@bianca_86 Já už mám skoro vše hotové, kromě takových "maličkostí" jako sehnat šaty (to už je ale v řešení), boty, dekorací pár... Jinak vše už skoro máme :-) 8-)
@kaaaciii tak to jseš dobrá. Já se jdu v úterý podívat na šaty - mají výprodej, tak třeba něco vyberu. Boty objednané, uvidím co přijde. Chystám se, že v blízké době začnu trénovat své pekařské umění na svatební dort. Čekám až dorazí propriety na oznàmení a pak budu přemýšlet co z toho vytvořím. A aktuálně řeším, co s tou hudbou
@bianca_86 Asi takhle. Byla jsem na svatbe jako host a na me a meho pritele padla ta povinnost hrat po hosty. Nepobavila jsem se. Jist jsem musela narychlo kdyz hrala hudba a mohla jsem si neco rychle ulovit a cim vic meli hoste upito, tim horsi bylo pro ne hrat. Nelibilo se jim tihle, pak zasr tamto. Chteli hrat na prani, coz s omezenym vyberem doat dobre nejde. Polovina se nudila atd atd. Dj nebo kapela lidi tou interakci s nimi dostane do varu a rozproudi zabavu. Pokud nemas zadneho bavice mezi hosty, tak je to za trest a rozhodne si ten clovek moc zabavy neuzije. Taky setrime kde se da, ale ja chci aby se lidi bavili. Takze zrovna na DJe mi lenez lito neni. Za to na serepeticky typu fotokoutek, candy bar atd ano :-)
@apple2 Aby hrál někdo z hostů to nechci. Spíš jsem myslela někdo ze známých koho jsme nepozvali. Co tak čtu, tak je určitě lepší mít na to člověka, který bude reagovat na to, jak se hosté baví než pouštět CDčka, ale myslím, že by stačil někdo, kdo rozumí hudbě, třeba už i někde hrál, ale neživí se tím. Nepotřebuju mít diskotéku.
Mě je líto peněz skoro na všechno. Já bych nejraději udělala svatbu se svědky, maximálně grilovačku s deseti kamarády, rodině pak oznámila, že jsme se vzali a za prašule jela na dovču.
@bianca_86 A proč si takovou svatbu neuděláte, pokud nejsi na velké oslavy? :-) Já tím, že si beru Poláka, tak naše svatba je na jejich poměry ještě relativě usedlá a malá. :-D
@apple2 no protože přítel to tak nechce. Chce tam mít celou rodinu a prý, když už se má ženit, tak ať to stojí za to. Jenže jeho představy hezké svatby se od těch mých podstatně liší.
Polské svatby jsou úžasné. Taťka je Polák a byla jsem na několika svatbách svých bratranců. Žádná česká, na které jsem byla se jim nevyrovnala.
@bianca_86 Tak naštěstí my máme představy stejné. :-) Musím uznat, že polské svatby mají hodně "to něco do sebe", ale české svatby, které jsem navštívila, byly také pěkné. Polské jsou takové akčnější a živější.
Každopádně vzít DJ a nebo kapelu, tak to bych nepovažovala za diskotéku. Já se prostě bojím takových lidí "co už někde hráli a mají to jako koníček", protože to většinou nedopade dobře. Dobrý DJ dokáže mnohdy zábavu zachráit. :-)
My máme zatim termin na zamku ( 12 tis) , hostinu na vinici (pronajem 5 tis) , predebezne domluveny raut ale konkretne budem resiit v kvetnu, fotografku (8 tis) a DJ(5 tis) :) docela palky,a to sjem vybirala levnejsi varianty... saty a prstynky na posledni chvili porad jsem v hubnouci a cvicici fazy... v kvetnu se jdu predbezne pdoivat do salonu a vyzkouset jen typy satu, jinak obrad mel byt taktezna vinici ,ale nesehnali jsme oddavajiciho ( chteli jsem az v 15 hod kvuli nasemu malymu 1,5 roku spinka 11-14 :( ) a uplne nahodou na tlacenici pres znamy se uvolnil uzasny zamek 3 km od nas, sice obrad a hudba z cd 12 tis ale peckove a ta zahrada a atmosfera, ale cas maj jen v 11:30 pak je cely zamek zabukovany je ooopbr vikedn svatbu takze ve 13 musime byt pryc.... takze malyho bdu rano budem budit a davat spat na 9-11 a nebo ho pretahnem a usne nam cestou na vinici ( jenze fotky bude mazec-asi bude ospalej a rpotivnej-coz jsem nechtela tak to resime jhak to vymyslet a hlavne my chcem jen raut bez obeda takze resime ze ejste budem muste vymyslet neco do rautu navic aby se lidi nakrmily kdyz to budem mit o 3 hodky driv.... muz premyslela kotle ůpolivky jen a pak rovnou raut ( rizky gulas atd...) kalsicky obed nechcem-nejime to ( svickovou atd....) je tunekdo kdo bdue mit bez obeda( jinak verze coz ted hodne frci- obrad ve 12 ,obed s rodici a kamosky a ostatni prijdou na raut az v 17 hod odmitame nelibi se nam to...)
@rmarci nás oběd nemine, protože poslední zářijový termín měli v 11:00. Ta polívka mi nepřijde jako blbý nápad. Kamarádka měla sice společný oběd, ale skládal se jen z předkrmu a polévky, pak byl raut
@rmarci No my oběď taky nemáme - my máme rovnou večeři :-D Protože mám obřad od 16.hodin, takže než se vyfotíme atd atd, tak počítám kolem 18.hodiny se to teprve začne. :)
No my právě obrad dyl nejde no :( od tehc 15 by byl ideal ale enlzetakze v 11:30 obrad do 12 cca pakfoceni v zamku a zahrade do 13 ccaa pak prejezd do vinice cca 13:30 tam budem a co meli na predkrm? Problem je ze na nvinicich nic neni, lednice a vse bduem vozit, talire a nadobi vse bduem resit plastaky...takze i po tehle strance pokud bdue polevka-coz by asi i stacilo a zasytilo, tak m,usime vyresit.....
jeste holky do jaky barvy budete mit svatbu? Zvazuju kalsiku cervenou, tu svitivejsi zeleneou a nebo stribrnou :) a kde jste si vyhlidly svatebni oznameni?? Jako dat 40-50 za jedno mi prijde silene...
@bianca_86 Nám by oznámení mělo dorazit zítra, takže začneme kompletovat. Včera jsme vybrali a objednali prstýnky, tak teď si dáme zase pár dní od všeho oraz :D
Holky uplně Vás obdivuju jak to řešíte rok dopředu. My se zasnoubili před pár dny - 9 dubna. Budeme se brát 9. září 2017, šaty si kupuji za 7 500,- a dokonce jsme vychytali poslední termín na zámku, takže značka ideál. :-) Zatím jsem tedy stihla vyřídit šaty, boty, obřad a fotografa. Ostatní mě zatím čeká. :-)
@simona_michael jako my, taky devátýho. Tak to už si toho zařídila dost. Já vybrala fotografa, pak ho změnila - doufám, že jsem nepřebrala a zajistila restauraci. Boty mám objednaný, ale čert ví co přijde. Navíc jsem si objednala bílé a teď přemýšlím, že do bílých šatů nepůjdu. Jinak zkouška šatů katastrofa.
@bianca_86 Odkud jsi objednávala botky? Já jsem si kupovala na zootu tyto: https://www.zoot.cz/polozka/147469/kr.... Měla jsem štěstí a koupila je za tisícovku. :-) Šaty budeš půjčovat nebo kupovat?
@simona_michael zkusila jsem z Ali. Podpadky vypadájí krásně, ale já bych se na nich zabila a taky v lodičkách dost trpím. Ty co jsem objednala mají 6cm vysoký a dost široký podpatek, tak uvidím. Šaty jsem chtěla svoje, ale ve výprodejích ani na bazarech se mi nic nelíbí a z toho Ali se fakt bojím. Svatební šaty jsou přece jenom trochu jiná liga. Naneštěstí jsem se tam do jedněch zamilovala a nemám vůbec tucha, kde by mi podobné mohli ušít.
Stanovili jsme si svatbu na 16. září 2017 a podařilo se nám zajistit místo na obřad, místo na hostinu + rauty :) Máme domluveného milého fofografa, se kterým se úplně těším na focení, pak i kameramana jsme úspěšně sehnali.. :) Kadeřnici i vizážistku mám taky zamluvenou a paní, která mi bude dělat svatební kytku + korsáže. Svatební dort i sladký bar taky domluvené :) Momentálně je v řešení svatební oznámení + dekorace + program na svatbě. Spíš mi přijde, že toho už moc není :D Tak jsem taková klidnější, jelikož ještě nedávno jsem byla úplně z toho vystresovaná.. a najednou takový obrat :D
@simona_michael No právě. Recenze mají sice dobré a i real foto od kupujících vypadá dobře, ale stejně mám strach. Třeba i přijdou hezké a já pak zjistím, že se mi nelíbí na mě. Budu dál pátrat po podobných v salónech a po švadleně a když nenajdu do června, tak to asi risknu.
@maner92 ty jo, tak to už máš skoro všechno. Už jen čekat na den D. 16. jsme vybrali jako první datum, ale bohužel už měl oddávající plno, takže toho devátýho.
Holky, tak já jsem na nervy - poraďte. Od ledna máme domluvený termín 9.9.2017 v kostele na 11 hodin. Před týdnem jsme se za farářem byli ještě utvrdit na čase kvůli pozvánkám. No on mi volá teď večer, že se moc omlouvá, ale ti, co měli být po nás na 12 hodinu, teď zjistil, že si to špatně zapsal, a budou to mít prostě oni v 11h obřad. A že nám to může leda tak posunout až na 12:30. Sakra to je ale pěkně pozdě pro obřad v kostele ! Vše jsme měli naplánováno už úplně jinak. Máme zařízenou hostinu kousek od kostela, odvoz hostů apod.
@moncicek89 A už máte ta oznámení hotová? Asi by to nešlo naopak, abyste vy byli v těch 11 a oni ve 12:30. To přeorganizování o hodinu a půl mi nepřijde tak hrozné, ale pokud už máte oznámení, tak bych byla fakt nasr***. Proč je to pro tebe pozdě pro obřad v kostele?