Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Tak ja už jedno dieťatko mám a v červnu bude mať 2 roky. Nejak som to stihla ešte pred svatbou :-D Čo sa týka jej mena neľutujem že ho má, páči sa mi. Volá sa Lilian Sarah + přímení :-) Ako tá modelka to meno je po nej lebo keď som ho prvý krát počula hneď sa mi zapáčilo a vravela som si že keď raz budem mať dieťa a bude to holčička tak jej dám toto meno.. Ja nemám nič protí iným menám tradičným ani nikoho nekritizujem za meno ktoré dal alebo planuje dať svojmu dieťatku, je to každého vec. Ak si niekto myslí že je až príliš dlhé tak pre zrovnanie ja mám 18písmen vo svojom celom mene a Lilka má 19 takže to není moc. Proste to meno k nej patrí a nikdy by som jej nadala iné... A keď bude druhé tak to bude Sofia Nella alebo Laura :-)
ahojte kocky, na zaciatok mala kuriozita, dievcatko menom Trinity Jasmina, nekecam, rodicia asi najskor pozerali Matrix a potom nejaku telenovelu :-) p.s. nie je to romka
mne sa pacia tradicne slovenske mena, ked to bude chlapec tak Juraj alebo Matej, moj nastavajuci chcel Vratka, co som mu vyvratila:)) a dievcenske to sa este uvidi :)
@majuska18 tak Trinity Jasmina tak to v originalitě jen tak něco nepřekoná :-) třeba budou mít ještě chlapečka co se bude jmenovat Neo :-)) a jmeno Vratka je zdrobnělina nebo jmeno? sem ho ještě neslyšela :-)
Asi si toto téma odeberu z oblíbených, to už je fakt moc těch snad 300 řádků od @samantha_carter, je to fakt strašný, místo čtení jen rolovat myší, pochybuju, že ty její sáhodlouhý litanie někdo vůbec čte, no holka evidentně nemá do čeho píchnout...
@gejbinka Vratko je zdrobnenina od Vratislav, jedineho koho poznam s tymto menom je spevak skupiny Ine Kafe,coz sa moja polovicka asi inspirovala, lebo je to jedna z jeho oblubenych skupin :-)
ahoj, stihli jsme mít chlapečka před svatbou, jsou mu 3 roky, a má nádherné jméno Sebastian :-), holčička by měla mít (kterou snad budeme ještě mít) jméno Sabina :-) :-)
Tak my máme Lukáška a teď je na cestě další mimi. jméno ještě vybrané nemáme, ale pro holku se mi líbí Viktorie, Ester a pro kluka Ondřej, Daniel, Štěpán. No bude to ještě dilema. u Lukáška jsme taky dlouho vybírali.
Pokud někdy nějaké děti budu mít, tak bych jim chtěla dát jména, která nemá každé druhé dítě, ale zas žádnou šílenost, kvůli které by bylo centrem pozornosti. Pro holku se mi líbí jméno Marika, Naděžda, Alžběta, Markéta, Emilie nebo Štěpánka, pro kluka Filip nebo Šimon.
Moj buduci manzel stale chce, aby sa raz nas syn volal Emerám...ked som mu povedala ze mu take meno asi nedam tak odvtedy tvrdi, ze on mu aj tak bude hovorit Emeram, alebo si adoptuje chlapca a premenuje ho na toto meno. Nerozumiem, preco je tymto menom taky posadnuty. Keby to bolo dievcatko, tak este by som bola ochotna suhlasit s menom Ema ako kompromis...
@kkjanicka Ahoj, my jsme zase stihli mít holčičku-Kateřinu. Jsou jí dva roky. A přáli by jsme si po svatbě ještě chlapečka :-D . Ale co se týče jména, tak to bude boj, protože nám do toho každej kecá. Líbí se nám Richard nebo Ondřej ...a nebo to taky může být Verunka ;-)
@utinkaaa To je krásný :-).. taky bychom po rádi po svatbě ještě jednoho lumpa, tedy spíš Lumpici, ale když bude Lump, tak budeme taky moc rádi.. A to bude taky boj.. Sice nám do toho nikdo nekecá, ale to nejlepší jméno jsme už vyčerpali :-) :-) a dva mít doma nemůžeme :-) :-).. Tak uvidíme, jak nám příroda nadělí .-).. ale v každém případě se moc těším :-)
@samantha_carter: to se mi moc nelíbí, ani pro holčičku. Je zvláštní, že k holčičkám mě napadá mnohem víc jmen, která by se mi líbila, než ke klukům. Líbí se mi přítelovo jméno, ale obecně mi jde proti srsti pojmenovávat děti podle rodičů.
@lamiaaa tak to by ses pobavila u nás, moje sestra se jmenuje podle mamky a bratr podle táty... jenom já jsem dostala jiný jméno, zaplaťpánbůh... a to mi mamka řekla, že by bylo hezký, kdyby se jednou moje dcera taky jmenovala po ní... ale to by mě už asi trefilo mít mámu, sestru i dceru se stejným jménem :D
@martidvorak určitě, těší mě, že se ti líbí. My tedy nemáme Sebastiána, ale Sebastiana - jen krátce, moc se nám to á nelíbilo. Říkáme mu Sebík, Sebíček, Sebča, Seboušek. Sebísek .. Seboune, když zlobí a to moc často neříkám, musí opravdu moc zlobit... Většinou je to Sebík, Sebča :-)..dá se vymyslet opravdu hooodně moc zdrobnělin.. Tchýně měla tedy "geniální" nápad říkat mu "bastíku" - fakt se mi to nelíbilo a ani se to u ní neujalo :-)
@pomme presne:Oliver a Sandra, tie mam aj ja momentalne vybrane, paci sa mi aj Patrik ,Livia, Simona,
no a veeeelmi Heidi, ale k nasemu priezvisku by to moc neslo.