Pavczo doufám,že se najdeme. Měla jsem dotaz ohledně dobré koupě prstýnků v Karlových Varech (ukázkový text pro admin).
admin dodává: toto je téma na pokec o všem pro nevěsty z KV a okolí ;-)
Ahojte, jak je? Nezapadli jste. Tady u nás hory sněhu (tak 60 centimetrů) a každej den tak - 10 až - 15. No já co se týká práce zatím nic (jen posílám životopisy na všechny strany a byla jsem na jednom pohovoru); jinak měla sem dostat MS 31.1. a zatim nic, ale když sem si dělala test tak taky nic - což mimi bych sice ráda, ale nejdřív pořádnou práci at´se mi to má taky z čeho počítat :-D , jaksi nesplnuju ten počet odpracovaných dní (chybí mi asi měsíc :-N) díky tomu nemám nárok ani na podporu v nezaměstnanosti - takže mě má na krku momentálně manžel - což se mi ani trochu nelíbí :-S no budu se muset stavit u doktora.
pukanka - tak to já bych se pak ozvala, pokud to jde nějak takhle udělat a bylo by to aktuální - ty seš hlavička :-)
Pavlí, tak to je fajn s tou prací ;-) :-) Tak pak napiš, jak jsi u doktora Martykána spoky, já ho znám osobně, je milej a pěknej ;-) :-) :-D .....tak se tam moc nečervenej :-D
Kačí: tak přeci už tě nechali doma.....japato?......a jak máš vycházky....já 14-18hod, takže nic moc :-|
Brum: no pro mě to bylo jediné řešení...jinak bych byla bez peněz
Marti, fakt? A sakra :-) to jsem zvědavá, jestli ze mě něco vypadne a nebudu za blba jak na té pohotovosti ;-) . Zatím ještě nevím, kdy přesně k němu půjdu, tu kontrolu po šestinedělí ještě dojdu u té mé, protože jsem objednaná a on má tedy delší objednací lhůty. Ale mám se tam pak stavit za sestřičkou a domluvit se.
Kačí, tak už taky doma až do porodu? Tak aspoň budeš v klidu jen tedy nezávidim jestli máš blbý ty vycházky.
Brum, třeba místo práce bude ještě mateřská :-)
Brum - u nás je taky pořád hodně sněhu. Nedá se v tom vůbec chodit, klouže to jak sviňa, jezdit se v tomhle bojim :-( . Už mi ta zima připadá hodně dlouhá.
No, byla jsem u dr. na kontrole a napsal mi prostě neschopenku, že bych měla být v klidu. Když jsem byla na velkém utrazvuku, tak bylo maličký hodně shoulený a nedalo se toho moc poznat, zda je všechno v pořádku. Navíc mám trošku míň plodové vody, než bych měla mít, takže asi to byl ten důvod. Jdu na další kontrolu v půlce března, tak uvidím, zda už zůstanu doma úplně nebo mě ještě uschopní. V práci jsem byla původně domluvená, že zůstanu do konce března a pak si vyberu starou dovolenou, takže ono už to asi nebude mít moc cenu uschopňovat na ty dva týdny. Jediné, co mě štve je, že jsem odešla na rychlo a tím pádem jsem něměla šanci si dodělat všechny resty :-| . Byla jsem z toho docela zaskočená, ale teď se na to dívám tak, že jsem aspoň v klidu a můžu si odpočinout a všechno připravit pro mimi v klidu.
Vycházky mám dopoledne od 10-12h. a pak odpoledne od 14-16h., takže dost naprd, ale pořád lepší než nic :-| .
Kačí: to už se asi do práce nevrátíš....a s tou dovčou....zeptej se na to vaší účetní, ale co jsem tak pochopila na koníkovi, tak hodně holek si vybírá dovolenou až po mateřské, když nastupují na rodičovskou, protože máš nárok i za dovču když budeš na mateřské, takže by ti měli proplatit téměr celou dovču za letošek;-) :-) a ty vycházky, no hrůza ]-( taky mě to štve, ale proč jsi si neřekla, že to chceč např. vcelku na odpoledne, mě řekla paní doktorka, že mi napíše 4 hod vycházek, s tim jak je chci, tak jsem jí řekla, jak je chci, protože za 2 hod....to si nezajedeš ani do Varů do bazénu ani nikam, to je fakt blbý :-S Stejně je to divný a nespravedlivý, proč někdo může mít neomezený vycházky a někdo "blbý" 4 hodiny ]-( :-p
Ahojte holky, mně taky nechala vybrat, kdy ty vycházky chci - mám to stejně jak Martina od 14-18h.. Nevim, co je na tom pravdy, ale na koníkovi se holky bavily, že by snad všechny těhot. kurzy měly být povolený i mimo vycházky? zkusim se zeptat dr., zítra tam jedu se domluvit kvůli tý mý těhu cukrovce, tak jsem na to zvědavá :-S a tooolik bych si dala koblížky, štrúdl, a všechno možnýho dalšího :-x
Pavlí, to je dobře s tou prací, tě to určitě trochu uklidnilo, viď ;-) jo a ten tvůj novej doktor, to je ten jak je na poliklinice na Horákový? já chodila vedle k jedný doktorce a tenkrát mě tam posílala k němu na sono, protože svý neměla - vůbec jsem nevěděla o koho jde, byl tam tenkrát tušim nově - seděla jsem ještě se dvěma staršíma paníma úplně venku na chodbě než otevírala sestra čekárnu - a najednou prošel mladej sympaťák v cyklistickým oblečení (né v elasťákách!, ale v pěkných kraťasech :-N ), no a ty paní s pohledem na jeho prdelku spustily dvojhlasně "dobrýý déén pane doktore" ;-) tak jsem si říkala no potěš, před kym se mám svlíkat :-D :-p a na stole měl rámečky s fotkama - manželka s dítětem, dítě samotný... úplně jak ordinace v růžový zahradě :-D x-) ale neboj, zvykneš si, byl v pohodě, všechno vysvětlil, i se sestrou jsem si vždycky hezky pokecala :-)
pugie je na Horákový, já o něm taky donedávna neslyšela, prvně od tchýně, která k němu chodí, ale byla jsem nedůvěřivá, když jsem to jméno slyšela prvně a představila si nějakého důchodce :-) pak jsem dostala více doporučení. Tak to jsem tedy zvědavá, jak vypadá ;-) a jestli budu zalejzat až pod stůl studem :-D Jinak má ordinaci po Cabalkový, ikdyž ona tam snad ještě taky 2x je.
Katko držím palce, ať je vše v poho, chápu, že tě mrzí, že jsi v práci nestihla, co jsi chtěla, ale na to už nemysli, ostatní to zvládnou taky :-) .
Peťul: a ty se chystáš někam na kurz? Já jsem přihlášená ve Varech v Rybářích, měli by jsme začínat někdy v březnu a kurz pro maminky s termínem duben-květen začíná tušim příští týden. Je od 16-17:30, takže já to budu stíhat v rámci vycházek.
A co ty Kačí s kurzem: ty jsi psala, že to máte v Ostrově dopo nebo to bylo cvíčo?
Pavlí: hlavně aby jsi byla u novýho doktora spokojená a vše bylo v pořádku ;-) :-)
.....jinak holky, minulý týden odrodila kamarádka ve Varech a moc spokojená nebyla a to hlavně s přístupem, jak doktora u porodu, tak sester na šestinedělí :-( tak já nevim, on si člověk fakt asi nevybere :-S ......nebo že bych Sofinku odrodila doma? :-N Další kamarádka rodí v dubnu v Ostrově, tak jsem zvědavá s čim přijde ona ;-)
ahojte,
pukanka - ono to nebude ani tak o porodnici, jako o lidech na který zrovna natrefíš :-( já třeba rodila v Chebu, před tim slyšela strašný zkazky o tom, jak je to tam hrozný včetně zkušenosti dvou spolužaček ze základky. Až jsem z toho měla trochu strach, každopádně nakonec sem tam rodila a nemohla sem si pak ten přístup vynachválit až na jednu větu při porodu od sestry nebo doktorky už si nejsem jistá, co měla kecy typu, že moc řvu a nejsem tu sama :-D (na což sem přišla až na videu, jelikož já to stejně nevnímala :-N) úplně v pohodě - tak z toho strach neměj, bude to fajn :-) - já osobně bych si nelajzla rodit doma.
katka - jé tebe sem tu delší dobu neviděla, všechno v pohodě? Jinak jo chodí se v tom blbě, jezdí ještě hůř (já za volant nesedám pro jistotu vůbec) a je fakt, že už je to dlouhý - chtělo by to od března jaro ;-)
Marti - dopoledne tady máme cvíčo, na kurzy jsem popravdě zatím ještě nekoukala.
Peťul - to by bylo fajn, kdyby byly povolené kurzy i mimo vycházky. Když to vyzjistíš, budu ráda ;-) . S tou cukrovkou se pak taky ozvi. Nebude to snad tak hrozný, jako to zní :-).
Brum - jo, všechno v pořádku. Aspoň tedy o žádném problému nevím. Je teď hodně lítání po doktorech. Za dva týdny mě čeká taky testík na cukrovku, tak doufám, že bude všechno v pořádku. Předtím mě ale čeká ještě kontrolní utrazvuk ohledně plodové vody, tak to bude taky snad v pořádku.
Pavlí, neboj, pana doktora zvládneš ;-) jde hlavně o to, že bude určitě lepší, než ta tvoje doktorka.. já chodim od začátku těhu ke Kotrbový do Sok. a je to úplně o ničom jiným než na tý poliklinice..
Marti, kvůli cvičení jsem domluvená přes známou, co dělá vrchní na porodním v Sok.(momentálně je na mateřský, ale teď někdy v únoru ho má začít provozovat, čekám, kdy se ozve), jinak ohledně kurzů mi říkala, ať zavolám kolem 29.t., že začínají od 30.t - ty měla asi dřív taky na starosti ona, teď je dělají ostatní sestry.. ještě mám ale v záloze soukromou porodní asistentku.. Já to mám tady z tý naší díry do Varů moc daleko, to bych nestíhala :-x
Káťo, nic moc jsem nezjistila, veškerý papíry mi nechala dr. u sestry, takže mi to jen předala ve dveřích a s dr. jsem dneska neměla možnost mluvit, mám pak poradnu 22., tak se na to zkusim optat, jak to je. Jinak do tý diab.poradny mě objednali až na 25., je tam hroznej nával :-| ptala jsem se aspoň po telefonu sestry, čeho se třeba vyvarovat, říkala jen omezit sladký a tuky, víc mi pak prej řekne doktor =-) tak to snad nebude tak hrozný..
Slyšela jsem o dvou holčinách, co teď rodily v Ostrově a byly nadšený x-)
ahojte - tak mě MS zatim nedorazila - už má zpoždění skoro 14 dní a test je negativní - v pondělí razim k doktorovi a nejen se sebou, ale hlavně s malym, jelikož sme měli jít na maškarák a chudák mi včera lehl s teplotou :-S
Ahojte, tak jsem o víkendu zase nakupovala oblečky x-) jsem se neudržela ;-) řeknu Vám, že ty prachy teda lítají =-)
Mám velkou prosbičku - můžete mi dát prosim tipy na fotografy a kameramany, se kterýma máte zkušenost?? už si to bohužel nepamatuju, asi bych ani nezmákla znovu pročíst ty stránky tady :-x známá se má v srpnu vdávat, tak shání tipy..(chtěli taky Petele, ale ta je v tu dobu zrovna v zahraničí :-| ) díky!
Peťul, já fotografa můžu maximálně nedoporučit :-) . Kdybych těď chystala svatbu, určo bych sáhla po zaručený kvalitě jako jsou Potůčkovi, ale ti jsou asi tak rok dopředu obsazení a to jsme termín neměli. ;-) .
Nakupování si užívej, i když mi je jasný, jak to hezky lítá :-)
pugie - jo kačky manžela, kdyby neměli svatbu ve stejnej den jako my, tak ho bereme :-D jinak my měli taky skvělýho fotografa, Tomáše Lumpeho od nás z Aše, byl s náma celej den za super cenu (vzal si jen 3 tisíce)
katka - ještě sem se tam nedostala :-N , když sem tam chtěla jít, tak nás všechny zkolila viroza, nejdřív malýho - tak se nejdřív léčíme z toho, jak budu schopná, tak tam zajdu :-)
Aha, tak to jo. A MS se zatím stále nedostavila? Ale psala jsi, že testy ti vychází negativní viď? To je divný..... Mě vyšly všechny 3 pozitivně - podle očekávání ;-) .
katka - jo nedostavila, a testy negativní, ale poslední sem si dělala před tejdnem - tak je možným že ted´už by vyšly jinak - no můžu mít rozházený hormony kvůli tomu jak sem přestala brát HA. No uvidíme.
Jo, můj manžel by taky rád fotil svatbu, ale nemá žádné zkušenosti :-D jen s přírodou a s našim psíkem.
Brum, tak zkus ještě a prý zaručeně nejlepší testy jsou růžové mamatesty. Anebo máš rozhozený cyklus, ale to ti poví dr.
holky, tak jasně vyzkoušim ještě jeden a zajdu si k doktorovi, ale až se z tohohle vykřešeme, dneska bych vážně z baráku nevylezla, sem ráda, že sedim :-p a malýmu už se navíc udělalo líp, tak začíná řádit a já sotva lezu :-D :-D