Pavczo doufám,že se najdeme. Měla jsem dotaz ohledně dobré koupě prstýnků v Karlových Varech (ukázkový text pro admin).
admin dodává: toto je téma na pokec o všem pro nevěsty z KV a okolí ;-)
Nám dali krabičky na výslušky přímo v obchodě, kde jsme kupovali sladký zákusky. Byly čistě bílé. Původně jsme chtěli polepit jménem a datumem svatby, ale nakonec jsme dělali svatební vínečka, takže krabičky zůstaly bílé ;-) .
Ty brďko že jsem nešla do svatby na klíč. Máme teda až v létě ale takovejch věcí člověk nesmí zapomenout a naopak musí zařídit, asi z toho zcvoknu a stejně na něco zapomenu :-). Ty jo holky obdiv, že jste to zvládly...:-)
Já doufám, že včera byl pro Nedy velký a šťastný den.
Marti, super, že je vše jak má a že to bude holčička.
Jinak mně asi začal rok debil. co bych chtěla po 2 šťastných letech, hrozí, že budu co nevidět bez práce, zřejmě ruší celé naše oddělení ve všech pobočkách v ČR, že to co děláme bude dělat najatá firma, takže asi v létě nestihnu dostat ani odměnu za 10 let tady a budu ráda, když dostanem odstupný :-| Nejhorší, že nic nevíme, protože musíme podávat stejný pracovní nasazení jako dosud, takže nám to prý sdělí na poslední chvíli.
Pavli, ty máš samý radosti kolem sebe, co :-x to by chtělo co nejrychleji otěhotnět;-) a jak chutná Femigard??
My byli na 3D a zatim vypadáme taky na holčičku, tak snad nám už žádnej camprlík nepřiroste x-) ;-)
ju, další holčička, to je hezký. :-)
A docela chutná, jen ze začátku jsem ho málo ředila, je tam psáno 1dcl vody a já to lila jen do toho kalíšku co byl na víčku. Už to dávám do skleničky a odměřila si to. Jen mi přijde, že mi nějak rychle mizí asi odhadem neodhaduji tu lžičku ;-)
No je to děs, nevim, jak dlouho to bude trvat, kéž bych to stihla aspoň otěhotnět a jít na rizikovku, ale obávám se, že to vypadá nejdýl na březen. Ke všemu teď žádný nabídky práce nejsou (na co bych se odvážila) a hlavně, když vidim ty peníze o tolik tisíc míň než mám teď a to si myslim, že nemám moc, ale teď už vidim, že asi jo. Člověk si toho neváží dokud nejde do tuhýho.
Pavlí, přeju, ať ti to dopadne co možná nejlépe a ještě vydržíte. Pak vyjde miminko a máte o zábavu postaráno :-) . On i ten skok na mateřskou nebude jednoduchý, ale nějak to zvládnout musíme ;-) .
Pavlí: to chce rychle mimi......držim palečky....s tou prací je to v dnešní době špatný a přijde mi, že tady na Karlovarsku je práce i hodně mizerně placená.
Já si s nástupem na mateřskou paradoxně polepšim, protože jako OSVČ dostanu mateřskou podle toho jaké si platím zálohy na nemocenskou a ty si teď samozdřejmě platim v nejvyšší možné míře ;-)
.......a taky napjatě čekám, jak to dopadne s výší mateřské, jestli nám jí holky vrátí na loňskou výši.
Pugie gratuluju k holčičce....to je paráda x-) ...my jdeme na 3D za 3 týdny, tak taky doufám, že už nám nic nenaroste, ale už viděli holčičku 2 doktoři, tak si říkám, že snad holčičku na UTZ nevidí prvně :-D a že se nepletou. ;-)
Kačí, vy pořád ještě nevíte co to bude? :-)
ahojte, co nového, ještě jste nezapadali :-D u nás během chvilky o 10 centáků víc sněhu, ted´už tu je takovejch 50 cm určitě a do rána ještě připadne - se nedostaneme z baráku.
pavli - to mi mrzí . za chvíli na tom budeš jako já :-(
pukanka - ahoj Tebe se chystám strašně dlouho zeptat na tvoje podnikání, vim, že už sme se o tom bavili a mě to tehdy moc zaujalo, můžeš mi prosím o tom jak to funguje napsat víc třeba do IP, díky; jinak už máte pro holčičku vybraný jméno - jestli si to tady už psala tak se omlouvám, ale já to nepostřehla :-N a s tou prací to tak bohužel je na Karlovarsku je oproti zbytku republiky mizerně placená a ještě je nabídek strašně málo :-(
Je to pro mě nová a nečekaná situace, pracuju v kuse tady od školy, měsíc jsem byla ještě doma a pak jsem přišla na jeden pohovor, který byl neformální a bylo to, jen jsem prošla tři oddělení no a teď ani se necítim na nějaké pohovory či výběrové řízení ve velkém. Vůbec to neumim zvlášť tam, kde si nejsem jistá a to všude. A nevíte, jak by to bylo, kdyby se to ještě nezrušilo (vůbec netušíme, kdy časově) a stihla jsem otěhotnět a jít na neschopenku, jestli by mi dali výpověď pro zrušení místa i tak nebo by mi ještě pak platili mateřskou?
Pavlí: Výpověď můžeš v těhotenství dostat jen v případě organizačních změn a to, ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část (což je možná tvůj případ) a pak tuším pokud se zaměstnavatel přemisťuje (což se tě netýká) z jiných důvodů ne a na mateřskou budeš mít nárok, tu už nevyplácí zaměstnavatel, ale sociálka a podmínka pro mateřskou je mít odpracováno 270 dní za poslední 2 roky před nástupem na mateřskou.....bude se ti vypočítávat z platu. ;-) :-)
Marti, díky, tak podobně jsem to vypochopila ze zákoníku práce, že v našem případě, kdy se ruší oddělení komplet, že můžou. Ale těch prvních 6 měsíců cca jsem myslela, že kdybych zaměstnaná byla, že vyplácí zaměstnavatel a pak až ta sociálka. A kdybych byla zaměstnaná a byla třeba celou dobu na neschopence, tak se to taky počítá ze mzdy nebo z té neschopenky?
No, ale stejně tyhle kalkulace jsou mi naprd, protože v těch stresech těžko otěhotnim.
Mám pocit, že mateřskou od roku 2009 vyplácí jen sociálka a nemocenská i mateřská se ti počítá z platu, teď to snížili na těch 60% po celou dobu nemoci, neschopenka (jsou to dny vyloučené, nemají vliv na výpočet mateřské) takže všechno z platu.
Koukám, že je tady hotová poradna :-D . To je dobře holky, jen se poraďte, to nikdy není na škodu. Snad se to Pavlí brzy vyřeší a ještě chvíli zůstanete, ať máš klid na otěhotnění.
My jdeme v pátek na velký ultrazvuk, tak se moc těšíme. Zatím pořád nevíme, zda budeme mít holčičku nebo chlapečka, ale říct si to nenecháme. Necháme se hezky překvapit. Zatím nakupujeme univerzální barvičky ;-) . Je nám jedno, co to bude.
Brum - co ty s prací? Pořád nic?
:-) koukala jsem i na stránky čssz, ale nějak to tam nechápu :-) Když mi chodíme každej den s otázkou jestli nám ten konec oznámí nebo ne. A když nikdo nic neřekne, tak nevíme jak dlouho to bude trvat, někdo to předpokládá do března někdo až do léta, tak nevim, jestli nějaké zklidnění nastane. Někdo naivně věří ve volby a změnu hlavy nejvyšší a uvědomění někoho kolik prachů to bude stát (stát nás jako instituci a peníze těch, co nám je povinně platí, ti kdyby věděli jak se s nima plýtvá a nákládá), a stopne to ;-) což pochybuji, hold někdo si na tom hřeje slušnou sumičku a je to už taky hodně o politice.
Holky, já jsem na tohle téma psala bakalářku :-D konkrétně: Dávky zabezpečující ženy v těhotenství a mateřství.....takže to neni tim, že bych měla takovej přehled :-D
Marti, to bylo užitečné téma :-) Jinak včera jedna kolegyně tvrdila, že ta firma místo nás byla vybraná už v září a že má rok na to, připravit se, tudíž, že dřív jak v září to nebude, kééééž by to byla pravda (nedá se jí příliš věřit a takové informace nemá ani naše vedoucí), protože bych snad stihla otěhu a nemusela přechodně něco hledat, hold až po MD, i když s prckem to taky nebude snadné.
Pavlí: než se prcek narodí, a než budeš mít po mateřské to uteče vody......to nemá cenu teď řešit, může se stát cokoli, už to snad s prací nebude tak špatný nebo si třeba hned pořídíte druhý.....však to nějak dopadne ;-) :-)
....a kdyby jste dostali teď výpověď, tak ta je dvouměsíční + 3 měsíční odstupný, to už budeš dávno těhu ;-) :-)
Ta Nedy nepíše.... jak dopadli....to asi nějakou dobu trvá nebo? Vůbec netušim jak to funguje :-| Držim palečky ať už to vyjde ;-)
Marti, myslim, že i po umělým, musí chvíli vyčkat, než se to oplodní a uhnízdí, takže to asi taky neví hnedle. Viděla jsem v albech na koníkovi, že taky pak testujou, ale nevim třeba za kolik dní.
Ještě jsem si dneska psala s kamarádkou ze sociálky, napsala jsem jí totiž různé varianty a jak to pak je. Ona sice tohle přesně nedělá, ale vyzjistila. Tak blbý by bylo být vyhozená netěhotná, protože bych měla nárok na MD, když bych nastoupila do 180 dnů a to bych nestihla, takže bych musela hledat práci, chvíli pobýt (hlavně přes zkušebku) a pak otěhu. Anebo nejideálnější je otěhotnět a odejít na neschoopenku ještě zaměstnaná a pak bych z neschopenky přešla rovnou do mateřský.
No nej bude když budeš těhu ;-) :-) protože zase když budeš mít novou práci, tak asi nebude ze začátku moc dobře placená a stejně ta mateřská nebude nic moc :-S to je lepší když zjistíš, že jsi těhotná a bez práce udělat si ŽL....platit si 3 měsíce soc. zdrav. a nemocenskou, cca 4.000,-Kč měsíčně, pak nastoupit na nemocenskou a poté na mateřskou s tim, že budeš mít nárok na nejvyšší nemocenskou i mateřskou, tj. 23.000.- měsíčně.....ale to bych být tebou teď neřešila, když ta situace nastane, tak ti řeknu, jak na to ;-) :-)
to by stačilo platit si to jen tři měsíce? No, jenže taky by s tím zase byla spousta jiné práce a výdajů, na to bych nerva neměla ;-) Ani nevim, na co bych si to mohla dát a pak účto, přiznání. To je na mě moc :-) sice bych z OA měla účtem vládnout, ale když jsem to nikdy nedělala, tak za ta léta se toho změnilo :-)
Pavlí, já mám gympl a účto i daně si taky dělám sama, to je to nejmenší......ale to fakt neřeš, uvidíš, co bude ;-) :-)...já myslim, že to dobře dopadne ;-) :-)
Ahoj holky, tak se koukám, že se ta diskuze svezla od svatby k sociální poradně ;-)
Pavli, to mě mrzí, že se ti teď tak moc "daří"... to je fakt hrůza... jak se říká u nás na Moravě - "na posranýho aj hajzl spadne"... no tak snad vám to fakt nezruší dřív jak v září, abys tu svou situaci stihla nějak vyřešit :-)
Jinak bych se prosím vás chtěla zeptat, nemohli byste mi doporučit nějakou dobrou manikúru, pedikúru a solárko? Nejlíp někde poblíž ulice T.G. Masaryka nebo Sokolovské... Vím, jsem otravná, co? ale zatím, co tady jsem, tak jsem tyhle služby nepotřebovala a před tou svatbou bych se chtěla trošku rozmazlit... ať trošku vypadám :-)
Yanin - to já bych radši taky řešila svatbu :-) kdyby se to dalo zopáknout :-) Jinak ve Varech nic z toho co potřebuješ neznám. ;-) . Na nehty chodim v Nejdku, pedikuru vůbec a solárko taky ne. :-) Ale na Sokolovský přímo nějaké solárko bylo, ale nevim, jestli ještě funguje?
Jinak dnes nám paní ředitelka opět sdělila, že o ničem neví... což víme, že pravda není, ale vypadá to, že brzy to opravdu nebude minimálně ne do pololetí, takže snad se zadaří to mimi. Hlavně se potřebuju zklidnit a odstresit.
Yanin: moje pedikérka, manikérka je teď na mateřské, tak jsem byla teď prvně ve Sparu a docela dobrý....jinak solárek je všude hafo, ale já když už zajdu tak u nás v Chodově (hlavně kvůli dobré ceně)...jinak vím, že kamarádka byla spokojená se solárkem na Moskevské ;-) :-)
ahoj holky, tak u mě konečně krize snad zažehnána (ťuk ťuk ťuk) práce zůstává, prý se dál pojede jako dosud, takže minimálně do konce roku bych bez práce neměla být, ale pěkně to vytrestá, člověk si té práce už nevážil, furt brblal a teď je šťastnej, že ji máme a musim říct, že i ty peníze stojí za to. Tak bude klidnější prostředí pro mimi. Už mám domluveného i nového gynekologa, nakonec jsem zvolila dr. Martykána, snad nebudu litovat, chválili ho o ždibet víc než Kozerovského (jedna paní, která zná oba), jen má mínus za objednací dobu, ale ta snad neplatí v těhotenství a asi si mě zapamatuje, protože jsem trochu protekční, protože normál už snad nebere ;-) .
Tak to je skvělá zpráva ;-) . Tak se hezky můžete pustit do snaženíčka a mimi bude brzy na cestě. Teď budeš snad víc v klidu a to bude pro mimi dobrý.
Já se holky přidávám k těhulkám na neschopence. Jen ty vycházky jsou trošku nešťastné řešení :-| .