@vera_vila však se to nějak zvládne, já naštěstí nebyla nijak limitována výběrem času, nebereme se na zrovna exponovaném místě..A na tom datu jsem taky trvala, loni jsme se ten den zasnoubili, tehdy to byl pátek :-) takže kdyby mi prostě na místě, kde bychom se chtěli vzít, že nás oddají nejpozději v poledne, tak bych se taky musela přizpůsobit..
My jsme si čas mohli vybrat a k té třinácce mě prostě logicky napadla 13h :) Časy zkrášlovacích příprav ještě moc domluvené nemám, ale určitě nebudu moc dospat, takže mi případné ranní vstávání rozhodně vadit nebude :)
@vera_vila to s tím datumem, to jsme na tom stejně, nám to taky pořád nevycházelo - prvně nebyla volná hospoda, tak jsme to chtěli posunout, ale zase na zámku by byl ten koncert, tak nakonec jsme prostě řekli že 13 a přes to nejede vlak. Snad nám to datum přinese štěstí!!!!
A tu ranní honičku ti vůbec nezávidím, ale vše se zvládne, uvidíš!!!!
My 13.00 hod a to paní na matrice povídala, že poslední volný čas v ten den se nám nebude líbit, se ptám pročpak a ona, no je to ve 13.hod máte to 13tého není to moc??? jí říkám, není je to naše šťastné číslo, tak koukala :-))
@jihajiha To doufám... Už začínám přemýšlet nad plánem dne, abysme pak lidem dali přesné pokyny, kde se v kolik sejdeme, co se bude dít pak, kdo s kým bude v jakém autě, kde a v kolik bude pro koho oslava na té zahradě a tak... Tak to musím nějak stvořit, aby se jim to pak včas předalo...
@vera_vila NO taky už nad tím začínám přemýšlet. Ach jo, nějak nevím, jak do toho. To ještě bude organizace, nejradši bych,aby to někdo zařídil za mě :-)
Ten časový harmonogram taky musím ještě pořešit...máme obřad ve 13h, ale s rodinou se na místě činu sejdeme už ve 12h na malé pohoštění a přípitek a nahradíme tak setkání u rodičů nevěsty. Naši totiž mají sice velký byt, ale v paneláku na sídlišti, kde by se ani nedalo zaparkovat.
Holky poradíme mi ? Mám takové menší rozhodování ohledně okamžiku, kdy mě můj milý a všichni ostatní poprvé uvidí. Původně jsem si myslela, že na ten náš welcome drink v místě obřadu dorazím třeba o 15 minut později než je sraz, aby tam všichni už byli a mohli udělat jééé nevěsta. Teďka ale trošku přemýšlím o variantě, že bych dorazila až přímo na obřad a všichni mě viděli poprvé až půjdu uličkou.
Výhody první varianty jsou, že ten samotný obřad už nebude tak nervózní a hlavně, že svého přítele nenechám tu hodinku s rodinou samotného. Ta druhá možnost má v sobě zase to kouzlo okamžiku :)))
Jak to máte vy ?
@trckin My to budeme mit pekne jak se to delava, cela nevestina rodina se sjede k nam domu a pak me vsichni uvidi, az po prichodu zenicha. Ja bych se necitila, kdyby na me pri obradu vsichni netrpelive cekali, az se konecne ukazu. Bych urcite zakopla, jak se znam. :-D
@trckin Taky to budeme mít po klasicku - svatebčané se sejdou u našich a vylezu z pokoje, až dorazí ženich se svou rodinou... Nedokážu si představit toho mýho roztěkanýho nervozního chlapa, jak všechno před obřadem zvládá sám - zaplatit ho, neztratit prstýnky, pořešit něco s fotografem a tak... Myslím, že i to, že Tě všichni uvidí najednou už při to pohoštění, když tam dorazíš mezi posledními, má taky své kouzlo...
Já jsem vyzvedávání nevěsty u ní doma rezolutně zamítla. Přijde mi to takové trapné. A přítel říkal, že se chce nechat překvapit až na obřadu, takže mě všichni uvidí poprvé až budu procházet uličkou. A co se týká zařizování před obřadem - od toho jsou snad svědci, aby se o toto všechno postarali. Budou mít prstýnky, naše občanky, takže vše potřebné s matrikářkou před obřadem vyřídí :-)
@sharami No, tak u nás tak maximálně moje svědkyně, ale ta bude mít ještě další jiné starosti, takže by toho na ni bylo trochu moc... Ženichův svědek je na tohle taky nepoužitelnej :-)
A vyzvedávání doma mě osobně nijak trapné nepřijde... Stejně budeme odjíždět všichni svatebčani spolu a žádné okolky a kravinky kolem vyzvedávání (hledání nevěsty, smlouvání a já nevím, jaké ještě blbosti) vůbec dělat nebudeme, to nemáme zapotřebí... Já se v klidu doma připravím, pak přijde ženich s rodinou, předá mi kytici a vyrazíme hromadně na obřad...
Ale tak zase pokud Tvůj přítel chce být překvapen, tak proč ne... Myslím, že je to všechno jen o domluvě ;-) A jelikož u nás nechává chlap veškerou organizaci na mě a nemluví mi do toho, tak to uděláme takhle...
@trckin my se se všemi potkáme až v místě obřadu, nějaké vyzvedávání jsem zavrhla, takže mě všichni uvidí, až mě otec povede uličkou. organizací řazení, sezení a tak jsem pověřila dvě kamarádky, jen ještě musím sepsat jak si to představuju..
My budeme mít klasiku - u mých rodičů se všichni sejdeme a pak se pojede asi za hodinu na obřad. Jelikož to máme až ve 2 odpoledne, tak na svatebčany bude čekat občersvení, aby nepošli do pozdního oběda hlady.
Taky teď řeším, kolik udělat výslužek. Komu všemu budete dávat výslužky? Tím myslím fotograf, řidič busu, kadeřnice, .... Komu všemu????? Poraďte?
@jihajiha Tak mě maminka vehementně tvrdila, že výslužky už se dávno nedávají... Nevím, kde na to přišla... Každopádně oddávající, matrikářka, kadeřnice, kosmetička, fotograf, asi nějakou malou i do restaurace, a pak každý výslužku do práce... Pořád přemýšlím, jestli dávat výslužky i hostům nebo se na to vykašlat...
Koukám, že s tím prvním příchodem to máte každá jinak, tak já se poradím ještě v rodině a promyslím to :)
Co se týká výslužek, tak je budeme také dávat všem lidem, kteří se budou podílet na svatebním dni - kadeřnici,vizážistce, fotografce, restauraci, kapele, oddávajímu, řidiči a pak do práce a rodině co bude i na hostině. Ty co uvidíme den předem, tak to dáme den předem a ostatním až ve svatební den. Jsem zvědavá jak to zmákneme předávat, ale snad na nikoho nezapomeneme ;)
jé holky já to tady čtu, akorát vyslužky řeším, platím, počítám, budeme je dávat hostům při odchodu ze svatby, ale teda na kadeřnici, vizážistku a fotogarfa jsem nemyslela těm se taky dává výslužka? na svatbu aby byl doškolovací kurz protože já v tom totálně plavu, jsem myslela, že se prostě jen vdám a hotovo, ale na to abych měla vysokou, komu, co, jak a kam :-( no ale díky, snad to stačim přepočítat :-)) :-))
@gejbinka JJ, taky mi to občas připadá, že na svatbu člověk potřebuje mít speciální školení, aby všechno věděl... Ještě, že tady jsou tyhle stránky ;-) Tady se člověk dozví věcí, že se až diví :-D
na práci jsem zapomněla :D já do práce výslužku nenesu, všichni z kanceláře na svatbě budou, jsou to jen dva lidi kromě mě :) a přítel do práce nese v pondělí pak krabici. jinak budeme dávat výslužky všem hostům, sama mám moc ráda cukroví ze svateb a myslím, že to spousta lidí i nějak očekává, tak proč ne :)
@vera_vila no přesně, nekouknout sem, co všecho potřebuju tak nevim, nevim :-) jak bych dopadla :-) ale výslužky napravím, aby bylo pro všechny :-) jinak snad už jsem na nic nezapomněla i když kdo ví .. :-) :-))
@vera_vila já bych výslužky nedávala taky, ale tradice je tradice ....Stejně v tom teple to nikdo nebude. Ale domluvili jsme se, že na hostinu bude jen trochu cukrovíčka a koupíme ovoce, to bude myslím lepší.
@gejbinka tys uhodila hřebíček na hlavičku, celkem mě to rozesmálo, protože ten kdo chystá svatbu aby fakt dostal 300 stránkový manuál "co a jak". Je to děs, člověk to chce mít nachystané, ale milion věcí si uvědomit, tak to je mazec. Jinak kadeřnici jsem chtěla dát výslužku určitě, ale přemýšlím, jeslti se dává třeba i paní, co vyrábí květiny? To asi ne, nebo co myslíte? Já jsem ze začátku počítala tak s 15 výslužkama a teď už jich je pomale 30!!!!! No masakr a to není konec! :-(
@gejbinka Jo jo chce to vyšší zasnoubených :))) Jen si říkám, jestli třeba fotografka tu výslužku ocení, když jí dostává každý týden, ale co, je to slušnost ;)
@jihajiha No, někde jsem četla, že i květinářce budou dávat, ale já nevím, no... Asi to fakt záleží na každým... My jsme se se svědkyní shodli, že když máme volnou garden party, tak tradice jsou pasé a na výslužky pro hosty se mám vykašlat... Prý si mám nechat udělat fakt akorát pár kousků cukroví, upečeme pár koláčků a zbytek zaplníme slanými štrůdly, ovocem a dortem... Takže pokud výslužky, tak fakt asi jen pro ty, co jsem psala - tzv. přípravný výbor...