@miisulka určitě, protože k novému pasu potřebuješ novou občanku a k té oddací list, takže to podle mého ani nejde. A kdyby vám oddací list dali hned, tak máte stejně 15dní na podání žádosti o novou občanku. No snad to tak opravdu je :-)
@moniinom to je pravda, ale trošku se bojím, že pokud by někde v zahraničí lustrovali do podrobna, tak bude problém. Protože jak vystaví oddací list, tak evidence obyvatel mění vše v registru - tudíž třeba za týden v registru již s novým příjmením a v pase po staru ....
My se budeme rozhodovat maximálně týden dopředu, takže je to zatím překvápko :-) Uvažovali jsme o Mexiku, Mauriciu, Bali a podobných vzdálených krajinách ;-)
@leeenaa Tak to byste měli úplně nejlepší. Četla jsem, že právě v těch exotických zemích je léto obdobím dešťů a hurikánů, ale to asi jak kde a kdy. Já právě dovolenou už nutně potřebuji a proto jsme se dohodli, že pojedeme hned po svatbě. A vždycky jsme letěli nějaký ten last minute a vždy to bylo parádní a za super cenu.
@misula.g my právě uvidíme, jak to dopadne, až všechno po svatbě poplatíme a pak uvidíme. A letět za teplem v zimě nás docela nadcho. Hlavně, kd yjindy si pořádně užít exotiku než právě na svatební cestě ;-) pokud by to ale nevyšlo, tak dáme nějaký last, už jsme koukali třeba na Maroko, je to krásná země za super cenu
@misula.g Tak kytičku jsem opět nestihla domluvit ale jsem dohodnutá s květinářkou na příštím týdnu.Snad už to dopadne :-D Tak nám už chybí jen obědnat koláčky a máme vše.Krom tedy jídla a pití na svatbu :-)
@petulinecka86 Vy se teda máte. A s kytičkou to taky nějak dopadne. Já asi ustoupím od pivoněk (nějak jsem si neuvědomila, že se ta poupata přes den rozvinou) a vrátím se k původnímu nápadu - orchideje. Myslím, že kytice zeleno-smetanová s orchidejemi bude vhodnější. Já už mám noční můry a nespím z toho, že budu mít moc zařizování a nestihnu, co bych všechno chtěla. Ještě to musím vydržet do úterka a pak se na to s chutí vrhnu. No a taky si lámu hlavu, jak by měly vypadat děkovné dorty, nějak jsem nenašla vhodnou inspiraci.
@misula.g Tak my děkovné dorty neděláme.Nebude nás tolik.Necháme jen jeden svatební a jeden ovocný.Moc to tady nejíme,tak aby se to nevyhodilo.No já bych moc chtěla lilie,ale původně jsem také chtěla orchideje.Někde jsem viděla,že místo dortů dávali i perníková srdce a vypadalo to moc pěkně ;-) Také mám noční můry ale se ženichem :-D
@petulinecka86 Původně jsem taky nechtěla dorty, ale perníková srdce. To se mi líbí moc, ale bohužel to měla sestřenice na svatbě, takže to nepoužiju. A my jsme obě rodiny hodně na sladké, tak nemám strach, že by se vyhodilo něco z dortu nebo z cukroví. No ohledně těch děkovných, to u nás "musí" být 8-( Ale bude to jediná věc, která není podle nás, tak to vem čert. Lilie jsou nádherné, ale vždy, když jsem je měla doma, tak z nich bylo moc pylu, tak toho bych se bála.
@petulinecka86 :-) S těmi pestíky, to jsem netušila. Já teda taky vše zařizuji podle sebe, kromě jediné věci - těch dortů. Musím hodně vzdorovat :-D ale to tady nemůžu rozebírat. No nic, musím se odmlčet, škola volá :-) Přeju hezký den :-)
Teď, když jsem se podívala na to číslo 26, tak mi to přijde děsně za malou chvilku, začínám panikařit a přemýšlet nad tím, co nemám a nějak mě nic nenapadá a to mě ještě víc znervózňuje.... :-|
@petulinecka86 my toho tiež ešte nemáme veľa, komplet oblečenie pre drahého, nejaké dekorácie, jedlo a pitie na oslavu...niečo na prezlečenie...jáááj toho je :-O Ale stihneme to všetky, nebojte!! ;-)
Holky, tak to máme za 25 dní ;-) Já snad tento týden dořeším šaty a jinak nám chybí jen nakoupit na grilovací párty a domluvit menu v restauraci a máme to... teda si myslím :-)
@leeenaa my sme včera kúpili víno a dnes sme potvrdili tortu, už sa to blíži.. :-)
Holky, nemajú aj vaši mužíčci také reči, že majú zo svadby stres, že by asi ešte chceli byť nejaký čas klukom a tak? Ten môj to na mňa takto vybalil a ja teraz neviem čo sa deje a dosť ma to desí ;-(
@lindux my půjdeme alkohol na párty koupit tak 3 dny před párty, v restauraci je to zařízené a máme i minivínka ;-) Dort jdeme řešit v nejbližší době (ale vybranou šikovnou pani máme). A jinak teda můj přítel říkal, že se už těší a že budu ta nejkrásnejší nevěsta ;-)