Ahoj nevěsty.. po inspiraci v této diskuzi otvírám i já téma pro nás co chystáme svatbu na září 2012.. Napište co už máte a jak pokračují Vaše přípravy. My jsme se s přítelem konečně po 6 letech vztahu domluvili na našem svatebním dni, který se bude konat 1. 9. 2012:-) Prozatím jsem ve fázi zjišťování, rozhodujeme se kde uspořádáme hostinu:-) Jediná věc, kterou mám je fotografka:-) Těším se na naše společné sdílení dojmů z příprav..:-)
@phuskova a co to teda nezakrývat? udělat z toho prostě "naschvál"..možná lepší jak na to dávat papír....já bych to nezakrývala, dala byhc na to kytky, nějakou poctivou lucernu....max třebas běhoun doprostřed
@barbora_b no je to taky možnost..já budu mít na střed asi tyl (místo toho běhounu)..měla jsem ho mít na mašle na židle,ale jelikož tam jsou lavičky bez opěradel,tak na ně asi mašle moc nepůjdou :-D sice si pár židlí asi dovezeme, protože přeci jen, občas se někdo bude chtít třeba opřít :-D Ale to mi vystačí asi tak jako tak :-) na stůl budu mít jen takový ty železný kyblíčky s "trávou" (zatím nevím co to je a jak to mám zasadit:-D) a v tom 2 mini gerbery, jinak asi nic víc ... lucerny by někdo chtěl zapalovat a já se bojím ohně, takhle v místnosti otevřenýho (krb mi ale nevadí :-D)
@phuskova to zní dobře, ty kyblíčky....celkově byhc to hodila do takového rustikálna, možná i ten tyl je takovej až moc romantickej :-D Jo a jestli jsou ty stolyvysoký, tak jsem viděla ozdoby zespodu, že třebas holky udělaly z papíru kytky nebo koule a zavěsily je zespoda až na zem.....taky dobrý :-)
@barbora_b no koule z papíru...já mám trauma z pom pomů už asi napořád..já prostě nemůžu přijít na to, jak udělat hezkej pom pom aby byl hustej,ale zas aby šel oddělovat..:-D prostě mi to nejde :-D
Do těch kyblíčků musím fakt vymyslet co rychlerostoucího zasadit...napadá mě jen řeřicha..:-D
@phuskova a hlavně by nikdo nevěděl, co to je za rostlinu :-D My sme loni udělali pro děti ze vsi na Mikuláše balíčky "vypěstuj si kytičku", květináčky se zasetou čočkou, hrachem a fazolema, napsali jim na to latinskej název oný luštěniny a mělas vidět, jak se dětičkám líbilo, co jim to roste za zvláštní kytičky :-D
to by chtělo naschvál ty stoly nechat týden venku na dešti, aby chytli správnou patinu ;-) ale jinak je pravdou, že pokud ty stoly jsou přirozeně staré, může být hezké na to nic nedávat, souhlasím s @barbora_b
@bee2 pak napiš, jak dopadly šaty... trochu mě děsilo v salonech právě to, že by je měl někdo přede mnou, za sezonu i vickrat... ale snad se to tak netočí...jinak nervy ne-e, mamča už vzdala i své představy, které mi furt předhazovala jako jediné správné a teď už můžu v klidu dodělávat drobnosti, máš pravdu s tou párty, už se na to moc těšíme ;-) a tajně doufám, že všichni okolo vymyslí aspoň zčásti takové blbosti, jaké pro ně chystám já :D :D
@phuskova no více méně jo, nesmí to to přerůst, akorát to nebude mít listy jako obilnina ale jako vikvovité rostliny :-D ale aj vikve jsou velice dekoraativní :-D
tak se přidávám do debaty. zasnoubení jsme necelý měsíc a svatbu 29. září jsme vymysleli asi před dvěma dny. Na to že všechno zařizujeme s anglie jsem zatím docela klidná. Ve všem mám skluz, ale snad to nějak dopadne.
@deniikd tak držíme palce ;-) zase když to má člověk takhle akorát na čas, nevymýšlí blbosti ;-) jako třeba já :D dneska vyrábím mašle na židle, asi zkusím i další drobné dekorace, když už musím sedět doma s antibiotikama :)
@zoooza no dekorace budu vyrábět o to se neochudím :-) ale už mám fotografku, kameramana, restauraci, a šaty se budou šít hned jak zítra pošleme zálohu :-) a to jenom za dnešek. :-)
@deniikd tak to je teda rychlost, dobrý!!! :) no já jenom než jsem našla salón, kde by měli šaty pro mě, to mi trvalo měsíc :) pak jsme měsíc obcházeli restaurace a porovnávali nabídky a místo... to je tak, když je na všechno čas :) ale myslím, že i zrychlená verze je fajn, je to takové intenzivnější ;-) tak si to hezky užívej!
@deniikd Takže to máš na to dva měsíce. Neboj, dá se to zvládnout. Já se o svojí svatbě dozvěděla na začátku června - tzn. mám na to tři měsíce. A řekla bych, že se můžu vdávat už teď. Nevím sice, jaký budu mít účes a líčení ani nemám boty, ale kdybych věděla, že už je termín dalo by se to - kadeřnice a vizážistka v jednom by se domluvila dřív a boty bych si půjčila v salonu, nevymýšlela bych si že chci svoje. Hlavní je mít snubní prstýnky, místo kde Vás oddají a hlavně ženicha :-D Zbytek je teoreticky nepodstatný.
@zoooza :-) šaty jsem opravdu vybírala měsíc co jsme zasnoubení :-) a restaurace je pro nás citová záležitost, která byla vybrána dřiv nez jsme se zasnoubili, šlo jen o to aby restaurace nebyla zamluvena a šaty se stihly ušít. Ale všechno vyšlo :-)
no to je pravda, že mít rozložené ty náklady na půl roku je asi lepší než na dva měsíce.. :-D v tom byla naše výhoda... protože platit všechno jen tak z výplaty, to bychom asi svatbu neměli :)
@zoooza tos mi připomněla, že po nás zatím skoro nikdo nic nechtěl. Máme zatím dva výdaje (prstýnky a záloha na moje šaty), jinak všichni to chtěj zaplatit až pak - to mě úplně fascinuje. U květinářky už mi to přišlo divný, tak jí říkám, jestli nechce alespoň nějakou zálohu a ona, že né, že se jí ještě nestalo, že by někdo nezaplatil, takže prý až pak. To samý třeba kapela - ty taky nic nechtěj.
@mellie tak to je celkem prima, i když já jsem zrovna ten typ, který to má radši pojištěné zálohami :) zrovna dneska jsem dávala na dort, kytky už mám taky předplacené, záloha za šaty a za hostinu. Prstýnky jsme taky měli na zálohu, respektive nám je dělala kamarádka zlatnice a bylo to na materiál. Takže ty podstatné věci pěkně zálohované, abych pak nebyla bez dortu nebo bez šatů :-D ale každý podnik to má asi jinak, o to větší pálky jsou to pak najednou ;-)
@mellie no hlavně třeba dort bude vyzvedávat družička, takže bych je nemohla ani osobně seřvat, kdyby to neměli připravené :D a mít s sebou tolik v hotovosti... to radši zálohu, pak mi týden před dají předběžnou cenu, já si to nachystám a je to :D ale věřím tomu, že aspoň kalkulaci máš takže asi tušíš, na co máte, ne? :-D
@zoooza tak dort nám povezou z cukrárny přímo na místo hostiny, takže u nás případné seřvání taky nepřipadá v úvahu :-D U většiny vím (kromě tý květinářky, tam teda netuším), tak snad to nějak dáme dohromady :-D
@mellie no já teda dneska byla potvrdit ten dort a náš plán, že všechno navezem v pátek dpoledne na sobotní svatbu padl, protože jsme chtěli ovocné mascarpone mističky a tak, které by museli dělat už ve čtvrtek večer, takže by to v sobotu bylo bleeee.... takže mají vymyslet, jestli jsou schopní nám to dovézt až na místo, nebo budou makat v pátek přes noc a já tam v sobotu na osmou někoho pošlu... :-D jsem sama zvědavá