Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
@gejbinka Jo tak mašinka Tomáš, to je taky evergreen, na to jsem úplně zapoměla..Za nás teda byly Pohádky o mašinkách, ale pak se rozjela Mašinka Tomáš..Ale máš pravdu, písničky jsou hodně nakažlivé, to si doma zpíváme i my a to už jsme trošku za zenitem
Kamarádi čekali prcka a jelikož tatínek zbožňuje Tullamore Dew, tak jsme si říkali, že to bude buď Tullamorka Čermáková, nebo Dew Čermák:-D Dew Čermák zní náhodou dobře, ale nakonec to je Erik:-)
Syn se jmenuje Alex a až bude další dítko, tak to bude buď Adrien nebo Amelie či Adel. Přítel je cizinec, takže musíme koukat i na to, aby jméno uměla vyslovit i jeho rodina.
Jinak ať si každý pojmenuje své děti jak sám uzná za vhodné...
Dneska jsem narazila na jméno Malvida, docela zajímavý na jaký jmena to přes den narazím :-) Vubec takové jméno neznám. A zní hodně zajímavě i když netvrdím, že se mi zrovna líbí :-)
@gejbinka to je fakt zajímavé...Já dneska posílala boty nějáké paní jménem Oleksandra...Taky docela zajímavé..Jak jinak pokračuješ s pátráním po historii předků?? ;-)
@krizecek Oleksandra teda taky dobrý, to je nějaký rusko, počeštěný jméno ne??? nepokračuju, jaksi nestiham :-)) ale snaha je :-) i když rodokmen jako takovej mám skoro hotovej :-)
@gejbinka tak to je smůla, ale tak alespoň že už je to na konečné:) s původem jména vůbec nevím, ale docela mně to zaujalo a i jsem si říkala jestli to paní nenapsala špatné :-D
@gejbinka Malvida je jako Malvína, moc těch variant na to oslovení není, když nepočítám "oušek"
Mě se zase teďkom líbila jména Marlena, Melinda. :-))
Marlenka je moc hezké.
Oleksandra je sice zajímavé jméno, ale pro ryze česká příjmení mi přijde nevhodné:-(
Navíc kamarádky, co se jmenují Olgy, nesnáší to oslovení a teď si představte, že to nebude "Olgo", ale "Olko"
Ta paní to určitě neměla lehké.
@krizecek
@sarriku ahojky :-) máš nové favority ve jménech? Marlenka to je ten dortík, ten medovník ne :-) to mi moc přes pusu nejde. Mě se Malvida ani Malvína moc nelíbí, jen je zajímavý s jakými jmény se člověk setká :-) potkala jsem i Lilianu a to mi taky k dospělé ženské moc nesedí. Od té doby co čtu tuhle diskuzi si na ta jmena dávám pozor :-))
Lilianu máme známou a divné mi to nepříjde... A když jí říkáme Lili, tak se mi to i líbí. A moje spolužačka je Xénie, když jsem to slyšela poprvé, tak mi to přišlo pohádkové a teď se mi to jméno strašně líbí, Xenča, Xenda, Xéňa, Xi a v klubech byla sranda... všude musela ukazovat občanku, nikdo jí to nevěřil...
My máme Matyáška a v případě, že by se vydařila holčička, tak by to byla Michaela. Já osobně bych chtěla Viktorii, ale ta by u mé drahé polovičky neprošla. On by zase rád Lucinka, ale ta zase neprošla u mě, tak jsem si řekli, že bude kompromis Míša:-)
@samantha_carter Beatu jednu znám, je to už dospělá paní, na tu mi to jméno sedí. Betynka.
Lada je jméno fakt krásný:-) Teď jsem to říkala partnerovi, že to znamená panna a on se začne smát a mazlivě vykládá "Co kdybych tě připravil o "ladenství"?:-D
a Josefínka je nádherné:-))) Ale nechápu, proč nemáš v oslovení třeba i Pepinka.
Znám i paní, co se jmenuje Lena a je divný ji říct jinak. Třeba Leni. :-(
@lck79 Jožka je šílená, ale nikdo nikoho nenutí, aby si tak svoje díě pojmenoval. Pokud my budeme mít někdy Josefínu nebo Josefu, tak to bude Josefínka, Josefka, Finetka, Fina, Fína, Joe, Pepinka, Josí
Co má říkat taková Alexandra? Tý se dá říkat jen Alexo, Alex, a Sašo....
Nebo Amálie, to je jen Amálka, Málinka a dospělí ženský se dá říct jen Amálo:-(
@sarriku Josefína byl muj sen ti povím :-) je to nádherné jméno, ale i když jmena kluku si ruzně doma przníme a říkáme jim zdrobnělinami, tak Josefína je podle mne jméno, které nepotřebuje niijaké zdorbněliny, protože třeba podle oslovení Fíno bych nepoznala, jak se jmenuje, maximálně bych si řekla, je co je to za jmeno.Josefína je prostě krásná tak jak je :-)) hrozně se mi to jméno líbí :-)
@verusak87 :-) Pepičko je děs, Pepina ještě jde :-) Ale Josefína, to je krása :-) Ale to se dá nějak vychytat, aby se jméno neprznilo :-)) až na školu a pubertu no :-))