Ahoj,mi ještě nemáme přesný datum,ale červenec to snad bude ;-) Obřed bude ve vojenské kapli na pražském hradě a hostina na lovecké chatě u dědy :-) Já bych ráda malou svatbu a co nejjednodužší šaty,jsem malá,takže v nabírané sukni bych byla jak figurka :-S Klidně i barevné,ale ženich bude mít světle modrou unyformu,to už by bylo asi moc barev co?Doufám,že se vejdeme tak do30lidí,velká svatba a kostel plný lidí je spíš moje noční můra!!! :-p Navíc máme synka v té době mu budou akorát dva roky,tak to bude honička :-)
Tak koukám, jak se nám to tu rozrostlo. Byla jsem týden v nemocnici a teď koukám a nestačím číst novinky! Bohužel jsem se dozvěděla, že mám roztroušenou sklerózu a tak trošku řeším, jak bude ta naše svatba vypadat, a co když nepůjde vše zvládnout tak, jak jsem si přála. Ale hlavně, že přítel to přijal v pohodě a hodně mi pomohl se s nemocí vyrovnat, takže zase vzhůru do svatebních příprav ;-)
Luci síla, ani pomyslet se na to nedá:-) jen si říkám, aby to se mnou vůbec vydržel :-D no budu takhle třeba jednou sedět u nějakého stroje budocnosti jako je dneska pc a internet a budu plánovat svatbu pro své děti...a třšeba budu tchyně :-D
jééé ahojky holky, vítejte:-)
mokuty, tak ty budeš mít fešáka v uniformě ju, to je hezký a romantický, jak z filmu ;-) a že jsi malá, z toho si nic nedělej, já vedle toho mého vypadám jako prtě taky, je totiž o půl metru vyšší ;-) zase si ale můžu vzít ooooobrovký podpatky na doufat, že si nerozbiju hubu :-D
cascia...tak to mě mrzí, že jsi byla nemocná...ale bude to ok, ne? Mocinky držím pěsti, aby jsi byla ok a vše Vám proběhlo tak jak má..máš obrovské štěstí, že máš takového přítele jakého máš a že to dobře zvládá - tak je to ten pravý, že ;-) tak tfuj tfuj tfuj pro štěstí
cascia: drz se a bojuj...to je nejdulezitejsi...a pak taky podpora, vim, o cem mluvim, mame tu nemoc v rodine...pekne se pripravuj na svatbu, vsechno urcite klapne tak jak ma! Drzim pesti!
navazu tu na predchazejici tema - cervenec nam tak nejak zbyl...puvodne jsme rikali, ze jsme flexibilni - od cervna do zari, jenze pak jsme to zacali probirat - cerven uz nebylo volno na miste pro hostinu, srpen je sezona pro pritelovu maminku a brachu a nemuzou odjet, do zari se nam cekat nechtelo...takze cervenec a to zacatek ...a najednou je to za pul roku a nic neni udelano! :-D
Cascia, tak to mě moc mrzí, že na tebe v nemocnici čekaly takový nepříjemný zprávy, každopádně držím moc palce, aby to vše dopadlo dobře a nic se pro tebe zásadně nezměnilo, ale máš super chlapa, tak věřím, že to všechno společně zvládnete! ;-)
Ahoj, moc děkuji za milé reakce. :-) No ale zpátky k tématu - jak jste daleko s přípravami? Já jsem se teď docela zasekla ale dnes jsem už vyšla ven shánět nějaký ten doplněk k šatičkám... ;-)
Cas: Jé a sehnala si něco? Já vůbec nevim, jaké doplňky k šatům zvolit, aby to nebylo přeplácané. My se včera informovali, tam co to chceme mít večer pro kamarády, tak to vypadá dobře. A to dokonce navrhl přítel, aby jsme se na to šli už zeptat :-D . Mě vážně potěšil, protože to byla více méně první aktivita kolem svatby, kterou vyvinul ;-)
Jak jsou na tom vaši chlapi?
Tak já mám za sebou to, čeho sme se nejvíc báli, oznámili sme to mojí mamince a babičce a dědovi a vzali to s naprosto ledovým klidem, což nás totálně rozhodilo, protože sme čekali úplně jinou reakci, ale sem ráda, že už to vědí a můžem se dál v klidu věnovat přípravám, resp.já se jim budu věnovat, můj chlap aktivní není, ale neva.. :-D Já teda doplňky ještě neřeším, jelikož nemám ani šaty.. :-N
zuzimme: Zatím jsem nic konkrétního nesehnala, ale mám pár tipů - hlavně díky holkám tady na webu :-) Lucie777: Přesně, člověka nejvíc odrovná, když je připraven na nějakou reakci a ona je pak úplně jiná :-D Taky jsem to v minulém týdnu zažila... ;-)
Holky můj chlap se taky do příprav nějak neangažuje,jen když chci něco rozhodnout,tak se poradíme,ale spíš se o to starám já sama :-) to je asi normální,řekla bych.
Doplňky zatím taky nevybírám,jelikož stejně jako lucka ještě nemám ani vybraný šaty. Začnu se zkoušením až v lednu. I tak se bojím,že nějaký vyberu a pak uvidím jiný,co se mi budou líbit víc a bude mě to štvát :-N
Janinko :-) to my to prožíváme oba, ale přítel furt tak nějak nemá čas víc...je věčně fuč, ale mými nápady je nadšen x-) Zamiloval se do jedný restauračky a prý už nemám hledat jinou... x-)
No s reakcema jsem taky byla docela překvapená. Když jsme to oznamovali přítelově rodině, tak jsem čekala, že to bude takový divný, ale nakonec to vzali úplně super :-D a naopak u mojí rodiny jsem čekala nadšenou reakci a jen co jsme jim to řekli, tak se začali mezi sebou bavit o něčem úplně jiném a skoro sem měla pocit, že je to ani nezajímá. Ještě teď je mi to líto, když si vzpomenu :-(
tak u nas doma se to jeste nevi :-) cekame az na Vanoce, pojedeme oba k nam domu...nechtela jsem to nasim sdelovat po telefonu ;-) doufam v pozitivni reakci, i kdyz pro tatku to bude definitivni potvrzeni, ze se jeho holcicka z ciziny nevrati...
Já popravdě taky čekala jiné reakce.Přišlo mi,že to všichni vzali s tím jakože "konečně ste se rozhoupali,už bylo na čase",jako samozřejmost :-| Největší radost měla babička (přítelova,já už žádnou nemám,takže je naše společná :-) ) Nejlepší asi je,žádné reakce neočekávat,protože pak je člověk zklamaný...
já sem se t´d s přípravama taky zasekla, máme obřad, místo na hostinu, mam šaty, vybranou kadeřnici..teď mě trápí kytky, nevim moc kam se obrátit,nemám tady žádné zkušenosti a boty k šatům...oznámení už máme vymyšlené, po vánocích ho vyrobíme a rozešlem...je to sice brzo,ale zas lidi plánujou dovolený,tak sem si řikala aby s tim počítali :-)
tak reakce:-) já si taky říkala, že když všem oznámíme, že se budeme brát, tak že všici snad vyvěsej prapory, budou jásat a tak :-D hehe no naivka:-) když jsme to říkali přítelovým rodičům, tak jsme udělali jednohubky atd u nás doma a oni už asi jako tušili ( spíš čekali, že čekáme bejby :-D ) no a my jim řekli, že teda svatba, tak jsmě dali šáňo, ale taky jsem si představovala něco jinýho..asi to nejde ani popsat ;-) no a naši to vzali v poho, ale čím víc se to blíží, tak sleduju, že to mojí maminu začíná víc brát, a taky řeší :-D
terezka: ty jo, to skoro závidim, kolik už toho máš. Já mám jen boty a šaty se mi šijou. Jak na smilování čekám na 15. prosince, až konečně dostaneme od matriky termín :-D . Teprve pak uvěřim, že se opravdu budu vdávat :-o
Asi je vážně lepší žádný reakce nečekat, ať pak člověk není zklamanej :-|
Tak já jsem se před 14dny dozvěděla,že by konečně po 10letech mohla být svatba,všetečnými otázkami nastávajícího se to v rodině provalilo a dnes mi mamka řekla,že babička s dědou na svatbu nepůjdou v žádném případě a nikdo že nám do vojenské kaple do Prahy 30Km nepojede.Takže to vypadá,že to skončilo dříve než to začalo :-( Já bych nejraději letní šaty a svatbu jen se svědky,ale přítel chce tu pravou se vším všudy a hlavně nabírané bílé šaty,ty co mám v albu se mu nelíbí a já se zamilovala do těch s červenou stuhou v pase :-( nejraději bych to celé zrušila,když jsme nemusely mýt svatbu doteď,tak naco?! ;-(
Mokuty, tak to mě mrzím že to bere rodina takhle, ale třeba to je jen počáteční šok.. Kolik ti je? Ty šaty s červenou stuhou sou krásný, jen to chce perfektní postavu, já se naštěstí s přítelem víceméně shodnu, ale on by tě stejně měl vidět až ve svatební den a určitě se mu budeš líbit i v šatech, který původně nechtěl, no ale jestli máš už teď k svatbě takovej odpor, tak nevím, nevím, cpát peníze do něčeho, co ani nechceš... :-/
Mě je sice 25,ale máme synka,v té době mu budou2roky,zdá se mi to až trapný tady běhat v šatech s vlčkou,nebo co!Já na tyhle oficiality moc nejsem,a romantický se mi to rozhodně nezdá!!!Právě že přítel má povahu takovou,že když ráno vylezu v šatech a nebudou se mu líbyt,tak je schopný říct,že jsem mu to celé zkazila,nebo tak něco,z toho mám strach,takže půjdu sice sai vybírat s kámoškou,ale všechny modeli nafotíme a pak mu je ukážu,vyberu až podle reakcí ale konečné rozhodnutí asi neprozradím =-) Jsem fakt zklamaná,ale snad to přejde,já jsem naivní optimista ;-)
Tak to je přítel docela drsnej, že by tohle řekl, ale třeba se pleteš, svatbu by přece kazit nechtěl! Tak si zkoušej jen šaty, který se ti fakt líbí, žádný s vlečkou a volánkama prostě nezkoušej! Přítel přece musí pochopit, že ty máš nějakou předstvu, tak se nějak dohodněte, je to o kompromisech.. :-) dobře to dopadne!
No to doufám! ;-) Jen jsem zvědavá,jak to zvládne Štěpán(syn).Kdo ho třeba pohlídá,až půjdu ráno k holiči,všichni budou mít práci a babičky taky budou chtít učesat atd.. :-. No bude to něco.Ale na oznámení si dám záležet,to musí být vtipné a prostě pecka :-D žádné holubyčky atd.