@arethaf bude to sice v pátek, ale doufám, že většina hostů si čas udělá a proběhne to ok :) Všichni jsou z Prahy, tak to snad nebude problém... dneska jsem přemýšlela, jestli už nezačnu za různé ty serepetičky utrácet teď, aby se to plynule rozpustilo do nákladů celého roku ;) zbylé věci stačí zařídit až tak v březnu a pozdeji....
@arethaf No my máme místo krásné, přesto levnější. Ale je to každého věc, jak říkáš. Já třeba za 20 tisíc budu mít pak třeba kus oslavy (pití například).
@chris_n jasne,to chapu,my zase budeme mit hostinu u znameho v restauraci,takze usetrime tam :) taky urcite nebudu vyhazovat za spoustu jinych veci...neni to tak ze bychom meli na vyhazovani,ale proste jsme si jinak prehodili priority ;)
@chris_n No to je jasné :). Já jsem se zrovna teď zamilovala do hradu Červený újezd. Mají tam nádhernou zahradu. Akorát je to trochu z ruky. Ale na rozdíl od Průhonic to má obrovskou výhodu, že svatby jsou tam po dvou hodinách.
Ahojte! Chtěla jsem se zeptat, nevdáváte se některá na svátek 5.7.2013? ;-) Původně jsem měla termín 10.8.2013, ale jediný volný termín v místě sv. hostiny byl pátek 5.7.2013...A to se mi plno lidí smálo, proč to řeším tak brzo :-D
Ufffff, jsem rada, že jsem mezi svými :-)
Ja už si myslela,že jsem "nevěsta flákač"
Našim svatbu oznamime teprv pod stromeček.
Do te doby musim jeste najit job,at je z ceho platit šaty apod.
Taky jsme se rozhodli pro svatbu v cervenci13.7. na matrice nam rekli,ze nam jeste nemuzou rezervovat misto,az pul roku dopredu,tak snad se nekam vmackneme.Predbezne jsme si zamluvili restauraci a vse ostatni budeme resit az po vanocich casu dost:)
@xlostris :D Taky se mi plno známých (a zpočátku i můj milý) smáli, že to všechno řeším hrozně brzy, ale ještě že jsem se nedala! Pár týdnů po kontaktování místa obřadu/hostiny/párty a fotografa jsem už vše musela potvrdit a fotografovi poslat zálohu, jelikož už se vyrojily další páry, které chtěli to, co my. Takže, holky, nedejte se! Neříkám, že musíte šílet tři roky před svatbou a už mít všechno perfektně naplánované, ale sama jsem se utvrdila v tom, že je nejlepší si co nejdříve vytvořit plán, co nejdříve zamluvit místo obřadu, hostiny, after party, fotografa a případného kameramana. Hned další jsou na řadě šaty - ty nejlepší modely bývají brzy rozebrané. Držím vám všem palce!! :))
tak my to máme v květnuuuu. přesně 25.5. 2013. když sem to řekla doma tak mamka hrůzou zbledla že se svatby v květnu nedělají... no jo no.. to je ta stará škola :) ale politicky jsem jí to vysvětlila tak je doma klid 8-)
@vanilka90 Jojo, svatá pravda. Přesně tohle slyším i já. Pořád ho nemůžu dokopat se taky o svatbu zajímat. Moc by mi pomohl tím, kdyby hledal na internetu nějakou kapelu. Dneska jsem jednu objevila já, ukázala jsem mu ji, že by byla fajn atd. a na konci mu řekla - dobrá viď, ale mi jí nebudeme mít, protože na náš termín je už zamluvená. No najednou pochopil :-) , tak doufám, že mu to vydrží.
@keeshka Ten můj se začal angažovat poté, co nám manažerka z restaurace, kde se bude všechno veselí odehrávat, napsala, jestli jí mohu vše potvrdit, že náš termín už poptával další pár. Od té doby taky chápe, že na některé věci až tak brzy není, a najednou se ujal svatebních oznámení. Jinak to nechává na mně a sám si vyhrazuje právo veta. :D
Já mohu říct, že můj partner se do svatbičky zapojil a už je vše hotovo. Tím, že se svatbami zabývám a je to i můj koníček, tak to byla paráda. Teď už jen vyčkat na 15. 6. 2013. Za sebe mohu potvrdit, že plánování svatby rok před svatbou, pokud má člověk vybrané místa a věci, které jsou hodně na svatby vyžadovány je optimální termín a někdy už pozdě. Mě omývalo (díky chybě restaurace), když málem nevyšel zámecký sál, kde chceme hostinu, protože už tam byla nahlášena jiná svatba a to jsem sál řešila už od srpna 2012. Nakonec daná svatba termín posunula a díky bohu vše nám vyšlo jak si představujeme.
ahojky nevěstinky :-) také se přidávám troškou do mlýna :-) spadám do této hezké diskuze. O svatbě jsem měla vždycky celkem jasno. Pokud to jen trochu půjde, tak se vdávat v létě a netěhotná :-) abych mohla pít. Zatím mi to vychází 8-) to, že se chci vdávat v létě možná i souvisí s tím, že jsem typický letní dítě - páč jsem se narodila prý do 40 stupňů tepla :-) termín jsme nejdřív stanovili na moje narozky tedy 17.8., ale jelikož s mými narozky souvisí i jarmark a pouť, tak jsme to posunuli. Máme to 24.8.2013 ve 12 hodin :-o máme zařízeno oznámení, hostinu, kostel, šaty :-) a ten zbytek postupně v klídku :-) tak páááá a krásné přípravy všem nevěstinákám :-)