skutina: já jo. jsem ekonom, tak jsem to vzala fakt zgruntu v excellu. Nejdřív jsem rozdělila potenciální svatebčany do čtyřech kategorií (pozvat na vše, pozvat jen na obřad a grilování večer, pozvat jen na obřad a pouze poslat oznámení..) a vylezlo mi z toho počet 8, 19, 46, 70.
To jsem si propojila s další tabulkou, kde jsem do řádků dala položky.... šaty, prstýnky, oběd, grilování, dort, hudba atd... a pronásobila to počtem hostů (tedy néé u šatů že, ty mi budou stačit jedny) a dostala jsem se na částku 23.840 až 175.400 :-D
Díky těmto už "tvrdým datům" jsme dospěli k variantě, co jsem už popsala výš. Obřad, oběd s rodinou (8), pak svatební cesta a po návratu novomanželskou hostinu (40) grilování na zahradě - a nechci překročit 100.000 včetně svatební cesty
rouy: nic si z toho nedopadnutýho oznámení rodičům nedělej, třeba se to poddá. U nás to bylo zas takový divný u mojí mámy (tátu už nemáme ani jeden). Tedy nebylo to žádání, pouze oznámení, že se budeme brát, máma ztuhla, pak řekla, že je to naše věc a dál mluvila o něčem jiném... no taky trapárna nadruhou. A teď mi říká, že mi Míšu poslalo samo nebe x-)
Na obranu mámy musím říct, že jsem byla požádaná po čtyřech měsících chození a současně společného bydlení - jsme se s tím moc nepatlali :-D
hailliejade: no my se znali už 8 let, než přeskočila jiskra, ale pak to zas stálo zato! žádost tedy byla hodně rychlá, to jo, ale brát se budeme po žádosti přesně za rok a půl, takže skoro po 2 letech soužití a to už je celkem akorát bych řekla
Ty jo po 4 měsících ale teď je to všwchno takový urychlený :-) na mě zase všichni koukaj blbě že mi je 21.
Ale jsme spolu už 6 let tak to je prostě další vyústění vztahu. jinak hailliejade: Já teď práci nemám dala jsem výpověď a taky hledám ale snad to peněžně zvládneme.
disaster, je nás docela dost :-) já spoléhala taky na to, že nás moc nebude a nebudu mít problém se zajištěním místa, fotografa atd. ale teď teda nevím nevím
haili jinak piti mi pocitali pro 70 lidi a spocitaly to na1 a pul sudu piva 30 lahvi vina 130 lahvi nealka takze pak to staci vynasobit jejich cenikem piti ale je to do ela palka
kamarádka, co se vdávala vloni a měla cateringovou firmu, co jí všechno dodala na statek, tak za pití dala skoro stejně jako za jídlo a to měla svoje víno a platila jen korkovné. A ještě byla na mrtvici, protože jim to lili do plastových kelímků...
druhá, teď čerstve vdaná paní omdlívala, když jim napočítali na osobu 10 malých matonek..
:-D jste musela být každá někde úplně jinde - podle adelčiných počtů by rouy jen pití stálo 70.000, ale v lepší restauraci je to reálná cena.
já doufám, že na oběd se vejdu do 600 na osobu i s pitím, ale počítám s tím, že v restauraci nebudu říkat, že se jedná o svatbu, řeknu třeba narozeniny, mě přijde, že jak je u něčeho napsaný svatební, cena je hned dvojnásobná. Jo a taky skoro nikdo nepije alkohol, z těch obědujících lidí.
A na večerní grilování nakoupíme pití v Makru, budeme brát nealko, pivo (2 sudy, máme stáčecí zařízení) a víno. Pokud někdo bude chtít pít tvrdé, bude si ho muset přinést. Ale takhle to máme vždycky, když děláme nějakou oslavu na zahradě. A tady se budu snažit nepřekročit náklady 250,- na osobu.
hana a vy vy to budete mit nekde ve svym tu vecerni party? My meli puvodne nasi oblibenou hospodu dost luxusni a jidlo za dobry penize jen piti treba vino dost drahy a nasli jsme supr jinou kde piti vyjde asi o 8000 min na to mnozstvi. Ale zese tamtu restauraci mame moc radi ale taky se bojime ze se tam nevejdeme no jeste to musime rozmyslet ta svatba to je hruza :-))
Zdravím vás holky, my budeme mít svatbu 14.5.2011.
Jsem hrozně ráda, že nám odpadají starosti, které máte vy s výběrem restaurace a cenou za občerstvení.
My budeme mít obřad u nás doma na farmě u rybníku cca kolem 16 hodiny a pak bude následovat raut (zabíjačka, domací šunka atd.) a veselení. Hostinu dělat nebudeme vůbec. Pití budeme mít taky vlastní. Na obřad a následnou párty budeme mít cca 60-70 hostů. Většina lidí bude z okolí a pro ty z daleka zajistíme jen pěknou ubytovnu pro cyklisty a jestli budou chtít něco lepšího, musí se postarat sami...Takže za jídlo, pití a ubytování to budou minimální náklady. Hrát nám bude cimbálka tj 5.000,- a večer hudba z notebooku+karaoke. Hodně věcí si budeme vyrábět sami a bude to takové jednoduché, veselé, barevné. Nic okázalého. Když bude pršet, schováme se v naší vinárně.
Už se na to moooc těším:-)
hailliejade: to mi povídej, taky si pořád říkám, že je na všechno čas. V podstatě doteď nemáme jisté ani místo obřadu ani restauraci. Ale jak na to koukám, nejvyšší čas začít zařizovat :)! Jste někdo z Brna nebo blízkého okolí ať mám přehled o "konkurenci" ;-) ?
kamilo, to máte super, občas mě mrzí, že máme jen pidi zahrádku, kde se nám 70 lidí nevejde (leda pěkně na husto na stojáka :-)), jinak to máme dost podobné, obřad bychc chtěla ve tři a pak hned raut, hostina taky nebude, hudbu obstará DJ, jen to moje zamilované místo holt stojí hodně :-( ale je fakt úžasné a moc bych ho chtěla
máš tam super tipy na vývazky, asi se inspiruju, moc se mi líbí ta bavlna, lucerničky mám taky v plánu vyrobit
Hailiejade, našla jsem odkaz na výrobce tvojí knoflíkové kytičky, chceš ho do IP?:-)
U nás bylo místo hned jasné, o jiném jsme ani neuvažovali, budou tam i pěkné fotky na louce s kozama a ovečkama atd.:-) Fotit bude moje sestra amatérka, kamarád amatér a pokud přijme pozvání kamarádka profi fotografka, tak třeba taky udělá nějakou fotečku.
Z bavlníčků jsem taky úplně nadšená, hledala jsem na netu a vycházelo by to cca 11,- na jeden vývazek.
Přítel je zásadně proti tradičním věcem jako je hostina, noviny, svatební kniha atd. takže to musím řešit jinak. Ale aspoň budeme mít originální svatbu:-)
kamilo, výrobce jsem taky našla, ale spíš jsem myslela, že bych něco podobného zkusila udělat i sama, možná v podobném stylu bych zkusila ty vývazky, uvidím, zima se blíží a večery budou dlouhé :-D musím vyrobit ty lucerničky a pak se uvidí, na co budu mít ještě chut
Jee tak to jsem zvědavá na výsledek, protože já bych si na to netroufla, už vidím ten svůj zázračný výtvor:-)
Tak snad se to podaří. Rozhodně je to moc pěkný nápad. A to místo na svatbu už máte zamluvené? je to tam moc pěkné.
Zrovna jsem si objednala šaty, cca za 10 dní dorazí, tak jsem zvědavá. Objednávala jsem je takhle v předstihu, abych je když tak mohla nahradit jinýma, kdyby mi neseděli nebo se nelíbil materiál...Už se na ně mooc těším.
Taky jsem dávala do kupy rozpočet a dostala jsem se na 50.000 i s prstýnkama, oblečením, jídlem, pitím...jsem zvědavá, kolik to bude ve skutečnosti:-)