Už je tu poměrně dost nevěst, které plánují svatbu na rok 2012. Rezervujeme služby a dodavatele a v tomto tématu můžeme sdílet zkušenosti z našeho regionu ;-)
@ivet1987 Děkuji za přivítání. Ne nic mega vyhlášeného neplánujeme. Chceme mít hezkou svatbu, ale nemůžeme si dovolit do toho vrazit nevím kolik desítek/stovek tisíc. I když zrovna do fotografa se asi vyplatí něco investovat, přece jen aby měl člověk vzpomínku, kterou třeba může ukazovat apod. :o) Jsme spolu 5 let a pár měsíců.. A na žádost o ruku se zatím jen těším, ta oficiální ještě neproběhla.. viděla bych to na léto.. teď mám zkouškový tak nějaká vhodná příležitost ani není... Co u tebe jestli se můžu zeptat? Koukám, že jsme podobný ročník. Taky máš pocit, že na tebe ostatní (nemyslím tady na foru) koukají tak nějak zvláštně, když se chceš vdávat takhle "brzo"?
@cibetka_veronika V době plánované svatby mi do 25 bude scházet půl roku, tak to už je myslím fuk. :o) Kdybychom spolu s přítelem nebyli takovou dobu co spolu jsme, tak bychom to plánovali později.. Ale takhle nějak cítím, že už je čas.. :o)
@cibetka_veronika Náhodou myslím, že 29 je průměrný věk u žen na první svatbě.. u chlapů je to myslím 31... nedávno jsem to někde četla.. Takže naopak to vypadá na ideální věk. Alespoň podle většiny nevěst. :-) Jaká byla tvoje žádost o ruku, smím-li se zeptat? Absolutně nevím, co mám od přítele čekat, tak aspoň ať mám trošku představu, jak to dělají jiní čeští mužové. :-)
@zuzkka88 Ahoj :-) Já myslím že se rozhodně nebudu vdávat brzo, spíš já mám depku z toho, že je už pozdě :-D Nejraději už bych byla vdaná a měla děti :-D Jinak já taky na žádost o ruku teprve čekám :-D Snad do konce léta. A jsme spolu 5 let a jeden měsíc :)
@zuzkka88 pozdě na zařizování určitě není, naopak myslím,že to je akorát a já vždycky říkám,že člověk nemusí mít světově známého fotografa,stačí,když se vám budou fotky líbit a o víc nejde :-)
Ahoj budoucí nevěsty, tak konečně máme vybrán o místo na obřad a hostinu a máme to i potvrzeno, takže jsem hned klidnější, ještě vybrat fotografa a kameramana a šaty a pak už se bude jen dolaďovat. Budete mít některá šaty ze salonu mimo Brno? V Brně se mi to zdá zbytečně předražené, tak zkusím vyrazit na obhlídku do jiných měst. Ještě si pohrávám s myšlenkou si nějaké ušít ale nevím nevím....:-)
@suzief Ahoj, tak to je dobře :-) šaty zatím prakticky neřeším, ale určitě půjdu do El, uvažuju o šatech Maggie Sottero :-) O Madoře slyším taky samou chválu..
Ahoj Holky, kdy začínáte se zkoušením šatů v salonech, já bych aji už začla ale není to moc brzy, když se vdávám až za rok?:-) Jo nemáte zkušenost se salonem Mystique v UH, koukala jsem na web a mají tam fakt krásné šatičky. Zvažuji si tam zajet:-)
ahoj holky, já už mám sice svatbu za sebou. Ale jen k debatě o věku. Mě bylo v den svatby 29 a manželovi 31. Když jsme začali uvažovat o svatbě, ale požádána o ruku jsem ještě nebyla, tak jsem se zmínila, že bych byla ráda, abych nebyla v den svatby už třicítka, tak jsem byla ráda, že to nakonec vyšlo a nemusela jsem si připadat "stará". Každopádně vám všem přeji krásné svatební přípravy a ten nejhezčí den svatební a následné šťastné manželství.
@suzief Kdy začít se zkoušením je pro mě taky dost velká otázka, protože třeba kamarádce loni řekli (tuším, že v salonu Bella), že jde moc brzy, když tam byla v říjnu (svatbu měla koncem dubna). Zdůvodnění bylo takové, že šaty, co si vybere se budou mezitím mockrát přešívat ještě na jiné nevěsty a nemusely by jí pak už sedět :( To mi přijde hrozný, najdu svoje vysněný, který mi padnou a pak....ale něco na tom pravdy bude - teď mi svědkyně říkala, že když se vdávala její sestra, tak těsně předtím šaty měla nějaká boubelka a prostě je roztáhla, nešlo to nijak přešít, už by to nesedělo vzorem....
A k tomu druhému dotazu, salon Mystique neznám, ale koukala jsem a šatky jsou moc pěkné. Já se shodou okolností dívala na Uherské Hradiště ve spojitosti se salonem Svatka (mrkni), tak kvůli dvěma salonům by ten výlet už asi stál za to :-)
@suzief jo a ješte abych ale nedělala nakonec reklamu - ten salon Svatka píše, že když si vyberete Z WEBU (!!!) San Patrick.com jakékoliv šaty, tak zaplatíte jen cenu půjčovného. A to mi přijde jako velice zajímavá nabídka. Jen nevím, jaké je to půjčovné
Ahoj holky, tak se přidávám k brňandám a dalším nevěstám z okolí naší krásné jihomoravské metropole. Původně jsem plánovali svatbu na srpen 2012, ale pak jsme to posunuli na září. Zatím se se svatebními přípravami moc nehnulo, neb teď nám nejvíc času zabírala rekonstrukce domečku, ale už se to začíná pomalu rozjíždět....
Ahoj ženy, hlásím se do řad nevěst z Brna...teda jinak, já su taky z Brna
Já jsem se chtěla vdát do 25 a mít už min jedno dítě...bohužel v době svatby mě bude 26 a budoucímu 25...jo, není to tak hrozný, když jsem na zásnubák čekala 7let, tak ten rok navíc mě nezabije...svatbu máme v červnu, krom místa nemám nic a už vůbec ne šaty...ale nevím, kdy si je mám jít vybrat, protože někdo říká, že půl roku před už je pozdě, že nebude výběr a někdo naopak, že na poslední chvilku je to nejlepší...
Ahoj holky, taky se přidávám k Brněnským nevěstám ;-) . Na svatbu máme dva termíny, ještě se musíme rozhodnout, který se nám líbí. Skrz restaurace. Tak přeju všem krásný plánování.. ;-)
@simonisko mně bude v doběb svatby 27 a manželovi 30. 7let?my se zasnoubili po 3měsících,ale prožili jsme si toho dost a já vím,že je to ten pravý :-)
@veeraak ahoj,my máme svatbu v červenci a šatičky si nechám ušít taky :-)
@simonisko rekord asi ne,ale byla jsem v té době 5týdnů v nemocnici a bylo to hodně vážný,tak nebýt toho,tak bych zasnoubená nebyla
@jessy88 vítám tě,pověz nám něco o sobě a o svém plánování
Ahoj holky, můůžu se přidat???? :-)
Jsem z Brna, v dubnu jsem byla požádána o ruku po 4 letech báječnýho vztahu :-) a v červnu se bereme. V současné době řešíme termín a místo...a pomalu si říkám co dřív :-D
Jsme spolu také 4 roky a svatba bude v červnu :-) o ruku jsem byla pozadane v den kdy jsem udělala statnice, bylo to mile překvapeni. Zatím máme domluveny kostel v Hrušovanech u Brna a hostinu předběžné v Kurdějově. Jinak v blízké době bych chtěla domluvit ještě fotografa a kameramana a jinak si myslim ze je ještě dost času, ale predstavu uz mám tak nějak o všem, tak se po novém roce skoro vse objedná z internetu a bude to. Ted ještě stavíme domeček, do svatby bysme to chtěli stihnout abych šla ze svého domečku , takže jsou ted jiné starosti. Uz se nemůžu dočkat :-)
@cibetka_veronika Tak já mám fotografa vybranýho, ale za ty peníze mi ho přítel nechce dovolit.... ;-( A kameramana jsem ještě nezačala ani hledat...moc se mi do toho nechce...