@darjeeling Tak to jste vybavení, my ještě nemáme boty pro ženicha a já si budu objednávat náušnice a náramek.
Na známky jsem nakonec nečekala, přišlo mi to zbytečné, mít oznámení do druhého dne hotové a čekat tři týdny na známky, takže už jsem je rozeslala :-)
@galaxie Ahoj, tak my jsme jeli hlavně pro oblek a ten máme, taky košili, kravatu (pro jistotu dvě, nemohli jsme se rozhodnout a ponožky taky) Byli jsme na velké burze a koupili tam. Jsem myslela, že si stím domkem děláš srandu ;-) a on fakt existuje :-D
@klvky jasně, že existuje, je to nejvyhlášenější obchůdek! No spíš obchod na dvě patra, Euro Magic, je to dost známý. :-p oblek 2400, vesta svatební s kravatou 1000 (něco takovýho http://www.beremese.cz/bazar/svatebni... ), košile 400, pásek 100, boty 800. Na burzu jsme vůbec nešli.
@galaxie škoda, že jsem to něvěděla, určitě by jsme tam zašli. Nu což, už je pozdě, ale hlavně, že jsme koupili. Já ještě pořád nemám ty boty. A můžu se zeptat od kud jsi, když znáš frgály z Hrachovce :-) ( tedy pokud to není tajné)
@klvky Tak příště rovnou tam, nemusíte se placatit na burze, mají tam i úžasné šaty pro ženské.
add frgály... Já je neznala, ale mám odtama mého drahého nastávajícího x-)
Ahoj,
koukám, že se to všem již pěkně rýsuje. Mi jsme konečně začali s hromadným oznamováním, že se bereme:) Zatím všude zavládlo nadšení jen moje maminka to hůř rozdejchává..
Šatičky už mám doma o víkendu jsem sehnala botičky, stále váhám se závojem.. Ženichovi pojedeme koupit oblek do Polska,ale až někdy v dubnu jelikož mi hubne:) Díky taťkovi jsem zjistila, že kamarád, kterého jsem chtěla poprosit o fotografování jako druhého fotografa i hraje sem tam jako DJ takže ho dnes budu prosit, jestli by na nás měl čas a zahrál nám a nafotil..
Teď jsem ve výrobě oznámení (bylo mi řečeno že stačí rozeslat tak měsíc před svatbou Ti co jsou zvaní už o tom stejně vědí nebo se to dozví v následujících dnech) jen zahraničním hostům ho posíláme už teď:)
Dortík je v jednání paní nám napsala, že stačí doladit do konce dubna.
Jen prosím nemáte někdo typ na koláčky malé vázané?? V okolí Prahy nebo Hořic v podkrkonoší či liberecka?? A nevíte kolik se jich dává do košíčků?? Budeme jich potřebovat hrozně moc.. Díky..
Tak ať přípravy pokračují všem v klidu a pohodě:)
Holky květnový, jakou budete mít svatební kytku? Budete tam dávat nějaký jarní kytky, tulipány a tak? Nebo klasiku (celoroční růže apod)? Pořád nemůžu natrefito na to pravé... =-)
Galaxie: konkrétní svatební kytku ještě nevím, nechám to na floristce - zadání je, že musí být kombinace modré a bílé, samozřejmě je to odvislé taky od sezóny...každopádně kombinace nějakých jarních kytek by se mi líbila.
@cibetka_veronika
ale to v pohode stíhate, hlavne to chce kľud..a všetko ide ako po masle :) ja som si šperky objednávala odtiaľto:
http://www.andelskysvet.cz/andelskysv... a som spokojná a ostanú mi aj na bežné nosenie...:)
@galaxie Já určitě budu mít jarní tulipány (i kvůli nim mám svatbu v květnu :-) ), frézie a pak hortenzie. Moje zadání floristce bylo právě hlavně žádné růže a kaly :-D .
@galaxie
Na dekorace určitě vyuiju tulipány na svatbu určitě patří.. Svatební kytice bude pravděpodobně kombinace santinek zelených, fresii a orchidejí. ještě uvidím a nebo jen z nevěstina závoje..
@krtkaa@eileen
Tulipány jsem taky zvažovala, prošla jsem (částečně) fotogalerii kytic tady na beremku a žádné v kombinaci s jinými kytkami jsem tam nenašla, jen čistě tulipány. Nemáte odkaz na nějakou inspirační fotku s fresiemi?
@galaxie :-) to jsem ráda. Mně se líbí, že frézie i nádherně voní... Sama budu mít nakombinované světlé a tmavší tóny růžové... prostě jarní kytička, jak má být x-) .
Ahoj všem, tak už jsem se tu ve víru svatebních příprav dlouho neukázala a nestačím se divit, co všechno už se tu řešilo. Už máme asi všechno a jen o sto šest vyrábíme a rozdáváme svatební oznámení. Vzhledem k tomu, že jsme na něm na fotkách nazí (ovšem není nic vidět!) tak vyvolává bouřlivé reakce. Kupodivu i babičky se jen smály a nazvaly nás hambáři :-) Teď ovšem dochází penízky a já váhám, co na stůl za dekoraci. Svatba bude šampaň se zlatou a zelenou, spíš noblesnější. Přemýšlela jsem o vhodně ozdobených hrnkových květinách. Teď jsou plné stánky primulek a narcisků, ale marně přemýšlím, jaké květiny zaberou jejich místo v květnu...Případně se dalším i krajně nevšedním nápadům nebráním.
@galaxie@krtkaa Kytky jsou nádherné :-) Plánuju podobné, tulipány, frézie, líbí se mi barvy bílo-žluto-zelená, tak uvidíme, čím mě nakonec ženich překvapí :-)
Jinak s přípravama jsme zatím moc nepohli, máme prstýnky, já mám šaty (ale modlím se, abych se do nich v květnu ještě vešla :-D ), ženich boty a máme zamluvené místo. Zítra snad sfoukneme matriku, ať už se to trochu pohne, přece jen už to máme za pár :-)
Tak se mi začíná zdát o svatbě. samozřejmě jsou to noční můry, kde je všechno špatně :-| Dnes jsem byla u kadeřnice, tak jsme zrovna vyzkoušely účes. Já už se táááááááááááááááááák těším :-D Tak už jen boty, vyzvednout prstýnky, až budou a je vše doma a nachystané a objednané :-)
maya24: nevšední nápady ??? a co ryze "májová" svatba ? já se chystám dát na stůl rozkvetlé třešně, bude jich v tu dobu všude plno, tak snad to bude vypadat dobře..
Holky, kdo dáváte na svatebčanům víno, nebo nějakou pozornost, kdy a jak jim to budete dávat? Budou to mít už na stole? To by se mi líbilo, lae máme tam i děti, pro ty máme čokolády a nevím jak se usadí a ještě mě napadlo jim to dát na poje, lae to zase aby si nemysleli, že to je od hotelu. Tak nevím, co bude lepší. ;-)
@klvky My dáváme minivína, to budou mít už na stole, budou na nich zavěšeny i cedulky se jmény. No a výslužky budeme mít na nějakém vedlejším stole, každý ji dostane při odchodu.