Holky, co myslíte, jaký nám na ten náš den vyjde počasí...? ;-)
My si sice objednali krásný slunečný den, páč máme obřad venku na zahradě, ale člověk nikdy neví, že... 8-)
Ahojky, počasí se modlím každý den jelikož také máme obřad venku. Jen doufám, že už přestane sněžit nerad abych měla obřad ve sněhu v červnu. No uvidíme.. Holky jak pokračujete s přípravou? Mě už se o tom zdají hrizné sny,,, doufám že v tom nejsem sama
My máme mít obřad taky venku v parku, tak doufám, že bude krásně...hrozně by mě to mrzelo.Hlavně když nám dalo tolik práce sehnat oblouk a výzdobu a ještě sháníme červený koberec ;-) a všechno by to pak bylo zbytečné :-( no,uvidíme...jinak začínám už fakt býr nervozní...zbývají nám zařídit jen dekorace, drobnosti, ale je toho ještě dost...jo, a včera jsme si už přivezli domů prstýnky :-)
Tak jsem právě dopracovala předsvatební informační oběžník pro naše svatební hosty - jak se dostanou na místo určení, kde můžou nocovat, různé další info o svatebním dnu... Nemáte s něčím podobným zkušenosti? Mám totiž pocit, že jsem určitě na něco důležitýho zapoměla 8-)
Prstýnky už máme objednaný, máme kombinaci bílého a žlutého zlata (já nosím zlato, má drahá polovička stříbro) a v mém bude ještě zasazený zirkonek :-) . Akorát byl problém v tom, že mám dětskou velikost (48), takže nám je pomalu ani nechtěly vyrobit :-D
Jo a v kolik hodin máte obřad...? My to máme odpolko ve 13:00
Ty jo, předsvatební oběžník... To byc h určitě nestíhala. Budu ráda, když sesmolím svatební noviny! Ale zase máme rozdané oznámení i pozvánky ke stolu a téměř všem jsme tyto informace řekli osobně v rámci velikonoční návštěvy :-)
Tak svatební noviny bych taky ráda, ale na těch jsem ještě vůbec nezačala pracovat :-|
Ale tam bych chtěla víc popsat nás dva a vepsat tam už konkrétní věci, které teď ještě nejsou potvrzené (třeba ještě pořád nevíme, co bude mít jako hlavní chod, jaký bude přesný časový harmonogram, jaké tam budou "kulturní vložky" apod.) - v jakém duchu zpracováváte vy?
Koukám zlaté Velikonoce - taky jsme objeli celou rodinu za účelem pozvání :-)
V tuhle chvíli ještě potřebuju domyslet, jaká bude výzdoba - mělo by to být vše lososové (včetně jídla ;-) ), chtěla bych i balonky - mrzí mě, že večer nebudeme moct vypustit létající lampiony, tak alespoň takováhle náhrada 8-)
Co plánujete vy "na efekt" (ohňostroj, ohňová show, břišní tanečnice, lampiony, balonky, holoubky...)? Ať mám nějakou inspiraci... ;-)
P.S. A díky za pozitivní předpověď počasí! :-D
No já svatební noviny nemámn ani nahozené, ale tuším, jak budou vypadat. Naskenuju fotky, popíšu nás, svatební hosty, nějaké ty legrácky, svatební menu už máme i program dne je nastíněn, jen nevím ještě přesný harmonogram časový. Krájení dortu, diskotéka, cimbálka, tombola, tanec, poznávání nevěsty a ženicha, soutěže... a ráda bych ty lampiony, ale dost lidí mě zrazuje. Tady ve Zlíně je to samý les ]-(
Hmmm, no právě - mě by se to v ten večer tááák líbilo, vypouštět ty lampionky, ale obřad máme mezi lesy a blízko obytné zóny, což bohužel rozhodlo za nás :-|
No nic, ale myslím, že ty balonky splní tu samou službu, jen to holt nebude až večer, ale za světla... :-)
My kdybychom měli popisovat všechny svatební hosty, tak by to nebyly noviny, ale časopis, páč nás bude fakt docela dost :-) , ale nějak podobně si to taky představuju.
Ještě musíme vymyslet pár dobrých soutěží, ať je sranda, ale přiznám se, že se mi moc nelíbí takové ty kradené polky nebo židle, nejsem ani velký zastánce toho poznávání podle rukou či nohou, ale to už je taková klasika, že prostě musím :-D . Ráda bych tam měla ženichovu zkoušku přebalování miminka (pro jistotu raděj na panence 8-) ) a pokládání dotazu oběma novomanželům tak, aby odpovídali nezávisle na sobě. No a pak už jsem asi v koncích :-( . Máte ještě nějaké fajn tipy na hry a soutěže?
Jo eště jsem se chtěla zeptat - pokud máte ten svatební oblouk, slavobránu, budete pod ním jen procházet nebo přímo v ní (pod ní, před ní) stát? Nám to v místě našeho obřadu nabízejí, ale když jsem viděla fotky předchozích svateb, tak pod tím jen procházejí a to mi připadá skoro zbytečný... :-(
My žádný oblouk neplánujeme. Spíš si myslím, že se to hodí tak nějak na obřad v přírodě. Hostů budeme mít asi 50, takže tak letmo aspoň napíšu do novin "who is who". Víc se rozepisovat nebudu, ať se seznámí osobně.
No my to právě v přírodě máme, takže by to asi bylo pěkný, ale fakt váhám... :-S
Taky bych ráda napsala do novin alespoň seznam hostů a jejich "příslušnost" (nevěsta x ženich) :-) , ale napadla mě i možnost nějakých cedulek se jménem na klopě, ať mají to seznamování snadnější... 8-)
flyaway : No hlavně se musím už do těch svatebních novin pustit. Ale myslím, že to bude otázka pár dní. S PC to celkem umím, tak není problém. I oznámení + pozvánky ke stolu jsem zvládla, tak co... I když pravda tady toho textu bude více. A ještě chci sesmolit svatební menu a program dne + ještě částečnou orientaci pro hosty kde kdo sedí.
terka79 : Tak tě tu vítáme :-)
Taky vítám Terku :-)
Ty základní věci jako oblečení a vše s vizáží spojené + samozřejmě místo obřadu i hostiny je zařízeno, teď "jen" zbývá dopilovat spoustu těch konečných detailů, což je ta největší piplačka. Ale na druhou stranu musím uznat, že i když navenek brblám :-) , ve skutečnosti mě to vlastně celkem baví :-D
Moc děkuji za krásné uvítání od sharmy a flyaway. ;-)
flyaway:no,presně ty věci co jsi popsala už mám také vyřízené,také někdy brblám,ale ve skutečnosti mě to také velmi baví si zařizovat vše podle sebe.Už se nemohu dočkat toho našeho dnu D. :-N Ted řeším oblečky pro naše klučánky,jdou nám za družby. 8-) Svatbičku budeme mít u nás v Kladrubech na Klášteře. :-)
Tak to bude romantika :-) . V kolik to máte?
Jojo, s dětma je to vždycky roztomilé :-) - to jsou přímo vaše nebo někoho z rodiny? My budeme mít 4 družičky (věk 3-9) a dva "družce" :-D (7 a 9), takže to bude super 8-) .
Ahojky flyaway...No to doufám,že to bude romantika. :-) Máme to od 13h.Dětičky jsou přímo naše,budeme mít jednu družičkua dva družce,partnerovo dceru s bývalého manželství je jí 9let,mého syna s předchozího vztahu je mu 6let a teď máme spolu skoro 15-měsíčního chlapečka.Dnes jsem objednala pro klučánky oblečky,nikde jsem nemohla sehnat,aby spolu ladili a to i k partnerovi až na netu jsem našla to co jsem hledala. 8-) A u Vás budou také vaše děti nebo jsou někoho z rodiny???A odkolika to mate a kde???
Tak to my máme děti zatím jen "půjčené" od sourozenců a bratranců, na vlastním teprve pracujeme, takže to bohužel nestihnem :-D
My to máme v Lulči u Vyškova, v G Hotelu - mají tam velkou zahradu, takže tam bude i obřad v přírodě. Pokud vyjde počasí, bude to moc příjemný :-) . Budu se tam i připravovat, takže odpadne starost s přesouváním svatebčanů, což jsem docela ráda, protože nás bude kolem 60 8-) . No a začínáme taky až v jednu odpoledne, takže žádný přehnaně časný vstávání a stresy z nestíhání :-)
sharma: Já se na těch tiskovinách taky celkem vyřádím, někdy mám pocit, že jsem se minula povoláním :-D
Vyráběla jsem nám oznamko, jmenovky mám rozpracovaný, teď jsem dokončila ten oběžník a vzhůru na noviny 8-) . Meníčko budu moct dokončit, až se s mým milým konečně dohodneme, co že to vlastně chceme jako ten hlavní chod x-)
Jooo, toto by mě bavilo, kvůli tomuhle bych se klidně vdávala i víckrát :-D (to byl vtip, samozřejmě :-) )
flyaway: Jééé tak to máme úplně stejně, vyrobili jsme s přítelem oznámení a pozvánky ke stolu (teda tisk obálek byla celkem fuška :-), naše tiskárna nějak často stávkovala :-)) Jmenovky máme rozpracované a svatební noviny taky, obsah novin už máme hotový, ale chce to teď dát dohromady, aby to vypadalo jako noviny. A menu budeme taky dělat až se domluvíme na definitivní verzi jídelníčku :-)
Jo chtěla jsem vám všem ještě říct, byla jsem teď o víkendu na svatbě přítelové sestřenici. No měli to všechno dokonalé, všechno ladilo (výzdoba v kostele, výzdoba na hostině, krabice s výslužkama, prostě všechno...), jídlo výborný, ale.... je to holky k ničemu, když si to neužívají ti dva! Ženich byl naprosto v pohodě, ale nevěsta se začla usmívat až někdy kolem 8. hod. večer, do té doby pořád plakala a působilo to na mě celkově moc afektovaně. Přesně v tu dobu bylo to, pak tamto....Můj pocit je, že to měli hezky udělané, ale nějaký extra nadšení s tím, že bych na tu svatbu vzpomínala jako na supr zábavu, to nemám. Prostě jsem chtěla říct, že není důležitý mít vše sladěné a dokonalé (samo že to tak všechny chceme), ale že kdyz náhodou něco nevyjde podle časového harmonogramu, tak se svět nezboři! Hlavně je to o lidech a nevěstě s ženichem, pokud se budou na sebe ti dva usmívat a budou v pohodě, je pak v pohodě i celá svatba :-) Takže holky radím všem usmívat se a usmívat už od rána :-) Den utíká rychle bohužel.
Na svatbě kámošky v září se nestihl ani rozkrojit svatební dort, no ale byla tam tak skvělá atmosféra, že já si toho ani nevšimla. Ptala jsem se jí až za pár dní, jestli vůbec krájeli dort :-)
No jo, to je jasný. Proto i záleží na výběru svatebních hostů, aby to byli lidé příjemní milí, kteří nepokazí žádnou legraci. Jde o to, aby měl člověk krásný zážitek. Já když byla naposledy na celkem velkolepé svatbě, ale v podstatě jsem se tam nudila. Bylo to možná dané i zmatkem kde bude kdo sedět, neboť chyběly jmenovky. Potom seděla polovina lidí od ženicha a druhá od nevěsty, byla tam hromada lidí, nikdo nikoho neznal, nepředstavil a bylo to opravdu nezáživné.