Ahoj holky. Také plánujeme svatbu na příští léto. Líbil by se mi červen, ale s přítelem jsme učitelé (já navíc ještě studuji), takže je pro nás konec roku dost vyčerpávající a nevím, zda bych si to pořádně užila. Takže to vypadá na červenec, ale konec června přeci jen ještě nezavrhuji.
Co jsem četla, tak všechny píšete, že rezervace matriky je tak max. 6 měsíců dopředu. Ale asi bych jim měla stejně raději zavolat a zeptat se co a jak (např. když si chceme říct vlastní slib, tak jestli nám to umožní apod.), co myslíte? Mimochodem, jestli jste tu nějaké maminy, můžete mi dát tip, jak si představujete líbánky? Já měla v plánu jet na rodinnou líbánkovou dovču k moři i s prckem a pak třeba na několik dní někam do lázní nebo tak jen ve dvou, ale nevím, jestli nemám příliš velké nároky :-)
Ještě jeden dotaz: Jak moc vám rodiče přispívají na svatbu (jestli vůbec)? Mám dojem, že i když máme dost času, nejsme to schopni z našich učitelských výplat dát dohromady :-(
@luca_lucky Jen na zámku, na matrice se termíny vypisují až někdy v září, takže paní ze správy obce si to píše už dopředu a pak snoubence obvolává. :-)
@liss_durman já jsem psala na matriku pár týdnů po zasnoubení a řekli mi, že termíny dávají až od října. Chceme se brát v červnu 2013. Jinak moje "zařizování" je dost chaos, spíš zatím tak o všem mluvíme a plánujeme. Bez termínu se blbě domlouvá. S přispíváním je to tak, že ženichův taťka "něco" přidá - jen nevíme kolik a moje mamka nám spíš pomůže tak, že napeče koláčky atd., než finančně.
@liss_durman Ahojky, já jsem taky učitelka a svatbu jsme si dali na 7.9.2013, ale snad to taky v práci nějak ukecám a nějak to zvládnu, přeci jen ten začátek školního roku je lepší než konec. :-)
Ahoj, tak já mám svatbu také 7.9.2013. V lednu si máme dojít na obecní úřad zamluvit termín a vyřídit formality- máme svatbu v hotelu, tak proto obecní úřad. Rodiče nám platí hostinu a mé šaty, kadeřníka a kosmetičku. Přítel platí fotografa, prstýnky,květiny, cukroví a dort. Dekorace ,oznámení atd. platíme z našich společných penízků. Spúoustu věcí si vyrobím sama, takže to zas tolik nebude. Co se týká dovči, tak vím, že jsou opravdu dvě varianty. Buď i s prckem a všici 3,4:) nebo se malé dá na hlídání a rodiče si jednou užijí klidu a sebe navzájem:)
@curdibilka To my sme jim to řekli do týdne, aby se s tím vyrovnali,:-D potřebují vždy čas na to vyrovnat se s životníma událostma - stěhování se z domu, svatba, děti, to tak měsíc tráví a pak je to OK :), no máme to rozvrhnuté,aby sme mohli šetřit a hlavně, já každý měsíc něco koupím nebo zaplatím, pak to míň bolí, když dáš každý měsíc 500 Kč, tak je to lepší než měsíc před svatbou, platit třeba: květen-krabičky na mandle, červen- skleničky novomanželům, červenec -dekorace, srpen - dekorace +ramínka na šaty,pak to máš fotografa na jeden měsíc, šaty další měsíc, prstýnky další ......to se pak nakupí a já mám rozvrh cca na celý rok :), sem radši připravená:)
@chris_n asi tam raději zajdu... Nesnáším jak jsou ty úředníci protivný, ale co se dá dělat :-D Jinak u nás přípravy taky chaos, nebo spíš nic :-D Přítel už je asi dost na nervy, jak každou chvíli něco vytáhnu a ptám se ho nebo o něčem mluvím... Mamky taky budou angažovaný v cukroví, od mojí mámy bude dort a hlavně od tchýně cukroví (asi), ale nejspíš i něco od mamky. Musím přítele přesvědčit, že cukroví bude, on by ho totiž nejraději zrušil úplně a to mě přijde dost blbý. Ale tu finanční podporu teda budeme potřebovat taky...
@curdibilka no tak září to už bych vůbec nedala! Pro mě je i srpen dost depresivní natož pak září :-D To spíš bych viděla ten konec června :-)
@curdibilka Tak to je super. Mě paní na matrice řekla, že mam přijít přesně půl roku předem a hned ráno... přednost totiž dávají nevěstám, které přijdou osobně.
@luca_lucky No vím, že třeba u kamarádky to zas dělají jen od ledna, první pondělí v lednu kdo dřív přijde, ten dřív mele. Já se jen bojím u nás, že zrovna naše datum nebude vypsáno jako oddací den, to bychom museli ještě zažádat na matrice, takže doufám. :-)
moji rodiče mi přispiejí 50 000kč +- asi a my jsme počítali že bychom si anšetřili těch 30...a hostinu pka zaplatíme s peněz co dostaneme:-)+samodzřejmě připívái svědek menším obnosem typu koupi mých bot a tak ....