19.09.2009 bude určitě jedno z nejžádanějších datumů roku 2009...
Máte toto datum vybrané na Váš velký den "D" ?
Pojďme si společně zkrátit chvíle čekaní na "naše" datum, pojďme se společně připravovat, i nformovat, co už máme, co nás čeká, ...
Já vím, asi si řeknete,že je to ještě za dlouho, ale ... myslím,že to uteče jako voda :-D
tak sem byla dneska podepsat pracovni smlouvu a docela me pobavilo ze ji mam od 15.10.2009 do 31.12.2009 s 3 mesicni zkusebni dobou, no nejak jim to nevychazi :-)..
je to prace v uzivatelske podpore, asi mi pak prodlouzi smlouvu na dalsi rok tak asi chtely aby to bylo jako na celej rok a ne aby to bylo od pulky rijna..ale reseni je to fakt divny..
holky já se furt plácám v tý praštěný škole, pokud nemusim, tak utíkám domů, ale stejně nějak nestíhám skoro nic... stěhování jsme o měsíc posunuli, protože ani to se nestíhá... včera jsme byli kupovat zásuvky a vypínače, abychom tam dali světla a třeba si už v tomhle mohli něčím přitopit, páč tam ani topení nemáme... no soused dělá prodejce s topením, tak nám slíbil, že nám s tím pomůže, uvidíme, zatím mi přijde, že pokud potřebovali kamarádi s něčím kolem bydlení pomoct, tak jsme jim byli dobrý a když teď potřebujeme, aby někdo pomohl nám, tak nikdo nemá čas, všichni maj rodinu a nebo milion jiný práce...
pet - jo to my povídej, já taky nic nestíhám až dneska sem konečně zařídila index ve škole a přístup do Orionu na net a to byl zápis 19.9. :-D naštěstí sem dnes zařídila i pojištovnu a chybí mi už jen banka a pak si pro všechno znova dojít :-)
taky mi přijde že to nebere konce. Dneska jsem byla v pojišťovně, zítra jedu do školy. Banku jsme rozhodli, že asi jenom převedem peníze a já to rovnou zruším.
brumdi: no tak to ve škole index ještě přepsanej nemám ani ten elektronickej... ty baby na studijnim u nás jsou úplně tupý... jediný potřebovaly důležitě oddací list... :-D jinak všude stačila ustřižená občanka :-D
tkani: nojo, je to mazec, ale tak zas je to jednou za život, mamka si ze mně už dělá srandu, že až dostanu rozum, tak se nam doma všem ulevi, ale pak mi zase řekne, že ona asi nebyla lepší, jen už si to po těch letech jakože teda nepamatuje :-D
asi zítra půjdem konečně podat žádosti na nové OP, protože se tam nějak pořád nemůžem dostat :-D včera už jsem si změnila i to trvalé bydliště k manžílkovi, tak už můžu běžet s žádostí :-)
pet - tak já dnes zjistila, že už mám skoro všechno, ted´jen počkat až to příde - Jirka už tu má liebesbrief od úřadu, že má občanku hotovou; v bance mi řekli, že mám přijít až s novou občankou a jinak se vše vyřizuje :-D
všude jim stačila ustřižená občanka + ten papír k tomu, jen na pojišt´ovně chtěli oddací list a novej rodnej list Jiříka
p.s. - dnes jsem znovu koukala na naše video - pouštěla jsem ho tatínkovi a příde mi to nesklutečný, tak rychle to uteklo - mám pocit jako by to ani nebyla pravda :-D
Ahojky paničky :-) , po kratší odmlce jsem zde. Také se vás všichni ptají "jak je v manželsvtí??" Mě se pořád někdo ptá a protože je vše stejné, tak se chci zetpat vás, nastala u vás nějaká změna???
A jak jste to vyhráli s příbuzenstvem??? Nabídli vám tchýně s tchánem, že jim třeba můžete tykat??
Ahojky:tak mě se také všichni ptají a jak píšeš,žádná uměna...
Co se týká tykání,tak manžel mým rodičům už asi rok tyká,tedy mamině kratší dobu a já jsem to už asi před rokem odmítla.Říkám jim mamko a taťko,ale vykám.Zdá se mi to hezčí a i to tak cítím.
brumdinka:mě tu změnu nechtějí udělat na žádné bance a také na VZP.U soukromé pojišťovny to šlo bez problémů (Česká poj.).
Taky ještě nemám vyběhanej katastr,tam to také nešlo :-(
Ahojky, tak už jsem i ve škole vedená pod novým jménem... stačila jim jen občanka. A mám první tvrdou kartičku s novým jménem (ISIC). Taky jsme včera vyřídili můj přístup k manžově účtu, takže už jen přeposlat penízky a zrušit můj.
Včera bráška dovezl video... tak jsem to obrečela podruhý. Zastihnul kupodivu i všechny humorný detaily (chtěla jsem utýct manželovi bez polibku, málem jsem se natáhla při focení a dokonce se mi zapíchla bota mezi kameny - to bylo nejkouzelnější, když mi drahoušek vyhrnoval sukně a povídal že se mám obout).
Otázka "jak je v manželství" mi začíná lízt na nervy.
A tchánovce naštěstí nic takovýho nenapadlo - nestojím o to.
jíťo: v klidu, žádná změna není jen u nás se to nějak sešlo a od tý doby co jsme se vzali je manžel do noci v práci, je podnikatel a prostě dokud to neudělá tak nejde domů, takže už po druhé tento týden přijel domů po půl noci, jen si z toho před kamarády dělám legraci, že co jsme se vzali, jsem panička v domácnosti a věčně po večerech sama doma :-D co se týká tykání tak naši Pavlovi tykání nabídli už na svatbě a on už si na to i docela zvykl, takže docela fajn, ale jaksi moje tchýně s tchánem se nějak nemají k ničemu a to se tam máme stěhovat, tak jsem zvědavá :-) nevím, já jsem od nás zvyklá, že si naši s rodiči tykali i s tchýněma, tak mi to přijde takový normální... přece jen jsme jedna rodina... ale každý to má jinak, že... :-)
tkani: teď jsem koukala, že já už to mám ve škole taky změněný, pozdě ale přece, když už jsme se do všech předmětů zapsali sami...
barbu: já mám taky VZP a udělala mi to paní na základě ustřižené občanky a papírků. Koukám, že v tom mají pěkný bordel.
Na katastr se mi vůbec nechce - už jsme tam měli problémy, když jsme se nahlašovali k našim na trvalý bydliště :-(
Petu, my bydlíme u mých rodičů a manžel mým rodičům taky vyká.
Ahoj holky, tak jak? Mně teda tuhle otázku nikdo nepoložil a v práci mi říkají skoro všichni slečno :-D - to mám trochu naopak předtim sem byla pořád paní a ted´jsem slečna. Včera se dokonce paní ředitelka divila, že sem se nedávno vdala a dokonce mám 5 ti letý dítě - vypadlo z ní, že na to nevypadám :-D - já nevypadám na víc věcí :-D
Jinak u nás pořád stejný, úplně super to bylo do tejdne po svatbě, pak jsme se chvíli nemohli cejtit :-D a ted´je zas všechno O.K.
babu: mně to udělali na VZP v pohodě, pán chtěl jen oddací list a rodnej list malýho (předělávám kartičku jak sobě, tak jemu) a v bance mi řekli at´přídu až s novou občankou :-) ve škole jim taky stačil jen OP s tim papírem
jo jinak konečně mám i nový jméno na píchačkách v práci :-D
tkani: nevim no... jak jsem psala, pro mě je to normální, protože i mí rodiče svým tchýním a tchánům taky tykali... tak mi to přijde fakt normální... ale chápu, že někdo to cítí jinak...
Ahoj holky, tak já už mám první "doklad" s novým jménem. Včera mi přišla kartička z pojišťovny. A celkem to vypadá hezky, to moje nové jméno :-)
petu: úplně s tebou cítím, před svatbou jsme zařizovali kopici věcí a tak nějak jsme spolu byli, ale po svatbě je to pravý opak. Manžel chodí od rána do práce, odpoledne po práci ještě pracuje doma, má autodílnu. Takže jak vše dohání, tak se pomalu nevidíme. Přijede večer, to já už skoro spím, no a upřímně, takhle jsem si to nepředstavovala :-|
Včera jsem potkala kamarádku a to hned bylo. Moje první oblíbená otázka: tak jak je v manželství???? A hned druhá otázka: A co děti, kdy budou??? TAk jsem jí vysvětlila, proč se s kamarádkou smějeme, když se mi na to zeptala.
Jinak my protějším rodičům vykámen Tykání jsem nabídkou manželovo rodičů nedostala a ani nevím, jestli bych to přijala. Dělalo by mi to asi velké problémy. Až budou děti, tak jim říkat babi, dědo, to půjde samo, ale teď si to nedovedu představit. Oslovovat je jménem, no nevím: Možná jak psala barbucha, říkat mami, tati, ale vykat. Ale tak to tu ještě nenastalo, tak to neřeším.
Včera jsem vyzvedla fotky, co jsme nechávali vyvolat, koupila jsem krásné svatební album, tak budu mít večer o zábavu postaráno.
jíťo: mě zas všichni bombardují otázkou a to jste museli... takže taky fajn :-D nějak je ten trend dneska jinej a my, co se berem jen tak protože chceme z lásky, tak jsme "divný" chápete :-)
jinak já měla první doklad s novým jménem asi tři čtyři dny po svatbě, kartičku pojišťovny mi na ZPMV dali hned a taky stačila ustřižená občanka s lístečkem :-D
petu: a už sis zvykla při představování a podepisování??? Já vzhledem k tomu, že se v práci podepisuji a představuji denně Xkrtá, tak žádná sláva. Pořád si připadám, jak kdybych si na něco hrála nebo nevím jak to popsat. Už chápu tu jednu z nás, omlouvám se, že si to nepamatuji, která váhala, jestli si nechat své příjmení. Netušila jsem, že mi to bude dělat problémy.
Kolik je u vás sněhu?? Tydy akorát poletuje, ale hned taje.
petu... jo jo mě taky každej podezíral, že jsem těhotná... dyž už tak dva měsíce před svatbou, tak jsem říkala, že bych musela být slonice, když to na mě ještě není vidět a plánujeme už skoro půl roku :-D
¨Dokonce nám jedni příbuzní řekli, jestli si myslíme, že je svatba ještě moderní :-D
Někdy prostě zůstává rozum stát.
My tu sníh nemáme vůbec. Padal akorát chvilku ve středu.
jito... otázka sice nebyla na mě, ale jméno už jsem tak nějak vzala za své. Už ani nemusím přemýšlet, když se představuju nebo podepisuju. Ale přesně jak píšeš, jsem si připadala asi prvních 14 dní. Asi jako když jsme ve školce si s kamarádkou říkaly jmény našich "miláčků" :-)
Tkanicka: to je úplně jedno, hlavně že jsi odpověděla :-) No, musím si začít zvykat. Odpoledne budu péct hnětinky, tak než se upečou si vezmu papír a budu za domácí úkol zkoušet podpis. Já třeba podepisuji dodáky, dva podpisy dám v pohodě, v nitru si říkám, jaká jsem šikula a poslední podpis se mi zablokuje a místo abych najízděla na "T", tak napíšu"U"
no tak ty to máš asi víc zažitý, já se tak často v životě nepodepisovala. Ale myslím, že dyž máš takovou frekvenci, tak se to brzo naučíš.
Co jsou to hnětinky, to zní moc hezky :-)
Jejda mladé paní tady je někaký klid!?
Tak co kdy budou na plánu děti? Pokud už nejsou na sestě po svtební noci?
Jíťo to je tvoje parketa zadávání diskusních otázek ne? :-)
tkani: jéééé, já se strašně směju, ale ne tobě, to si nemysli, Ty neznáš hnětinky??? Držíte osvícení??? To se u nás peče na posvícení, jsou to takové malé buchtičky, jako mini bábovky, nebo jak to vysvětlit. Pak se zdobí polevou čoko nebo citronovou a pak se to jí, jsou hodněěěě jedlé, mňam :-)
Holky, nenechte mě v tom, u koho se ještě pečou hnětinky?? A v neděli bude husa k obědu, tu my doma neděláme, jedeme k manžovo rodičům.
Blani: mám toho v práci teď nějak hodně, víš??
jito, to my nevedeme, jsem z města a ještě ze severu, tady se ty tradice moc nedrží :-)
blani... deti ještě musí chvíli počkat na houbách. Chtěli bysme tak za rok, až budu moc normálně jíst, abych to chuďátko nešidila.
tkani: jasně, jinej kraj, jinej mrav. Ale tady u nás na jihu bych řekla, že se celkem posvícení drží a taky masopust, to už ale znáš, ne??
blani: děkuji za tvou otázku, mimčo je snad v plánu příští rok, to jsou naše plány nebo upřímně spíš moje, ale abych řekla pravdu, když vidím ty děcka kolem mě, jak se rodí stejně starým holkám, tak to se mnou dělá divy. Ale on ten rok uteče jako voda
no, ale tady se to taky nevede a co vím tak ani po vsích okolo moc ne. To posvícení myslím ještě drží a drží se poutě, to jsem jezdila s kamarádkou k její babičce... to byly dobroty ;-)