@mvmartina To budete mít hezké. Musíme všechny doufat, že bude krásné počasí :-) Já si budu dělat kytky sama s pomocí svědkyně. Nakoupím ve velkoobchodě. Jsou to hrozně velké cenové rozdíly a přesně jak říkáš, raději ty peníze dáme do prstýnků.
@verusak87 mě se líbí ty na 10. fotce...jednoduché, ale přitom princeznovské, žádná šlehačka...doporučuju všem přečíst si tohle http://modnipeklo.cz/category/svatebn... ...nejlépe všechny články o svat. šatech...celkem mi to pomohlo
@verusak87 no co mě by se líbilo tak sem spočítala na skoro 2500,- (za moji kytku, dvě pro mamky, dvě pro svědkyně, pro družičku a do klopy pro ženicha...) jako děs, kdyby to aspoň nezdechlo...nechápu kde na ty ceny chodí, protože jen moje kytka by podle nich vyšla tak na 1200,- (no a když sem se dívala za kolik se v tom květinářství prodává růžička- ty drobnější asi 40 kč x 15 ks= 600, plus nějaké zelené lístečky dokola, kousek mašle...to je tak celkem za 700,- nechápu kde vzali to pětikilo :-D) nechci to vázat žádnou metodou vypichování ani vatičkování, protože to vydrží ještě míň (akorát se to líp drží v ruce). asi si koupílm jak se prodávají v supermarketech u pokaden růžičky po deseti kusech, kolem 70-80 korum to celé stojí, a budu trénovat vázání, protože pokud bych to uvázala pro nás všechny, tak myslím že solidně ušetřím
Ahoj všem.... taky máme s přátelem termín 4.8.2012....
sem dost bezradná.... teď to začínám řešit a všechno je hrozně velkej problém... nechci se vdávat na úřadě - vybrali sme si s partnerem několik krásných míst, ale žádná matrika neoddává 4.8 :(.... vůbec nevim co mám dělat :(.... Nevíte, jestli nás může oddat někdo jiný než lidi z úřadu, když nechci církevní sňatek?
@neo_nka@faairy vítejte holky:-), jinak noe-nko, myslím že to může být jedině někdo z úřadu, jinak sňatek není pokládaný za uzavřený..jedině najít pěkné místo v katastru města, kde budou oddávat 4.8.2012 a požádat o oddání tzv. mimo místo obvyklé, čili mimo úřad...ale celkem se za to připlácí
se z Prahy - koukala sem na všechny matriky jednotlivých částí Prahy a 4.8 žádná část neoddává mimo úřad :(... sem z toho šíleně zklamaná.... kamarádka se před 1,5 rokem vdávala při západu slunce a oddávala jí nějaká církev (ale né křesťanská) - ta pani z církve byla ochotná je oddat kdekoliv a kdykoliv.... trochu doufám, že najdu někoho stejnýho :(....
- bůbec nevim co a jak bych měla řešit... bojim se, že zapomenu na tisíce důležitejch věcí.... zatim sem stihla řešit dorty, kytky, prsteny, kadeřnici a šaty - chystám se na pozvánky a teď řešim místo obřadu a podle toho místo hostiny - snad to je vše.... na svatbu se těšim, ale moje organizační schopnosti sou nulový, takže tohle je pro mě fakt peklo :D
Ahoj holky také máme krásné datum 4.8.
Rada pro neonku,zkus si najít místo pro obřad a třeba oddávajícího zařídí oni.Např.zámek Zbiroch udělá obřad třeba i v noci.
Ze zákona může oddávat pouze starosta,místostarosta,nebo členové zastupitelstva,zastupitelstvem schválení.
Sama také oddávám,ale 4.8. už něco mám :-)
Jinak žasnu kolik už toho máte zařízeno,já mám zatím vše jen v hlavě.
Ahoj holky, taky vás tady všechny vítám.
@neo_nka Když matrika není schopná spolupracovat, bohužel nic nenaděláš, jedině najít někoho jiného. My zase chtěli obřad na zahradě zámku, ale matrikářka odmítla kamkoliv jít, tak máme smůlu. Úředníci jsou úředníci. :-| Kamarádce byly matrikářky ochotné vyjít šílený kopec, kde měli obřad. Vždy záleží na lidech
Ahoj, Holky. Taky se bereme na krásné datum 4.8.2012. Máme k němu velký vztah, je to den našeho výročí a letos je to sobota, tak nám to krásně vyšlo. Na osmé výročí mě přítel požádal o ruku a na deváté se budeme brát. Jsem na to hrdá:) Jen se nějak nemůžu dočkat:)
Můj partner má špatnou paměť na jakákoliv výročí,tak jsme zvolili 4.8.2012 protože 4 plus 8 je dvanáct,tak snad si příští rok vzpomene na první výročí. :-) Jo a máme to i ve 12 hod.
My jsme datum vybrali podle toho kdy byvají zkoušky a tohle se nám zrovna hodilo a líbilo :-) Jinak včera jsme si udělali výlet do Vizovic a zařídili zámek a matriku. Zaplatila jsem zálohu na šaty u Svozílků a byli jsme se kouknout na obleky v Bandi Vamos. Taky pomalu zjišťujem nabídky a ceny prstýnků, když jdeme kolem nějakého zlatnictví. Zatím jsme nic v našich představách o ceně nenašli :-(
@lenkapej My to máme ze stejného důvodu v tento den! :-D Ale až ve 13hod.
@verusak87 Taky jsme byli v Bandi a paní prodavačka nám doporučila počkat na novou kolekci - bude v únoru/březnu.
@lenkapej my to máme úplně stejný :D... aby si přítel pamatoval datum tak máme 4/8/12 :D... jinak máme výročí teď v pondělí, ale v létě slavíme půlvýročí... bohužel 6.8 je všední den, tak sme vzali nejbližší sobotu :)
Ahoj Holky pro me je 4.8 taky vyznamny den,protoze muj budouci manzel ma narozeniny a i ja mam 4 stastne cislo, protoze jsem 4.1.narozenaA ted dokonce na jeho kulate narozeniny se budeme brat je to krasne.Jen jeste musim zvladnout moji malou prestat kojit.Ma 18 mesicu,ale prsa se nechce vzdat takze kojim jeste vecer.Jinak uz mam docela hodne zarizeno i kdyz zarizujeme na dalku,protoze zijeme v nemecku.Musime jen dopilovat malickosti jinak si myslim ze vsechno uz tak mam.A jak jste na tom ostatni?
@verusak87 Ahoj Verco,tak my uz jsme spolu 7 let jde nam na 8 rok :-) mame 18 mesicni dcerku Michelle a tak jsme se rozhodli vzit.My budeme mit svadbu na Terlicku a budeme to mit i s ubytovanim,protoze my budeme mit i hosty s nemecka.Jinak my uz mame skoro vse pripravene autobus pro hosty,zivou hudbu,2 kameramany,fotografku,dortu budu teprve objednavat a i kolace pri jednom.Pak kadernici mam objednanou a kosmeticku.Co se tyka svatebnich oznameni tak to si budeme delat samy doma,protoze se mi do toho nechce uz penize investovat.Chteli jsme puvodne i ohnostroj,ale to jeste vahame,protoze mi to prijde taky jako zbytecne vyhozene penize.Jinak na zabavu nam tam prijde kouzelnik a budeme mit tanecni vystoupeni Michaela Jacksona.Auto si nezarizuji protoze mame svoje hezke a dostala jsem i hodne nabidek od pratel,ze by mi dobre auto zaridili no tak jeste uvidim co a jak.A co mas uz zarizene ty?
@millimaus Teda máte toho opravdu hodně zařízeného :-) My máme jen jednoho kameramana a jednoho fotografa :-N Mám zaplacenou zálohu na šaty a zaplacenou a vyřízenou matriku a zámek Vizovice. Hudba bude asi jen CD. Místo hostiny váháme mezi dvěma restauracema. Ohňostroj mi příjde taky moc...Svatba bude malá, asi 30 lidí, tak žádnou velkou zábavu a vystoupení nechystáme.
@kristynka_l kolikátý výročí teď budete mít?? my už celých 8 let... šílená doba :)... sme spolu od mých 15 let.... bych nikdy nevěřila, že tak brzo najdu chlapa svých snů :)
@verusak87 Ahojky :-) Svatbu máme na berounské radnici. S přítelem jsme právě dnes oslavili první výročí. :-)
A jediné, co máme zatím zajištěné je termín na té radnci a dohodnuté koláčky u babičky a mamky. :-) Co vy? Jak jste na tom? :-)
@faairy Tak co máme je kameraman, fotograf, místo obřadu, šaty. Kapelu ani DJ mít nebudeme. Váháme nad dvěma místy hostiny. A jsme spolu přes 4 roky. Svatba bude taková levnější ale bude podle našich představ. Všechno navíc by bylo zbytečné :-D
My budeme mi tak kolem 40 lidi uz od zacatku a pak mi prijde na vecerni raut a zabavu jeste tak 10 lidi.Ale muzu rict,ze muj pritel taky velkou svadbu nechtel nejradsi to chtel udelat tak, ze bychom odleteli nekde na dovcu tam se vzali a hotovo.Jenze to jsem ja tak nechtela tak pak jsme se domluvili na tom,ze to udelame prave i s jeho kulatyma narozeninama najednou.Uz se na to moc tesim.Ja jsem si saty koupila,ale necham si je jeste upravit,ale to az pred svadbou, aby mi uplne presne pasovaly.Boty uz mam taky koupene jeste si chci koupit nejake rukavicky,aby to vypadalo lepe.Korunku uz mam taky koupenou.My se budeme brat pred hotelem venku u prehrady to uz mam taky zarizene a bude to ve 12:00 hodin.Jinak uz se moc tesim jen musim jeste zhubnout :-))) po porodu se mi to nejak nedari chodim uz do fitka zhubla jsem za 1 rok 12 kilo, ale i tak jeste musim tak 6 kilo dat dolu :-)