Ahoj nevesty,
planujete uz nektera svatbu na tento datum? Doufam, ze v tom nejsem sama. Obcas si prijdu jako blazen, ze planujeme s takovym predstihem, ale zase potom budeme mit (doufam) klid. :-) A zatim jsou vsechny restaurace, ktere jsem poptavala, volne, tak mam moznost vyberu. 8-)
@ptjj Bylo by to vtipný, ale asi to nehrozí, když Janička je u Liberce a ty anglicky umíš dobře :-D .
Kamarádka teď začala chodit do Tutoru - chodí na kurz pro pokročilé, umí dost dobře, žila i v zahraničí a lektor jí řekl, že mluví dobře, ale že je strašně sprostá :-D . S tím bude mít asi u zkoušky docela problém :-D
@mihaji no já určitě budu chodit do Liberce:) mám to kousek od práce a hlavně se učíš bez knih,který nemám ráda..vše mi přijde jako jeden komiks s bublinama :-D tak uvidíme,už jsem poslala žádost o přezkoušení a zařazení do skupiny,tak jsem zvědavá..
@ptjj to se můžeme ale jen virtuálně..
ale zase kdyby se nás do toho dalo víc,můžem se i na dálku motivovat:)
@mihaji tak já zase čas mám,s penězma je to horší ale vim, že když to budu odkládat tak dřív budu těhotná a pak už se mi nebude chtít :-D tak tě pak aspon budu informovat a třeba motivovat:)
@janullii motivovat se můžem, já jse se právě zapsala :-) úroveň jsem moc neřešila, potřebuju hlavně mluvit, dala jsem si středně pokročilou konverzaci, protože ji vyučujou přímo u nás na Butovicích v termínu, který se mi hodí, i když jsem možná spíš pokročilá, ale hlavně, že se zapojím
@mihaji teprve jsem poslala žádost na zařazovací test a pak asi hned začnu..myslim že je to od konce září..
@ptjj teda to je rychlost:) tak to jsem zvědavá..a máš tam i kdy se začíná?
@janullii jj, 3.10., tady se rozřazovací kurzy nedělají, když chceš, vyplníš si test na netu, aby sis určila úroveň a pokud si věříš víc než na co máš, tak se prostě v hodině nebudeš chytat
@mihaji Tutor je dost drahej, já jdu do JIPKY, už jsem tam kdysi chodila na FR a byla jsem spokojená, je to cca o 1tis. levnější než v Tutoru
@ptjj a koukala jsi na tu školu Lite? podle recenzí mi přijde dobrá tak jsem zvědavá..čekám na odpověd:) člověk se musí brzy odhodlat nebo bych to zase odkládala..
@janullii koukala, teď když jsi tady o ní psala, ale učí tam jen angličtinu, němčinu ne. Já už se odhodlávám nějaký týden, pořád jsem nevěděla, jestli chodit na FR jako předtím (začátečník), nebo němčinu, kterou potřebuju procvičit a trochu mluvit, aby se mi to oživilo, a pořád jsem si říkala, že se mi to časově nehodí a kdesi, cosi a teď jste mě docela nakoply a já se rovnou přihlásila a je vymalováno :-)
@janullii no, jak říkám, rozhoupávala jsem se už dlouho a pořád jsem to odkládala, protože jsem věděla, že ty kurzy jsou až od října, tak jsem ještě měla čas si to rozmyslet. Tak teď už s tím nic dělat nemůžu a je to :-)
Ahojky holky, tak nám konečně dorazily fotečky od Mlýnků, dala jsem je do albíčka, tak když budete mít chuť, tak mrkněte :-) A jak to jinak klape v manželství?? :-) :-)
Dobré ráno:)
už jsem myslela,že tahle diskuze umřela:(
@verisek.s Verunko,fotečky jsou krásný:) No u nás taky vše při starém,manželstvím se u nás nic nezměnilo,jen u mě to příjmení :-D taky se vás na to pořád někdo ptá?
@mihaji tebe jsem tu taky dlouho neviděla:)
Ahoj holky, no jo, už je to tady mrtvolné.. :-(
U nás taky vše klape, ale rozhodli jsme se místo rekonstrukce bytu postavit domeček. Takže hledáme pozemky, teď jsme kpli na jeden parádní, tak doufám, že to vyjde a příští rok začnem stavět :-)
@verisek.s jéé tak ať se vám to vydaří! domeček je super věc ale obal si nervy..není to procházka růžovou zahradou ale výsledek stojí za to..už bydlíme tři měsíce a na handrkování a papírování s úředníkama jsem i zapoměla..
Děkujeme holky, moc!
Domek zatím vymyšlený nemáme úplně, vybíráme, díváme se a hledáme. Ani tak ne kvůli feňulce, ale prostě nechceme být v paneláku a taky různé rodinné věci jsou v tom....Takže chceme jít prostě do svého :-) Hlavně se modlíme, aby nám vyšel ten pozemek, protože jinak je to tady s cenama za pozemk opravdu neúnosné...
holky tady je mrtvo...nevíte co je s @bibicz ? Dlouho se neozvala...
U nás všechno ok :-)
@verisek.s stavební povolení zrovna zařizujeme,....byla jsem obrněná dost, ale realita je mnohem horší než nejhorší představy :-(
@verisek.s tak doufám, že tě to nadšení neopustí, moc kreativní to obíhání po úřadech není, je to pěkná buzerace.... ale asi záleží i na konkrétním úředníkovi, naši obec má na starosti taková nic moc příjemná a chce mít všechno tip top, takže to je fakt někdy na palici....