Ahoj nevěsty.. po inspiraci v této diskuzi otvírám i já téma pro nás co chystáme svatbu na září 2012.. Napište co už máte a jak pokračují Vaše přípravy. My jsme se s přítelem konečně po 6 letech vztahu domluvili na našem svatebním dni, který se bude konat 1. 9. 2012:-) Prozatím jsem ve fázi zjišťování, rozhodujeme se kde uspořádáme hostinu:-) Jediná věc, kterou mám je fotografka:-) Těším se na naše společné sdílení dojmů z příprav..:-)
@barbora_b no psala mi to ta holcina co mi bude dort delat, uz ten co chci nekomu delala.. tak asi vi... ale kdyz se zeptas te sve cukrarky, tak ti urcite rekne, kolik to bude mit kilo a pro kolik lidi bude stacit
@chezzie nám právě řekli, že třípatrák cca šest kilo, takže čtyřpatrový snad deset...? Ale my chceme kulatý, hranaté jsou těžší..nemáte hranatý? Pak teda ais taky záleží na tíze potahu a na otm, jak je hutná náplň, my chceme hlavně hodně lehké šlehačkové krémy...no mám s nima schůzku další týden tak uvidím...hrozně se mi líbí čtyřpatrové dorty, ale nejspíš asi nebude, škoda .-(
@barbora_b jj mame hranaty... tak mozna proto, budeme mit klasicky piskot, patra na stridacku promazana vanilkovym a cokoladovym kremem, + tam dava ovoce... kamaradka si nechala od ni delat detsky dort a mela to podobne a strasne si to chvalila...
@chezzie jéé super, tak to gratuluju k výběru. Máš je v albu?? Jsem zvědavá :) A můžu se zeptat na cenu, za kolik ti dort upeče? Tak to budeš mít určitě krásnej dort s fialovýma motýlkama :) My máme taky svatbu do fialova ;)
Dnes jsem koupila boty sobě i dcerce. Jsem moooc ráda. Malá má i zařízené šatičky pro ní a pro druhou družičku. Tak to je další plus. Já dnes dala zálohu za ušití svojich šatů, tak snad vše klapne v pohodě.
Pěkně mi vadí ta nová verze stránek páč se mi těžko zjišťuje zda jste něco napsaly.
@kaerde jj ta nová verze je divná na zkouknutí nových příspěvků, dala jsem si téma do oblíbených, ale i tak mám občas problém něco najít :D
jinak já teď sedím doma na nemocenské, tak se asi pustím do dekorací a vymýšlení přesných bodů programu. Až budu fit, musíme vyrazit ještě pro ženichovu košili a boty, a doufám, že nějaké botky seženu i já (chci barevné :D) no a pak už bude září a bude to už za pár :D družičky šaty už mají, dostanou k nim i šálu přes ramena, svědkové zas kravaty.. no už se na ně těším :D
@zoooza Já sem občas nakouknu a jsem v šoku z toho jak všechny už máte skoro vše. Já když to vemu nemám nic. Jen místo, prstýnek, obřad, pro holky šaty, boty, dort a cukroví. Ale vše se stihne, musí se stihnou. A pak začnem plašit že nic není. Všici mi říkali že už mám čas řešit ty šaty tak jsem to řešila dnes. Jen mi neprošla ta černá, tak budu mít kombinaci s tmavě vínovou.
@kaerde no já jsem typ, který vždycky má rád všechno s předstihem, takže šaty jsem řešila už na jaře, brané míry a zaplacenou zálohu mám teď od července, už by pomalu měly i dorazit, hrozně se na ně těším... cukroví jsem zadala maminkám a babičkám, zasedací pořádek a zábavu svědkům a družičkám a teď mám čas vymýšlet právě ty blbosti jako třeba skládání ubrousků a nákup ostatních dekorací :D prstýnky máme doma, vlastně už musím jen dořešit dort a vymyslet účes, v tom jsem úplně marná a nic není to pravé.. tak ještě uvidím.... a já myslím že i na poslední chvíli je to v pohodě, aspoň člověk nevymýšlí zbytečnosti a trocha toho stresu může být i dost přínosná :D a jako budeš mít šaty, když s tmavě vínovou? nějakou výšivku nebo stuhu? nebo jak?
@zoooza No to právě moc nevím. Budu mít korzet a sukni zvlášť. Korzet bude do V a bude složen nějak jako že uprostřed V bílé barvy, pak po obouch stranách ta jinačí a pak zas bílá. Na zádech bude šněrování s tou jiou barvou. A sukně čistě bílá jen spodej bude té barvy jako lem. Umíš si to představit??? Snad jsem to popsala dobře
@kaerde no nejsem návrhářka a prostorou představivost taky moc nemám, ale tuším :D a to máš teda šité na míru nebo jsi je někde objevila? zní to zajímavě, nic takového jsem v salonech nepotkala... já chtěla taky s nějakou barvičkou, ale nakonec jsem objevila bílé, které mě nadchly a barevnou budu mít jenom tu stužku ve šněrování korzetu :) a botičky, jestli seženu nějaké hezké (a ne na hnusné korkové platformě, jako jsou teď všude v obchodě) ;-)
@zoooza Šije je paní, která šije nádherně. Ona je něco jako neofiko salón. Šaty ušije, pak to je předá, zaplatíš tak 4 000 a za týden jí je vrátíš. Ušije to jak si vybereš i dle předlohy přesnou kopii. Boty jsem dlouho scháněla. Protože budeme mít svatbu venku tak nemohu podpatek jen jehlu ale pořádnej a nechci zas tykové ty jak popisuješ ty. Celá ta podrážka.
Mám pocit, že toho taky moc nemáme. Hlavně prstýnky mě štvou. Už se dělají měsíc :-( . Ale jinak to neřeším. Mám svatbu 7.9. a od začátku září mám dovču, tak se to snad nějak zvládne.
Mi povídejte o shánění bot. Včera jsem i s přítelem vyrazila do obchodu. Přítel vzal hned první co mu seděly, já nekoupila nic - jelikož po vyloučení bot na platformě, na deseti centimetrových a jehlových podpadcích nezůstane žádný výběr. Navíc mám úzkou nohu, takže mi nepadnou všechny boty. A když chcete čistě bílé boty, tak už neseženete nic :-( no to si ještě užiju, nakonec snad fakt budu muset zajet do Polska.
@ivetaml no asi tam taky budu muset vyrazit, protože jsem chtěla jednoduché zadání, na středním podpatku a s páskem (mám vysoký nárt, takže lodičky fakt ne-e), plus něco růžového nebo fialového.... už je sháním skoro půl roku a ani náhodou,ani v jiné barvě, všechno buď balerínky (ty jsou klidně prima, ale ne na svatbu, člověk v nich nemá žádnou figuru, jak stojí přilepený na zemi :D) nebo právě ty platformové (a nejlepší, že všechno a la korek nebo obalené nějakým sisalem či co, takže boty na jedno použití, bo pak jsou jak z prasečince )... kdybyste někdo objevil nějaké hezké, dejte vědět ;-)
Tak my máme dneska přesně 30 dní a mě z toho začíná pomalu hrabat ;) Boty jsem pro sebe sehnala naštěstí snadno, ale například oznámení jsme konečně dodělali teprve včera... Ženich oblečeného také ještě nemáme... ale dle jeho slov, "vždyť máme času" :-D V pátek mě čeká zkouška líčení a o tom co budu mít na hlavě přemýšlím dnem a nocí a každý den mám jinou představu :-D
Ahoh holky...tak u nás už se taky finišuje :) podařilo se mi vystresovat přítele natolik, že si v neděli KONEČNĚ zakoupil oblek. Tak z něj teď máme oba velkou radost a musím teda říct, že mně spadl pořádnej kámen ze srdce..už jsem viděla jak někde 6. září lítáme a sháníme oblek 2 dny před svatbou. Jinak všechny oznamka už jsou konečně rozeslaný, šaty, závoj i boty už mám doma. Včera jsem si dodělala brož na kytku a pokračuju ve tvoření výzdoby na terasu, kde budeme mít obřad. Ve čtvrtek jdeme na Kozí horku dojednat finální vzhled meníčka a už všechno doladit a domluvit na pevno. Tak snad už se ty povinnosti budou jen zmenšovat a nic dalšího se nevyvrbí...hlavně snad žádná větší komplikace..na menší jsem připravená :-D
A co u Vás? Jak pokračujete? Jak se holky cítíe, když se nám to tak krátí...já se strašně teším :)
@zirafka01 u nás se to začíná pomalu rýsovat, ale všechno je tak nějak napůl - prostě rozjednaný :-) Máme objednaný prstýnky, domluvený dort, moje šaty (v pátek dorazily do salónu, tak se musím vypravit na zkoušku). Pak domluvený květiny a koláčky. Hotová je i finální verze oznámka - už jen vytisknout :-D Hostina už se taky začíná domlouvat - jen musíme vybrat co budeme chtít na rautový stoly. Výzdobu nám zajistí, ale musím s paní pořešit co a jak. Nejvíc mě teda trápí ženichův oblek - taky jsem donutila nastávajícího, že vyrazíme na nákup, ale pěkně jsme dojeli. Přítel má široký ramena, takže když je mu sako přes ramena, tak na břiše to má jak pytel, takže teď vůbec nevíme co s tím. Obešli jsem snad všechny obchody a všude ten samej problém. Myslíte, že by se dalo něco sehnat v půjčovně? Jinak já jsem tak nějak pořád v klidu, nervozní jsem lehce, ale jen z toho, že se ještě musí dost věcí zařídit no.
no já pořád řeším líčení a účes a pořád ne a ne ten správný nápad.... ale tak ještě je čas :D jinak s oblekem jsme to měli naopak než @mellie můj má drobné ramena a televizní bříško, takže jsme to zas řešili opačně... ale nakonec natrefil u max tary na jeden moc hezký ;-) už jsem si myslela, že pojedem do Polska :)
@zoooza já jdu 29.8. na zkoušku účesu i líčení - o účesu mám jen tak mírnou představu a o líčení vůbec - nechám to na odbornicích, snad to nějak dopadne :-D
@mellie No, my jsme měli podobný problém...každopádně to vyřešil oblek slimkového střihu, který je prostě u pasu víc vybraný a tím pádem to těmhle klukům líp sedí. Moc pěkné i za pěknou cenu (klidně kolem 5.000,-) mají v NEO modě a pak zkusit třeba i Bandi..my jsme nakonec nakoupili v BANDI :)
@mellie jo jinak v MaxTaře jsme byli taky...obleky moc pěkný, ale taky moc drahý..teda aspoň ty netypický a pro nekonfekční postavy. Měli jsme tam favorita,ale nakonec jsme za cenu toho obleku pořídili úplně všechno i s botama a manžetovýma knoflíčkama.