou srozuměny s tim, že je to daleko a ze na cestě sem se muže něco zdrhnout. Levnější šaty jsou vykoupeny cenou a taky nervy, jestli balík dojde a jak budou šaty sedět, ale ano, ony to vědí a do toho s tim jdou. Důvody napsaly. Tak proti čemu bojuješ?
@isabellka2010@pavla37 holky, jsme ve 21. století a pokud vím, máme právo na svoji vlastní myšlenky, názory a myšlenky... proto, neměly bychom se tu kamenovat za to, jakým, způsobem se jaká nevěsta rozhodla pořídit šaty. Je tu skupina, co odsuzuje holky, co si koupily šaty ze salónu za 20 a víc tis., co si půjčily šaty v salónu za x tisíc, co si koupily šaty v Číně... Pokud si je nevěsta koupí z Číny, tak se tak prostě rozhodla a je tu riziko, co jí dojde, ale to je prostě na úkor toho, že šaty vyjdou levněji... vždyť to každému může být ukradené, HLAVNĚ že je ta konkrétní nevěsta přece spokojená :) Tak už na to kašlete a nerozebírejte to, že ona si kupila šaty tam a tam. ..prosím
@pavla37 Já bych tě možná opravila - já nebojuju proti něčemu, ale za něco - zdravý rozum. Snažím se zde vyjádřit svůj nàzor, tahle diskuze je přece o zkušenostech a názorech. Chápu, že můj názor na šaty z Číny se Vám nelíbí, ale tak to prostě je. Bohužel Vy tady některé z nějakého důvodu zàměrně mlžíte, šíříte nepravdy, pomlouváte a škodíte salonům, švadlenám, obchodům a ani si možnà neuvědomujete, jaký to může mít dopad. Všechny házíte do jednoho pytle a dost možná jste ani nikde nebyly. A fakt, že zrovna Vy jste nepořídily neznamená, že je u nás všechno blbě a ze jediná záchrana je Čína. Jen mám prostě opačný názor, na který màm pràvo. Je to tak těžké přijmout. A pevně věřím, že jsem alespoň některým nevěstám pomohla otevřít oči , aby se rozhodly podle svého zdravèho rozumu a nedaly na lži některých z Vàs. A že se tady lže, ti hned dokàžu v následujícím příspěvku.
@breberushka Promiň mi to, ale přijde mi to velice slušně řečeno hloupé - v jednom příspěvku chceš od ostatních poradit, jak obhájit 30 dolarů před celníkama, jelikož jim se to nezdá (no logicky), a v druhém příspěvku mi píšeš, proč pořád řeším tebe, že přece nebudeš platit clo a dph z 30 dolarů. No nebudeš, z 30 dolarů se clo ani dph neplatí, pokud je mi známo a na to tady právě většina sází. A jsme opět u peněz, o které tady jde primárně.
@magdicka87 ano chtěla jsem poradit, jak postupovala ostatní děvčata - vím, že se tu řešila částka 30 dolarů, ale nakonec jsem se rozhodla, že na to kašlu a nebudu se ohánět před celníkama cenou svatebních šatů za 30 dolarů.. nemuselo by to projít a pak ty oplétačky :)
@magdicka87 Milá Magdičko, docela už mě nebaví, jak mě tady osočuješ. Uveď mi jediný můj příspěvek, kde lžu, navádí někoho ke koupi v Číně, mlžím, nebo říkám nepravdu. Jelikož se mnou tady diskutuješ už dlouho víš, že jsem fanda českých švadlenek, které opakovaném bráním, také ovšem bráním i právo ostatních ke svobodnému rozhodnutí. Jediný salon ke kterému jsem se ohradila byl ten, který účtuje poplatky za zkoušky a už rok nedal údaje v důsledku nedostatku času na stránky a nevěsty neinformuje. Ovšem to se ti nehodí do krámu, že Magdičko. Tvoje arogantní vystupování a záměrné šíření nepravd o mně, nebo ostatních, co nejsou fanoušci salonů za každou cenu je velmi slabouché a tendenční. Opravdu se jen stačí podivat na Tvé příspěvky. A tak si Magdičko klidně lži do kapsy a věř, že nevěsty jsou stádo ovcí, které naženeš zpět do salonů. Já z nich ten pocit nemám. ;-)
@breberushka A kolik se teda rozhodneš přiznat ? Nechci ti ublíżit, jen se ti snažím naznačit, že se celníci na tuto komoditu soustředili, zřejmě už to přelezlo přes únosnou mez a zdejší děvčata si nedávala pozor na pusu. Jen se ti snażím naznačit, že celníci nejsou žádný trdla, který oblbneš, co já vím, tak už na ně neplatí ani tak oblíbené rozlozložení plateb, jsou schopni dohledat vše. Tak ti radím rozmyslet si dobře, co uděláš, já osobně bych ale byla opatrná a to i v tom, co kam píšeš.
@pavla37 Milà Pavlínko, už jednou jsem ti psala, že si to nemáš vztahovat všechno na sebe. Nevím, že by potrefená...? Jinak mým zájmem je odehnat nerozhodnuté nevěsty od Vás, aby nebyly nešťastné a nemusely před svatbou trnout, jestli jim přijdou včas šaty z Číny nebo řešit nepříjemnosti s celníkama. Co je na tom špatného, nic jim nenutím, rozhodnutí je přece ne nich samotných a rozhodně jim nelżu, vše co jsem zde napsala je podloženo dokonce i v příspěvcích ne této diskuzi.
@magdicka87 jak jsem už psala, rozmyslela jsem si to a rozhodla jsem se neohánět s papírem na 30 dolarů :) Nechtěla jsem mít oplétačky a věřím, že celníci nejsou blbý a 30 dolarů jim nesedělo.. vyřešila jsem to tak, jak jsem vyřešila a myslím si, že správně..
Tak pokial viem z historie, v byvalom Československu bolo viacero odevnych zavodov, ktore zamestnavali stovky ludi. Po pade hranic prave taketo podniky boli vystavene konkurencnemu boju a bohuzial, mnohe z nich postupne zanikli :-| O pracu vtedy prisli stovky nasich rodicov ci starych rodicov. Cize zahranicna konkurencia im vzala pracu a nikto s tym nic nemohol urobit. Ak sa tu spomina pisanie pravdy, tak ju treba objektivne pisat na oboch stranach. Takisto hadzanie do jedneho vreca. Tak ako su kvalitne salony a krajčírky (švadleny) v CZ a SK, tak su aj šaty z Číny. Pokial vidim, tak nevesty odporucaju sitie u jedneho konkretneho krajcira v Čine, s ktorym maju osobnu skusenost (a o tom tato tema vlastne je), respektive, su tu od neho nafotene saty od iynch neviest, a nikde som tu necitala od nich, ze, citujem : "jediná záchrana je Čína". Je to len jedna z moznosti. Vyhody a nevyhody internetovej kupy svadobnych siat ci pozicania v salone po stonasobnom opakovani len v tejto teme, ma uz kazda nevesta davno nastudovane, a teda ak je svojpravna, je si vedoma svojho rozhodnutia a s tym suvisiacich povinnosti platby za tovar privazany zo zahranicia. Treba si uvedomit, ze mnohe nevesty ako tu uz aj pisali, k nakupu cez net vedie to, ze maju atypicku postavu alebo jednoducho nemaju dost penazi na to aby si pozicali naozaj kvalitne znackove svadobne saty v salone (mam na mysli tie v cenach cca 600 eur) alebo proste chcu mat vlastne. Tak si ich daju usit. Ja sa nechcem nikoho dotknut ale bohuzial, v mnohych salonoch su ako top kvalita prezentovane šaty nakupene na Ukrajine ci cez net v Číne, cena požičovneho sa rovna kupnej cene, tak ak sa neveste pacia taketo saty, to si ich rovno moze obstarat aj sama. A konkretne Zimo-ano, aj on ma niektore menej vydarene šaty, ale mnohokrat je to aj o tom, ze si nevesta pospaja z viacerych modelov do jedneho co sa jej paci a potom z toho vznikne zlatanina :-| a ze niektore bohuzial neodhadnu svoju postavu. Pokial viem on aplikacie nelepi cize neodpadavaju a jeho saty sa nikde neparaju a tie materialy nie su šuštiak. Boli tu nevesty co mali šaty od neho a boli krasne, v živote by nikto nepovedal ze cu site na dialku v Číne. Plagiatorstvo-ano, to je zas ina kapitola-ale pokial aj priamo na tejto stranke to neveste ponukne salon z PRO (ušijeme vam šaty podla vašich predstav podľa obrazka-chapem to tak že v drvivej väčšine je to obrazok nejakych katalogovych svadobnych šiat), tak to nikto nekomentuje, to je akože ok???
Hádáte a osočujete se a stejně to nebude mít na konci žádný výsledek... každá nevěsta se rozhodne stejně vždycky podle sebe a svých možností... proto, má to cenu? :)
@claire767 Ano, asi se budeš divit, na většině se s tebou shodnu, jen nesouhlasím s tím, že např. plagiátorství je na jinou kapitolu. Většina se zde pohoršuje nad poplatky, které salony zavádějí, ale pràvě tyto nevěsty jsou toho příčinou. To ony chodí do salonů prto fotky, aby je pak poslaly třeba Zimovi. To ony pak okràdají o cas salony, které by se mohly věnovat nàm, nevěstàm, které si chceme v salonu vybrat. To ony zkoušejí 10 a více šatů v deseti salonech, aby měly co nejvíce fotek pro Zima. A to ony potom nejvíc kritizují, dokonce si dovolí radit, jak by měl salon podle nivh vypadat a to ony tady pak do těch salonů kopou. To je to, co mne nejvíce štve a popuzuje a proto jsem se rozhodla sem napsat. Podle mne prostě všechno se vším souvisí. A co se tÿkà konkurernce , samy obě dvě moc dobře víme, jak to je - jak chceš konkurovat něčemu, co se sem posílà podhodnocený a neplatí se z toho clo. A co se tÿkà salonů, které nabízejí čínu, màš naprostou pravdu, vznikasjí jak houby po dešti, majitelka salonu, ve kterèm jsem si vybrala šaty, mi vyprávěla, že dost často si je otvírají právě ty nevěsty, které si šaty pořídily způsobem ala Čína, zjistily, že jim to prošlo a že by na tom mohly vydělat. A dost často to prý dělají na černo přes internet. Jà sama o jednom takovém vím.
@magdicka87 Drahá Magdičko, napsat někde Vy mlžíte, lžete a bla bla bla a do druhého příspěvku Neber si to hned osobně.....nezlob se na mě, ale zrovna to nemáš promyšlené že? Začínáš dost neinteligentně slovíčkařit. Claire přesně vystihla to, co se ti tu snažíme naznačit. Kvalitní kreječové jsou tady i za hranicemi a záleží na zákaznících, co vyberou. Trh, kapitalismus atd atd. Jestli má někdo v okolí super krejčovou, nepochybně ji využije, už pro svuj klid a jestli nemá...má možnost výběru. ;-)
@magdicka87 Jo a zase poplatky. To už jsme si tu psaly, že salony si samy ubližují poplatky. Protože nejsou soudci, aby na nevěsty u vrhli kolektivní vinu. A nedejbože si nevybrat...hrůza. Ono asi v minulosti se nestávalo, že by v salonu někdo vyzkoušel šaty a pak odešel s nepořízenou. Ale teď se díky Číně objevila možnost, jak na tom vydělat. :-D
...iba pripominam, ze cela tato hadka vznika kvoli prispevku "vase saty z ciny vyzeraju jak z roku 85 a kludne sa tu klamte navzajom, ze ste v nich krasne"... kaslite uz na to baby, nikam to nevedie, iba si otravite sviatky
@magdicka87 vdaka za tvoju reakciu na moj prispevok :-) plagiatorstvo kapitola sama o sebe som tym myslela to, ze toto je bohuzial vec rozsiahlejsieho charakteru na samostatnu temu :-p 8-) toto je portal o radach a vymene nazorov neviest na vsetko okolo svadby. Kazda si ju robi podla svojho vkusu, moznosti a obsahu peňaženky ;-) ale podla mna je potrebne aj rozlisovat a kvôli objektivite napisat vyhody ale aj nevyhody obidvoch moznosti a kazda ma slobodnu volbu rozhodovania :-) cize konkretne by sa malo napisat, ze kolko cca stoja saty vratane platby dph a cla u Zima (samozrejme zavisi to aj od modelu šiat a mnozstva latky), ze to trva cca x tyzdnov, ze akčný je obvykle len pri prvom maily pri objednavke a ze potom ma problem s odpisovanim, ze saty samozrejme sa nedaju vo faze sitia skusat, ze posle pred dokoncenim obrazky z figuriny a ze niekedy su nutne este doma dodatocne upravy a ze pokial ma nevesta spodok šiat nejaku čipku, ze skratenie moze byt dost problem. Pripadne ak sa zle pomerala, nemusi sadnut hlbka dekoltu napriklad. Ze tych x tyzdnov je v podstate adrenalin. Ale na druhej strane treba povedat aj to, ze ak šaty sadnu, su pekne, za prijatelnu cenu su vlastné a nie pozicane, netreba sa obavat ze uz pocas obradu opadaju flitre a ze pri tanci odpadne vlečka :-p a nevesta sa za ne nemusi hanbit. Pokusila som sa len zhrnut to co tu pisali tie co si saty u tohto konkretneho Číňana objednali.
@claire767 Jsem ráda, že se konečně objevil někdo jako ty, kdo je schopen věcně diskutovat. A opět musím říci, že s tebou souhlasím. Jenom malà připomínka k Zimovi - jak tady všechny tvrdí, ßije kvalitněji než ostatní, jeho ceny se běžně pohybují kolem 300 - 400 dolarů. Pokud umím počítat - na naše kolem 8-10ti tisíc. Problém u Zima je, že jak jserm zjistila, podhodnocuje faktury, jinak už by to tak výhodnè nebylo a ztrácelo by to smysl. Takže jedině podvodem je schopný konkurenceschopnosti, protože za 10-15 tisíc už koupíš i u nás kvalitní a značkové šaty nebo si je necháš v pohodě ušít bez rizika zajíce v pytli.
@magdicka87 Zimo faktury nepodhodnocuje, jen je na žádost nevěsty může rozdělit na vice plateb. Sám od sebe to nedělá. Holky většinou od něj chtějí šaty s krajkou a to by tady za ty penize nikde neušily. Myslím si, źe i v tom jsou nevěsty schopné posoudit a rozhodnou si co je pro ně lepší.