Ahoj nevěsty, vítám Vás v mé diskuzi, doufám, že se nás tady sejde co nejvíce a probereme tady přípravy a plány našich svateb, aby nám to co nejrychleji uteklo. Ráda se nechám inspirovat ostatními nevěstami. Jak daleko máte Vaši svatbu promyšlenou? Jak jste daleko s přípravami? Těším se na všechny nápady :-)
no tak dneska je krásně na svatby a jak bude za týden??? při mým štěstí bude lejt :( teď jsem koukala na grafickou předpověď a moc nadějí si nedávám :( ale co, nějak to dopadne :)
@tlap.ka já bych nesmutnila... pokaždé, když jsem se koukla na předpověď,jak bude o víkendu o týden později, hlásili zimu a déšť... pokaždé bylo krásně a svítilo sluníčko... bude tak i v sobotu :-D
AHoj holky, také se přidávám ;-) My máme svatbu "za chvíli"... 22. června, v pátek na Běleckém mlýně. Moc se těšíme... oblečení už máme zařízené od ledna, fotografa také, prstýnky jsme koupili na svatebním veletrhu... hudbu rovněž a výzdobu a jídlo řešímě teď.. Nezdá se to, ale toho zařizování je až nad hlavu... Bohužel i těch výdajů :( Ale co se dá dělat... Máme v plánu mít svatbu jednou za život, tak ať stojí za to :-)
Čauky. Já jsem celkem v pohodě dokud se nepodívám na počítadlo a co tady některé nevěsty už všechno mají, i když se vdávají až za pár měsíců :-D Jediné z čeho mám teda obavy, je zkouška svatebních šatů :-)
@teriip no jasně, když to nebude přívalák, tak to bude dobrý :)
@dudusenka taky jsem měla v plánu jednu svatbu...... :) no a šup a je tu druhá :) proto už takynevydáváme tolik peněz :) ale vám to určtiě vyjde :)
Tak konečně máme jinou restauraci, byla to teda honička, všechno přeorganizovat, tak doufám, že v den svatební už to všechno pojede jako na drátkách. Jak to děláte s harmonogramem? Já mám pro každou klíčovou osobu jeden, abych na nic nezapomněla a pak jim je rozdám. Doufám, že je tím neodradím.
Taky už jsem byla na zkoušce líčení a účesů - paráda, snad poprvé v životě jsem si přišla fakt nádherná. :-)
Takže se už fakt těšíme. Nepříjemné snad za námi a skvostná budoucnost před námi. :-)
@veverickak tak to je super, že jste sehnali jinou restauraci, teď už bude všechno tak,jak má být :) já harmonogram nedělám, bude nás jen pár, tak se budeme operativně domlouvat, hlavně teda podle "nálady" dětí :)
@pavlinka21 no jj, hádáme se kvůli obědu, který ještě není ani zajištěný.... taky kvůli tomu, že chci mít na večerní zábavě radši vlastní mamku než tátu s macechou a tak nějak všechno dohromady :-(
@pavlinka21 no nám se tvůj sen asi v sobotu vyplní, když tak koukám na předpověď :(
@lucasem no tak to nezávidím, tak jeden zkuste udělat ústupek s obědem a druhý s večerní párty :) a nebo pozvěte všechny a on někdo odejde :) no to je blbý řešení :) Michal mi naštěstí do ničeho nemluví, ten je rád, že nic nemusí zařizovat :) prý mám plnou důvěru :)
@tlap.ka neboj, to počasí se určitě ještě umoudří a bude hezky....
když ono se to oboje týká moji strany... mamka už právě říkala, že si vezme auto a když tam oni zůstanou, takže odjede a to já prostě nechci a tak je zle, že se podřizujeme a já nevím co všechno... to buď ráda, to já dostávám každou chvíli, že se něco domluví a já to zase překopávám a to se jen snažím hledat lepší řešení...
@lucasem tak mamku popros, jestli by kvůli Tobě nezůstala, auto, ať tam klidně má :) klidně jí řekni, že to dělá u vás dvou zle, tak jestli by to jednou nepřekousla, vždyť je to jen jednou :)
@lucasem Tohle jsme taky řešili,bud tchýně a její přítel nebo tchán...Naštěstí to tchán vyřešil a odstěhoval se zpět na Slovensko,kde nám chystá druhou svatbu... 8-( Tak držím palečky..
@tlap.ka já bych to třeba i zkusila, ale jde o to, že se naši dost špatně rozváděli a právě kvůli tátovi přítelkyni, no a mamka se tam nechce dívat jak ona se baví a oslavuje moji svatbu... a táta původně nechtěl bez ní ani přijít, tak tam můžou být přes obřad až do odpoledne a to bude úplně stačit.... já už nevím, jak to řešit aby byli všichni aspoň trochu spokojený :-(
@pavlinka21 tak nemusí být slunečno, stačí klidně zataženo,ale bez deště a ne úplně kosa :) teda tchán to vyřešil bezvadně, klobouk dolů :) to je hezký :)
@lucasem no ono se to stejně většinou vyvine nějak samo, ať to plánuješ jak to plánuješ, nech to prostě na situaci :) však nemusí sedět při obědě vedle sebe a odpo se můžou v restauraci krásně míjet :) uvidíš, hlavně si tím nenech zkazit den :)
@pavlinka21 díky, díky... tchán to dobře vyřešil...
@tlap.ka tak oni budou sedět rodiče jako cik cak, oni jsou totiž na obou stranách na ostří nože... a pak se uvidí... na celou oslavu máme pronajatý penzion, kde se bude i spát, tak to bude asi největší problém :-( ale uvidíme...
@tlap.ka v Petrkově u Trhové Kamenice, objevili jsme tam úplně náhodou moc krásný penzion s příjemnými majitely, šel by tam udělat i obřad, ale ten jsme nechali na chrudimské radnici, ať to není tak složitý :-)
@lucasem Máme stejný problém s rodiči,ale na přítelově svatbě.Máma div nešla do mdlob,že se tam potká s tátovou přítelkyní.Táta nejdřív tvrdil,že půjde sám,tak jsme mámu uklidnili.Pak si vymyslel,že chce jít s celou rodinou a že to máme mamce říct.Já jsem řekla,že do toho se nepletu,ať si jí to přítel řekne sám.Ten se pořád bál a nakonec se táta urazil,že jsme o ně projevili malý zájem,takže zase půjde sám.Na hostinu nejdou vůbec.Že to prý oslavíme s nimi později.No na palici.Já to mám jednodušší.S tátou už 12let nemluvím,tudíž ho na své svatbě ani nechci a budu mít jenom mamku :) Celou dobu jsem se snažila příteli rozmluvit tradiční svatbu.Že se vezmem za ruce a uděláme svatbu jen se svědky.On to nechtěl a teď lituje a dává mi za pravdu :-|
@teriip ahojda, no pršet snad nebude, sice ráno asi bude zima,ale to nějak přežijeme a odpo snad už i teploty budou výš :) no jinak zatím jsem tak nějak klidná, ale ono to asi teprve přijde :) zítra spím s malým u našich, Michal s větším teda u nás doma, abychom teda jako dodrželi nějaký zvyk :) u našich bude i ségra s malým, tak si asi uděláme "hezký" večer :) doufám, že ráno nebudu mít kruhy pod očima :)
@utinkaaa taky jsem se nejvic bala satu, ale nastesti ty, co se mi libily maji jen ve dvou salonech v CR...ten jeden salon jsem vyloucila, protoze je pujcuji za dvojnasobnou cenu a v tom druhem salonu mi ty saty byly :-) Jinak ja mam taky velikost 40-42, ale narazila jsem na super pani, ktere tato velikost neprijde nadmerna ;-) Dokonce me dostala i do 36 :-D