Verča: No vzali si to na reklamaci. Prý mají 30 dnů na vyřízení. Jenže já jsem si podle těch fotek chtěla vybírat závoj, kytku, účes... a to 30 dnů čekat fakt nemůžu. Takže si část fotek tak jako tak budu muset nechat udělat jinde. No jsem na to zvědavá. Sama paní v prodejně mi řekla, že často s reklamacemi dělají psí kusy, aby je nemuseli uznat. Uvidíme..
Ahoj, jsem rozhodnutá. Jsou to Elouise :-) Závoj mi v Bellezze nechají šít, chci vlastní a sněhově bílý. Jednovrstvý, z tylu, na hřebínku, délka 70-80cm (teď nevím) .... cena bude do 400,- Kč.
Veru tak to je super cena. Jinak ti to na fotkách cos mi zaslala moc slušelo a jirkovi taky!
Milu máš mailíka:-)
Jinak jsem dneska udělala první várku bílo růžových jmenovek :-D
Ještě jsem nezjišťovala, protože moje květinářka se stěhuje do nové prodejny :-)
Ale pokud mají svatebčani v autě klimošku, tak můžou uchytit do okének a ne na špendlíky
verča: díky za fotečky a gratuluji k závěrečnému výběru :) Dneska vzala za své má zelená výzdoba... To už se tu stává tradicí, co? :)))) Paní v obchodě ze mě asi musela být mimo, ale nakonec mám zlato-krémovou dekoraci. Jupííííí V IKEA navíc měli zrovna akci na krémové svíčky, takže mě to všechno ani nezruinovalo. Jestli ale znamenají perličky na svatbě slzy nevěsty, tak potěš - mám neskutečné kvantum perliček :)))) Ale vypadá to všechno naprosto báječně... Místo klasické organzy lesklý saténový pás, plovoucí svíčky, normální svíčky, perličky .... Až se to všechno na naší večerní svatbě rozsvítí, bude to paráda :)
Niki, to je super, paráda
Jinak slzy jsou pravé perly, a ty určitě nemáš ;-)
Zkus to nějak nafotit a poslat mailem nebo do alba :-)
Jsem ráda, že máme oblečení vybrané. Budu prozatím klidná. Tak doubrou páá
Verča: Tak jsem hodila do alba pár foteček z mého včerejšího úlovku a něco jsem dneska zkoušela i vytvořit. Musela jsem ale pospíchat, protože jediný stůl, který má stejné rozměry, jako budou mít stoly na svatbě, je náš stůl na PC a budoucí manžel by nepřežil, kdyby viděl, jak se jeho comp válí na zemi a já si vesele dekoruju. Využila jsem, no spíš zneužila toho, že jel na nákup :))))) Má to ještě spoutu much, ale hlavní myšlenka se rýsuje :))) Budeme mít extrémně úzké stoly, takže se nemůžu moc realizovat do šířky :( Škoda...
Verčo, děkuju za fotky, budeš krásná nevěsta, ty vlásky ti moc sluší!
A Miško, pošli mi taky své jmenovky, ať se mám čím inspirovat.
Včera jsem zaúkolovala mamču, ať mi koupí visací zámek - jedna z výher v tombole - bohužel mi koupila s vietnamským nápisem... :-)
Byla jsem včera ve Svatebních doplňcích v Praze, tak tam... Ty perličky vypadají fakt dobře. Když jsem tu výzdobu nesla do auta, ten satén, perličky a zlatá mašlička házeli na sluníčky fakt krásný odlesky. Myslím, že to bude odbobně fungovat i při svíčkách :)
Jde o to, jaký perličky chceš. Buď jsou jen klasické, na posyp, do svícínků, k plovoucím svíčkám - zatím na nejlevnější jsem narazila na http://www.svatbadekor.cz/katalog/kat... (mají nějakou akci) nebo pak jsou ty na silonu, co mám v albu. Mají 130cm a buď se prodávají po kusech nebo v balení po 10ti. Musím nakoupit ještě nějaký další cetky a ještě nejsem rozhodnutá, jestli si je vyberu osobně nebo přes net. Takže kdybys na to nepospíchala, tak bych ti případně něco mohla vzít v Praze nebo ti to objednat, pokud budu objednávat přes net. Nemusela bys platit poštovné.
Já si kupovala už dříve perličky na šatičky pro panenku na auto u nás ve Švadlence a asi 10ks perel mě stálo 15kč = nehoráznost.
Verča: A propos Veru, dívala jsem se, že sis dělala sama truhličku... Kde si sehnala ten vlnkovatý kartón? A nemáš nějaký plánek na výrobu? Taky si jí vyrobím, jen nevím, kde sehnat materiál, aby to trochu vypadalo :)
Mrknu na to Niki ...
Truhličku jsem vyráběla sama, plánek jsem dělala pro jednu slovenskou nevěstu tady, takže ti přepošlu ... Jinak vlnkovaný karton jsem kupovala všude možně, jednou v Bílině, jednou v Teplicích ... Jestli máte v UL papírnictví Kohinoor, tak tam bys to mohla sehnat.
Truhlička:
Krabice - vrchní díl otevřená. Obdélník. Postav si ji čelem delší strany k sobě. To "víko" čelem k tobě-delší strana uříznout. Boční "víka" jsem zaoblila, do oblouku a vystužila jsem je, aby to stálo - jinak tam je vlastně přehyb na zavření krabice. Zadní delší "víko" jsem nechala a na to jsem nelepila karton, který dělá obloukový zavírání - víko. Karton jsem normálně rulovala do ruličky, aby se hezky zvlnil do té podoby, jak jsem potřebovala, naměřila, uřízla, přilepila. Takže ten vrchní díl truhličky mám otevírací "na patent". A pak jsem nahoře vyřízla díru - takovou průměrnou na přáníčko a celou truhličku jem oblebila bílou vlněnou lepenkou. Spotřebovala jsem asi 2x A3 a dva A4, protože jsem jí oblepovala i zevnitř.
Neřešila jsem nějaký zapínání té truhličky, jak jsem kroutila ten karton na to horní víko-oblouk a pak jsem ho namočila lepidlem, tak se ještě víc kroutil - tím nasáknutím, pak jsem přiložila ten papír ... a celou truhlu jsem zavázala provázkem, aby to tak drželo tvar, druhý den jsem sundala a OK do teď.
Pak jsem koupila zelenou stuhu, naměřila .... a na každý konec jsem si našila malé průhledné "cvočky".
Nejsem v těchto věcech moc zručná, šikovnější si to udělá krásnější nebo použijete třeba k oblepení nějakou látku.
Plánek NIKI posílám, dobrou
Ahojky holky:-)
Niki dekorace je opravdu nádherná!kdeže v Praze jsi to sehnala? a pejsánek ještě hezčí! :-D to já si na tom svym minule zkoušela dělat mašle :-D vždycky když zuačnu něco dělat tak si mi do toho lehne a je spokojenej:-):-)
michaellla: Jo tak to je přesný... Náš hafan je vždycky tam, kde ho nejmíň potřebuješ. Takže když balíš dárky, nutně si musí lehnout těsně před tebe, ještě na balící papír a bere do huby mašle. Včera mi pořád strkal čumák do výzdoby a když ani to paničky pozornost nezaujalo, uraženě se svalil pod stůl a chrněl :)
Zkoušela si na svém mašle? Ten náš jde po všem - u někoho jsem tu viděla krásnou fotku psa s kravatou, ale tu by ten náš asi sežral. Takže někde seženu jen motýlka :)))
Svícínky a podobné blbosti jako svíčky atd. jsou z IKEA (díky bohu za tenhle obchod, jinak by mě výzdoba zruinovala) a část je ze Svatebních doplňků (vedle SS Adina) - ale ty cerepetičky seženeš přes net všude. Většinou mají obdobný sortiment, ale jak jsem zjistila, ceny se můžou diametrálně lišit, takže to chce vybírat. Já jsem jela pro to základní osobně a udělala jsem dobře - jak jsem zjistila, není zlatá jako zlatá :))) Jak jsem na netu zjistila, tak kamenná prodejna s cetkama je i v Háji u Duchcova a v Mostě.