Ahoj nevesty,
planujete uz nektera svatbu na tento datum? Doufam, ze v tom nejsem sama. Obcas si prijdu jako blazen, ze planujeme s takovym predstihem, ale zase potom budeme mit (doufam) klid. :-) A zatim jsou vsechny restaurace, ktere jsem poptavala, volne, tak mam moznost vyberu. 8-)
bibicz: ahojky dekuju :) no muzu rict ze to mam opravdu poskromnu :) misto na obrad, hostinu, barvu svatby :) a vlastně ženi cha :-D ja si myslim ze je jeste casu dost... poradne zacnu zarizovat až tak v srpnu... ted davame dohromady seznam hostu, protoze je nas hodne a musime to trosku skrouhnout :) jak jste na tom vy s poctem lidi?
Ahojky všichni :) Taky se připojuji ;) My už jsme taky začali plánovat...Máme rezervovaného fotografa! :)) Protože, když jsme četli různé diskuze, tak někteří rezervují to nejlepší foto i víc jak rok dopředu :) Nevíte jak to je např. s matrikou, jestli nám už teď potvrdí termín obřadu?
betka:
jj, casu je dost. Ale jsem rada, ze to nemusime honit treba jenom par mesicu dopredu. Takhle si vsechno vklidu okoukneme, rozmyslime a kdyz si budeme jisty, tak zamluvime nebo koupime. Pro nas je dulezite takhle dopredu misto hostiny a obradu, abychom si byli jisti, ze ten datum opravdu bude platit. V restauraci jsme pred par dny zaplatili zalohu a podepsali smlouvu. Tak to by bylo. Ted jeste kostel. Nemuzu si vybrat. Mam urcite naroky a nijak se mi nedari najit to, co bych si predstavovala (pritel vsechno odsouhlasi 8-) ). Seznam hostu uz mame, protoze podle toho jsme hledali misto na hostinu. U nas je pozvanych pres 70 lidi, ale pocitame, ze jich dorazi kolem 50ti. Vic nez polovina pozvanych je z Kanady, takze tam odtud urco vsichni neprileti. Nicmene doufame, ze jich bude co nejvice.
netka:
mne se taky na svatebnim veletrhu v unoru jedna slecna fotografka uz nabizela se smlouvou. Ze pry na toho 11.6. urco bude tlacenice kvuli tomu datumu. Ale my si nejdriv musime projit vic nabidek. Takhle narychlo se mi opravdu nic podepisovat nechtelo. Navic pan budouci zenich se k tomu taky musi vyjadrit. :-D S matrikou vubec nevim. Ale z toho, co jsem tady na forech cetla, tak je to jeste moc brzo. Kdyz si tam zavolas, tak ti urco reknou. ;-) Ja budu takovyhle veci taky zjistovat, ale asi az nekdy v lete. U nas to bude jeste o trochu komplikovanejsi, protoze pritel neni Cech. Radsi se s tim papirovanim jeste nestresuju. :-) :-)
Bibicz: ahojky no my taky budeme mit svatbu v kostele a vime uz i kde :) ted chodime k panu farari na pripravu. Resstauraci jsme vybirali podle toho ze tam mame kazdy rok plesy a je to tam uplne bozi. Jinak lidi budeme mit okolo 50. S urady se jeste nenervuj na to je casu dost :) jinak termin uz jsme ozamili i v kostele :) kdy budes vybirat saty?
Jééé to je krásnéé datum..hehe v ten den mám narozeniny..taky jsem s polovičkou nad tím datumem přemýšlela, ale nakonec mě to bylo rozmluvené se vdávat na své narozeniny, tak máme jiné datum do roka 2011 :-) :-) a jak tak koukám, tak mám i radost, že nejsem jediná, která už tak pomale plánuje a zjišťuje co a jak :)
tak jsme dneska zašli na matriku, jen tak protože jsme šli kolem, a paní nám řekla, že termíny na příští rok berou až tak od listopadu, až jim přijdou kalendáře...takže ještě hafo času.:-)
ahojky :)
holky já jsem z ČR z Brna, ale přítel bydlí kousek od Českého Těšína, takže jsem původně chtěla šatky z Polska :) ale nakonec vyhráli šaty z Číny :) uviděla jsem je na kamarádce a věděla jsem hned, že musí být moje! v červenci se vdá a pak mi je prodá, nebo si nechámk ušít ty samé v Číně :) TAKŽE se toho nebojte, dělají opravdu zázraky, jen jim moc nejdou barevné, vždycky co jsem četla odhadnou špatnou barvu.
Já budu mít princeznovský, šlehačkový,šaty viz foto
Máme už místo svatby, bude to na severu na Těrlické přehradě. Hotel Fridrich a obřat bude tam na terase.
a víc zatím nemáme :( líbí se mi vaše domácí výroba :) taky budu vyrábět určitě sama jmenovky, polštářek...
a jinak se zatím dívám kde co je. prstýnky chceme v kombinaci žlutého a bílého zlata
ahoj Leni vítáme tě :) no já jsem taky slysela ze z ciny jsou super saty ale ja jsem na tohle srab :) proste si neobjednám ani věci z českého časopisu když nemám možnost si to vyzkoušet :) ale jako můžu říct že ty šaty podle fotek jsou moc pěkné :) a ta kytice je super chtěla bych něco podobného ale do fialové barvy :) ty jmenovky jsou taky pekne na tu sklenicku... ja bych si predstavovala takove male pytlicky se jmenovkou (samozrejmne fialove) z takové té látky jak se dává na stoly nebo na židle taková ta průhledná :) nemůžu si vzpomenout jak se jmenuje :)
a v pytlíčkách svatební mandle?? to je taky dobrý nápad :) dvě mouchy jendou ranou :) je tolik možností, že ani nevím pro co se rozhodnu :) včera jsme psali předběžně finance a do 100 ti. se určitě nevejdem :(
Ahojky,
taky te tu vitam Leni. Se nam to tu rozrusta. :-) Ja se tech satu z Ciny bojim. Ale treba do toho nakonec taky pujdu, pokud neseznu to, co se mi bude libit. A s financema muzu vypravet. Nas rozpocet, co jsme si tak na zacatku predbezne stanovili, padnul hned po prvnim zjistovani, co kde v Praze stoji a svatba bude skoro dvojnasobne drazsi nez jsme puvodne planovali. A nevejdeme se do 200tis. 8-) Nicmene chceme si splnit nase predstavy, takze jsme ochotni tu cenu zaplatit. Delame to pro sebe a nebudeme jednou litovat, ze jsme tenhle pro nas tak dulezity den mohli udelat lip, kdybychom nesetrili. Takze stradame penizky a to je dalsi pozitivum toho, ze se nebereme uz za par mesicu. Mame cas.
Betka: Saty zatim nevim, kdy budu resit. Uz mam jedny vybrany podle obrazku na netu, ale vlastne nevim, jestli mi budou sluset. Mozna zajdu do nejakeho salonu v lete, pokud bude cas. Jenom tak abych vedela, jak to funguje a co mi slusi. 8-)
Ted se snazim najit kostel, ktery by se mi libil. Je to drina, jsem narocna. Nebo spis naopak. Chci, aby byl jednoduchy, zadny preplacany steny, spoustu zlata apod. A to se v centru Prahy a okoli hleda dost tezko. Uz jsme se pro jeden kostel rozhodli, ale tam nas odmitli s tim, ze v nem svatby nedelaji. Moc tomu nerozumim, ale delat s tim nic nemuzu. :-| Tak hledam dal.
A ta latka se jmenuje organza, jestli myslis tuhle. ;-)
Děkuji všem za přivítání :) :) mám pocit jak kdyby svadba byla 11.6 tohoto roku :) mám pořád plnou hlavu myšlenek a snění :) 100 tis. jsem myslela jen za hostinu :( ale jak říká bibicz DĚLÁME TO PRO SEBE a sami si našetříme, tak ať to stojí za to :)
No my jelikoz delame barak nemuzeme si dovolit dat za svatbu 200 tisic :) ale lidi bude na hostinu tak do 50 doufam :) hostinu nastesti plati rodice a my to ostatni.... vcera jsme zamluvili kapelu ti chteji 5000 a v restauraci za pronajem taky 5000 ale vetsinou se to pocitace se svatebni hostinou dohromady takze to vyjde na rodice :) kostel je zadarmo ... takze to je tak jedina na cem jsme usetrili ale to ostatni bude palka ale ja se na to moc tesim proste jsme s tim pocitali ze kdyz chceme hezkou svatbu nebude to zadna sranda :)
betko vím o čem mluvíš :( taky máme jít v prosinci do nového, ale od rodičů nechci peníze, aby nám do toho nemohl nikdo kecat :) :) znám je stejně nám to dají jako svatební dar :)
:) no u nás je to zvykem ze rodice plati hostinu. A jelikoz moji dva sourozenci uz jsou ve stavu manzelskem :) dlouho a měli to taky tak, tak mám proste stejné podmínky abychom se nehadali :) jinak na stránce www.nejprotebe.cz jsou opravdu pěkné věci jako dekorace na stoly. muze si tam primo zvolit barvu v jake budes mit svatbu a vyjede ti to :)
Ahojky rawenn,
hmm, tak to ja zrovna nemuzu, protoze nase hostina bude dost draha. Vlastne az vybocuje trochu ze standardu. 8-) Ale je to jednou za zivot, takze jsme pripraveny nejakou tu kacku obetovat. Mohli jsme jet treba behem toho roku na dovolenou, nasetrit na auto... ale na to pak mame celej zivot. Takze ted setrime na svatbu. :-D
rawenn,
já ti poradím ,ael to se ti asi líbit nebude:-) My nebudeme mít žádnou hostinu:-)))))) Teda na obřadu bude jen šampíčko a úplně mini pohoštění pro všechny (ale jen opravdu mini - chlebíček nebo jednohubky) - to bude hned po obřadu při gratulacích, aby jsme si se všemi připili, no a potom už jen večeře s rodiči a nic víc:-)
rozhodně ne z finančních důvodů, spíš svatby nemám vůbec ráda v tom stylu, v jakém je všichni dělají, takže toto opravdu nikdy..
scvrcek: super, ze si svatbu udelate podle sveho a nedate na reci ostatnich. Urcite ti fandim, i kdyz ta nase bude naopak stat hodne penez. Nicmene taky bude jina. Napriklad nebudou kolony troubicich aut, budeme mit netradicni prvni tanec, misto mirt chci vyrobit takove latkove kyticky, nechceme zadny predojemny holubickovy pozvanky a rec oddavajiciho... je toho mnohem vic. Myslim, ze je dobre, ze se ted uz nemusime drzet standardu, pokud nechceme. Kazdy at si udela svatbu podle sveho tak, jak jemu vyhovuje. 8-)
rawenn: jeste me napadlo, ze muzete mit obrad pozdeji, tudiz vam odpadne obed a budete hosty hostit jenom pozdeji odpoledne / vecer. To urcite nejakou kacku usetrite. ;-)
rawenn: urcite doporucuji vecerni raut. obed se udelejte jen s rodici a svedky a nebo vubec jak pise bibicz tak mejte svatbu treba od 3 hodin a pak hostinu jen formou rautu. vsichni ti na obrad prijdou uz najedeni takze toho tolik nesnedi :) a u piti nechte zadarmo jen pivo vino a nealko a tvrdy alkohol a cigarety at si plati kazdy sam. jelikoz na tom usetris hodne. nekdo si da klidne 8 panaku kdyz jeden stoji treba 80 kc. takze timhle ti tohle odpadne :)
přesně jak píše Bětka - udělat svatbu později odpoledne a potom už jen raut, to je asi nejlepší řešení...
Mě třeba namíchlo, že u nás dělají svatby nejpozději ve 13:00, a přitom jsme taky chtěli až od 15.00...doufám, že to ještě nějak ukecám, docela by mě to mrzelo....
Bibicz: jojo, nakonec jsem úplně obrátila a svatbu pojmeme hoooodně netradičně:-) ono tady se člověk naláká na všechny ty blbosti a myslí si, že to taky tak musí mít, ale svatba je přece jen o tom, jak si to člověk udělá...takže nic nebude:-))))
A kolony troubících aut teda úplně nesnáším, když jdu městem a pět minut kolem mě jede kolona dělají akorát kravál - to je šílený, co je komu do toho, že se někdo vdává???? vždycky u toho si jen v duchu říkám - počkej holka, jsem zvědavá kdy se budeš rozvádět.....vůbec mi přijde, že čím větší humbuk na svatbě, tím dřív je z toho rozvod, nevím proč, ale už jsem to tak nějak vypozorovala:-)))
Líbí se mi, že si každá jdete za svým názorem a nenecháte si do toho kecat :)
To já taky ne, ani od ženicha :) ne sranda, spíš je to tak, že já něco navrhnu a on má stejný názor :) jsme sladění :)
Taky už hledáme jak ušetřit :)
Ušetříme za výzdobu aut a strašný kolony nebudou, protože budeme mít obřad a hostinu, ubytování na jednom místě.
A přemýšlíme jak to udělat s alkoholem a nealko(to je nejdražší) Určitě nebude úplně otevřený bar, tvdrý alkohol budeme mít svůj, tak pokuď budou chtít něco jiného, ať si to zaplatí! a nealko chci zkusit domluvit na rozlívané džusy, vodu, tak jsem zvědavá :)
Poraďte jak to mám udělat s ubytováním! Polovinu hostů musíme ubytovat a vyjde to asi na 11 tisíc! Říkala jsem si, že bysme to zaplatili rodičům, bráchovy, babičkám a ostatní ať si to zaplatí! Je to blbý??? co myslíte?
No a od kamaráda máme dobrou radu jak našetřit :) rozvláželi koláčky s oznamkem lidem, který nezvali a prý každý nějakou stovečku přihodil :) a všem si řekli místo darů o peníze a půlku svatby měli zpět :)
lenkakvaapilova: Leni u nas si hoste plati ubytoani sami, prootže pro jednoho v hotelu to vyjde na 400 kc a lidi mame s vecerem asi70. tohel proste museji pochopit :)
Ani od rodicu si do toho nenechame povidat. Moji rekli, ze jsme blazni, ze chceme svatbu v Praze a tim to skoncilo. Vic jim povoleno nebylo. :-D
Leni: ja jsem s tim nazorem na ubytovani tak nejak na vazkach. Dava to smysl, ze si ubytovani hoste zaplati sami, ale ja to tak nejak mam porad zakodovany, ze ubytovani plati nevesta s zenichem. Nicmene urcite bych se na nikoho nezlobila, kdyby me pozadal o to, abych si ubytko zaplatila sama. Nevim, jestli jsem ti tim nejak pomohla. My napriklad zahranicnim hostum ubytovani neplatime. Za prve jsou na to zvykly a za druhe prijedou na vic nez na jednu noc, takze pak jim davat penize na jeden den ubytovani, by bylo takovy divny. A taky si budou ubytovani vybirat sami za nasi pomoci, takze jim do toho nechceme povidat. At si kazdy vybere podle svojeho gusta. No a ceskym hostum ubytko platime. Jak jsem psala, tak je to pro me tak nejak samozrejmy.
A penize misto daru jsou ted uz klasika, takze to by se uz vubec nemel nikdo urazit. A vubec, at si kazdej rika a mysli, co chce. Je to vase svatba, vy urcujete pravidla a pokud s tim ma nekdo problem, tak se ji ucastnit nemusi. No ne? ;-)
Jinak jsem se presvedcila, ze urco neblaznime a neplanujeme az moc dopredu. Vcera jsem kontaktovala Zuzanu Scharf, jestli by nam svatbu nafotila, a uz ma obsazeno. Vic nez rok dopredu! Nehroutime se z toho, protoze jsme se rozmysleli mezi dvema fotografkama a nemohli jsme se rozhodnout. A takhle se rozhodlo za nas. 8-) Tak jsem vlastne rada. Fotky druhe fotografky se mi i libili trochu vic. :-) Takze az mi bude zase nekdo rikat, ze prehanime a zarizujeme moc brzo, tak mam argument. :-D :-D
Ahoj holky :-)
Taky se budeme brát v červnu 2011.Ale termín ješte nemáme,Přijde mi to trochu brzy,ale
občas se přistihnu že bych už se trochu připravovala ;-)
ahoj p : vítám tě tady :) uteče to jako voda, takže mít představy je dobré .)
betka20: máme to podobné, cena hotelu 400kč, ubytovaných 30 a na večerní raut 70 lidí! Jak už jsem psala, ubytování nás přijde na asi 12 tis. A ASI JE NECHÁM TO ZAPLATIT! Ale jsem pořád na vážkách jakopsala bibicz :( máš ale pravdu, že kdo chce přít tak přijde a nebude řešit ubytování a rád si to zaplatí! Vždycky si někdo něco najde aby bylo o čem mluvit!! Asi jim prostě řeknu, že pokuď budou chtít ubytování, tak jim ho rezervuji v místě hostiny.
lenakvapilova:To máš pravdu že to uteče.. :-) No popravdě už se hrozně moc těším.Tak koukám po šatech,prstýnkách...Hlavně zjištuju co kolik stoji,ale mám už koupený svatební oblek pro našeho skoro ročního synka...A Termín plánujem zarezervovat někdy kolem lěta nejdýl v říjnu,pač bych chtěla mít před Vánocmi už hotový pozvánky aby sme to mohli dát jako dárek pod stromeček rodičum ;-) Chceme se vzit na Děčínském zámku,ale ještě se rozhodujeme,nejdřív jsme to chtěly mít u přítelovo rodiču na zahradě i s obřadem,ale to se jich musiš ptát jestli by jim vyhovoval ten nebo ten termin...A určo by mi tchyně do všecho kecala a to já nechci... :-p