@mihaji Maggie Sottero, jsou tam uzasne damy, chvili s tebou mluvi a pak vytahnou fakt stylove a vsechno saty k tobe, tyhle tam tak vykukovali ze skrine, byla jsem zticha, ale nakonec se zeptala jestli mi je ukazou a rozhodne jsem udelala dobre :)
Taky pridam zkusenost z pujcovny :-) ja byla jen v jedne jedine a to v Neveste na Praze 9,bez objednani a uplne super..pani se nam moc krasne venovala,ale ja mela vybrano hned,zkusila jsem jedny a tak se mi libili,ze jsem ani dalsi nechtela zkusit..doufam,tedy,ze mi budou a ze mi za mesic a pul moc nepovyroste birsko,jine bych totiz nechtela :-) takze Nevestu na P9 doporucuji!! ;-)
@kaccka a za kolik jsi je koupila? vyprodej skoncil minuly tyden, tak se bojim , ze jestli tam neco zbylo tak uz se mi to nebude libit :( jsem objednana a zvedava :)
ahoj holky, aj ja sa pridavam k nevestam z Prahy a hned mam otazku: neviete niektora poradit, kde by som v Prahe zohnala dlhy krajkovy zavoj, najlepsie dvojvrstvovy?? (pozicka, kupa, sitie - cokolvek ;) zatial som dlhe zavoje videla iba v naive..
@markyusa03 My mame svatbu v zari, s fotografem jsem stradala hodne, vsichni ti, u kterych bych nevahala, meli uz davno obsazeno (zacala jsem hledat behem unora). Nakonec jsem se rozhodla pro Janu Michalickovou. V uzsim vyberu jsem mela jeste Davida Cerovskeho a Francka Alasseura. Posledne jmenovany je Francouz, setkala jsem se s nim na veletrhu a byl moc fajn, ale nakonec jsem pozadala dva kamarady, kteri poloprofesionalne foti, aby zvolili a zvitezila Jana Michalickova.
@pavcik@nevestaaaa ad hudba pri vstupu 2 nebo 10 (ale spis 2), na odchodu 13. Behem obradu vahame 28, 33, 36, 43, 45, 49, 53, 55, 58, 59 a 60. Ale jeste nevim, kolik jich budu potrebovat, myslim, ze ctyri.
@mixxinka byla jsem v Praze na veletrhu a rikala jsem si, ze vystavovane saty tam musi byt to nej (vzdyt je to reklama) a odesla jsem s tim, ze hodne satu bylo jak rikas jetych. Bala jsem se, ze si nekde nejake zamluvim a nekdo prede mnou je mezitim dojede. Jsem z Prahy, svatba bude v Praze, ale ziju v Anglii. Saty shanim tady a docela stradam. Nakonec jsem se rozhodla si saty koupit tady. V albu mam dvoje favoritky s popisem toho proc to jsou a nejsou ty prave. V patek jdu na dalsi hon. :-) Vsude me uvitaji obligatnim: "Kdy mate svatbu?" "V zari." "Coze? v zari? A to jdete ted? Saty trvaji tak pul roku." Ale ono to neni tak horke. Pak z nich v jednom salonu vypadlo, ze dorazi tak za 4 mesice a dalsi dva mesice je hodlaji upravovat aby sedly...
Vlastnorucni oznameni bych nevzdavala, ja jsem se take pokusila a jdu do toho, ale jen 40 kousku. Vzhledem k tomu, ze potrebuju nejaka cesky a nejaka anglicky, tak by se tisk prodrazil...
Restauraci uz mame zamluvenou (po fotografovi to byl dalsi nadlidsky ukol). Jsem vdecna svemu partnerovi, ze neslevil z pozadavku.
@kaaccka - saty opravdu krasne.
@karina1, @markyusa03 - nevite, kolik v Praze dlouhe zavoje stoji? Ja jsem si tak nejak predvybrala dlouhy zavoj (dlouhy jako vlecka) jemne posety trpytivymi kaminky. Chteli tu za nej £170, tedy skoro 5.000kc a to se mi zda celkem sila. Na ebay maji ty same (i kdyz ono se to vzdycky trochu projevi na kvalite) za £20, necelych 600kc. Asi to risknu a objednam zavoj online. http://tinyurl.com/63t264q
@wifey to je rozne, zavisi od zavoja.. uplne sa setrit neoplati, pretoze ak chces aby sa tahal napr. v kostole za tebou, tak ten tenky sa stiahne do jedneho pasika a zatial co pri hladkom zavoji je to jedno, na krajkovom zavoji to vyzera nepekne..
@markyusa03 dakujem ;) v nuance som 1 dlhy skusala este uplne na zaciatku, tak to tam skocim este raz poriadne checknut ;)
@trckin - ja budu saticky resit v kvetnu az budu v Praze, ale co jsem se divala na netu, pujcovny spolecenskych nebo svatebnich satu maji vetsinou i saty pro druzicky, ale to jsem Ti asi moc nepomohla, co... Kdyz objevis nejaky super obchudek / pujcovnu, dej prosim vedet.
@karina1 - diky za tip. Zavoj budu mit hladky. Trochu spoleham na to, ze zustane rozprostreny na vlecce satu a bude se tahnout s nimi. Nastavajici tchyne se nabidla, ze mi ten drahy koupi (byla jim naprosto unesena), ale mne proste prijde, ze 5000 za zavoj, ktery na sobe budu mit maximalne dve hodiny je silenost (drahe saty chapu). To to radeji investuji do hostu (jidla a piti). Je pravda, ze krajkovy zavoj bych online asi neriskla, ten muze vypadat vselijak...
@pavcik - ja jsem predvybrala ty vyse uvedene. Partnerovi dam k vyberu jen ty a necham to na nem. Na jednu stranu si ale rikam, ze to moc resim - vsichni se budou stejne mnohem vic soustredit na svatbu nez na hudbu a pokud nebude svatebni video, typla bych, ze si nikdo nebude pamatovat, jaka hrala pri obradu hudba ani 10min po jeho skonceni. Ja si hudbu uvedomuji jen z anglickych obradu v kostele, ale to jsme zpivali, takze to je jine. To se mi strasne libi, ale doma by mi to neodsouhlasili a navic kazda rodina by musela zpivat v jinem jazyce a byl by v tom gulas. :-)
@wifey Takový jednoduchý závoj si můžeš i vyrobit doma. Kup si svatební- závojový tyl,nabízejí ho ve svatebních internetových obchůdcích a není nijak drahý.Obšívat se nemusí . Kamínky se taky dají koupit. A je to . :-)
@radkaja i o tom uvazuju. Mam mezi kamaradkami i nekolik svadlen, ktere by jiste pomohly. Tenhle tyden doufam doresim saty a podle nich pak vyberu zavoj. Chci opravdu lehoucky, hodne prusvitny.
@wifey 5000 za hladky zavoj mi teda tiez pride dost.. pochopila by som to pri krajkovom.. ale zas, ked je taky krasny - vydavas sa len raz ;) zavisi kedy sa vydavas - ak mas este cas, rozmyslela by som to a keby si nan nevedela zabudnut, tak urcite kupit!! ;-)
@karina1 zavoj byl tak nadherny, ze mi prislo, ze tchyni a kamaradku nadchnul vice nez moje prozatim vybrane svatebni saty... Udelam to jak rikas. Porozmyslim, porozhlednu se a pak se rozhodnu. Problem je, ze vetou: "vdavam se jen jednou" uz jsem si ospravedlnila takovych vydaju, ze bych se mela zacit kontrolovat.
Tak se přidávám mezi vás zářijové nevěsty. Sice si lidi ťukají na čelo, že už skoro všechno máme připravené, ale já chci mít léto v klidu a nepaběrkovat z toho, kde co zbylo. Šaty jsem si nakonec objednala a koupila v salonu, jen boty a závoj budu řešit. V nuance mají krásné dlouhé závoje ale ten hladký je za 2500 a španělský za 6000 a to je už na mě dost. :(