www.kalisek.cz, www.menstruacnikalisek.cz, případně poradí google.
Vím o několika málo holkách, které to používají a jsou nadšené (třeba se objeví i tady). Jaký je váš názor? :-)
jancee - já štopku uštřihla hned poprvé po zavedení, prostě překážela, tak jela :-D od tý doby naprostá spokojenost - já na něj zapomínám, takže si pomalu musim psát abych na něj nezapoměla, že je třeba ho taky vylít :-D mužskej je taky spokojenej, jelikož v koši nesmrdí vložky ani tampony, navíc dost ušetříme a ještě mám i menší šinění na konci, takže chci dřív sex - takže sme spokojený oba ;-) :-D
Holky, poradte, sla bych do kalisku, ale uz za mene nez rok chceme otehotnet a tak nevim jestli mam kupovat ten mansi, nebo rovnou ten pro holky po porodu? je tu nekdo kdo poradi? dik
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda nevíte některá, jestli náhodou neexistuje něco, čím bych si mohla vyčistit ty dírky u kalíšku?? Občas by to bylo potřeba, jehla sice není špatná, ale ani dobrá, nechtěla bych si kalíšek zničit. Nevite, není něco takového malého tenkého na čištění? :-)
Možná ten kdo to vymyslel měl vymyslet i něco takového :-)... protože pak už neplatí to, že se tam nezadržují žádné bakterie, když to není pořádně vyčištěné.
Děkuju moc za odpověď nebo za rady, jak to děláte vy. Díky moc!!
Na dírky používám lehce obalenou jehlu (ten tupý konec) vatičkou a vsunu, chytím tu vatičku ze špičky jehly a ona se sesune a tahám kousek ten kousek vaty tam a zpátky. A teď jak tu píše ikarkulka o kartáčku - co na to vyhradit ten úzký mezizubní kartáček?? ;-)
Ahoj,tak uz patrim mezi novacky s kaliskem ale chtela jsem se zeptat..docela bojuji se zavedenim,vyjmusi jde dobre ale zavest to tak aby se to pak i rozevrelo hruza musim i na 4x zkouset.
Zacala jsem si ho brat do bazenu a je vyborny ale zavest to hruza des.
Jeste jsem se chtela zeptat jak je to s pouzivanim kalisku pri tehotenstvi myslim kdyz chci chodit plavat?!
finfrlle - když si ho zavedeš složenej a pak ho objedeš prstem tak se pekně rozvine nemělo by to být nějak složitý :) jinak s tím těhotenstvím a plaváním nevím...
finfrle: trva nekolik cyklu, nez si to zavadeni "natrenujes" a pak uz je to za vterinku. Muzes taky vyzkouset jiny skladani. Ja skladam napr. tak, ze polovinu jakoby prehnu dovnitr a pak zmacknu po stranach. Vytvori se takovy "zobacek" a tim to zavadim. (je to srozumnitelne? :-N )
S tehotenstvim taky netusim.
finfrle : ano, jen polovinu prhnu dovnitr a pak to jeste zmacknu. Myslim, ze to tam bylo nakresleny ... =-). To spineni si spis myslim, ze bude ta tekutina, co se udrzela na posevni stene, nemyslim si, ze by to melo protekat ... (teda - dle meho laickeho odhadu :-D )
no ja bohuzel navod neobdrzela nejak zapomneli hm ale na to prijdu jen ten trenink.
Musim rici,ze dnes jsem ho vyzkousela poprve v bazenu a byla jsem nadsena protoze normalne pri plavani ta voda natece vsude ale diky kalisku nikde :-)
tak já minule dvě nehody, asi se neotevřel úplně a tak mi dost uteklo ven :-( a tak se na to ted bojím spoléhat.
Mám problém s vyndáváním. Pak už jsem nervní, "poškrábaná" a dát to tam znova je děs :-(
pak už pomalu nepoznám, zda je kalich otevřený nebo ne...... nějak mi to nejde..
hellunka: :-| tak to je blbe, kdyz se nemuzes spolehnout. Ja se ujistuju tim, ze zatahnu za stopku, jako bych ho chtela vyndat, nez ucitim, ze je to napevno a pak to zastrcm zpet... Taky treba zkus jiny sklad, a nez to "vymakas", tak radeji nos jeste slipovou vl. Je fakt, ze ze zacatku jsem z toho byla taky dost bolava, ale uz jsem to vychytala ;-)
Je fakt,ze to ma prednost v tom,ze to v sobe necitis a nic te neotravuje.Jen se to chce naucit zavest a vyjmout,proto jsem to zacala zkouset nanecisto nez abych cekala na menzes.Treba dnes zavedeni byl horor ale v bazene nepronikla ani kapka vody dovnitr a vyjmuti taky neni nejhorsi.Nebojte to zvladneme a naucime se ;-)
já jsem si stopku co? ustříhla......
mě to vadilo...
jenže - když nemám delší nehty, nemůžu to vůbec chytit... omlouvám se že to napíšu tak jako to napíšu, ale minule jsem tam měla málem celou ruku a 5 minut jsem to nemohla vyndat, nepomohlo ani zatlačení. A to jsem ještě byla nervozní mimo domov, a v koupelně bez klíče...sice tam stál manžel a hlídal, ale i tak...stres, a už jsem vzteky šílela...
hellunka - možná proto že u toho tak stresuješ pak máš problémy nemůže to být tím? já to občas po noci taky "lovím" ale holt 4x nebo kolikrát zaltačím a on sjede a je to..prostě žádnej stres :-) jo mimochodem tu šťopku sem taky ustřihla vadila mě hrozně