No ještě nejsem úplně rozhodnutá pro konkrétní, váhám mezi dvěma a určo to bude do 10 000 a i spíš míň a pak je zase prodám, tak to ve výsledku snad nevyjde na moc :-)
Taky jsem si říkala, že bych si nějaký koupila, líbí se mi jedny v salonu v Praze a mají výprodej za 5000kč, jenže mám strach v jakým jsou stavu a tak a potm, jestli bych je prodala. já radši zůstanu u toho salonu v Olmiku, je to jistější. ;-)
Já sem ráda, že když si je nechám ušít, tak mi budou sedět. Nemám totiž vyloženě konfekční velikost. A snad je pak nějak prodám.... A kde v Praze se ti líbí?
terezka22:když jsem plánovala první svatbu,tak jsme se rozhodli pro hotel Elliza-jen na hostinu a večerní posezení(obřad měl být na Staroměstské radnici).Vím,že jsme byli nadšeni prostředím,přístupem,cenou.Věnovala se Nám pí.majitelka.Moc ochotná a příjemná pí.Mají veliký výběr jídel za příjemné ceny(vyšlo by Nás to na 400kč na osobu-bez pití),ale záleží,z čeho budeš vybírat.Pak odpo Nám nabídli možnost pronájmu zahrady za 3000kč-myslím že to bylo do půlnoci a pak snad 1000kč navíc po půlnoci.Nemůžu Ti ale říci,jaké by to bylo v reálu,protože jsem nakonec toto svatbu zrušila a "utekla"týden před svatbou a bylo to před třemi lety.Teď,když ji plánuji znovu(s jiným partnerem),tak jsem si na Ellizu vzpomněla,ale máme to z ruky a opakovaně to řešit tam mi přišlo i hloupé.
Holky já se musím zeptat, nikdy jsem se o to nezajímala, takže vážně nevím :-N jak je to s tím modrým podvazkem? To má nevěsta jenom jeden? Nebo sikoupí jeden modrý a druhý ji má někdo darovat :-p :-N
teda holky tady chvíli člověk a ani nestačí odpovídat, jak jste se rozjeli :-)
zuzabra: já nechám úplně všechno zařizování na rok 2009 včetně šatů, který si možná koupim tady na bazárku nebo v půjčovně a víc jak 3000 za ně nedám. 10 mi příde moc a něco určo najdu, to se nebojim. No a až si je vyzkoušíš Ty, tak je hod do albíku a my je zdrbnem :-)
teri: a můžu se zeptat, proč si utekla před první svatbou? (jestli nechceš, tak neodpovídej nebo mi písni do IP, je to dost osobní)
Jinak další důvod proč nezařizovat všechno moc brzo, když nakonec třeba ani svatba nebude :-D
Jo ještě sem tady, ale za chvíli odcházím zas shánět práci - taky proto budu řešit svatbu až příští rok, jako nezaměstnaná si ted´nemůžu vyskakovat a navíc se mi začíná občas cukat ženich :-S - nikdy se nechtěl ženit, pak mi to slíbil a vpodstatě sme se domluvili, že je načase po těch letech :-) No ale jak zjistil, že bych chtěla něco zařizovat, tak mu to zas přijde děsně zbytečný :-p Takže to bude chtít zahájit taktickej boj :-D
K tomu podvazku, neslyšela sem, že musí být modrý.. Spíš že nevěsta má mít na sobě něco nového, něco starého, něco půjčeného a něco modrého. Nemusí to být zrovna podvazek, ale vim, že většinou se to dělá tak, že Ti někdo daruje modrej podvazek - tim zabiješ dvě mouchy jednou ranou - je to modrý a darovaný :-)
Brumdinka:je to už pryč,tak se tomu zpětně dokážu zasmát.Byli jsme spolu přes dva roky,vše bylo fajn do chvíle,než mě požádal o ruku.Od té doby si myslel,jak mě má jistou(půl rok před svatbou) a začal se chovat jinak.Bylo by to to na dlouhé vyprávění,ale zkrátím to :-) .Začal mě žárlivě stíhat,nikam jsem nesměla chodit,zakazoval mi kamarády,známé,kontroloval mi mobil,maloval Nám"růžovou" buducnost s názory"jestli ho opustím a měli bychom děti,tak mi je vezme,měla jsem mu platit hypo na byt a sama jsem neměla figurovat ve smlouvě o vlastnictví"kdybychom se rozešli,tak bych šla přeci k rodičům" a auto,které jsem si koupila za své vlastní peníze a přidal mi 5000kč na gumy,radši shodí ze skály,jen aby mi nezůstalo nebo zná"legální"způsoby,jak by mě o něj připravil a vyústilo to fyzickým napadením při hádce a to už byla poslední kapka.
teri: hm, tak to je fakt síla a dost mi to připomíná bývalého mé nejlepší kámošky, rozešli se po 3 letech a hlavní důvod byl ten, že ona nic nesměla a když jí zakázal stýkat se i se mnou přičemž mně osobně řekl do telefonu, že si nepřeje, že by sme se spolu kamarádili - my nej kámošky od 1.třídy !!!
No hlavně, že ted´už je vše v pohodě a koukám dle profilu, že máš už i baby :-)
No hlavně to vypovídá o tom, že bysme si měli vzít toho pravýho a né tu řešit kravinky, no ale to ke svatbě taky patří, takže já jdu ted´radši něco dělat a vy si užívejte přípravy.
ahoj, dík za tip s tou Elizzou,asi do toho půjdem,tak snad to klapne, chceme si to zamluvit už te´d..opravdu mě děsí co všechno musí člověk zařídit a vyřešit,sem stresovaná už teď :-S a bojim se že si vyberu šaty a za ten rok třeba ztloustnu nebo (zázrakem) zhubnu, prostě že nebudu vypadat jako te´d, taky nevim co s tim :-.
zuzabra: Moooc hezký šatičky :-)
Terezka: myslim, že když budeš mít šaty z pjčovny, tak se tak měsíc před svatbou chodí ještě na zkoušku a snad by měli být schopni ti šaty ještě trochu upravit... Aspoň si myslim, že to tak je
Zdravím, všechny .. má někdo problém s rodiči...jako já, že sem si vybrala šaty a jim se vůbec nelíbí? I když se mi do vybírání zrovna moc nechtělo.. musim všechno vyřešit v jednom týdni .. a to je teda hodně velký stres ..totiž nebudu přes půl roku doma a nikdo to za mě neudělá..jinak sem vybírala termín s přítelem na 25.7.2009..ten se do příprav moc nehrne ... však ono to nějak dopadne ..trochu víc optimismu :-D je to holanďan ale svatba bude v ČR.
lida17: mrkni na moje jmenovky mám je v albu, jsou to kamínky na stůl, ale teď zase přemýšlím o modrých s papíru pro pány a růžových pro dámy, zdá se mi, že na ty kamínky se toho moc nevejde, ale jsou hezký.A přípravy jsou víceméně na mě, přítel jen kývne nebo zamítne, ale mě to neva, mě to baví a důležitý věci, jako obejití hospod a restaurací udělá se mnou.A teď koukám na tvůj datum svatby, co ty tady vlastně děláš? Teda né že by jsi mi tady vadila :-D :-x :-D
já nevim,ale 24.7. i 25.7. patří do červenec 2009 ne?te´d jsem teda úplně zblblá x-) já zatim přípravy nijak moc, máme zamluveje termín, předběžně byvrané místo na oběd+párty, pokukuju po šatech,ale velmi teoreticky, mam spíš stres jak to skoordinuju všechno...nemáme ještě ani rozpočet :-S a bude nás asi 35...
Myslim taky že 25.7 je červenec,ne? :-D ale to neva... jinak mám zařízené skoro všechno, dnes du za farářem a zbývá mi kameramanka... tak si říkám, že su dobrá,že sem všechno za celý týden zvládla 8-) . svatební menu už je taky na papíře :-) .. mému chlapovi je to v celku jedno,jak to všechno bude ..jen hudbu ,to má on na starosti. Aby se měli holanďani a němci dobře ale myslim, že si pozvu i nějaké muzikanty od nás..na sola a tak ,to aby všichni viděli,jak to tady u nás chodí... co sem slyšela, tak jejich svatby musí být docela suché :-p
Holky a jak to řešíte s dary? My asi každému dáme básničku, že dary nechceme, že chceme prachy :-) Takže rozpočet vůbec neřešíme a uvidíme. Začala jsem věci kupovat už teď aby to pak nebyla taková finanční zátěž, nakoupíme vše teď a pak jen zaplatit hostinu...