Ahoj, chtěla poprosit o radu, inspiraci. Nějak se nemůžeme domluvit, co na svatební hostině za hlavní chod, každý pořád říká, ten nemůže to, ten zase tohle a z tohoto začarovaného kruhu? :-( Máte nějakou radu? :-)
lea_de_bahn: nejsem si jistá, že v gotice znali brambory? Ty snad dovezl Kolumbus.-)
vladiplzen: mňam to Vaše menu je boží, bohužel nám vybraná restaurace je spíš více tradiční, i když jídlo mají také super, tak já jsem spíš specialitková
kattynka: my jsme právě nechtěli klasiku, ono v létě a v tom horku by to moc lidí ani asi nejedlo, tohle menu si každý pochvaloval no a pak jsme měli raut kde bylo spousta mís, zeleniny ovoce, masíčko, řízečky a grilování špízů, steaků, atd. Prostě paráda. Dokonce se to všechno snědlo :-D
Zdravím, prosím radu: jistě víme že na večer bude grilování - různé steaky, masa, ryby...a tak nevím jak sestavit oběd. Nejsem moc přítel kuřecího, prostě nehcchi klasiku kuřecí cokoliv brambory, nebo hranolky...chtěla bych nějaké zajímavé lehké polední jídlo, ideálně rybu, přítel si nedá vymluvit kachnu se zelím a s knedlíkem :-)
Kchýnka by byla fajn, ale nechci nic tak těžkého, ze stejného důvodu jsme zrušili původně zamýšlenou svíčkovou...
Myslíte že by nebylo blbé mít dva druhy jídla? lehčí variantu s rybou a kachnu pro "jedlíky"? Osobně se mi tato možnost docela líbí, ale zase se bojím, že se to prodraží...
nurmisur: abych pravdu řekla, dvě jídla si dost dobře nedokážu představit, za prvé jak to budou komu nosit, jak poznají kdo má knedle a kdo rybu, možná by to bylo komplikované a zbytečně byste čekali. Při jednom jídle je to ideální. Pokud nechceš kuřecí maso, tak určitě variant je hodně, záleží taky na lidech co tam budeš mít. Zrovna kuřecí a krůtí je jedno zmála mas, které nevadí snad nikomu, není to těžké takže i v létě se to dá. Ta ryba by asi taky šla, nějaký přírodní steak z tresky či tak něco, to snad taky jí všichni. Mě osobně přijde kachna s knedlem dost těžká a ne každej jí baští.
My jsem meli jako predkrm parmskou sunku se zlutym melounem,drobounce pokapany pestem a posypany parmazanem. Vsem to moc chutnalo a na svatbu v lete mi to prislo jako osvezujici.
nurmisur: A což třeba k tomu obědu zvolit něco trošku neklasického - např. mexické tortilly plněné zeleninou (popř. i masem, třeba krůtím, ale klidně i vegetariánské se sýrem či vejcem nebo veganské s tofu, rostlinným "salámem" apod.)...? Nebo nějaké italské jídlo typu těstoviny (samozřejmě té nejlepší kvality :-)) s pestem nebo nějakým zajímavým přelivem... Většinou to jedí všichni, akorát to není nic honosného, já vím, ale zase když pořádáte večer masové hody, a navíc píšeš, že chceš něco lehčího... Ona i ta tvá ryba je fajn nápad, třeba přítele ještě přesvědčíš. ;-)
kattynkaa: Pravdu díš, ale třeba je ta gotika myšlena jen orientačně... a i kdyby ne, jde jen o detailík, no... :-)
Místo kde bude svatba má restauraci s tradiční kuchyní, italská by se tam moc nehodila, abych řekla pravdu, tak ta kachna by tam seděla asi nejlíp:D
Jelikož nás na svatbě bude max 14. lidí, tak dopředu by nebyl problém zjistit kdo by jedl co...no ještě máme čas to domyslet
nurmisur: 14 lidí je v pohodě, to ti uvaří kdo si co vybere.-) dělala jsem pár let v restauraci-brigádku- a tohle dobrý kuchař zvládne, klidně bych jim dala vybrat ze tří jídel, jestli si nejseš jistá.-)
manogue: jj je to detail, jen mě zaujalo, že hranolky ne, ale brambory jo.-)
pinkydez: miluju žlutý meloun s parmskou, bohužel to neprojde, jelikož přítel moc žlutý meloun nemusí :-D
kkm: nejlepší je domlouvat se rovnou v restauraci či hotelu, kde to máte a vyplatí se tam zajít na nějakou tu véču a vyzkoušet to. Na kuřecí maso je spoustu variant, určo by vám poradili. at omáčky jako tomatová, hříbková, smetanová s nějakou tou specialitkou k tomu. My to taky tak udělali a byli jsme nadmíru spokojení.
kkm: a co nechat jenom prirodni kureci ? mozna je to na prvni pohled trochu nuda ale prave je problem, ze vzdy nekde neco neji...treba znam vic lidi co neji rajcata a houby (i kdyz ja treba hribkovou omacku zboznuji, mnamky...)
nebo podle poctu lidi...nam v restauraci rekli ze i pro 50 lidi dokazou udelat mensi variace (jako nekomu nedat syr protoze nemuze), pokud to budou vedet dopredu...
oni v tech restauracich casto umi poradit, vetsinou maji uz nejake ty zkusenosti ;-)
no třeba kuřecí prsa na grilu s variací omáček-jako chilli, smetanová a nevím.-) v takových těch mini mističkách..dělají to v mex restauracích a je to ńamka.-)a každý to může sníst dle libosti samotné nebo s omáčkou
Ahoj. řeším to stejné. Ale rozhodla jsem se tak, že bude svíčková, dětem a jedné bezlepkové dietě nechám udělat kuřecí plátek s oblohou a bud hranolky nebo brambory a šmitec. Myslím, že stresu kolem svatby je ažaž a ještě diskutovat s příbuznýma o tom, co papají rádi a co nepapají rádi se mi nechce. K večeři bude bufet - studený a teplý a ovoce a zelenina, tak se mužou pak vyřádit dle libosti:-)Držím palečky.
eliška
elinkaz: jj svíčková je fajn ;-) Taky o ní stále uvažuju, protože je to moje nejoblíbeňější jídlo. Myslím, že když by se to bralo hodně do detailů, tak se vždycky najde někdo, kdo nejí to a ono...nezavděčíme se všem, takže vybírat pro sebe, ženicha a nejbižší rodinu, ostatní to nějak vydrží 8-) :-p :-D
Ahoj holky, my měli jako předkrm paštiky - 3 druhy. Zvěřinová, z husích jater a kachní na plátky posypané petrželkou a opravdu to nemělo chybu! Polívka klasická s knedlíčkama a hlavní chod krůtí a kuřecí prsa na slanině a hříbkách se šťouchanejma bramborama. Večer grilování : kuřecí vykoštěný stehýnka, krkovice, paprikové a šunkové klobásy. Sýrová, salámová mísa, zeleninové saláty s dresingy, ovocný koš z melounu - jahody, maliny, borůvky....a nevím co ještě tam bylo. Nechyběl obrovský svatební dort, malý dort a kupa cukroví.
@alisek Můžeš mi to prosím poslat do IP ty meníčka ze kterých jste vybírali s manželem? Ráda bych byla inspirována jaksik si nevíme rady s předkrmem a masem :) díky
jee, tak to je dobra diskusia ;) ja som si dodnes lamala hlavu s menu, ale ako tak citam kura ano/kura nikdy, svickovou - nesvickovou a pod., tak som si uvedomila, ze si ani z jedinej svadby nepamatam jedlo.. ;)) a to som ich absolvovala za zivot hadam zo 20.. iba ma pobavil nazor, ze hydina, resp. kura sa v ziadnom pripade nehodi, naopak knedlo, vepřo, zelo sa označuje takmer za luxusne jedlo ;))) a uz vobec nerozumiem preco mixovat hydinu s dalsimi druhmi masa a najlepsie cele to zabit este prilohou - to ten chudak zaludok sa musi z toho zblaznit.. holt, kolko ludi, tolko chuti.. ;)