Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

Zobraz úvodní příspěvek
Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Priateľ by veľmi chcel Moniku, po maminke :D ale mne sa páči Viktorka. Chlapčeka by sme chceli Jojka alebo Daniela, tak uvidíme ;-)
Odpovědět
Tak ja už jedno dieťatko mám a v červnu bude mať 2 roky. Nejak som to stihla ešte pred svatbou :-D Čo sa týka jej mena neľutujem že ho má, páči sa mi. Volá sa Lilian Sarah + přímení :-) Ako tá modelka to meno je po nej lebo keď som ho prvý krát počula hneď sa mi zapáčilo a vravela som si že keď raz budem mať dieťa a bude to holčička tak jej dám toto meno.. Ja nemám nič protí iným menám tradičným ani nikoho nekritizujem za meno ktoré dal alebo planuje dať svojmu dieťatku, je to každého vec. Ak si niekto myslí že je až príliš dlhé tak pre zrovnanie ja mám 18písmen vo svojom celom mene a Lilka má 19 takže to není moc. Proste to meno k nej patrí a nikdy by som jej nadala iné... A keď bude druhé tak to bude Sofia Nella alebo Laura :-)
Odpovědět
@bluecate Zoe = super ;-)
Odpovědět
@jaruska63 Lilian Sarah je krásné ;-)
Odpovědět
ahojte kocky, na zaciatok mala kuriozita, dievcatko menom Trinity Jasmina, nekecam, rodicia asi najskor pozerali Matrix a potom nejaku telenovelu :-) p.s. nie je to romka mne sa pacia tradicne slovenske mena, ked to bude chlapec tak Juraj alebo Matej, moj nastavajuci chcel Vratka, co som mu vyvratila:)) a dievcenske to sa este uvidi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mne sa strasne paci meno Elizabeth :D a to nie je moc tradicne meno no podla mna krasne. Moja dcerka sa tak urcite bude volat :D
Odpovědět
Profilova fotka
@majuska18 tak Trinity Jasmina tak to v originalitě jen tak něco nepřekoná :-) třeba budou mít ještě chlapečka co se bude jmenovat Neo :-)) a jmeno Vratka je zdrobnělina nebo jmeno? sem ho ještě neslyšela :-)
Odpovědět
Top 200 dievčenských jmen v Česku za rok 2010-2011: 1. Tereza - "pocházející z Thery nebo Therasie" 2. Eliška - "zaslíbená Bohu" 3. Anna - "milostplná, líbezná" 4. Adéla - "Ušlechtilá bytost" 5. Karolína - "Svobodný muž" 6. Natalie - "narozená v den Kristova narození" 7. Kateřina - "čistá, cudná, mravná" 8. Kristýna - "Křesťanka" 9. Lucie - "světlá, zářící" 10. Barbora - "Barbarka" 11. Veronika - "Nositelka vítězství" 12. Nela 13. Nikola - "Vítěz nad lidem" 14. Klára - "světlá, jasná, slavná" 15. Aneta - "milostiplná, líbezná" 16. Michaela - "kdo je jako Bůh, podobný Bohu?" 17. Viktorie - "vítězství" 18. Marie = "milovaná bohem", "moře hořkosti" = "Paní" = "Kapka moře" = "Odkazovatelka" 19. Zuzana - "Lilie" 20. Sára - "Kněžna" 21.Markéta – „Perla“ 22. Julie – „božská“ 23. Ema – „“veselá, všeobsáhlá“ ; „pečovatelka“ 24. Anežka – „čistá, neposkvrněná, ctnostná“ 25. Denisa – „zasvěcená bohu vína Dionysovi“ 26. Sofie – „moudrost“ 27. Jana – „milostivý dar boží“ 28. Laura – „vavřín“ 29. Simona – „naslouchající“ 30. Andrea – „mužná, statná“ 32. Daniela – „bůh je můj soudce“ 33. Amálie – „pracovitá“ 34. Hana – „blažená, šťastná“ ; „květina“ 35. Vendula – „více slavná“ 36. Petra – „skálopevná“ 37. Monika – „osamělá, jediná“; „bohyně“; „rádkyně“ 38. Gabriela – „bůh je moje síla“ 39. Alžběta – „Zaslíbená Bohu“ 40. Eva – „živá“ 42. Sabina – „Sabiňanka“ ; přeneseně „lidé svoji“ 43. Lenka 44. Linda – „krásná“ [španělština] ; „mírná, jemná“ "Lípa", „zmije“ [staroněmecky] 45. Magdaléna – „pocházející z Magdaly“ 46. Alena 47. Adriana – „Muž z italského města Hadrie“ 48. Martina – zasvěcená římskému bohu války Martovi“ 49. Vanessa 50. Dominika – „den Páně“ 53. Šárka 54. Rozálie – „růže“ 55. Bára – „růže“ [v japonštině] 56. Johana – „milostivý dar boží“ 57. Pavlína – „skromná, nepatrná“ 58. Agáta – „dobrá, laskavá“ 59. Ester – „hvězda“ 60. Kamila – „dokonalá“ 61. Helena – „světlo, pochodeň“ 62. Štěpánka – „věncem ověnčená“ 63. Elen – „světo, pochodeň“ 64. Valerie – „zdravá“ 66. Valentýna – „zdravým kýpící“ 67. Magdalena 68. Ella 69. Pavla 70. Alexandra – „Obránce mužů“ 71. Nella 73. Alice – „Ušlechtilá bytost“ 74. Leona – „lvice“ 75. Beáta – „blažená, šťastná“ 76. Liliana – „lilie“ 78. Mariana 79. Diana – „božská“ = římská bohyně lovu a měsíce 80. Claudie – „kulhavá, chromá“ 81. Jolana – „dobrá dívka“ 82. Justýna – „spravedlivá“ 83. Sandra – „Obránce mužů“ 85. Nina = "Pěkné oči" [Hindština] = "Matka" [svahilsky] = "mocná, vynikající" [indianské jazyky] = "kamarádská" [arabsky] = "Květina" [Starořecky] 86. Anna Marie 87. Patricie – „patricijská, urozená, šlechtická“ [latinský pater – „mající otce“] 88. Silvie – „pocházející z lesa“ 89. Stela – „hvězda“ 92. Ivana – „dar boží“ 93. Leontýna – „lvovská“ 95. Dorota – „dar boží“ 99. Jitka – „Židovka“ 100. Soňa – „zlatá“ [v Sanskrtu] 101. Vanda – „Polabská Slovanka“ 102. Iveta – „válečnice ozbrojená tisovým lukem“ 103. Antonie – „přední, čelní, vynikající“ 104. Josefína – „on (Bůh) dal“ 105. Žaneta – „Bůh je milostivý“ 106. Sarah 107. Viola – „Fialka“ 108. Karin 110. Ela 112. Berenika – „Nositelka vítězství“ 113. Valentina 114. Karla 115. Izabela – „Zaslíbená Bohu“ 116. Marcela – „Malý Bojovník“ 118. Erika – „ctihodná vládkyně“ 119. Lada – „panna, dívka“ 120. Darina – „dar“ 121. Iva – „válečnice ozbrojená tisovým lukem“ 122. Romana – „Římanka“ 124. Ludmila – „lidu milá“ 126. Anita – "milostiplná, líbezná" 127. Edita – „bohatý, šťastný boj“ 129. Jessica – „Bůh uzří“ 131. Věra – „víra“ 134. Jasmína 136. Radka – „radost“ 137. Renata – „znovuzrozená“ 138. Adina – „smyslná, citlivá, rozkošná“ 139. Mia 140. Rozárie – „růže“ 141. Anastázie – „zmrtvýchvstání“ 143. Lea – „gazela, antilopa“ ; „divoká kráva“ 144. Žofie 146. Matylda – „Mocná Bojovnice“ 147. Olga – „spásu přinášející“ 148. Tamara – „palma“ ; „koření“ ; „lotus“ 149. Emily 150. Marika – „milovaná bohem“ nebo „květina jasmína“ 152. Rebeka – „spojení“ ; „dobře živená“ ; „jalovice“ ; „okouzlující“ 153. Tina 155. Jaroslava – „slavící jaro“ 156. Amelie - "horlivá, soupeřící" 157. Miriam - "milovaná bohem", "moře hořkosti" 158. Zdeňka – „zde slavná“ 160. Irena – „mírumilovná“ 161. Miroslava – „slavná milostí“ 162. Apolena – „zasvěcená řeckému bohu Apollonovi“ 163. Ilona – „světlo, pochodeň“ 164. Marta – „hospodyně, paní“ 165. Anděla – „posel boží“ 166. Hedvika – „vítězící v boji“ 167. Charlotte - "Svobodný muž" 169. Taťána – „náležející do starořímského rodu Tatiů“ nebo „ustanovovat, rozdělovat“ 170. Dagmar – „Denní Úsvit“ 171. Františka – „Francouzka“ 172. Katrin 173. Marianna 176. Blanka – „bílá“ 178. Rosalie 181. Jindřiška – „vládkyně domu“ 182. Jiřina – „zemědělec, rolník“ 184. Noemi – „radost, půvab, slast“ 185. Samantha - "kvítek Sam" nebo "Samina květina" 186. Dana – „soudce“ 187. Elisabeth 189. Dita 190. Marie Anna 191. Melanie – „tmavá, černá“ 192. Vivien – „plná života“ 193. Zoe – „živá“ 194. Jenifer – „Bílý fantom“ 196. Libuše – „milovaná“ ; „láska“ 199. Darja – „Dobrodějka“ 200. Dora 201. Melissa - "včelka" 203. Tatiana 204. Zlata 205. Růžena 206. Berta – „zářivá, šťastná“ 207. Claudie 208. Gita – „moje píseň“ 209. Lilien 214. Nora 215. Anika – „půvabná, milostiplná“ 216. Běla – „bílá, čistá“ 218. Emilie - "horlivá, soupeřící 220. Milada – „mladá“ 221. Rozárka 222. Božená – „blahoslavená“ 223. Jarmila – „milující bujnost“ 224. Maria 225. Miluše – „milovaná“ 227. Ráchel – „Ovečka“ 228. Stefanie – „věncem korunovaná“ ; „vítězka“ 229. Vendulka 230. Isabel 231. Lara – „líbezná“ 232. Michelle 234. Táňa 235. Zita 236. Lilian 237. Luisa – „Slavná Bojovnice“ 238. Maya - "iluze, sny" [Sanskrt] ; "milovaná Amunem" [egyptsky] ; "voda, pramen" [hebrejsky] 239. Sylva 240. Vlasta 241. Anna Maria 242. Evelina - "zářící ,krásná" 243. Judita – Židovka 244. Nikita – „vítězství 245. Stanislava - „upevni slávu“ 246. Světlana 249. Viktorie Anna 248. Zora - „Jitřenka“ => slovanská bohyně ranního úsvitu 250. Angelika – „andělská“ 251. Angelina – „Posel boží“ 252. Elisa 256. Naděžda – „Naděje“ 257. Nataša 258. Sofie Anna 259. Thea – „bohyně“ 263. Bibiana – „zdravým kýpící“ 265. Doubravka – „pocházející z lesa“ 266. Ingrid – „jezdkyně boha Inga“ 269. Květa 271. Milena – „milovaná“ 274. Sabrina – původní velšský název řeky Severn. Podle keltské mytologie se prý tak jmenovala nymfa, která se tam utopila. 275. Vilma – „ochranou je moje vůle“ 276. Amy – „milovaná“ 278. Bohdana – „bohem daná“ 286. Timea – „dobrá duše“, „radost“ 287. Abigail – „otcova radost“ , „pramen radosti“ 289. Agnes – „čistá, neposkvrněná“ 293. Anna Sofie 295. Babeta 296. Daria – „Dobrodějka“ 297. Eliana – „můj pán je bůh“ 298. Gréta 300. Hermína – „válečnice“ 301. Ida – „tis“ 304. Katarína 305. Kiara – „černý“, přeneseně „malý, tmavý jedinec“ 307. Madlen 310. Nika – „řecká bohyně vítězství“ 314. Vladimíra – „vládkyně míru“ 315. Ada 321. Beatrice – „přinášející štěstí“ 328. Juliana – „božská“ 329. Kyra – „paní domu“ 330. Layla – „černá, tmavá“ 332. Lola 333. Marina – „námořnice, plavkyně“ 334. Miloslava 336. Mína = = "nebe" ; "ryba" ; "jih" 341. Saša 344. Violeta 345. Zina – „božská“ 347. Alisa 348. Amanda – „milovaná“ 352. Anujin 254. Cecilie – „krátkozraká, slepá“ 358. Francesca – „Francouzka“ 359. Hannah – „milostiplná, líbezná“ 362. Ina 363. Inka 364. Ivona – „válečnice ozbrojená tisovým lukem“ 369. Kim – „zlatá“ 374. Liana 375- Lydie – „pocházející z Lydie“ [Malá Asia] 378. Naomi 383. Tara – „Hvězda“ 387. Theodora – „dar boží“ 391. Zoja 392. Aisha – „živá“ 393. Alina 396. Amina – „pravdivá, mírumilovná“ 397. Anabel 402. Arleta 404. Bianca – „bílá“ 405. Carmen – „píseň ,zpěv“ 408. Eleonora 412. Eunika – „šťastné vítězství“ 430. Lorena 438. Marlene 444. Pamela 447. Polina 448. Regina – „královna“ 150. Ruth – „kamarádka“ 451. Salma 452. Sharon 455. Venuše – „láska“ = římská bohyně lásky a krásy 457. Zara – „květina“ 459. Zdislava – „zde slavná“ 473. Brigid – „mocná, silná“ 474. Danica – „Ranní Úsvit“ 475. Debora – „včela“ 481. Elsa
Odpovědět
Asi si toto téma odeberu z oblíbených, to už je fakt moc těch snad 300 řádků od @samantha_carter, je to fakt strašný, místo čtení jen rolovat myší, pochybuju, že ty její sáhodlouhý litanie někdo vůbec čte, no holka evidentně nemá do čeho píchnout...
Odpovědět
@gejbinka Vratko je zdrobnenina od Vratislav, jedineho koho poznam s tymto menom je spevak skupiny Ine Kafe,coz sa moja polovicka asi inspirovala, lebo je to jedna z jeho oblubenych skupin :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majuska18 jsem si řikala, že je to nějaká zdrobnělina, ale pěkná :-) já znala jednoho, tomu říkali Vráťa :-))
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Profilova fotka
Nina, Diana :) snad, ked sa vsetko dobre podari,,,,
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, stihli jsme mít chlapečka před svatbou, jsou mu 3 roky, a má nádherné jméno Sebastian :-), holčička by měla mít (kterou snad budeme ještě mít) jméno Sabina :-) :-)
Odpovědět
Tak my máme Lukáška a teď je na cestě další mimi. jméno ještě vybrané nemáme, ale pro holku se mi líbí Viktorie, Ester a pro kluka Ondřej, Daniel, Štěpán. No bude to ještě dilema. u Lukáška jsme taky dlouho vybírali.
Odpovědět
@kkjanicka A co takhle Sabrina? ;-)
Odpovědět
Pokud někdy nějaké děti budu mít, tak bych jim chtěla dát jména, která nemá každé druhé dítě, ale zas žádnou šílenost, kvůli které by bylo centrem pozornosti. Pro holku se mi líbí jméno Marika, Naděžda, Alžběta, Markéta, Emilie nebo Štěpánka, pro kluka Filip nebo Šimon.
Odpovědět
Profilova fotka
Moj buduci manzel stale chce, aby sa raz nas syn volal Emerám...ked som mu povedala ze mu take meno asi nedam tak odvtedy tvrdi, ze on mu aj tak bude hovorit Emeram, alebo si adoptuje chlapca a premenuje ho na toto meno. Nerozumiem, preco je tymto menom taky posadnuty. Keby to bolo dievcatko, tak este by som bola ochotna suhlasit s menom Ema ako kompromis...
Odpovědět
Profilova fotka
@samantha_carter děkuji, ale my bychom chtěli něco bez r, tak to bude Sabina :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkjanicka Ahoj, my jsme zase stihli mít holčičku-Kateřinu. Jsou jí dva roky. A přáli by jsme si po svatbě ještě chlapečka :-D . Ale co se týče jména, tak to bude boj, protože nám do toho každej kecá. Líbí se nám Richard nebo Ondřej ...a nebo to taky může být Verunka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@samantha_carter Já i dcera jsme v top ten :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám Jakuba a Barunku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@utinkaaa To je krásný :-).. taky bychom po rádi po svatbě ještě jednoho lumpa, tedy spíš Lumpici, ale když bude Lump, tak budeme taky moc rádi.. A to bude taky boj.. Sice nám do toho nikdo nekecá, ale to nejlepší jméno jsme už vyčerpali :-) :-) a dva mít doma nemůžeme :-) :-).. Tak uvidíme, jak nám příroda nadělí .-).. ale v každém případě se moc těším :-)
Odpovědět
@lamiaaa A pro chlapečka ještě Nikolu ;-)
Odpovědět
@samantha_carter: to se mi moc nelíbí, ani pro holčičku. Je zvláštní, že k holčičkám mě napadá mnohem víc jmen, která by se mi líbila, než ke klukům. Líbí se mi přítelovo jméno, ale obecně mi jde proti srsti pojmenovávat děti podle rodičů.
Odpovědět
@lamiaaa tak to by ses pobavila u nás, moje sestra se jmenuje podle mamky a bratr podle táty... jenom já jsem dostala jiný jméno, zaplaťpánbůh... a to mi mamka řekla, že by bylo hezký, kdyby se jednou moje dcera taky jmenovala po ní... ale to by mě už asi trefilo mít mámu, sestru i dceru se stejným jménem :D
Odpovědět
Profilova fotka
@kkjanicka Ahoj, moc se mi jméno Sebastián líbí! Je to zatím můj favorit. Můžu se zeptat, jak mu říkáte zdrobněle? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@martidvorak určitě, těší mě, že se ti líbí. My tedy nemáme Sebastiána, ale Sebastiana - jen krátce, moc se nám to á nelíbilo. Říkáme mu Sebík, Sebíček, Sebča, Seboušek. Sebísek .. Seboune, když zlobí a to moc často neříkám, musí opravdu moc zlobit... Většinou je to Sebík, Sebča :-)..dá se vymyslet opravdu hooodně moc zdrobnělin.. Tchýně měla tedy "geniální" nápad říkat mu "bastíku" - fakt se mi to nelíbilo a ani se to u ní neujalo :-)
Odpovědět
@pomme presne:Oliver a Sandra, tie mam aj ja momentalne vybrane, paci sa mi aj Patrik ,Livia, Simona, no a veeeelmi Heidi, ale k nasemu priezvisku by to moc neslo.
Odpovědět
@ji2llka Rozárka, to je krásne!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?